Şimdi Ara

Ev almak için düşük model araca geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir konuda sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Yardımcı olanlara/olabilenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

Konuyu özetlemem gerekirse,

2009 model 1.4 TFSi otomatik benzinli bir Audi A3'e sahibim. Daha doğrusu araç eşimin ve eşim işe gidip gelmek için kullanmakta. Bende ise işim gereği şirket aracı bulunmakta.

Bu aralar ev almak istiyoruz, gerçi şu kriz döneminde almak ne derece doğru bilemiyoruz ama hayırlısı dedik, o sebeple de bu aracı satıp 20-25 bin TL civarında biraz daha düşük model bir araç almak istiyoruz.

Aracım oldukça temiz, sıkıntısız, full paket olduğu için ve servis garantisi halen devam ettiği için 50-55 bin tl arası bir fiyata satılabileceğini düşünmekteyim.
    Düşük model araca geçerken de 30 bin tl ayırmak istediğim için alacağım araç 20-25 bin tl aralığında bir araç olmalı.

Aracı eşim kullanacağı için araç yine otomatik olmalı. Dizel yada benzinli farketmez. Biraz araştırma yaptığımda 2004-2006 model opel corsa lar hoşumuza gitmekte ve bu fiyat aralığında bulunabilmekte.

Hem benzinli otomatik hem de dizel otomatik corsalar nerde ise aynı fiyat bunlar arasındaki fark nedir acaba? 100 bin km üzerindeki bu araçları almak ne derece doğrudur?
    Aracı 1 yada 2 yıl kullanıp yine üst model araca geçiş yapmayı düşünüyoruz.

Bu konuda tavsiyelerinizi beklemekteyim. Corsa mı almalı yada almamalı mı, bu aralıkta başka hangi modeller bakılabilir vs.?

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinafro -- 29 Ağustos 2015; 12:07:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev almak her zaman mantıklı bir tercih, kira baş belası. Doğru karar verdiğinizi düşünüyorum.
    Bütçenize gelince otomatik bir b segmenti tercih edeceksiniz. Bence marka modele bakmadan bu fiyat aralığında temiz araç bulunduğu an alınmalı. Zaten bu sınıfta araçlar üç aşağı beş yukarı aynı. Mühim olan temiz ve hırpalanmamış bir araç bulmak.
    Alternatif olarak Getz önerebilirim. Dizel otomatiği yok yalnız.

• Bence dizel otomatik corsa alın . Tekrar model yükseltirken rahat satarsınız

• Alternatif olarak Focus 1 otomatik vites lpg düşünülebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getz de olabilir.

• Merhabalar, ben farklı bir bakış açısı katmaya çalışacağım. Araçlar arasında 30 bin TL var; marka ve sınıf olarak baya fark olduğu söylenebilir. Hem temiz bildiginiz bir araçtan, bilmediğiniz model olarak eski bir araca geçeceksiniz. Arıza verirse basınız ağrır ve aracınızdaki konforun yanından geçmeyecek.Kredi cekecekseniz 30 bin pek sıkıntı yaratmayacaktır. Peşin alcaksanızda yine 30 bin kredi kullanmanızı oneririm.

• İkinci el piyasası canlı olan bir araç alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence mevcut aracinizi Koruyun. Eğer manuel olsaydı yaptığınız mantikli olurdu, ev için araba satılır. Ama aradığınız bantta otomatik bi araç zor. Yerinizde olsaydı arabayı hiç satmazdim. Ben de ev almak için aracimi sattim. 57 ye satıp 17 ye bi araba aldım. aradaki 40 bin TL ilaç gibi geldi, borclarimi felan kapattım. Evi almak da yetmiyor.
    Elektrik su doğalgaz dask oturma izni kat irtifası flean derken 2000 lira .
    Doğalgaz kombi pencere korkulukları da 5000 tuttu. Zaten tapu devir masrafı var 3000 lira. Cebimden giden kayıt dışı 100 - 200 gibi rakamları saymiyorim. Hiç olmadık masraflar çıkıyor, herşey hazır bi bakiyoz korniş yok 100 lira, bi bakiyoz bi elektrik bağlantısı gerek çağır wlektriciyi 100 kâğıt, bi yerde kasma var, cagirayim mobilyacı sucu , tasinma masrafları da felan derken eve oturmak için en az kafadan 10 bin harcadim.
    Aaa ev 200 binmis , paramı denkleştirdim alıp oturayim diye bi durum olmadı ne yazıkki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• DİZEL OTOMATİK HYUNDAİ GETZ

