Şimdi Ara

Ev Güvenlik Sistemi Tavsiyesi (Pronet mi Tepe mi?) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
7
Favori
121.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç aydır güvenlik sistemlerini araştırıyorum. Bazı bulguları paylaşmak istiyorum.

Kararım donanımını satın alıp, çok daha düşük bir fiyata Pronet abonesi olmaktı. Bir kaç satış bayisinden teklif alıp 800-1000 doları da gözden çıkarıp tam tatbikata geçiyordum ki bir komşuda DESİ marka bir güvenlik sistemi gördüm. Türk malı. Bu sistem yaklaşık 200 dolar. Önemli işlerin hepsi bu fiyata dahil. Yalnız fazla sensör çeşidi yok. Örneğin cam kırılma sensörü, su baskını sensörü, doğalgaz sensörü gibi. Bir de yerli malı olduğu için hatasız çalışma güvenilirliği soru işareti. Ama çok güzel bir özelliği var: Sistem verdiğiniz 6 numarayı arıyor bir alarm durumunda. Siz, eşiniz, kardeşiniz olabilir bu numaralar. Ayrıca telefonla evinizi arayıp sisteme aç kapa gibi uzaktan komut verebiliyorsunuz. Yani alarm merkezine ihtiyaç yok. Siz polisi, itfaiyeyi kendiniz arayabilirsiniz. ( Şayet yalnız yaşayan yaşlı bir insan değilseniz ambulans gibi bir hizmet için bir merkezi aramaya ihtiyacınız yok. Bence bir alarm merkezinin verdiği ve sizin yapamayacağınız tek hizmet bu. ) 1000 doları gözden çıkarmama rağmen dünyaca meşhur alarm sistemlerinde bu özellik yok. Çünkü bu ürünler "güvenlik merkezi hizmeti" veren şirketler için geliştirilmiş. Son tüketiciye yani bize aynı fonksiyonu verip alarm hizmeti veren şirketlerin pazarlarını kaybetmesini istemiyorlar.

Araştırmalarımda ortaya çıkan bir başka ilginç nokta alarm merkezi hizmeti veren şirketlerin sadece Pronet, Tepe,Kale gibi şirketlerle sınırlı olmadığı İstanbulda belki 20'ye yakın bu işi yapan şirket olduğu idi. Güvenlik sistemi satan hemen her firma bu hizmeti veriyor. Çünkü böyle bir hizmet vermek çok kolay. Oldukça ucuz bir iki cihaz alıp bir masa iki sandalye iki de genç bayanla al sana "alarm güvenlik merkezi."

Bu paylaşımlardan sonra konunun uzmanlarına iki sorum var:

1) Benim için ideal sistem DESİ gibi kendim kontrol edebileceğim, ama gerek duyduğum zaman mesela yurt dışında iken bir kaç aylığına Pronet gibi bir şirketten servis alabileceğim bir sistem. Böyle bir sistem tüketicinin çok işine yarayacağı için henüz gerçekleşmedi sanırım! Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

2) Araştırmalarımda bu forumda henüz bahsedilmeyen yeni bir kurnazlık daha doğrusu dolandırıcılık yöntemi keşfettim. Alarm sistemlerini kiralayan şirketler daha sonra bu sistemlerdeki unitelerin kapaklarını yenisi ile değiştirerek "yeni" yani "sıfır" mal olarak "sıfır" sistem satın almak isteyenlere satıyorlarmış. Burada herhangi bir servis sağlayıcı şirketi işaret etmiyorum. Potansiyel olarak bunu hepsi yapabilirler. Hangileri ? yüzde kaç oranında yapıyorlar ? bunlar bilinmesi mümkün olmayan sorular. Ancak alınan donanımın sıfır olup olmadığını teyit etmenin bir yolu var mıdır ? Tüketici olarak bu hileye karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz ? Bu konuda bilgisi olan varsa sanırım hepimize çok yararı olacaktır.

