Şimdi Ara

Europa Universalis IV Rehberi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
11
Favori
51.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VoldyTheAce

quote:

Orijinalden alıntı: dotacı22

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

moskova çok hızlı büyüyor nasıl önüne geçicez?

Asya'daki müslüman ülkelere ve Polonya-Litvanya'ya yardım et.

peki polonya Litvanya birleşti commonwealth oldu ve Avusturya maceristanda böyle birleşiyormu nasıl birleştiriyorlar ülkeleri

Bazı ülkeler birleşebiliyor evet.Avusturya-Macaristan'ın birleştiğini sanmıyorum.İskandinavya'daki devletler mesela birleşebiliyor.Almanya da oluşturulabiliyor.Örnekler çoğaltılabilir.

benim bildiğim tarihte Avusturya Macaristan bi ara birleşiyor peki Osmanlı kırım birleşmesi olabilirmi yada kırımla herhangibir devletle birleşebiliyormuyuz yeni devlet kurmak için (kırımla oynuyorumda)

ekleme: ayrıca kırımda dandik biyönetim var teknolojiside kötü onu monarşi yapammı yapmayammı

Osmanlı ve Kırım birleşerek yeni ülke oluşturmaz.Sadece Osmanlı vassalı olduğu için Kırım'ı kendi devletine katabilir.Avusturya ve Macaristan'ın tarihte birleştiği doğru ancak oyunda gerçekleşiyor mu hatırlayamadım,görmedim de.Teknoloji ücretlerini azaltan herhangi bir yönetime geçsen iyi olur.

peki hiç monarşiye geçmeyip demokrasiye geçme gibi bi şansım varmı varsa nasıl?

Sanırım isyan çıkıp başarılı olursa yönetim şekli değişebiliyor.Ben hiç değiştirmedim ama böyle olması gerek.Bu şekilde monarşiden cumhuriyete veya tam tersi gerçekleşebilir.

yani cumhuriyrt isyanları çıkınca bastırmayıp şehirleri salacam tamam anladım yalnız cumhuriyet mi iyi monarşimi ?

Amacına göre değişir google'larsan görebilirsin hangisi ne içini iyi.

cevabı aldım tamam teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar ,oyuna timeline moduyla 1300lu yıllardan tekrar başladım Osmanlıyla. Batıda bizansi diplomasiyle filan bi şekilde oyaliyorum. Anadoluyuda yavaş yavaş ele geçirmeye başladım ancak güçlü olup sağlam ilerlemenin yolu hertürlü paradan geçiyo bunu farkettim. Trade ve üretim gelirimi en iyi şekilde nasıl artırabilirim? Bunun dışında ticaret konusunda tecrübeli arkadaşlar merchantlarin collect ve transfer olayları arasındaki farkı anlatabilirmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende osmanlıyı oynuyorum 1780lerdeyim 4 elçim var ve hepsiyle ilişkileri geliştir yaptım 1. 19815 gündür, 2. 20897 gündür, 3. 3.20836 gündür, 4. 19601 gündür gönderigim yerdeler ve geri çagıramıyorum kendileride geri gelmiyor ne yapabilirim
  • arkadaşlar ufak ülkeleri savaşmadan almanın yolu var mı diplomatik olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: yns1988

arkadaşlar ufak ülkeleri savaşmadan almanın yolu var mı diplomatik olarak

Eğer sınırlarınız yakınsa,aynı dini inançlara sahipseniz vasalınız yapıp 10 yıl sonra topraklarınıza katabilirsiniz.
  • zamanında güzel çalışmalarımız olmuş...
  • benim Fatih öldü 3-5 yıl içinde kayboldu gitti bi velet geldi şimdi savaş açamıyorum daha küçük diye bişeey konsül diyor , bide adamları gemyie bindiremedim bir türlü Osmanlıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler rehber için :)
  • elinize sağlık güzel rehber keşke devamı gelse
  • Bir yardım ederseniz sevinirim ben yeni güncellemeyle bina kuramıyorum yada kurduğum yerden çok az gelir geliyor sebebi nedir?
  • Çok yararlı bir rehber olmuş teşekkürler , indirim li satan yer bilen varsa paylaşırsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadima

quote:

Orijinalden alıntı: wowlocker

merhaba arkadaşlar

osmanlıyla 1700lerin başındayım batılılaşmayı başlattım ancak inanılmaz şekilde isyanlar çıkmaya başladı,önünü alamadım. Batılılaşmanın ne gibi faydaları var ve en acısız şekilde nasıl batılılaşabiliyoruz ,tecrübeli arkadaşlar yardım edebilirmi ?

