Şimdi Ara

Ev sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkileri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
8
Favori
10.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1- 25 günde kiracıyı tahliye edecek adam daha anasının karnından doğmadı. Bunu yapabileceğini düşünen gelsin, eline vereyim de okusun(kitabı).

2- İcra takibi yapacakmış da dava açacakmış da. Biz sanki köfte tarifinden bahsediyoruz. O dediğin icra takibi ve dava en az 2,5-3 yıl sürüyor. Aksini söyleyen varsa gelsin, eline vereyim de okusun(kitabı).

3- İcra masrafı olurmuş da dava masrafını kiracı ödermiş de. En kötü ihtimalle kiracının ödeyeceği miktar 10.000 TL. Bunun karşılığında 3 yıl boyunca düşük kirada oturur. Ayda 3.000 kira veriyor olsa, yeni çıkacağı ev minimum 10.000 olacağı için, 3 yılda elde edeceği kar 250.000 TL. Aksini iddia eden gelsin, vereyim eline de okusun(kitabı).

4- Polis zoruyla çıkartılırmış. Yalana bak, cehalete bak. Polisin ne işi olur icra ile? İcra memuru yapar tahliyeyi. Ki 3 yıl sonra dava bitince kiracı çıkar gider. Ne diye tahliyeyle uğraşsın. Aksini iddia eden ne yapmasını gerektiğini öğrenmiştir herhalde.

Mesajımı alıntılama. Cahil cahil de konuşma. Git iyice öğren gel. Yoksa buraya kiracıların ne yapması gerektiğini adım adım yazarım.

Kiracılar, bu ve bunun gibi tiplere inanmayın. Amaçları sizi korkutmak. Korkmayın. İstanbul'da 2,5-3 yıldan önce sizi evden çıkartacak adam daha anasının karnından doğmadı.

Arabuluculuk ne zaman başlayacak, onu bile bilmiyor cahil. Kaldı ki arabuluculuk işi en az 1 ay daha uzatacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hala 1 ayda kiracı çıkarabileceğini sanan ev sahipleri varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vurucumiller -- 8 Nisan 2023; 1:49:39 >
  • Ev sahibi cahilleri üşüşmüş yine 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Almayın yatırımlık ev zaten ne geliyorsa bu mal sevdası yüzünden geliyor . Adamın 10 tane dairesi var .Oturacak bir ev neyine yetmez anlamıyorum git kalan paraya istihtam yarat.

• Ev sahibi kiracısına "kızım oturacak, çıkın" diyor. Kiracı "protesto çek, çıkayım" diyor. Protesto çekiliyor. Kiracı evi tahliye ediyor. Sonrasında yine kiraya verdiğini tespit edip şikayetçi oluyor.

Sonuç: Bir yıllık kirasını geri alıyor ve devlet evi bir yıllığına mühürlüyor.

• hendrickk H kullanıcısına yanıt
    Av. Muhammed Said Altuntaştwitter
    Av. Muhammed Said Altuntaş
    https://twitter.com/_muhammedsaid/status/1644779731135373313?t=aVr52E5cdaM4I_WqRYRIaQ&s=19

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• konuyu okumaya gerenk bile yok.

10 yıl önce asgari ücretin 5 de birine zor kiracı bulunan daire bu gün -10 yıl da geçmiş eskimiş bina hükmünde olmasına rağmen- asgari ücret isteyen çakal ev sahiplerinin elinde.

15 yıl önce 2 asgari ücretle alınabilen tofaş-ki o yıllarda daha 10 yaşındaki modelden bahsediyorum. eskileri değil. onlar daha da ucuzdu- sahipleri arabaları 3 4 defa bölünüp toplanmış hatta erimiş halde iken bile 5 asgari ücrete satmaya çalışıyor.

10* yıl önce asgari ücretli ya da vasıflı maaşını geçtim. o yapıldı denen zamları kaç patron yapabildi?_ işçiler birer birer çıkarıldı ya da şartları zorlaştırıldı. yaw öğlen çayını kesen firmalar var arkadaş. evet maaş arttı lafta ama sizin 1 yılda yaptığınız zamların yarısı yapıldı mı?ki yapılırken neler neler alındı geri?=

virüs zamanı yapılmayan zamlar tam aha virüs olayı bitti dedik bi anda patlak veriverdi?

bir asgari ücretle bi ev olur mu ya? bu nasıl bi rrant arkadaş? hadi diyelim benim evim iyi güzel asgari ücret olmasın kafasındasın. madem o kadar ekonomistsin. -herkes de ekonomist.- ulan 10 sene önceki asgari ücreti çalışan oranını al, bu günkü orana bi endexle bakalım. senin evine reelde kaç kişi talip olabilecek?

ne zaman dükkanını neden kapattın diye sorsalar hep aynısını diyorum.

abi 1 millet yiyecek ekmeğe muhtaç kaldı. bilgisayarını soran mı var?

