Şimdi Ara

ev sinema amfilerinde pasif sub kullanılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
16.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 5.1 veya 2.1 de aktif veya pasif subwoofer kullanabilirsiniz. pasif doğru yapılırsa aktif sw. dan daha kaliteli bile çalabilir. aktif veya pasif daha iyi diye bir genellemeye girmemek lazım. pasif subwoofer hop.rü çalıştırmak için subwoofer hoprlör çıkış terminali olan av amfiler var. 10 sene önce vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

5.1 veya 2.1 de aktif veya pasif subwoofer kullanabilirsiniz. pasif doğru yapılırsa aktif sw. dan daha kaliteli bile çalabilir. aktif veya pasif daha iyi diye bir genellemeye girmemek lazım. pasif subwoofer hop.rü çalıştırmak için subwoofer hoprlör çıkış terminali olan av amfiler var. 10 sene önce vardı.

dediklerinizin doğruluğunu kabul ediyorum

peki aktif sub. kullanan 5.1 avr.lere frontlardan pasif sub. bağlama konusuna nasıl bakıyorsunuz
    ses belki doyurucu olabilir ama
    benim kafama takılan şu; 5.1 lerde sub. adı üstünde 6. kanaldan sinyal alıyor
    özellikle film izlerken kayıttaki bas efektleri biz aslında duymuyor
    onun yerine frontlardaki bas ne ise onu duymuş olmuyormuyuz

hatta aynı şeyi front hop.ları iyi olduğu için sub. kullanmaya gerek görmeyenler için bile söyleyebiliriz

• şu anki anfilerin birçoğunda aktif subwoofer çıkışı bulunmaktadır.yani anfine bir yük binmez.sadece anfi ona sinyaller yollar.subwoofer ise o sinyalleri kendi içindeki anfiyle çözerek sesi verir.
  • daha önce hiç duymadım
  • 2000 yillarinda sistem kurmaya basladigim zaman pasif subwoofer kullanmistim.Daha sonra müzik zevkim degistigi için kaldirdim.Bendeki kolonlar zaten subwoofer gerektirmiyor.Zaten sistemimde 4 power ampli var.Subwooferla 5 tane ediyordu.Bu sisteme prizden gelen elektrik yetmiyor.Elektrigi kuvvetlendiren bir trafoya gerek var

ev sinema amfilerinde pasif sub kullanılır mı?
  • Asagidaki resimde sistemimim 2006 hali.Su anda gine degisik ama fotograf makinem bozuk

• sistemin çok güzelmiş gerçekten ne kadar harcadın bu iş için söylermisin veya bana pm at.saygılar
  • infinity kappa renaissance 4500Euro(ben 1500euroya aldim
    infinity kappa center 1500euro(600 euroya aldim)
    infinity kappa 6,2 1500euro(600 euroya aldim)
    Toshiba SD-900 dvdaudio dts 2500euro(700euroya aldim)
    harman kardon signature 1.0 preampli 2000 euro(700 euroya aldim)
    harman kardon signature 2.0 preampli 2000 euro (700)
    Sansui AU-X1111MOS vintage powerampli 4500 euro(1500)
    Sansui Ba-f1 powerampli 1978 yilinin 400euro
    Yamaha B-1 powerampli 1977 1000euro
    onkyo integra 5570 600 euro
    Yukaridakilerin hepsi bir home-cinema için.Yani sizin 1 home cinema amfisini kaç parçaya boldum.Bunun nedeni hem iyi bir muzik konseri 5.1 veya 6.1 dinlemek(7.1 e gerek yok denedim)Hemde korkunç bir stereo muzik dinlemek
    Bundan ayri sansui hastasiyim.Elimde Sansui au-717,sansui au-919/Tunerlarla birlikte.sansui D-9 var.Ayriyeten 2 tane gine infinity kappa renaissance 90 var
  • Resimdeki hi-fi mobilyasini kendim yaptim.Zira aldigim veya almak istedigim butun dolaplar sistemin agirligini kaldiramiyordu.Unutmayinki bu sistemdeki amplilerin agirligi 30kg ile 50 kg arasinda.Zaten sansui ile yamaha 50 ser kilo.Birde eklemek istedigim,bu forumda binlerce wattan bahsediliyor.Nasil 2 veya 5 kg luk bir sistem 2X500 wattt versin!Bendeki 1 amplinin sadece trafolari 15 kg yu geçer.Ve sadece 2X100 veya 2X125 tir.4 amplinin verdigi toplam güçte en fazla 500 wattir.
  • arkadaşlar sanırım konu biraz amacından sapmış ama olsun 2000watts arkadaşım sistemin gerçekten mükemmel tam hayalimdeki sistem keşke bnde de olsa... asıl soruya gelince de ew sinema amfilerinde pasif sub kullanılabilir pasif sub çıkışı warsa neden olmasın hee uydu cıkışlarına sub bağlamak o da olur ancak 5+1 7+1 gibi sistemlerde front cıkışlara bağlanan pasif sub pek sinema tadı veremez bu tür bağlama için en uygunu stereo amfilerdir onlar da zaten film izlemeye pek uygun değildirler neyse kısacası kullanabilirsiniz ama en iyi performans aktif sub ile alınır
  • slm arkadaşlar bende stero 6.1 ch lı AV digital bir anfi kullanıyorum ve buna bilirsiniz arabalarda kullanılan bagaj tipi bir subwoofer bağlamak istiyorum.anfinin arkasında sw out diye bir giriş var ama ben basettiğim bagaj sw rı uydu kolonlarındaki sw ( + - ) yerinden bağladım.sizce doğrumu yaptım?pasif sw çıkışındanmı bağamalıydım?aslında bu sw rı oraya bağlayamadım :( ama eski 5.1 ev sinemamım sw rını bağlayınca çalışmıştı.ben arabalarda kullanılan sw takmak istiyorum.bu mümkünmü yoksa fantezimi yapıyorum?yardımcı olursanız sevinirim.bağlamak istediğim sw resimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisinan -- 6 Ekim 2008; 13:04:18 >

• bu aleti pasif çıkışa bağlayamazsın bağlasan da ses almazsın çünkü pasif çıkış içinde amfisi olan(aktif) sublar içindir sendekinin ise kendi amfisi mevcut diil... ses alabilmen için diğer çıkışlardan birine bağlamalısın o da yalnızca bass diil bütün frekansları vericektir e bu da subdan performans alamaman demek...
  • ben elımdekı pasıf sub u anfının b cıkısına bagladım isteyınce acıp ısteyınce kapatabılıyorum cokta guzel oldu

(pıonerın cıft bas suruculu bır pasıf subunu kullanıyorum l yı b cıkısının l sıne r yıde b cıkısının r sine bagladım)
  • bilgilendirdiğiniz için tşklr arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisinan

bilgilendirdiğiniz için tşklr arkadaşlar
    Ben de senin bu dedigini merak ediyordum. B speakerslara baglarsam elimde ki pasif twin subwooferlari iyi performans alirmiyim.bende aktif woofer de var ama.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkadam -- 4 Nisan 2012; 20:53:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.