Şimdi Ara

'EV FİYATLARI DÜŞECEK' BALONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Denial yani inkar etme kisminda oldugumuzu dusunuyorum.

"EV FİYATLARI DÜŞECEK" BALONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 8 Aralık 2017; 14:24:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Asla düşmez 400 denip 350 satilan evin fiyati zaten o oldugu için fiyat düşer degerinden ederinden asagiya asla düşmez bilesiniz neyse odur 2-3 yıl sonrda %50 koyun simdikinun üstüne

Kriz var hocam araplar evlerin değerini şişirdi 2 katına çıkardı balon oluşturdu.Fatihte 400bin lik evin hakkı aslında 200bin ve şuan gitgide düşüş eğiliminde.Araplardanda alan aldı şuan şiddetli düşüşler başladı kimse evini bırakın istediği fiyata satmayı 20-30 altına bile satamıyor.Eviniz varsa internete koyun alıcıların tekliflerinden zaten piyasanın durumunu analiz edersiniz.Piyasa belli en baba evin maliyeti 100bin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbravo

quote:

Asla düşmez 400 denip 350 satilan evin fiyati zaten o oldugu için fiyat düşer degerinden ederinden asagiya asla düşmez bilesiniz neyse odur 2-3 yıl sonrda %50 koyun simdikinun üstüne

Kriz var hocam araplar evlerin değerini şişirdi 2 katına çıkardı balon oluşturdu.Fatihte 400bin lik evin hakkı aslında 200bin ve şuan gitgide düşüş eğiliminde.Araplardanda alan aldı şuan şiddetli düşüşler başladı kimse evini bırakın istediği fiyata satmayı 20-30 altına bile satamıyor.Eviniz varsa internete koyun alıcıların tekliflerinden zaten piyasanın durumunu analiz edersiniz.Piyasa belli en baba evin maliyeti 100bin.

Mutahiter sıfır evleri çok güzel satıyor 1+1 150 2+1 300 4+1=450 bin dedi yanimdaki yapilan binaya daha bu evin yapilisina 1 sene var yer bandirma temelden yarisi satildi evlerin dahasini siz düşünün ist sadece göz önünde bulundurmayin derim baskaa sehirlerde fiyatlar gayet iyi ve yüksekte olsa satılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkanbravo

quote:

Mutahiter sıfır evleri çok güzel satıyor 1+1 150 2+1 300 4+1=450 bin dedi yanimdaki yapilan binaya daha bu evin yapilisina 1 sene var yer bandirma temelden yarisi satildi evlerin dahasini siz düşünün ist sadece göz önünde bulundurmayin derim baskaa sehirlerde fiyatlar gayet iyi ve yüksekte olsa satılıyor

Orası öyle Antepte müteahhitler topraktan satıyor bitiriyor.Emlak aşırı hızlı sıfır ve ucuz evler çok talep görüyor.150-200 arası sıfır 3+1 ler var.50bin peşin kalanı anahtar teslim.İzmir,Sakarya,Bursa,Denizli şuan emlak işinde yatırımlık.Atrık insanlar kaçıyor İstanbuldan trafiği rezalet sokaklar dar.

• İstanbul bu işin lokomotifi İstanbul düşünce diğer illere de yansiyacsktir. Hükümet de bunu görüp konut faiz oranını %1 e düşürdü. Piyasayı canlandıracak, fakat indirim bitince seçim de bitince ne olur bilebilsen keşke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat düşürmeyenler tok satıcılar...ankara çiftlik park toki konutlarında bir ilan var, 6 ay önce 525 ile giriş yaptı şimdi 535 oldu...adam satamadıkça zam yapıyor...alırsan fiyat bu almazsan zaten oturuyorum modunda...bir de sitelerde çok dairesi olan emlak şirketleri kendi dairelerini devamlı yüksek fiyattan ilanda tutarak diğerlerinin de fiyat şişirmesini sağlıyor...aslında sattıkları filan yok, sadece maniple ediyorlar...