• pronet yapıyor. başkasının kullanıp geri iade ettiği parçaları size veriyor
  • Arkadaşlar selam,
    2500'ün üzerindeki PRONET çalışanlarından biriyim. İzmir Ege Bölge Müdürlüğünde sistem danışmanı olarak görev yapıyorum. Pronet'i başka bir marka ya da alternatif ile karşılaştırmak "Ben araba almayı düşünüyorum, ferrari mi alayım serçe mi alayım?" diye sormak gibi birşey. aslında ikisi de aynı şey, araba! ikisi de ayağı yerden kesiyor ama Pronet ve diğer markalar ya da lokal sistemler arasında kat be kat karşılayan dağlar kadar fark var.
    Ülke genelinde alarm sistemi kullanan kişi ve kuruluşların %70inin Pronet'i tercih etmesinin nedenlerinden sadece bazılarını meraklısına kısaca özetlemek gerekirse;

1-Pronet kendi bünyesinde 7/24 hizmet veren 160 kişilik ve hergün büyüyen bir AHM ye sahiptir. Diğer markaların çoğu bu işi taşeronlara verir ya da 3-5 hadi olsun 15 kişi ile iş yapar. Bu sayede Pronet dünya standartlarından çok daha hızlı bir geri dönüş hızına sahiptir. Diğer güya AHM sahibi güvenlik firmaları (!) gibi alarmınız devreye girdikten 25 dakika sonra ya da hiç değil 10-15 saniye içinde dönüş yapar, alarm cinsine göre polis itfaiye ve ambulans yönlendirir. Sarı çizmeli mehmet ağa olarak arayın bakalım da ne kadar sürede verdiğiniz adrese polis, itfaiye, ambulans geliyor, bir de en basitinden 5500 tane iş bankası şube ve atm sini koruyan bir güvenlik firmasının yönlendirme gücünü hayal edin.

2-Pronet kullanılan tüm ürünlere sınırsız ve süresiz garanti verir. Yani bir ürün ömrünü tamamlasa ya da bozulsa da bu aboneye yol su elektrik olarak dönmez. Bu arızayı ya da işlev kaybını kullanıcı "acaba bu hareket dedektörü çalışıyor mu yahu?" diye takip ederek belirlemez, sistem kendi kontrolü ile bunu belirler ve en kısa süre içinde de müdehale edilir. Bu yüzden Pronet kalitesiz malzeme kullanmaz ki servis ve değişim giderlerinde astarı yüzünü geçmesin!

3-Pronet iş yerinizde ya da evinizde güvenlik açığı bırakarak montaj yapmaz. siz isteseniz, "burdan kimse girmez yahu burayı korumaya gerek yok" deseniz bile sistem danışmanları oldu ya eksik keşif yapsa bile montaj ekiplerimiz güvenlik açığı bırakarak asla montaj yapmaz. Korunduğunu zanneden bazı diğer alarm sistemi aboneleri ya da sahiplerinde en çok gördüğümüz şey fiyatları düşük tutabilmek için bırakılmış güvenlik açıklarıdır.

Farkları yazmaya devam edersem yazım çok uzun olacak. yalan yanlış bilgiler yerine doğru bilgiye ulaşmak isteyenler , ege bölgesi içinde keşif isteyenler ulaşabilirler. Gizem 05339627081
    "Herkes yaptığını iddia eder, biz yaparız"

• Arkadaşlar benim telefon hattı üzerinden merkeze sinyal gönderen sistemlere dair bir kuşkum var;
    özellikle konutlarda telefon kroneleri/hatları apartman girişlerinde apaçık durur. Yani dairenin penceresini-kapısını kırıp girecek bir hırsız için, apartmanın içerisine girip oradaki telefon hatlarını kesmek işten bile değil.

