Şimdi Ara

EUROVİSİONDA TÜRKÇEMİ İNGİLİZCEMİ???ANKETTTTTTTT??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

EUROVİSİONDA TÜRKÇEMİ İNGİLİZCEMİ???ANKETTTTTTTT???

(En Son Oy Tarihi: 5.2.2006)
Giriş

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

quote:

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

İngilizce olsa daha iyi.Herkes anlasın.Müzik evrensel zaten.İngiltere'nin geçen sene katıldığı şarkıda da arap ezgileri vardı mesela.Bu sadece bize özgü garip bir kompleks sadece.Bu kafayla daha çok ezerler bizi.

arap ezgilerini herkes anladı mı bari?

Kimse ilgilenmedi bile bence.Şarkı güzel mi değil mi diye değerlendiriyo millet.O akşam tüm millet eğleniyo hopluyo zıplıyo.Biz de olayı dramatize etmeye çalışıyoz.Bi kıyamettir gidiyo.Türklüğümüz mü gitçek diye..

sence bu bir kompleks mi, fransızların fransızca sorulmadıkça sorulan sorulara cevap vermedikleri, fransaya girecek malın fransızca karşılığı bulunmadıkça ülkeye sokulmaması, Alamanların her yerde Alamanca konuşşulsun demeleri sence kompleks mi ya da bütün bunlar yalan mı??????

ingilizce diye tutturmak kompleks olmasın sakın. hani vardır bazıları ingilizce konuşunca kendinin bir şey olduğunu sanar, Türkçe yi hakir görür...

benim düşüncem bu Türkçe olmalı...

• İngilizce olsun seçsinler demekten daha saçma bişey olamaz , biz dilini hiç bilmediğimiz müzikleri dinlemiyormuyuz kaçimiz abi ben sözlerini anlamadim bu şarki kötü diyor. Sertap erenerin başarisi kendisinden geliyor. Yani müziginde yaninda kostumler ve dansta güzeldi. İngilizce söylemekle birinci olunacaksa cikarin banu alkani ingilizse söylesin wheremi wheremi diye 1. olalim.
  • bence inglizce..
    ama ne olursa olsun lütfen düzgün sarkıyla cıkın gecen seneki rezaletten sonra
  • türkçe olsun isterim ama iipp..
    türkçe yi seçmiyolar
  • itaLyanca olsun
  • Başarı isteniyorsa İngilizce olacak aklın yolu bir.Ha,yok biz Atina'ya tatil için gidecegiz yabancılara Türkçe ögretip,aptal saptal dansöz kıyafeti de giyecegiz denir ise Türkçe denenebilir.

Siz sözlererini anlamadıgınız bir şarkıdan hoşlanıyormusuz bunu Avrupalı'dan bekliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan. -- 5 Şubat 2006 0:54:37 >
  • evet ankete bayağa katılım varr yine anketime neyse:bencede ingilizceeeeeeeeeeeee
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolqanyc

Başarı isteniyorsa İngilizce olacak aklın yolu bir.Ha,yok biz Atina'ya tatil için gidecegiz yabancılara Türkçe ögretip,aptal saptal dansöz kıyafeti de giyecegiz denir ise Türkçe denenebilir.

Siz sözlererini anlamadıgınız bir şarkıdan hoşlanıyormusuz bunu Avrupalı'dan bekliyorsunuz.
    Oha derim sözlerini anlamadigim bir sürü sarkiyi begenerek dinliyorum
  • wolqanyc aptal saptal lafı çok saçma bu laf gülseren e gidiyor sanırım ama hata ediyorsun.unutmayın sanatçı dediğimiz mfö 2 kez katıldı 0 puanla döndüler ama gülseren bizim aldığımız en 4.başarıyo getirdi bize.aynı şarkının ingilizcesini söylese idi şu an ilk 5 teydik.dansöz kıyafetide değildii o yani bir gözlük al bence o da türk ezgilerini taşıyan bir köstümdü.
  • kesinlikle ingilizce olmalı. Türkçe şarkıyla katılınmasını savunanlar diline ne kadar sahip çıkıyorlar? herkes dilini çok iyi bilip şivesini ve ağzını tam kullanıyorlar mı? orası uluslararası bir platform, kendimizi ifade etmemiz, hakkımızı almamız için ingilizce söylemeliyiz. ülkemizde ya da yurtdışında türkçe konuşabiliriz. dilimize fransızlar gibi sahip çıkabiliriz. ancak bir yarışma ile dilin yerinin tartışılması bence yersiz. kazanıp kendimizi tanıtmak, yerimizi gösterebilmek için ingilizce şarkılar yapmalıyız. dilimizi kabul ettirme ise kendimizi kabul ettirdikten sonraki aşama. öncelikleri doğru sıraya koymada fayda var. önyargılarla bir yere varılamaz...