Edit: 540 olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavakspor -- 11 Mayıs 2018; 13:59:16 >
  • tavakspor kullanıcısına yanıt
    Hocam ümraniyede htg yapı 3+1 daire için 700.000 dedi. Kirası ne kadar 2000. 700 binin getiri 14 bin tl olsa 2000 ini kiraya ver bekle. Ne alıyım. Müteahhit sattım keyfim yerinde alırsan bu diyor.
    Ç.kal mı diyim ne diyim bilmiyorum
    1. Katın liste fiyatı 450 idi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okirgil

Hocam ümraniyede htg yapı 3+1 daire için 700.000 dedi. Kirası ne kadar 2000. 700 binin getiri 14 bin tl olsa 2000 ini kiraya ver bekle. Ne alıyım. Müteahhit sattım keyfim yerinde alırsan bu diyor.
    Ç.kal mı diyim ne diyim bilmiyorum
    1. Katın liste fiyatı 450 idi
    Bu krizde zor satar 700 bine hemde ümraniyedeki evi.3+1 bakırköy kartaltepedeki sıfır evler 1 milyondan neredeyse 600.000 e düştü 1 senedir hala satılamıyor.700.000 le geçen ay 5.20 den dolar alsan suan 5.45 onu bırak faize yatırsan dünyanın parasını getirir.Dahada düşecek o evler Ümraniyedeki evi 400.000 e zor satar çünkü 2000tl kira getireceğide şüpheli.Memlekette dürüst çalışan insanların maaşı belli.İşsizlik oranı belli.
  • Ev fiyatları her sene daha da artıyor

• Ev fiyatları reel anlamda düşüyor. Hatta bazı yerlerde nominal anlamda düşüyor.

Mesela 2018'de 1,6m TL'ye daire satan yer şimdi 1,2m TL'ye daire satıyor. (satamıyor). 2 daire var takip ettiğim , fiyatları %25-30 düşürdüler. Hala satılmıyor.

Ya da Bornova'da 1+1 proje var takip ettiğim, 2 sene önce 230 bin TL isterlerdi, şimdi 190 Bin TL istiyorlar.

Bazı yerlerde de fiyatlar sabit ya da biraz artıyor. Mesela 500 bin TL'lik yerler, 1 sene sonra 550 Bin TL oldu. Ama parayı bankaya koysan 600 Bin TL olmuştu.

Kısacası, İzmir'de ev fiyatları (reel olarak) azalıyor, bazı yerlerde (nominal olarak da) azalıyor.
  • İstanbul da fiyatlar düştü. Faiz arttı bu faizlerle peşin parası olmayan hiç kimse ev alamaz. Ev fiyatları Dahada dusse yinede alamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: altai35

Ev fiyatları reel anlamda düşüyor. Hatta bazı yerlerde nominal anlamda düşüyor.

Mesela 2018'de 1,6m TL'ye daire satan yer şimdi 1,2m TL'ye daire satıyor. (satamıyor). 2 daire var takip ettiğim , fiyatları %25-30 düşürdüler. Hala satılmıyor.

Ya da Bornova'da 1+1 proje var takip ettiğim, 2 sene önce 230 bin TL isterlerdi, şimdi 190 Bin TL istiyorlar.

Bazı yerlerde de fiyatlar sabit ya da biraz artıyor. Mesela 500 bin TL'lik yerler, 1 sene sonra 550 Bin TL oldu. Ama parayı bankaya koysan 600 Bin TL olmuştu.