Böyle bir durumda alarm sistemine haber vermesinin pratikte ne kadar bir anlamı oluyor? Alarm sistemi bulunan bir konuta girmeyi göze alan hırsızın bu olayı akıl etmemesi pek mümkün değil çünkü. O durumda yalnızca siren sesine mi güvenmek gerekiyor? (veya daha pahalı olan kablosuz sisteme geçiş yapmak?)
  • evime taktirdigim alrm sistemini aktif hale getirmemis olmama ragmen devreye girdi susturana kadar tum mahalleyi ayaga kaldirdi! tiksindim aletten tekrar kurmayacagim da benim dusundugum bu tip alrm ve Lrm sistemleri degil. akilli ev sistemlerinin sadelestirilmis halini gibi mesela evde belli araliklarla muzik calsin isiklari acip kapatsin disardan gozlempendiginde sanki evde birileri var hissi versin. su basmasi sensoru olsun, kombiyi eve gelmeden 2 saat once calistirsin, kapi pencere acik kaldigin uyarsin felan. olay guvenlikse sadece kapi zorlandiginda alarmin otmesi olmasin yani amac guvenlikse bu yonde fikirleriniz varsa uygulama ve maliyet anlaminda fikirlerinizi almak isterim.
  • kamera ve güvenlik sistemleri olarak hangi markaları önerirsiniz?
  • paradox,dsc,crown,caddx
  • Yeni evlenecek olmam sebebiyle evimde altın vs bulunacağı için hırsız girebileceği endişesini taşıyorum.Ayrıca müstakbel eşimin kalp hastası olması sebebiyle panik veya acil durum butonu da ilgimi çekmiş durumda.Açıkçası donanımhaber ve şikayetvarı incelemesem pronet daha önce duyduğum tek güvenlik sistemleri markası olduğu için arayıp direk çağıracaktım.Ancak bir ayakkabı alırken bile önce esnaf olsun sonra güzel ayakkabıyı üretir prensibini benimsemiş biri olarak pronet bağlatmaktan kesinlikle vazgeçtim.Şikayetleri okumadan az önce bilgilerimi girdim yarın arayacaklar ancak ben nazikçe teşekkür edicem.Tepe hakkında henüz bir şikayet okumamama rağmen yeterli olup olmadığı hakkında pek az bilgim var.tepe kullananlar da yorumlarını yazarlarsa tecrübelerinden faydalanmış oluruz...
  • altınları evde saklamak yerine ya kiralık kasa tutun yada altın hesabına koyun. hiçbir güvenlik sistemi hırsız girmesini engellemez.sadece caydırıcıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FelixCrail

altınları evde saklamak yerine ya kiralık kasa tutun yada altın hesabına koyun. hiçbir güvenlik sistemi hırsız girmesini engellemez.sadece caydırıcıdır.