eurovision'a türkçe şarkıyla katılmalıyız diyenler ingilizce albüm yapan türk popçuları vatan haini ilan edebilirler mi? bu kadar saçma bir şey olamayacağından eurovisiona ingilizce şarkıyla katılmakta da herhangi bir vatan hainliği ya da dile hakaret - sahip çıkmama yoktur. sözgelimi, rimi rimi ley ile ülkem cümle aleme rezil olacağına everyway that i can ile göklere çıkar, bayrağım zaferde dalgalanır ve eurovision bir sonraki yıl ülkemde yapılabilir.

lütfen bu kafa yapısını terkedin, muassır medeniyetler seviyesine önce beyninizi çıkarın. siz bunu kendinizde başarıranız ülkemiz de muassır medeniyetler seviyesine doğru ivme arttıracaktır.

saygılarımla...

• Doğru aslında Eurovision o kadar önemli değil. Daha önemli konuları çözmemiz gerekir önce.

Türkiye'de İngilizce şarkı yapan adama hain demeye gerek yok(eğer ülkede söylenecek şarkılar için denmişse. Eurovision için olabilir belki yanlış anlamışımdır) ancak dinleyici Türk, ülke de Türk ülkesiyse bazı şeyleri tartışmaya da gerek kalmaz. Birinci olduğumuz şarkının sözlerinin anlamını bilmiyorum. Türkçesi vardı galiba ama öğrenemedim. Avrupa'da İngilizce bilenler anlamıştır. Sözlerde ne dendiği çok önemli ne de olsa.

Türkçe'yi çok iyi bildiğimi veya uyguladığımı elbette iddia etmem. Kafa yapısını değiştirme meselesini ise bilemeyeceğim. Eurovision'u tartışmak dediğim gibi zaman kaybı olacaktır. Zira bir kişi Eurovision'da İngilizce söyleyelim ama diğer konularda Türkçe'ye kesinlikle sahip çıkılmalı, dil milletin en büyük değerlerindendir derse saygı duyarım. Her ne kadar katılmasam da.

quote:

Orjinalden alıntı: Mavigece
    ingilizce diye tutturmak kompleks olmasın sakın. hani vardır bazıları ingilizce konuşunca kendinin bir şey olduğunu sanar, Türkçe yi hakir görür...

Bu cümleler önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Şubat 2006 2:27:39 >

• Everyway that I can
    I’ll try to make you love me again
    Everyway that I can
    I’ll give you all my love and then
    Everyway that I can
    I’ll cry ; I’ll die and make you mine again

yapabileceğim herşey

senin beni tekrar sevmeni sağlamak

yapabileceğim herşey

sana tüm sevgimi ve daha fazlasını vermek

yapabileceğim herşey

ağlamak , ölmek ve tekrar sana sahip olmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 5 Şubat 2006 2:30:57 >
  • bu ne
  • quote:

Orjinalinden alıntı: ucanfil.com.tr.tc

bu ne

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Birinci olduğumuz şarkının sözlerinin anlamını bilmiyorum. Türkçesi vardı galiba ama öğrenemedim. Avrupa'da İngilizce bilenler anlamıştır. Sözlerde ne dendiği çok önemli ne de olsa.

bu cümlelere cevap.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.