< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ev sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkileri (12. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşım 2500 e oturuyordu . 5 seneyi geçtiği için ev sahibi arkadaşıma 4500 için kira artışı davası açtı. Dava 1.5 sene sürdü , ev sahibi kazandı.
Arkadaşım çok mutlu çünkü o bölgedeki kiralar bu süreçte 12.000 tl oldu. 5 sene daha tekrar kira artış davası açılamıyormuş.
Ev sahibi evi satmaya çalıştı gelenlere "Evi alsanızda ben çıkmıycam , mahkemeye verirsiniz "dedi . Kimse evi almaya da yanaşmadı
Ancak 10. yıldan sonra tahliye etmeye çalışır , o zamana da kim öle kim kala
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işin mafyası var ev sahibi yanlış yapmış. Burada çıkmam diyeni mahvettiler 2 gün sürmedi çıkması.
-
Şimdi o davalar 2 yıl sürüyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
okumamışsun veya okuduğunu anlamamışsın.
-
önemli bilgi gözden kaçıranlar olabilir.
demek ki düşünülen bedelin 3-4 katı için dava açılmalı.
zaten bilirkişi mahkeme adil rakama çekecektir.
-
Her mahkeme aynı değil benim kuzen 3 bin ödüyordu ev sahibi kira tespit davası açtı 6 bin olsun diye 4250 karar verdi mahkeme
Tamam işte , bilirkişi raporundaki bedel ve hakim in yüzde 10-20 indirim takdiri ile o ücret ortaya çıkmıştır.
Yani kuzenin evsahbi 100 binden de davayı açsa, 4250 ye karar kılınıcaktı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
6 nere 4250 nere
Böyle pratik bir çözüm varken binlerce kişi davalarla uğraşıyor sanki
Kafadan 3-4 katı yükseğe dava açılması da tutmaz çünkü davacı artışa gerekçe olarak internet üzerinde o sitedeki kiralık ilanlarını delil olarak sundu , arkadaşımda sitedeki az ödeyen kiracılardan örnek sundu.
Burada bilirkişi davacının istediği rakamı onaylasa bile duruşma olup karar çıkana kadar oradaki kiralar 2 katına çıkıyor. Ev sahibi her türlü zararda yani
Bilirkişi emsal sözleşmeleri ( benim bildiğim su ,elektrik vs için verilen sözleşmeleri ve alt kat üst kat vs gibi detayları referans alarak ) bir bedel belirliyor. Hakimde bu bedele %10-20 gibi bir indirim yaparak karar veriyor.
bilirkişi raporunda 7000 belirlemiş olsaydı bile dava 6000 lira için açıldığı için rakam 6000 tl olurdu diye düşünüyorum. (bilgim yok bu konuda )
Tamamen bilgim olmadan yazacağım bilirkişi raporu ile karar arasında 6 aydan fazla olması pek olası gelmiyor.
-
Bunun sebebi şu arz talep meselesi, maalesef insanlara yetmiyor ev, sanki birileri evleri toplamış fiyati onlar belirliyor gibi.
Aynı sey otomobilde de var emlakcilik ve galericilik mesleği arttı devletin bunları incelemesi lazım
Öğretmeni,askeri vs emlakçı olursa olcağı bu
Aslında akp döneminde baya bir zenginleştu insanlar. Evet 3, 4 tane evi olan öğretmen, polis, asker olan insanlar tanıyorum
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 16 Nisan 2023; 17:4:28 > -
Tüm suçu ev sahiplerinde arayan tipleri anlamıyorum önce mültecilerle düşük kiralı semtleri doldurdular sonra vatandalislik ayağına orta ve lüks semtlerin fiyatı arttı .Rus ve Ukranya lıların gelmesi ve sahil bölgesine yerleşmesiyle kira fiyatları orta gelir grubu için arttı. Deprem ise tuzu biberi oldu.Fiyatlar balon diyen kitlenin ağzı açık kaldı eflasyon ile maliyetlerin artmasıyla. Bu süreçte ev sahibine saldıranlar seçimde akıllanır umarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 yıl çalıştım hemde 2 işte.Boğazımdan kıstım, üstümden başımdan kıstım aldım evimi. Normalde vemeyecektim kiraya boşta kalacaktı, evlenince geçerim diye düşünüyordum.İşte insanlık yapalım dedik hem uyguna verdik evi faydalansın, tanıdık kefil olmuş biz mağdur olduk sonunda. Neyse artık sittin sene kiracı falan
uğraşmayacağım mahkemede ne kadar sürerse sürsün.50 bin verseler gene vermicem evimi kiraya. Artık devlet toki mi yapar, toplu konut mu yapar bilmem.Çözümü
devlet bulacak. Yapacak heryere tokileri insanlar faydalanacak yada çadırda yatacak artık kiracılar bundan sonra...
-
Ne ağladın be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X