Şimdi Ara

Eutelsattan Türksata geçişte değiştirilen lnb kutudaki ile aynı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 Haftadır digitürkü iptal ettirmeye çalışıyorum ama habire farklı farklı teklifler sunuyorlar. En son bir kaç keyif paketi hediye 1 yıl türksattan 4 tl'ye izleme teklifi sundular, bende kabul ettim.
    Servis ücreti olmadan çanağın yönünü değiştireceklerdi. Ancak gelen servis lnb'nin hd yayınlar için olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Bu arada hiç hd yayın izlemedim digitürkten. Kutumda sd. 25 tl karşılında lnb değiştirdim. Şimdi bana verdiği yani çanaktan çıkan lnbyi ve yeni taktığı lnb'nin kutusunu incelediğimde garip bir şey fark ettim. Taktığı lnb nin kutusu ile çanaktan çıkardığı lnbnin üzerinde yazan değerler aynı.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa biraz bilgi verebilir mi? Üstümden haksız kazanç elde edilmiş olabilir mi? Malum Türkiye'de bu gibi şeylerle sıkça karşılaşıyoruz.

Not: Etiketin bazı yerleri çıkmış yahut kasten soyulmuş olabilir ancak internetten de bahsi geçen lnbnin özelliklerine baktığımda kutudaki ile aynı değerler gözüküyor. Fikriniz nedir?

https://store.donanimhaber.com/4b/16/6d/4b166dd6dbf55355905b38830b9f836a.jpg

https://store.donanimhaber.com/6c/41/e3/6c41e3a0a6056c1266c345284d8fa064.jpg

https://store.donanimhaber.com/88/73/f1/8873f1b2578540a976f7baf17684fbbf.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsf -- 31 Mayıs 2014; 18:10:56 >

• Bilen yok mu koca forumda arkadaşlar. Her iki lnb ninde değerleri aynı değil mi ben mi yanlış bakıyorum?
  • BU ALINTIDIR...

Selamlar. MDU4 LNB nedir? Bunun baska ismi var mi, ya da piyasadakilerin hangisine tekabül ediyor? Veyahut ayni islemi gorecek lnb hangisir? Ben bulamadim. Yoksa Quad, quadro falan olmayasin? Lutfen bileniniz varsa cevap yazsin...

CEVAP: Piyasa malı değildir. Sadece Digitürk montajcılarında bulunur. MDU4(OneTouch)LNB'ler sadece Digitürk abonelerinin EutW3 uydusundan yapılan Digitürk yayınlarını Digitürk'ün özel alıcısıyla izleyebilmelerini sağlamak üzere özel olarak tasarlanmış ve ürettirilmiş bir "Single" LNB'dir. Dgitürk'ün özel mülküdür ve diğer hiçbir uydu yayınını almaz. Standart universal LNB'ler 4 bant çalışır ve tüm yayınları alabilirken o tek bant tek polarite çalıştığından sadece Digitürk yayınlarını alır ve merkezi dağıtımda Digitürk'e kolaylık sağlar. Spektrumu ve frekans dönüşümleri farklı olduğundan bu LNB'nin Digitürk yayınları dışındaki uydu yayınlarını izlemek üzere ya da başka herhangi bir bir uydu alıcısıyla veya başka bir amaçla kullanılması mümkün değildir.

Resime bakın aynısımı eski lnb modelleridir şimdikiler universal 12100 üzeri yayınları alır dijitürkünkünki ise 12000 altındaki frekansları alır sizi kandımış olabilirler hiç bir lnbde hd olmaz yalandır....

Eutelsattan Türksata geçişte değiştirilen lnb kutudaki ile aynı?

• HD LNB diye bir şey yok. Önceki LNB'de MDU yenisinde UNIVERSAL yazıyorsa tamam bir sorun yok, çünkü MDU LNB'ler Turksat'ta tüm kanalları alamaz, Eutelsat içindir. Türksat için UNIVERSAL LNB ile değişmesi gerekir. Ama eski LNB'de de, yeni LNB'de de UNIVERSAL yazıyorsa servis işgüzarlık yapmış demektir.

Ayrıca eski LNB çalışıyorsa ve servise verdiyseniz, aldığınız LNB için parça ücreti ödememeniz gerekirdi. Servis ücretini, LNB'yi bahane edip oradan çıkarmışlar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacenet -- 1 Haziran 2014; 1:40:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Ikisinde de universal single yazıyor fotoğraflarını koydum. Sikayetvar a da şimdi şikayet yazdım. Bu kadar da olmaz ya valla olmaz kimseye güven kalmadı.

Lnb bende zaten sonradan uyandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsf -- 1 Haziran 2014; 1:44:41 >
  • peer16401 kullanıcısına yanıt
    Hayır değil ikisi de universal single gitti 25 lira.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.