Düzeltiyorum o zaman hırsız arkadaşlar evde bolca altın olduğunu düşünebilir ve huzurumuzu kaçırabilirler.yoksa üç beş parça altının çalınmasının maddi önemi , yaşattığı manevi tahribatının yanında bir hiçtir.bu nedenledir ki işimi sağlama almak istiyorum.pronet bu işi en iyi en profesyonel yapan firma olarak göze çarpsa da benim için sahiplerinin yahudi olması çok büyük bir handikap.ayrıca üşenmedim sözleşme şartnamelerini okudum ve korkunç maddeler çarptı gözüme.tepe ise yerli olarak daha mütevazi bir ekiple ve ücretleri de daha makul bir seviyede tutarak benzer hizmeti vermeye çalışıyor diye düşünüyorum.yarın da onlarla görüşücem ve tabiki şartnamelerini ve satış politikalarını incelemeye çalışıcam.umarım beni ikna edebilirler.bu arada panik butonu ve ters şifre muhabbeti feci şekilde ilgimi çekmiş durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu sistemlerde kiralama mantıklı değil. satın almak daha iyi. ben eskiden pronet kullanıyordum. zar zor paçamı kurtardım. gidip 550tlye aynı özelliklere aship sistem satın aldım bir güvenlik firmasından. istersen yıllık 80 dolara alarm merkezine abone olursun istemezsen cep telefonunu aramasını sağlayabilirsin dediler. bende cep telefonumu aramasını istiyorum dedim. çünkü merkezin kontrol etmesi de %100 güvenli değil. neden dersen pronet kullanırken telefon hattını bilerek kestim deneme amaçlı olarak. bana tam 3 ay sonra telefonla dönüp sinyal alamıyoruz bir sorun mu var dediler. evet sorun var bu mu sizin yüksek güvenliğiniz dedim.
  • ekksl6 E kullanıcısına yanıt
    sakın pronet taktırmasın kimse.1 ay önce benim işyerime hırsız girdi.30000tl değerinde sigara ve alkol çaldı.alarm sistemim aktifti.pronet yetkililerini çağırdım.kurulum hatası yapmışlar.takılan hareket sensörü işyerimin sadece%30 luk kısmını görüyormuş.zararımı istedim karşılamıyoruz dediler.pişman oldum pronet kullandığımakurulum için ücret almıyorlar ama 2 yıl tahahüt ve alarm iptal ücreti alıyolar
  • mustafakarali M kullanıcısına yanıt
    BEN İSTANBUL BAKIRKÖY'DEN TÜMAY TEKEL.BEN İŞYERİMDE PRONET ALARM SİSTEMİ KULLANIYORUM.1 AY ÖNCE İŞYERİME HIRSIZ GİRDİ.30.000 TL DEĞERİNDE SİGARA VE ALKOL ÇALDI.ALARM SİSTEMİMİ GECE ÇIKARKEN KURDUM VE ÇIKTIM.SABAH İŞYERİMİ AÇTIM VE ŞOK OLDUM.HIRSIZ 1 PAKET SİGARA BİLE BIRAKMAMIŞ.SİZİN MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM.EKİP YOLLADILAR.KURULUM ESNASINDA YANLIŞ KEŞİF YAPILMIŞ.TAKTIĞINIZ HAREKET SENSÖRÜ İŞYERİMİN YANLIZCA%30 LUK KISMINI GÖRÜYORMUŞ.GEÇMİŞ OLSUN DEDİLER.ÇÖZÜM EKİBİNDEN BİR ARKADAŞ GELDİ.ZARARIMI KARŞILAYIN,BEN BU GÜNLER İÇİN ALARM TAKTIRDIM HIRSIZ İŞYERİME GİRİYOR VE ALARM ÇALMIYOR DEDİM.BANA SİZE 1 YIL ÜCRETSİZ KULLANIM HAKKI VERİRİZ,ZARAR TAZMİNİNDE BULUNMUYORUZ DEDİLER.PRONET İŞYERİMİ KORUMADIKTAN SONRA NİYE AYLIK BELLİ BİR ÜCRET ÖDEYELİM.HİÇ KİMSE PRONETE GÜVENEREK HUZURLU YATMASIN
  • Hasar hazmin etmiyor olabilirler ama bi sıkıntı oluyorsa ve tamamen alarm şirketinin hatasından kaynaklandıysa üstlenmek zorundaydılar.
    ama tabiki amaçları hizmet değil insan sömürmek olduğundan hiçbir zaman tüketicinin yanında olmaz bu gözü sözde tok şirketler.
    boş yere para veriyor birçok kişi...
    bence eksik iş yaptıklarına dair bir yazı varsa imzalatın ve mahkemeye verin
  • Bende alarm sistemi düşünüyorum Pronet almayacaz onu anladım ama ne alacaz onu anlayamadım
  • bugün itibariyle bende üyeliğimi iptal ettirmeye karar verdim pronetle bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadım ama 107 lira faturayı görünce yeter dedim artık zaten ev üst katta alarm çaldığı zaman duyup hemen iniyoruz aşağıya dolar yükselice fiyat otomatik olarak 20 lira arttı az para değil 20 oraya 30 oraya derken yıl sonunda bir bakıyorsun binlerce lira saçma sapan şeylere harcanmış kale kilit i arayıp bilgi almak istedim tepe güvenlik 50 lira sanırım birde kale kilit i dinleyip ona göre karar vericem artık sonuçta hepsi aynı işi yapıyor pronetteki arkadaşlar kendi firmalarını övmüş durmuş ama bence hiçbirinin bir farkı yoktur diye düşünüyorum çünkü diğer firmalar hakkında yada pronet hakkında internete şikayet yazdığında onlarca konu çıkıyor yani pronette kusursuz değilmiş her ne kadar ben bugüne kadar sorun yaşamamış olsamda.zaten dükkan günün 16 17 saati açık o yüzden çok fazla sorun olmaz diye düşünüyorum.

