Şimdi Ara

Ev kirası yıllık artış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kolay gelsin. Kirada oturuyorum geçen sene taşındım ve kiram 800₺ idi. Şubatta 1 sene dolmasıyla birlikte zam yapılacak. ev sahibi 900₺ talep etti ancak bu kadar beklemiyordum. tefe tüfe nedir bilmem eskiden aylık artış %8-10 idi şu an bu kadar istemesi hiç mantıklı değil. internetten araştırdım bi kaç yerde 2017 için %4.30 oranla artış gördüm yani bu demektir ki 834₺ isteyebilir en fazla. ama ne kadar doğru bilmiyorum. kontrat bitiyor bu ay ama tabii evden çıkma gibi bi isteğim ya da düşüncem yok. çok acil yardımcı olabilirseniz sevinirim ne yapacağımı bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YIllık kira artışında ortalama %10 baz alınır.Yani 880 lira olur.Bunu güzel bir dille anlatırsanız 20 lira daha indireceği kanısındayım.Ev sahibinin her istediğini vermek zorunda değilsiniz.Ama piyasanın bu şekilde yürüdüğünü dile getirin beni zora socaksınız gibi şeyler söylemeniz sizin için iyi oalcaktır.Son olarak kira başlangıcında bu konuyu görüştünüzmü mülk sahibinizi?
  • tabii ki görüştüm. hatta ben çıktığım evden her sene fazla fazla zam yapmasından dolayı çıktığımı, ve bu denli aşırı olmama kaydıyla zamlara razı geleceğimi söylemiştim. 20-30 lira bi şey yaparız demişti. dün gibi hatırlıyorum. 900₺ isterken de etraftaki evleri dile getirdi. etraftaki evlerle olacak iş değil bence kira 800₺den başladıysa, değil mi?:)

• Yaa böyle yanardöner ev sahiplerine ayar oluyorum.Vermiyorum dersin işi uzatırsa mahkemelik ol bir şey yapamaz.En kötü ihtimalle diğer yıl çıkartır! Net üzerinden baktım ortalama 4.5 oranında zam görünüyor.İŞine gelirse böyle gelmezse de çirkefe yat.Unutma Türkiye'de mahkemeler her zaman kiracıyı korur
  • haklısınız hocam o kadar zıtlaşmak istemem ama kış ortasında. 860da anlaştık. :)

• şubat üfe oranı 3 martta açıklanacak. ona göre yaparsınız sizi tahliye edemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay90

haklısınız hocam o kadar zıtlaşmak istemem ama kış ortasında. 860da anlaştık. :)

Böyle kiracıları seviyorum :)) Makul rakamda anlaşmanıza sevindim.Bu yıl ne kadar az zam gelirse diğer yılda o kadar az gelecek.Ama bu yıl siz her şeye eyvallah derseniz diğer yılda 1000 lira yapacaktır.Tamamen hakkından fazla bir rakam talep ediyor..Neyse anlaşmanıza sevindim
  • hocam kiralar düşüş eğiliminde. siz kiranızı düzgün ödediyseniz zam beklemiyordum. bana çıkmak için bir ay verin diyin. görün bakın nasıl geri çekiyor zammı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.