Şimdi Ara

EUROVİSİONDA TÜRKÇEMİ İNGİLİZCEMİ???ANKETTTTTTTT???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

EUROVİSİONDA TÜRKÇEMİ İNGİLİZCEMİ???ANKETTTTTTTT???

(En Son Oy Tarihi: 5.2.2006)
Giriş

• türkiyeyi temsilen ingilizce nasıl şarkı söyleriz ya özeni olur bence turkçe söyleyelim
  • Türkçe tabii ki. Bunu mu tartışacağız?
  • Türkçe şarkılar söylendiğinde türkiye'nin sıralamadaki yerini gördük....Arkadaşlar Türkiye'de neredeyse herkes İngilizce öğrenmeye çalışıyorken ve İngilizce bilmek bu kadar önemliyken bence EUROVİSİON'da Türkçe şarkılar söylemeya devam etmesi çok saçma olur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Which

Türkçe şarkılar söylendiğinde türkiye'nin sıralamadaki yerini gördük....Arkadaşlar Türkiye'de neredeyse herkes İngilizce öğrenmeye çalışıyorken ve İngilizce bilmek bu kadar önemliyken bence EUROVİSİON'da Türkçe şarkılar söylemeya devam etmesi çok saçma olur....

97 yılındaki başarı hiç fena değildi.

Neyse çok tartışmak istemiyorum. Çok daha önemli konular da var.
  • Hadise gibi yapsın yarı inglizce yarı türkçe...
  • Elbette ki Türkçe olmalı...İsterse sonuncu olsun, yinede dilimizden vazgeçmemeliyiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca mı,Fransızca mı ?
    13 yıl önce açıldı
    İtalyanca mı İspanyolca mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben hiçbirinize dilinizden vazgeçin yada EUROVİSİON'da Türkçe söylenen şarkılar kötü demedim. Söylediklerimi yanlış anlamayın. Ben sadece şuan da tüm dünyada etkili bir dil haline gelen Türkçe değil İngilizce. Bizler çağın gerisinde kalmamalı takip etmeliyiz diye düşünüyorum. Ve sizleri düşündüklerinizden dolayı suçlamıyorum. Herkesin kendi düşüncesi. Sizinde benim düşüncelerime saygı duymanızı bekliyorum.Ve hala ısrar ediyorum ÇAĞA AYAK UYDURMAMIZ GEREKİR. Tabi belli başlı değerlerimizden ödün vererek değil.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßaby ßoy

Hadise gibi yapsın yarı inglizce yarı türkçe...

• quote:

Orjinalden alıntı: Which

Türkçe şarkılar söylendiğinde türkiye'nin sıralamadaki yerini gördük....Arkadaşlar Türkiye'de neredeyse herkes İngilizce öğrenmeye çalışıyorken ve İngilizce bilmek bu kadar önemliyken bence EUROVİSİON'da Türkçe şarkılar söylemeya devam etmesi çok saçma olur....

Dostum sana katılmıyorum. Eğer bir şarkı genelin zevkine hitap edecek ritmi yakalarsa dilin önemli olmadığını düşünüyorum ben. [bkz. Sanırım Sırbistan-Karadağ'ın bir şarkısı vardı Lane Moje diye hala dinlerim]. Hal böyleyken niçin dilimizden vazgeçelim? Eğer güzel şeyler çıkarırsak derecemiz de iyi olur.
    Gerçi bana kalırsa isterlerse hiç derecelendirmeye bile sokmasınlar, biz yine Türkçe söyleyelim.

• ingilişçe yi bırakın yaw güzel mi güzel dilimiz varken naapcaz bilmem nerenin gavur dilini
  • türkçe yapılacağına eurovision a katılmasın TR daha iyi
  • herdaim türkçe olmalı

unutmayınki dünyanın kafasını 600 yıl boyunca türkler ezmedi mi
  • Heralde Türkçe
  • İngilizce olsa daha iyi.Herkes anlasın.Müzik evrensel zaten.İngiltere'nin geçen sene katıldığı şarkıda da arap ezgileri vardı mesela.Bu sadece bize özgü garip bir kompleks sadece.Bu kafayla daha çok ezerler bizi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

İngilizce olsa daha iyi.Herkes anlasın.Müzik evrensel zaten.İngiltere'nin geçen sene katıldığı şarkıda da arap ezgileri vardı mesela.Bu sadece bize özgü garip bir kompleks sadece.Bu kafayla daha çok ezerler bizi.

arap ezgilerini herkes anladı mı bari?
  • Türkçe olmasını istemenin neresi aşırı milliyetçilik anlamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

quote:

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

İngilizce olsa daha iyi.Herkes anlasın.Müzik evrensel zaten.İngiltere'nin geçen sene katıldığı şarkıda da arap ezgileri vardı mesela.Bu sadece bize özgü garip bir kompleks sadece.Bu kafayla daha çok ezerler bizi.

arap ezgilerini herkes anladı mı bari?

Kimse ilgilenmedi bile bence.Şarkı güzel mi değil mi diye değerlendiriyo millet.O akşam tüm millet eğleniyo hopluyo zıplıyo.Biz de olayı dramatize etmeye çalışıyoz.Bi kıyamettir gidiyo.Türklüğümüz mü gitçek diye..

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Türkçe tabii ki. Bunu mu tartışacağız?

Fazla söze gerek yok..
  • Aslında en güzeli; giren bütün ülkelerin İngilizce şarkı söylemesi veya her ülkenin kendi dilinde şarkı söylemesi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.