Şimdi Ara

Ev sahibi olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• neden imkansız olsun ki
    illa lüx semtlerde yaşmaya gerek yok
    llla üst katlarda yaşamaya gerek
    illa residance'larda yaşamaya gerek yok

100 bin altı bir sürü ev var istanbul

alım gücü vs dersen yada
    ev fiyatları balondur dersen katılırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

neden imkansız olsun ki
    illa lüx semtlerde yaşmaya gerek yok
    llla üst katlarda yaşamaya gerek
    illa residance'larda yaşamaya gerek yok

100 bin altı bir sürü ev var istanbul

alım gücü vs dersen yada
    ev fiyatları balondur dersen katılırım

Hayır hayır lüks evleri kast etmiyorum. Kıçı kırık mütehattitlerin mahalle kenarında döktüğü beton yığınının her bir dairesine 300.000 fiyat biçmesinden dolayı nereye gidiyoruz anlayabilmiş değilim. Bu böyle giderse, imkansız gibi tek celsede ev sahibi olmak. Ama 50.000 biriktirip kira öder gibi alınabilir mi, alınır..
  • Hakkaten ev fiyatları maliyete oranla çok pahalı.Hangi sektörde var böyle bir kar oranı.
  • O zaman ev yaptıralım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

O zaman ev yaptıralım.

500 metrekarelik bir arsa ve 50.000 lira nakitim olsaydı sonuna kadar katılıyor olurdum. Konteynır evimi yapar yaşardım. On katı param olsaydı kendi tasarladığım modern villada konaklardım. Ne yazık ki bu şartlarda bu imkansız. Anca başka şehirlerde, insanlardan ve yaşamdan uzak bir yerlerde sahipsiz kalmış arazileri alıp böyle bir şey düşünülebilir. E tabi kullanışsız olunca, bu da parayı çöpe atmak olur. Market, giyim, ulaşım, okul gibi hizmetlere uzaksa bu ölü yatırımdır. Gelişmekte olan bir bölge değilse elbette. Ama bu boş umutlarla oraya yerleşmeyi gerektirmez. Neyse başa dönüyorum, şu anki şartlarda ev almak ciddi anlamda zorlaştı. Amaç yaşamak değil, ev almak oldu. Ev alıp da o borçla sırtınızı doğrultabilirseniz ne ala.

• İzmir'de şehire 15-20 kilometrelik toplu konut alanları en fazla 150 bin.[Bilenler için: Egekent2/4- evka-567] tabi onu da alamamak var. zaten bu devirde 30dan küçük insanlar ev almamalı.insanın hayatı 30na kadar tam
    oturuşmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kiracı mı öder? ev sahibi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bosverin evi. yasayin hayatinizi. kirada yasayin daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bosverin evi. yasayin hayatinizi. kirada yasayin daha iyi

bu forumdaki insanların yorumuna her zaman değer vermişimdir. Yorumlarınız beni sevindiriyor. Bakış açınızı takdir ettim. Özgür ve dizginlenemez bir fikre her zaman hayranımdır. Bu mentaliteyi benimsedim her zaman ve öyle de olacak. Yalnız ben de diğer herkes gibi elimde bir mal varlığım olsun istiyorum. Parasız da kalsam evsiz kalmayacağımı bilmek istiyorum. Tahtadan evde bile olsa kira ödemeyeceğim bir çatı altına sığınmak istiyorum. Bundan seneler önce, yanılmıyorsam 2006 yılında mortgage patlak vermişti. O mortgage den hala haber yok. Herkes sevinmişti. Hayata geçirildiyse bile peşinatsız olmuyor. Ben kirada oturmak kötü demiyorum. Bir bireyin aldığı 2500-3000 lira bile yetmez bu kiralara. 800-900 kira şart şehir merkezinde bir evde. E bunun elektriği suyu interneti 500 lirayı aşıyor. 500 lira da yediğin içtiğin desen, kafede otursan, karınla dışarı çıksan, sinema yapsan gezsen tozsan, zaten işe giderken yol parası var, insana bir şey kalmıyor.. Hayır şu var, ev kiraları on sene öncesine göre uçtu gitti, e peki maaşlar? Onlar da uçuyor mu acaba? Nerede, ben göremiyorum, uzaya çıktı herhalde..

• megablaster kullanıcısına yanıt
    illede ev sahibi olacagim dersen ve arsa bulabilirsen prefabrik evler var amerikan stiline sahip. onlar gercekten guzel olur. diger turlu sehir merkezinde kirada yasamak, ev almaktan daha mantikli. ( en azindan hem canin sikildiginda ev degistirebilirsin, hemde neredeyse 20-25 yil kredi odemesinden kurtulursun( buyuk sehir merkezlerinde ve dogru duzgun evler icin.)
  • Allah hayırlısını versin sana

• Çare sosyalizmde

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

illede ev sahibi olacagim dersen ve arsa bulabilirsen prefabrik evler var amerikan stiline sahip. onlar gercekten guzel olur. diger turlu sehir merkezinde kirada yasamak, ev almaktan daha mantikli. ( en azindan hem canin sikildiginda ev degistirebilirsin, hemde neredeyse 20-25 yil kredi odemesinden kurtulursun( buyuk sehir merkezlerinde ve dogru duzgun evler icin.)

kesinlikte aynı görüşteyim. Kirada oturmanın en büyük avantajı istediğin zaman çıkıp gidebilmen. Ama evi istediğin gibi dekore edemiyorsun,o sıkıntı. Prefabrik ev istiyorum zaten arsam olsaydı, ne yazık ki yok.. Keşke olsa.. Sonumuz iyi olsa bari. Millet köle gibi çalışır oldu artık. İnsanlar arasında iletişim kalmadı. Çok garip bir çağdayız. Özgürlük ve kişisel haklar adı altında kişi ne yaparsa yapsın ona saygı göstermekle yükümlü hissettiriliyoruz. Türlü türlü sapkınlıklar, ahlaksızlar, normal karşılanır oldu artık. Eskiden kimse özel hayatını paylaşmazken, şimdi yediğinden içtiğinden, pazar günü kiminle kahve içtiğine, nerede olup nerede olacağına dair planları bile paylaşıyor. Facebook, Twitter vb. kullanmıyorum. Kullanılması da saçma. Sırf bu yüzden soğudum. Yoksa yararlı amaçlar için de kullanılabilir (arkadaşlarla iletişim pratikliği ve sosyal medya gündemine hakim olmak açısından) ama ben soğudum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.