• ben sistemimi tepeden almıştım önceki mesajlarımda da yazıyor...
    24 aylık taahütüm bitince cihazlar benim oldu ayrıca sisteme bağlı kalma ücretim de sadece 10 tl.
    ben tepeden memnunum...adamlar elimdeki uzaktan kumandanın pilinin zayıfladığını sistemden görüp arayarak pil değişmeniz gerekli diye haber verdiler...
    ki evdeki panel de uyarı verip duruyordu...pil değişince herşey düzeldi...
    velasılı kelam tepe benim için şimdilik güven anlamında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: semamca_07

bugün itibariyle bende üyeliğimi iptal ettirmeye karar verdim pronetle bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadım ama 107 lira faturayı görünce yeter dedim artık zaten ev üst katta alarm çaldığı zaman duyup hemen iniyoruz aşağıya dolar yükselice fiyat otomatik olarak 20 lira arttı az para değil 20 oraya 30 oraya derken yıl sonunda bir bakıyorsun binlerce lira saçma sapan şeylere harcanmış kale kilit i arayıp bilgi almak istedim tepe güvenlik 50 lira sanırım birde kale kilit i dinleyip ona göre karar vericem artık sonuçta hepsi aynı işi yapıyor pronetteki arkadaşlar kendi firmalarını övmüş durmuş ama bence hiçbirinin bir farkı yoktur diye düşünüyorum çünkü diğer firmalar hakkında yada pronet hakkında internete şikayet yazdığında onlarca konu çıkıyor yani pronette kusursuz değilmiş her ne kadar ben bugüne kadar sorun yaşamamış olsamda.zaten dükkan günün 16 17 saati açık o yüzden çok fazla sorun olmaz diye düşünüyorum.

iptal için proneti aradığınızda sorun yaşamaya başlayacağınızdan emin olabilirsiniz :) mutlaka bu aşamadan sonra yaşayacaklarınızı da yazmanızı rica ederim.

• Hem konuyu hortlatayım hemde herkese yardımcı olayım diye buyrunuz link :

http://forum.donanimhaber.com/m_88714039/f_/key_tepe%252Bg%25FCvenlik//tm.htm#88714039
  • ARKADAŞLAR SAYGILAR....PRONET GÜVENLİK HİZMETLERİ SİSTEM DANIŞMANIYIM...olayları objektif olarak açıklamaya çalışayım..

....öncelikle pronet dünyadaki güvenlik hizmetlerinin piri...ilklerinden türkiyedeyse SİMGE güvenlik bu işin piridir...ama onlar tam kurumsallaşamamış yayılamamışlardır...evvela neden proneti taktırmalısınız onu size sıralayım...

.......BİZİM ÜLKEMİZDE GÜVENLİK SADECE SOYGUNDAN İBARET ZANNEDİLİR..HANİ O MUHİTTE ÇOK SIK HIRSIZLIK YOKSA GÜVENLİK SİSTEMİNEDE GEREK YOK şeklinde bakılır....yani bu bakış açısını bi silelim 17.yy da insanlar böyle bakıyodu...artık deil...ülkemizde malesefr güvenlik açığı çok büyük bi biçimde allaha emanet yaşıyoruz ve başınıza bi bela gelmedikçe önlem alma gerei duymuyoruz..bu bi gerçeklik..işte pronetin doğum anı bu an arkadaşlar..