Kısacası, İzmir'de ev fiyatları (reel olarak) azalıyor, bazı yerlerde (nominal olarak da) azalıyor.
    Hocam ilginçtir karşıyaka atakent, yalı taraflarında fiyatlar pek düşmüyor. Hatta artanlar bile oluyor. Yeni yapılan inşaatı bitenlerde ise satılık ilanı görmüyorum bile. Sanırım sotede bekletiyorlar yada birileri alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Hocam ilginçtir karşıyaka atakent, yalı taraflarında fiyatlar pek düşmüyor. Hatta artanlar bile oluyor. Yeni yapılan inşaatı bitenlerde ise satılık ilanı görmüyorum bile. Sanırım sotede bekletiyorlar yada birileri alıyor.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi Atakent-Yalı-Karşıyaka taraflarında ev fiyatları ciddi düşmedi. Burada 2-3 etken var bence.

1- İzmire göç eden üst gelir grubu veya bu gruba yakın çalışan beyaz yakanın öncelikli adresi Karşıyaka (Özellikle Atakent-Mavişehir). Bu yüzden buraya içerden olduğu kadar, dışardan da bir talep var.

2- Karşıyaka kendine has bir yaşam biçimi olan bir yer. Bu nedenle İzmir içindeki -özellikle yeni evli- durumu iyi genç aileler Karşıyaka'yı talep ediyor.

Bu 2 nedenden dolayı buraya, ekstra talep oluyor.

3- Ek olarak, kentsel dönüşüme giren apartmanlarda, en alt ve en üst kat müteahitlere kalıyor, ara kat apartman sahiplerine kalıyor. Apartman sahipleri de, Karşıyaka'dan pek gitmek istemiyorlar. Bu nedenle mahalle arasında yeniden yapılan apartmanlarda boş yer bulmak imkansıza yakın oluyor. (özellikle ara kat yok Bostanlı bölgesinde)

Bütün bunlara rağmen reel veya nominal olarak Atakent-Mavişehir-Ataşehir bölgesinde de ev fiyatları düştü. Mesela, Ataşehirde yeni yapılan bir projede 840K TL olan dairenin son evleri, kampanya ile 750K TL'ye satıldı. Ama buradaki düşüşler diğer bölgelere göre sınırlı kaldı.

• İstanbul Fatihte satılık 1+1 evim var 2 senedir satamıyorum. fiyatıda öyle uçuk değil, teklifte gelmiyor. İnternette duruyor 2 yıldır ilan. evin fiyatı 175.000. Bir tuhaflık varmı, yoksa kimsemi satamıyor evini ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İolaire -- 10 Mayıs 2019; 13:27:5 >
  • İolaire kullanıcısına yanıt
    Kimse satamıyor hocam.Bizimde Fatih Çapada 2+1 ev var dönem dönem satılığa koyup nabız yokladık ama soran yok.Hem binalar eski hem evler küçük ve plansız.Akıllıca bir yatırım değil evler çünkü 2 yıldır değer kaybediyor.Araplar şişirdi Fatihi şimdi geri düşüyor gerçek fiyatına dönmeye başladı evler.Birde ev inşallah bodrum kat filan değildir hocam bodrumların satılma oranı diğer evlere oranla 10 da 1.Yoksa 1+1 175 bin Fatih için cazip çok uçuk değil.Birde ev neresinde Fatihin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 10 Mayıs 2019; 15:25:29 >
  • Ev bodrum değil arakatta. Fatih Hırka-i şerif mahallesinde. merkezde yani. 2 senedir satılmamasına bir anlam getiremiyorum. şansmı yoksa bir yerde yanlışlıkmı yapıyorum anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İolaire

Ev bodrum değil arakatta. Fatih Hırka-i şerif mahallesinde. merkezde yani. 2 senedir satılmamasına bir anlam getiremiyorum. şansmı yoksa bir yerde yanlışlıkmı yapıyorum anlamadım.
    Valla hocam arakat 1+1 175 bine hırkai şerifte gerçekten çok iyi şuan param olsa ben alırdım.En kötü 1200tl kira getirir.Bi sıkıntı var yoksa o fiyata giderdi.İlan kodu filan var mı sahibinden bakabilirmiyim?Millet bizim çapada 1+1 60 yıllık evlere 250-260bin civarı yazıyor.
  • pm atıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.