Şimdi Ara

kombi sicaklik egrisi hesabi hakkinda. (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
3.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler iyi aksamlar. Kombideki dis sicaklik/sisteme verilecek suyun sicaklik grafigini ekliyorum. Merak ettigim soru su, grafik boyle iken, dis hava sicakligi 10 iken sisteme ne kadar sicaklikta su verecegi?
    (Yatay eksen dis hava dikey eksen kazan derecesi)
    Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fikri olan yokmu?

• mitsubishielectric kullanıcısına yanıt
    Seçtiğin ısı grafiğine göre dış hava sıcaklığı + 10 derecede iken kombi suyunun sıcaklığının 47 derece olması gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paylaşımcı

Seçtiğin ısı grafiğine göre dış hava sıcaklığı + 10 derecede iken kombi suyunun sıcaklığının 47 derece olması gerekli.

Abi nasil hesapladik bunu bana da aciklayabilir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: mitsubishielectric

quote:

57 derece iken dış hava 0 imiş, -3 olduğunda 60 derece yapmış.Yani 1 derece düşüşde 1 derece artırmış makina.57 derecede 0 ise +10 derecede 10 derece azaltarak gitmesi gerekiyor.Oda 47 olur.Üstadlar daha iyi bilir.Mantığı bu olabilir. :)
  • mitsubishielectric kullanıcısına yanıt
    Isıtma eğrileri fotodaki gibi dik üçgenin hipotenüsü misali doğrusal değil; adı üstünde eğri (hiperbolik eğri) şeklindedir. Dolayısıyla resimdeki şekle göre karar vermek yanıltıcı olabilir. Kabaca +10C!daki kazan sıcaklığının 40-50C civarı olacağı söylenebilir ama eğer kullandığınız dış hava sensörü/oda termostatı montaj/kullanım kılavuzunu incelerseniz orada detaylı veriler olması gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonim112

quote:

quote:

57 derece iken dış hava 0 imiş, -3 olduğunda 60 derece yapmış.Yani 1 derece düşüşde 1 derece artırmış makina.57 derecede 0 ise +10 derecede 10 derece azaltarak gitmesi gerekiyor.Oda 47 olur.Üstadlar daha iyi bilir.Mantığı bu olabilir. :)

Memint'in dedigi gibi dogrusal degil ama oyle hesaplamak dogru olur mu ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Equalizer degerleri nasil olmali ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben doğru eğiminden hesapladım ama ısı eğrisi hiperbolik ise o zaman cihazın veya O T nın kataloğuna bakmak lazım.
  • quote:

Abiler iyi aksamlar. Kombideki dis sicaklik/sisteme verilecek suyun sicaklik grafigini ekliyorum. Merak ettigim soru su, grafik boyle iken, dis hava sicakligi 10 iken sisteme ne kadar sicaklikta su verecegi?
    Tesekkurler.

Cihazin remahami de Dietrich mi ona göre yazalim ama emin olki dunyanin en iyi cihazların dan biri

• quote:

Orijinalden alıntı: explorer77

quote:

Abiler iyi aksamlar. Kombideki dis sicaklik/sisteme verilecek suyun sicaklik grafigini ekliyorum. Merak ettigim soru su, grafik boyle iken, dis hava sicakligi 10 iken sisteme ne kadar sicaklikta su verecegi?
    Tesekkurler.

Cihazin remahami de Dietrich mi ona göre yazalim ama emin olki dunyanin en iyi cihazların dan biri

Di dietrich abi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.