Öncelikle danışmanlarını(advisors)kov.Çünkü fiyatları çok artıyor,para gerektiğinden kovmalısın.İkincisi askerlerini ülkenin dört bir yanına dağıt,isyanları hemen bastırırsın.Batılılaşmanın faydaları dediğin şey direk batı teknolojisine geçiyorsun senin Osmanlı teknolojin 1700'lerden sonra geride kalıyor askerlerin batıya oranla kötü,yenemezsin hiçbir batı ülkesini.Batılılaşınca batının askeri birimlerini çıkarabiliyorsun ve senin insan gücün fazla olduğu için çok rahatça ilerleyebilirsin.Yani batılılaşma doğu ülkeleri için şart.

1500 lü yıllardayım asiri genislemisken batililasma yapilamaz diyor. Ne gerek bu batililasma icin cok canimi sıkıyor bu ozellik o kadar oynadim teknolojiden geri kalmak istemiyorum.

İkinci olarak bu teknolojiler neye göre hizli artiyor. İlla pietyi düsürmemmi gerekiyor. Yoksa az savasmi yapmam gerekiyor.

Rahatsiz ettigim için kusura bakmayin cevaba ihtiyacim olmasa sormazdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadima

quote:

Orijinalden alıntı: wowlocker

merhaba arkadaşlar

osmanlıyla 1700lerin başındayım batılılaşmayı başlattım ancak inanılmaz şekilde isyanlar çıkmaya başladı,önünü alamadım. Batılılaşmanın ne gibi faydaları var ve en acısız şekilde nasıl batılılaşabiliyoruz ,tecrübeli arkadaşlar yardım edebilirmi ?

Öncelikle danışmanlarını(advisors)kov.Çünkü fiyatları çok artıyor,para gerektiğinden kovmalısın.İkincisi askerlerini ülkenin dört bir yanına dağıt,isyanları hemen bastırırsın.Batılılaşmanın faydaları dediğin şey direk batı teknolojisine geçiyorsun senin Osmanlı teknolojin 1700'lerden sonra geride kalıyor askerlerin batıya oranla kötü,yenemezsin hiçbir batı ülkesini.Batılılaşınca batının askeri birimlerini çıkarabiliyorsun ve senin insan gücün fazla olduğu için çok rahatça ilerleyebilirsin.Yani batılılaşma doğu ülkeleri için şart.

1500 lü yıllardayım asiri genislemisken batililasma yapilamaz diyor. Ne gerek bu batililasma icin cok canimi sıkıyor bu ozellik o kadar oynadim teknolojiden geri kalmak istemiyorum.

İkinci olarak bu teknolojiler neye göre hizli artiyor. İlla pietyi düsürmemmi gerekiyor. Yoksa az savasmi yapmam gerekiyor.

Rahatsiz ettigim için kusura bakmayin cevaba ihtiyacim olmasa sormazdim

• bir ülkede iddaa üretmem için ne gerekiyor..casuslukla ılgılı bır sey ıstıyor sanırım
  • omurozsoy O kullanıcısına yanıt
    Hahah kardesim "casus belli" yi diyorsun sanırım. Casus belli yanlış bilmiyorsam latince'de savaş sebebi demek. Savaş açabilmek için bir savaş gerekçesine ihtiyacın var. Aslında gerekçe olmadan da savaş açabilirsin ama ülkenin stability ve prestiji düşer.

Hak iddia etmek için ülkenin üzerine tıklayıp "Fabricate claim" diyorsun. Tabii tikladiktan hemen sonra savaş açamazsın. Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene beklemen gerekiyor. Bu 2 sene içerisinde senin diplomatın hedef ülkede fark edilebilir, bu durumda bu ülke ile ilişkilerin kötüleşir.

Sana tavsiyem, savaş açmak istediğin ülkenin dinini bahane etmen. Dinin koruyucusu gibi bir ünvan vardı, onu elde edersen rahatlıkla harp başlatabilirsin. Sanırım 500.00 altındı bu unvanin fiyatı. Her neyse, gazan mübarek olsun.

• adamsın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.