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bence dizel otomatik corsa alın . Tekrar model yükseltirken rahat satarsınız

Hocam 120-130 bin km'de dizel otomatik almak doğru olur mu sizce. Kullandığımız araç 85 bin km'de benzinli otomatik. Dizellerin benzinlilere göre çok daha fazla arıza yaptıklarını duyuyorum. Ama satarken dizel otomatiğin bir avantaj sağlayacağı kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Alternatif olarak Focus 1 otomatik vites lpg düşünülebilir.

LPG pek düşünmüyorum. Hem AVM'lere girerken sıkıntı hem de aracı eşim kullanacak LPG ile uğraşabileceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Getz de olabilir.

Getz de düşündüğüm ve beğendiğim modeller arasında.
    Corsa yada Getz arasında kalırsam hangisini tercih etmeliyim bilemiyorum. Ama COrsa'da dizel otomatik olması bir tercih sebebi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengineer06

Merhabalar, ben farklı bir bakış açısı katmaya çalışacağım. Araçlar arasında 30 bin TL var; marka ve sınıf olarak baya fark olduğu söylenebilir. Hem temiz bildiginiz bir araçtan, bilmediğiniz model olarak eski bir araca geçeceksiniz. Arıza verirse basınız ağrır ve aracınızdaki konforun yanından geçmeyecek.Kredi cekecekseniz 30 bin pek sıkıntı yaratmayacaktır. Peşin alcaksanızda yine 30 bin kredi kullanmanızı oneririm.

Ne yazıkki kredi çekerek alacağım evi. %25 lik peşinat için bu 30 bin TL ihtiyacım ne yazıkki. Arabayı satmamam durumunda hem ev için kredi çekmeliyim hem de peşinatı tamamlamak için de ihtiya. kredisi çekmeliyim. ANcak şu durumda 2 kredi ile uğraşmak istemiyorum.
    Ama içimden geçen sizin dediğiniz gibi arabayı satmamak. Hayırlısı bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Airapper

DİZEL OTOMATİK HYUNDAİ GETZ

Dizel otomatik Getz yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinafro

quote:

Orijinalden alıntı: Airapper

DİZEL OTOMATİK HYUNDAİ GETZ

Dizel otomatik Getz yok diye biliyorum.

Benzinli otomatik ile karistirmisim.

Lpg/Benzin otomatik alabilirsiniz, dizel sart degilse :)

• Japonlara bakın derim masraf çıkartıpsizi Üzmez bide basınızda taksit derdi varken

• Aynı hatayı bende yaptım aracımı sattım ev aldım şimdiki aklım olsa 30 40 bin fazla kredi çeket satmazdım aracımı şimdi araç bakıyorum ama benim araç uçmuş kısmet ne diyelim...

• Jazz sizin ilacınız. Bu arada 30 bin için bende satılmaması taraftarıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinafro

quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Getz de olabilir.

Getz de düşündüğüm ve beğendiğim modeller arasında.
    Corsa yada Getz arasında kalırsam hangisini tercih etmeliyim bilemiyorum. Ama COrsa'da dizel otomatik olması bir tercih sebebi olabilir.

Usta getz iyi araba genis araba da, otomatik dusunuyiruz demissiniz, bilmiyorum getzin otomatik dizeli var mi ama, otomatik benzinlisini almanizi onermem, cok fena yakiyor meret, 9.8 lt gosteriyor falan full sehir ici. Fazla binilmediginden de tup falan takmadik. Benzinde o kadar yakan arac tup te de cok ax yakmayabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.