Beyler artık piyasa kırtasiyeleri çıktı 1 sayfa 1 tl alıyor hatta 1.5 alan var. Üniversite civarındakiler de uzak kalıyor onlar uygun olsa da. Ev için mürekkepli yazıcım var ama kartuş alıyorum maks 1 seneye bozuluyor. Tıkanıyor diyorlar deniyorum temizleme yolları düzelmiyor adam gibi yazmıyor. Kartuş fiyatları zaten yazıcıdan daha pahalı. Anladığım kadarıyla bu mürekkepli yazıcılar tamamen ÇÖP. Paraya kıyıp lazerli yazıcı alsam onda durum nasıl? Doldurup doldurup kullanabilir miyim? Uzun ömürlü olur mu değer mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev için yazıcı/printer BIKTIM
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Senede 1 kartuş iyiymiş. Bence böyle devam edin hocam tıkanıyorsa çok nadir kullaniyorsunuzdur kuruyordur kullanmadığınızda vakumlu bi kutuya koyun kartuşu kurumasın bari. Lazer yazıcı aldığınızda da onun da tonerini doldurmak yetmiyor içindeki filmi mi ne bir şey varmış onu da değiştirmek gerekiyor vs bana daha karışık gelmişti mürekkepli de en kötü kartuş alıp devam ediyorsun kafa daha rahat gibi -
Kartus kurumasi gibi nedenlerden dolayi, arada bir cikti aliyorsaniz eve yazici almak ekonomik olmuyor. zaten orjinal toner yazicinin kendisinden pahali. Illede alinacaksa muadil toner kullanabileceginiz lazer yazici alin. -
Biz de işyerinde bu dertten muzdariptik. Oki c332 lazer yazıcı aldık, senede 2 sefer biten tonerleri yeniliyoruz (yan sanayi tonerle) sorunsuz kullanıyoruz. Orijinal toner çok pahalı yan sanayiler 80 TL civarına bulunuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
brother HL 1111 öneririm. Sadece siyah yazıyor. Tonerde çip yok. Doldurulabilir. 7 yıldır kullanıyoruz. -
Mürekkepli makinalar beş para etmez. Tonerli,kartuşlu makinalar kullan.
-
Tonerli ev tipi yazıcı için aşağıdakini öneririm hp 107w yazıcısı https://www.toner.com.tr/hp-107w-mono-lazer-wi-fi-yazici-inkwell-muadil-tonerli-cip-yazilimli
-
Her gün en az 5 fotokopi çıkartmıyorsan eve yazıcı almak pahalı ve saçma olur.
-
Lazer yazıcı dayanıklıdır ve toneri bilgisayarcılarda doldurabilirsin, yani her seferinde sıfır tonere bir dünya para vermek zorunda değilsin. Ancak, lazer yazıcı ile renkli çıktı alamazsın.
Öte yandan uzun vadede toner arıza yapabiliyor. Mesela tonerin "drum" ("dram" diye okunur) denilen bir parçası vardır ve bazen arıza yapar. Bu durumda bu parçayı değiştirmek zorunda kalırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 17 Mart 2021; 13:41:28 > -
Otomatik kağıt çeviren lazer yazıcım var. Yazdır diyorum arkalı önlü çıkartıp veriyor hiçbir şey yapmıyorum. Çok büyük rahatlık hocam kesinlikle öneririm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fırat6
brother HL 1111 öneririm. Sadece siyah yazıyor. Tonerde çip yok. Doldurulabilir. 7 yıldır kullanıyoruz.Ben de bir o kadardır kullanıyorum.
Doldurup doldurup kullanıyorum. Bir kere toner ve drum değiştim. Muadil alırsan zaten çok çok ucuz. Lazerden sonra mürekkepli yazıcıları kapıya yanaştırmazsın bir daha.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürekli kullanıyorsanız F/P cihazı birşey alın.Ha marka model söyleyemem kullanmadığım için...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende sadece 1 kere toner durum değiştim 😊😊 -
mürekkep kartuşlu yazıcılar maliyeti yüksek olur.Kullansan çok bi sayfa çıktısı alamazsın, mürekkep dolumu en fazla 2-3 kere sonunda kartuş bozulur, yenisi pahalıdır, uzun süre kullanmadığında da kartuş kuruyor...