2 artık alıcı kalmadı. herkes al satçı. evinin kirsını, yemeğini sattığı döküntü malzemeden çıkarmaya çalışıyo. siz ev sahipleri böyle gidin. depremden de uslanmayın. ne güzel. bir evden asgari ücret zammını yap, sonra da yeter yaptığnız %200 zamlar bi süre %25 i aşmayın diyince nerde adalet? 200 300 500 zam yaparken adalet nerde ise orda arayın adaletinizi!

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Son 3-4 yıldır öğretmeni,doktoru,askeri,polisi mesleklerini bırakıp gayrimenkul uzmanı adı altında emlakçı oldu varın gerisini siz düşünün.
    Nedeni yatırımsız kar marjı bu kadar yüksek sektör yok 1 yılda kazanılan parayı 1 ayda çok rahat kazanabiliyor.

Memur olan birisi kolay kolay 657'den ayrılmaz. Senin dediğin al-sat işini yapanlar ek gelir amacıyla bu işe yöneldiler.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Memurların çoğu sefalet içinde adam diyelim Konyada hoop İstanbula tayin çıktı 15 bin maaşla ev kirası bile ödeyemezsin

yatırımsız kar marjıo anca çöplükte olur. ya da eee neyse anladın sen onu :D

ki onda da sermaye sen olursun.

ben bilgisayarcıydım. ama minerler sağolsun bizim sıfır malzeme satışımızı kitlediğigibi insanlar bozulan pc lerini ya çöpe atıyor ya da 50 yıllık pc leri tamir ettirmeye çalışıyor. -soketi kırık anakartın nesini tamir edeceksem.-

aha bu gün itibari ile alan değiştirip kart dizgi işine gireceğim. benim için meslek bitmez. ama bu emlakçılar ve ev sahipleri evleri ellerinde ptlayınca insanlardan sempati beklemesin abi. aha deprem oldu. gene yardıma kim koştu? fakir halk.ç

o zincir marketler ıvır zıvırtların bazıları halkın zorlaması ile 3 kuruş yardım yaptı. peki hiçbirniz marketlere gittiniz mi? deprem sonrası yapılan yardımları yaptıkları zamlarla bi güzel çıkardılar. abi bir rondo bisküvi en ucuz 5 lira-7.5 10 liraya stan var- bartındaki en ucuz market, bakkalla aynı fiyata malzeme satıyor.

e fakir halk ben maaşımın şu kadarını yardım yaptım, işveren bana zam mevzimi gelmediği halde zam yapsın desin. bak bakalım kaç işçi işine devam edebiliyor-sadece şakasını yapsın-

diyeceğim şu ki fakir adam insanlığnı neden kaybetmiyor da eline 3 kuruş bi daire çürük bi araba geçiren kendini adam sanıyor?

• Bay Kemal gelecek, gençler artık masaya sadece cep telefonu değil, ev ve araba anahtarını da koyacak

Ev sahipleriyle dalaşmayın az sabredin, landlord lara ihtiyacınız kalmayacak, çünkü gençler lord olacak...

''Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale'de konuştu.

"Millet Buluşması" programında halka hitap eden Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik mesajları vardı.

İktidar değiştiğinde gençlerin iyi gelir elde edeceklerini ifade eden CHP lideri, "Kısa bir süre sonra araba ev sahibi olacaksınız." dedi.

