Şimdi Ara

ev sinema amfilerinde pasif sub kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
16.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ev sinema amfilerinde pasif sub kullanılır mı?amfi sub içinde ayrı güç veriyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therry -- 17 Nisan 2007; 0:55:01 >

• Ev sinema sisteminde 5+1 vb olanlarda 1 rakamı sub cıkısını temsil eder. Bu tek kanal sinyal cıkısıdır. Bu sinyal aktif basların uzerinde bulunan ampli ile guclendirilip hoparlore uygulanır. Faz ve guc ayarı bulunur.
    Pasif bir sub olayında yapmanız gerekende sub sinyalin bir ampli ile guclendirmenizdir. Bir nevi dahili degil harici cıkıs katı olacaktır o kadar. Sub cıkısı direkt hoparlore uygulanmaz cunku sadece isarettir, cok zayıf bir sinyaldir. Guclendirmek sarttır.
  • amfinin yuksek gucte front cikislari varsa , frontlara paralel olarak da direk pasif sub baglanabilir.

line seviyesindeki sub cikisina baglanmis aktif bir sub in tadini vermez ama , idare eder.
  • verenini görmedim profesyonel sistemlerde hele hiç duymadım
  • Normalde basit sistemlerde sub çıkışı güçlendirilmiş olarak çıkar ve zaten sistem ile verile pasif subbas ile dinleme gerçekleşebilir.
    Ama daha performanslı sistemlerde subbas aktif olarak kullanılmalıdır.
    Zira subbas amfisi besleme ve filtre konularından dolayı daha farklı bir karakter gösterir.
  • 5.1 gibi varyosyonlarda kullanılmaz ama stereo amfilerde kullanılır
  • amfide eğer subwoofer çıkışı varsa pasif olarak subwoofer kullanabilirsin ..
    Ama sadece rca sinyali gönderiyorsa o zaman pasif yerine aktif subwoofer kullanmalısın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Sinema Sistemi İçin Giriş
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben aktif sub. çıkışı olan bir anfi bilmiyorum duymadımda..
  • Çoook!

quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

ben aktif sub. çıkışı olan bir anfi bilmiyorum duymadımda..
  • elektronik bilgim çok fazla değil
    özellikle bas sürücüler yüksek desibellerde amfiden ciddi derecede güç çekerler diye bilirim
    ama elektronik ve ses sistemleri konusunda bilgisi olan arkadaşlara kafama takılan bişey sormak istiyorum:

özellikle ev sineması sistemlerde pasif sub. kullanan amfilerde, bas sesler yükselmeye başladığında, aynı kaynaktan beslenen diğer sürücüler bu durumdan nasıl etkilenir?
    bas da dahil tüm seslerde kayıplara neden olurmu?
    yoksa amfiyi tasarlayan kılıfını hazırlamış, böyle bişey yapıyorsa bunun önlemini zaten almış mıdır?
  • amfiye gore degisir.
    sub. kati digerlerinden ayri yukseltec devresi iceren amfilerde boyle bir sorun olmaz.
  • ben kompakt sistemlerden bahsetmiiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Çoook!

quote:

• quote:

ben kompakt sistemlerden bahsetmiiyorum.

quote:

Çoook!

quote:

yine de çooook!
  • hemen hemen her amfide aktif subwoofer çıkışı vardır nasıl göremedin kardeş
  • aktif subwooferlarda rca girişi ile yüksek girişte vardır..
  • Rca sinyal türü değildir. Bağlantı türüdür. Yanlış bir hususu düzeltmek isterim.

Aktif Subwoofer'e sinyal çıkışı Digital LFE sinyalleri ile gönderilir.
    Ancak bazı Subwooferler de, sadece Left in - Right in girişi de bulunabilir. Bu durumda, yine ya anfinin LFE sinyal girişi Y çoklayıcı Coaxiel konnektör ile çoklanıp, her iki girişe bağlanır. Ya da Anfinin LFE sinyal çıkışı yoksa, Pre-Out Left, Pre-Out Right çıkışından bağlanır.

Şu tabirini de uygun şekilde düzeltelim bence. Çünkü yanlış anlaşılabilir.
    anfi'de eğer normal hoparlör bağlantı şeklinde Watt'lı subwoofer çıkışı varsa, pasif olarak subwoofer kullanabilirsin ..

Eğer anfinde, sadece zayıf akım sinyali çıkışı varsa (LFE), Pasif Subwoofer kullanamazsın.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: beyblade73

amfide eğer subwoofer çıkışı varsa pasif olarak subwoofer kullanabilirsin ..
    Ama sadece rca sinyali gönderiyorsa o zaman pasif yerine aktif subwoofer kullanmalısın..

• quote:

Aktif Subwoofer'e sinyal çıkışı Digital LFE sinyalleri ile gönderilir.

Aktif sub cikislari analog degilmi dostum ?
  • LFE Out (Low Frequency Effect Out - alçak frekanslı efekt çıkışı) şeklinde alınan bas efektler için, stabilize eden bir digital sinyal işleme sistemi kullanılmaktır. Benim kastettiğim husus bu. O yüzden o deyimi kullandım.

Ama sinyal olarak Analog sinyal gönderiyor.
  • sevgili teknika
    Ben bugüne kadar AVR deki Subwoofer out çıkışından Yamaha'nın aktif subının sadece L/Mono girişine bağlantı yaparak kullanıyodum. Kabloyu Y çoklayıcı ile değiştirip subın R girişine de bağlantı yapsam seste değişen birşey olur mu ? Yoksa yanlış mı anladım ? Ayrıca subdan çıkan ses zaten mono değil midir ? L / R 'a aynı anda giriş yapmak ne kazandırır kafamda canlandıramadım.
    saygılar..
  • Onkyonun pasif subwoofer çıkışı içeren bir A/V receiver'ı aşağıdaki linkte inceleyebilirsiniz.

http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_4209420.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.