merak ve ilgi geregi ayni zamanda kucuk capli bir proje geregi bazi isi hesaplamalrina ihtiyac duyuyorum. net olarak gercek hesaplamalar olmasi icin caba sarfediyorum.. bu konuda uzman degilim. eger bu konuda bilgili olanlar yardimci olursa cok sevinirim.. 4 farkli hesap sonucunu bulmak istiyorum.. parametrelerim asagidaki gibi eger yanlis ya da eksik dusundugum bir paramaetre varsa duzeltirseniz onun icin de ayrica sevinirim: • Mevcut iç sıcaklık (T_inside_initial): 18°C • Hedef iç sıcaklık (T_inside_target): 22°C • Dış sıcaklık (T_outside): 9°C • Isıtılacak alan hacmi (V_house): 360 m³ • Kombiye giren su sıcaklığı (T_water_in): 12°C • Su akış hızı (ṁ): 0.5 kg/s • Kombi gücü (P): 24 kW (24,000 W) • Kombi verimliliği (η): 0.90 • Doğal gazın ısıl değeri (H_fuel): 50,000,000 J/kg • Evin toplam ısı kapasitesi (C_house): 24,766,225 J/°C • Evin toplam ısı kaybı (Q_loss): 1,877.4 W soru-1) evin ic sicakliginin 18 dereceden 22 dereceye cikabilmesi icin bu kombiden gecen suyun olmasi gereken sicaklik nasil hesaplanir? soru-2) yine 18 den 22 dereceye ulasilmasi icin gerekli enerji miktari nasil hesaplanir? soru-3) 18 den 22 ye cikarmak icin ic sicakligi, gereken yakit tuketimi nasil hesaplanir dogal gaz? soru-4) energy balance degeri nasil hesaplanir? simdiden destek vereceklere tesekkurler... |
Bildirim