www.ntv.com.tr
    Kılıçdaroğlu'ndan gençlere seçim vaadi: Kısa süre içinde araba, ev sahibi olacaksınız
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/kilicdaroglundan-genclere-secim-vaadi-kisa-sure-icinde-araba-ev-sahibi-olacaksiniz,-YzcBTzaM0u1p8J2UnOTDg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Merhabalar. Benim de kiracı ile sorunum var. Kardeşimle yaşıyorum ama artık kendi evimde kendim oturmak istiyorum.1 evim var. Kiracı çıkmak istemiyor. Kiralar aynı semtte olmuş 10-15 bin arası.Kiracıya söylüyorum anlamıyor ben vermem diyor yasal hakkım %25 zam yapabilirsin diyor.Geçen ay kendisi %25 zamlı yollamış kirayı.Seninle konuşacak birşeyim yok diyor ayrıca. Kiracıyı evimden nasıl tahliye edebilirin. Kontrat geçen ay yenilenmiş oldu. Şimdi aldığın kira ile ev tut diyen alacak.Ev tutmam içim üste en az 10 bin para vermem gerekiyor. Kısacası ben kiracıyı nasıl tahliye edebilirim. Ne zaman bildiri yollayabilirim?Ne zaman mahkemeye verebilirim?

• yoldan bir insan çevirin, uzaklara götürün ameliyata alın. (burda olmaz) egoistlik bencillik, fırsatçılık dolandırıcılık, çıkarcılık gibi özelliklerini alıp, şeref, haysiyet , onur, karakter gibi özellikler yükleyin.

sonrada dünyanın başka bölgelerine salın yaşasın orda.

değmezsiniz

• xmms kullanıcısına yanıt
    Kirayici çıkarmak çok zor du donemde.
    Yüzde yüz haklı olsanız bile artık ilk mahkemeye değil anlaşmaya gönderiyor devlet sizi.
    Daha 1 ay önce bizde birini tahliye ettik afedersin anamız ağladı.

Kontrat falan demişsiniz de kontratin hiç bir önemi yok.
    Kontratı tek taraflı ancak kiraci bozar. Eğer kiracı kirasını düzgün oduyosa aksatmiyorsa bir kaç istisna dışında çıkarmanız imkansız. En azından ilk 10 yıl süresi içinde. 10 yıl sonra cikarabiliyorsunuz zaman asamindan dolayı.

İstisna dediğim şey ya sen yada senin birinci dereceden akrabam eğer eve ihtiyacı varsa ihtiyaç nedeniyle tahliye olarak çıkarabilirsiniz ama.oda en az 6 ay sürer iyi bir avukatla.

Diğeri ise satmak.
    Satış sonrası yine kiracı çıkmak zorunda çünkü ev sahibi değişmiş oluyor.( Evinizi satın demiyorum yani prosodur olarak birine devredin )

Kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasatka kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Kendi evim ve başka evim yok zaten belirttim. İhtiyacım var oturacağım.Benim öğrenmek istediğim kanuni olarak ne yapmam gerekiyor.

1-Kira kontratı geçen ay yenilediğinden bildirimi ne zaman atabilirim. Evimden çık kanuni hakkım kendim oturacağım diyerek.

2-Kiracının normalde ne kadar süre hakkı var tahliye için? Ne kadar süre vermeliyim kiracıya?Kanuni minumum süre nedir?

3-Bildirimi noterle yapacağım. Şayet kiracı bildirimi kasıtlı almaz ise yada kuryeye kapıyı açmaz ise ne oluyor?

4-Tanınan yasal süre bittikten sonra tahliye olmaz ise nereye dava açacağım? Şayet kiracı çıkmaz ise bu süre zarfında ev tutarsam zararımı kiracıdan tahsil edebilir miyim?

Kiracı çıkmadığından cebimden para vereceğim kiralık konut tutar olarak bunu tahsil edebilir miyim?Avukat masraflarını tahsil edebilir miyim?

• xmms kullanıcısına yanıt

hocam cidden youtube ve çeşitli avukatlık sitelerinde ( .av ile biten adresler ) detaylı anlatımlar mevcut.

sadece 3.madde için cevap yazayım.

öyle bir şey yapsa da farketmez, kapıya not asılıp muhtarlığa bırakılır. muhtara teslim edildiği gün ihbarnameyi almış sayılır.

Ev  sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkileri
    Ev  sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkilerimıhcı hukuk bürosu
    İhtiyaç Nedeniyle Tahliye Davası 2023 | Mıhcı Hukuk Bürosu
    https://mihci.av.tr/ihtiyac-nedeniyle-tahliye-davasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 13 Nisan 2023; 19:5:54 >

• ayrıca kararlı veya açabiliyorsanız . komşumuza gelen ihbarnameyi bilgilerini saklayarak atabilirim .

özelden yazarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 13 Nisan 2023; 19:15:41 >

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Hocam Teşekkür ederim. Sağolun.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.