En iyisi tonerli laser yazıcılar.
HP nin a1018 modelini alalı 15 yılı geçti sanırım hala kullanıyorum. En dayanıklı laser yazıcı modelidir. Birçok resmi kurumlarda da görürsün. Dolum yaptırana kadar muadil toneri de ucuzdur 40-50 tl ye yenisini alır 1000 sayfadan fazla çıktı alabilirsin.
Tavsiyem dayanıklı, toner maliyeti düşük olan marka ve modellerden birini alman.
-
Bundan altı yedi sene önce bim'e gelmişti, almıştık. AUZEF sağolsun, basılı not vermiyor. Bununla binlerce sayfa çıktı aldım, tozu çok rahat doldurulabiliyor, 1 tonerlik toz da 25 lira mı ne. Bulabilirseniz kesinlikle tavsiyemdir. (Siyah beyaz yazıcı)
Ricoh SP111
Edit: Şimdi baktım da ne olmuş lan bu yazıcıların fiyatlarına. Biz sıfırını 110 liraya mı ne almıştık, adam yazmış ikinci eline 850 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 30 Mart 2021; 12:18:6 > -
Tonerli ile mürekkepli yazıcı arasındaki fark nedir ben de bakıyorum yazıcı da -
quote:
Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye
Tonerli ile mürekkepli yazıcı arasındaki fark nedir ben de bakıyorum yazıcı daHaddimize değil bir Boğaziçiliye inkjet ve laserjet farkı konusunda bilgi aktarmak
ama neyse yine de bu konuda da irşad görevimizi yerine getirelim.
tonerli (laserjet) yazıcılarda toz boya kartuşu bulunur
mürekkkep püskürtmeli (inkjet/deskjet) yazıcılarda sıvı mürekkepli kartuş bulunur.
mürekkep kartuşlu yazıcılar ucuz fiyata satın alınır ancak üzerinde demo kartuş olduğundan 15-20 baskıda biter ve yeni kartuş alınması icabeder. Kartuşları hem pahalı hem de baskı sayısı çok azdır. Bir çoğu doluma uygun değildir. Dolum yaptırılsa bile en fazla 2-3 dolum sonrası içindeki keçelerin özelliği kaybolduğundan akıtma vs problemler olur. Uzun süre kullanılmadığında sıvı mürekkep gözeneklerinde donma/kuruma oluşur yine baskı kalitesi bozulur.
Laserjet/deskjet yazıcılarda boya pigmentleri kuru toz haldedir.Donma kuruma gibi kötü durumlar oluşmaz. Baskı kapasitesi çok fazladır.Birim baskı maliyeti oldukça düşüktür.
Toner kartuşların orijinalleri çok pahalıdır ancak muadillerinden de baskı sayısı ve kalitesi yüksek, kartuşu 40-50 tl gibi ucuz olanları var. 25-30 tl ye dolum yaptırana kadar muadil alıp kullanmak daha mantıklı. Bilmediğin yerlerde dolum yaptırmak istediğinde her dolumda genellikle "bunun dramı değişecek o su bu su değişecek diyip ek maliyetler de çıkarıldığı bi gerçek.
O yüzden şayet tonerli yazıcı almak istersen kartuşuna dolum yapılıp yapılmadığına veya muadil fiyatlarının ucuz olup olmadığını inceleyip ona göre satın alın.
-
Çok teşekkür ederim hocam 🙏 -
Mürekkepli alıyorsan çıktı takibini yapıcan. 1. 5 yıldır epson l3151 sıkıntısız kullanıyorum. Max 13 günde bir çıktı alırım ki kartuşlar donmasın.
Ben 750 liraya almısım simdi 1500 lira vay be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X