....HIRSIZLIK....her 3 dakikada 1 ev soyuluyo ve inanın bu daha kötü hale gelecek..hırsızlık maddi ÖZELLİKLE MANEVİ insana zarar veren bi beladır...PRONETİN GENERAL ELEKTRİK YAPIMI OLAN MANYETİK KONTAKLARI PENCERENİZE VE KAPINIZA KURULDUUNDA bırakın kapının pencerenin açılmasını yarım santimlik zorlamada 100 desibellik sirenleri harekete geçirirKİ BU İNANILMAZ Bİ CAYDIRICILIKTIR HIRSIZ AÇISINDAN(inanın hırsızın yerinde olmak istemezsiniz hocam..:0)))hehehe )...VE 15 SANİYE İÇİNDE PRONET ALARM MERKEZİNE DÜŞEN SİNYALLE HEM SİZ ARANIRSINIZ HEMDE POLİS GÜÇLERİ O BÖLGEYE YÖNLENDİRİLİR...!!!!...BU PRONETİN ALTYAPI GÜCÜNDENDİR..ALT YAPIDAN YOKSUN Bİ GÜVENLİK HİZMETİ BEKLENEMEZ...HIZLI OLMAZ GECİKİR...ODA Bİ İŞE YARAMAZ..İŞ İŞTEN GEÇER...PRONET BU KONUDA 1 NUMARA...
    .....YANGIN..:...GENE KUVVETLİ ISI VE DUMAN DEDEKTÖRLERİ SAYESİNDE YANGININ TAA İLK BAŞINDAN SİZ EVDE OLUN YADA OLMAYIN ALGILANIR VE GENE PRONET ALARM MERKEZİNE SİNYAL DÜŞER SİZE AYNEN ŞU ŞEKİL DÖNÜLÜR..'''İYİ GÜNLER ANTRENİZDE KURULU OLAN DUMAN DEDEKTÖRÜNDEN SİNYAL ALDIK EVDE DEİLSİNİZ ZANNNDİYORUZ...İTFAİYEYİ BÖLGENİZE YÖNLENDİRİYORUZ''...mevzu budur arkadaşlar..HIZLI OLACAKSINIZ..PRONETİ PRONET YAPAN EKİPMANLARI VE ALARM MERKEZİ ARASINDAKİ SİNYALİN ÇOK GÜÇLÜ VE HIZLI OLMASI..
    ....GAZ KAÇAI..:...bugün gaz kaçaı insan hayatını afafetmez kombinizdeki en ufak bi baalantı hatası yada bi dejenerasyondan dolayı gaz dışarı çıkarsa dolunduu taktirde ölümle sonuçlanır geç kalınırsa....E KARDEŞİM PRONETİN LPG KARBONMONOKSİT VE DOŞAL GAZI HIZLI ALGILAYABİLEN DEDEKTÖRLERİ SAYESİNDE OLAY BAŞINDAN BİLDİRİLİR VE ALARM MERKEZİ GENE DEVREYE GEÇER...SİZE DÖNÜŞ HIZIMIZ 15 SANİYEDİR..
    ..ACİL SAĞLIK...:.....2 dakikada 1 kalp krizinden ölüm gerçei var ülkemizde...geç kalınırsa ölümle sonuçlanan çok ciddi bi hayati bi sorun...ambulans butonuna basıldıında yada o an butona basacak durumda deilsiniz harici ve cazip fiyatla ekstra olarak alınan KUMANDA YA basıldıında gene pronet alarm merkezine sinyal gider ve size ambulans gönderilir......
    ..PANİK...herhangi bi panik durumunda size yada komşunuza gene bu butonu kullanabilirsiniz...

VELHASIL ARKADAŞLAR GÜVENDE VE HUZURLU SİZ EVDE OLUN YADA OLMAYIN...YAŞAMAK İSTERSENİZ BU SİSTEMİ EVİNİZE KURDURUN...TATİLDESİNİZ EVİNİZ SOYULMAYA YELTENİLDİ...Kİ BUGÜN HIRSIZ 2 YE AYRILIYO...DIŞ HIRSIZLAR BİDE İÇERDE SİZİ TANIYAN ORGANİZE HIRSIZLAR..HANİ..'''abi 8 numaradaki aysel abla bodrumdaki yazlıına gitti evde 4 tane lcd var..haberiniz olsun..vs''..ŞEKLİNDEKİ HIRSIZLIKLAR..PRONET BU EVDE VARSA KESİNLİKLE KAPIYI AÇMAYI BIRAKIN YADA PENCEREYİ..EN UFAK ZORLAMADA DEVREYE GEÇER SİZE VE POLİS MERKEZİNE DÖNÜLÜR...YÖNLENDİRME YAPILIR...Kİ HIRSIZLIKTA ÖNEMLİ OLAN HIRSIZI CAYDIRMAKTIR BUDA GÜÇLÜ DESİBELDE SİRENLERLE MÜMKÜNDÜR...PRONET BU MEVZUDA DOĞRU SEÇİMDİR BANA DÖNÜN BU KONUDA İSTEYEN OLURSA YADA MEVCUT GÜVENLİK SİSTEMİNDEN MEMNUN OLMAYANLAR...BUARALAR İNANILMAZ GÜZEL KAMPANYASI VAR DÖNÜN KARDEŞİNİZE.. BEN SABRİ NUMARAM 05309771237 ARAYIN SİSTEMLER HAKKINDA YARDIMCI OLAYIM

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.