Şimdi Ara

sinemada kullanılan ses sistemleri kaç wattlık ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam beyler ben geçenlerde sinemaya gittim ve salonda 50 cm 50 cm büyüklüğünde kolonlar gördüm. bunlardan 8 tane vardı ve ses mükemmeldi burda kullanılan sistem kaç wattlık ? ve o kolonlar kaçar watt gücünde? birde hepsi 2 metre arayla düzülmüş bunun sebebi ne ?? ya kardeşim ben ilk defa bu kadar yüksek ses dinledim.bunları bana açıklarmısınız??

• salonuna göre değişiyor ama bildiğim kadarıyla 500-1200 watt arası değişiyor.
  • mesela imax salonlarından ses sistemleri tam tamına 12.000 w tır
  • O güç 50*50cm'lik kabinlere sahip kolonlardan değil, Sahne arkasında gizlene Subwoofer'dan geliyor.

Ayrıca, arkaya doğru sık sık kolon kullanılması, alanın büyük olmasından kaynaklanan akustik ses dağılımını eşit tutmak için kullanılıyor.

Çoğunlukla da, her kanal için monoblok anfi kullanılıyor.
  • sinemalarda yüksek ses yoktur ki bunuda nerden çıkardın , bir oto tesisatı dinlede yüksek ses duy..
  • sen hiç sinemaya gitmedin herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

sinemalarda yüksek ses yoktur ki bunuda nerden çıkardın , bir oto tesisatı dinlede yüksek ses duy..

sinemada sesi çok açmıyorlar. filminde göre dğeişiyor zaten o. aşk filminde son sese gerek yok.

ben minority reportta hiç unutamıyorum o ses gücünü. afm sinemasında.

oyle bi ses ki böbreğini ağzından çıkartır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Salon ne kadar iyi yalıtımlı ise o kadar az güç ile yüksek verim alınır.

12.000w diyen arkadaşa şunu sorarım ben;Bir konsere (ortalama 800-1500 kişilik) 10kw jeneratör kullanılıyorsa nasıl oluyorda bir sinema salonuna 12.000w lık ekipman kullanılır?

Desteksiz yapmayalım lütfen!!!

edit:imla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 28 Kasım 2007; 0:41:55 >
  • Watt fazla görünce hemen aldanılmasın.. Çıkış gücü olan Watt lar gerçek sesi veren güç değildir. Ona bakarsanız küçücük bi 5+1 ses siteminde bile 5000 Watt yazıyor. Ama asıl verdiği güç en fazla 25-30 watt arasıdır. Sizi yanıltmasın bunlar...
  • @HarryBlade bazen o kadar tuhaf şeyler yazıyorsun ki, gülmemek elde değil!

quote:

sinemalarda yüksek ses yoktur ki bunuda nerden çıkardın , bir oto tesisatı dinlede yüksek ses duy..
  • quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

Salon ne kadar iyi yalıtımlı ise o kadar az güç ile yüksek verim alınır.

12.000w diyen arkadaşa şunu sorarım ben;Bir konsere (ortalama 800-1500 kişilik) 10kw jeneratör kullanılıyorsa nasıl oluyorda bir sinema salonuna 12.000w lık ekipman kullanılır?

www.imaxtr.com.tr dostum hiçbirşeyi desteksiz atmam ayrıca senin bildiğin gibi bir salon değildir imax salonları.180 mt2 bir ekrana sahiptirki sen gözünde salonun büyüklüğünü canlandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 28 Kasım 2007; 11:36:05 >

• Gucten ziyade sinema salonlarında akustik duzenlemeler ve ses yalıtımı oldukca onemli. Tam bir muhendislik calısması. Akustigi iyi olmayan bir yerde guclu sesin performans kaybı cok olur. Ses gucu acısındanda mesela Sureyya sineması 4000 watt civarı rms ses gucu ile donatılmıs oldugunu okudum. Tabi burda tum guc kullanılmıyor toleranslar var, cunku ses sistemlerinde surekli yuksek seviyelerde calısmak, limitlerde kullanmak cihazlar icin zararlıdır, omrunude kısaltır. Bir otomobili surekli red line devirde calıstırmak gibi. Yani 4000 watt rms olan cihaz rahat ve kararlı calısması, uzun omurlu olması icin tam kapasite degilde daha dusuk kapasitesi kullanılır. 2000 watt enerji gibi. Onuda hesaba katmak lazım. 12.000 watt gibi ciddi gucler daha cok reklam ve ticari amaclı kullanılmıs olabilir. Gunumuzde rms bile abartılı yazılıyorken pmpo gibi degerler ucup gidiyor haliyle.

Muhendisler bilirki ses ancak salon kadar calar. Yani her salonun bir ses, akustik kapasitesi vardır. Gereginden fazla yada az gucun bir faydası olmaz. Siz 20 metrekarede 500 watt ses enerjisi kullanmaya kalkarsanız israftan baska bir sey olmaz 500 watt ım var diye kendinizi kandırırsınız. Cunku o odanın hacmi, akustigi dalga boyu kapasitesi vardır ve o olcude calar. Mesela Hifi yada hiend dunyasındada kucuk odalarda buyuk kabin kullanılmaz. Cunku faydadan cok zararı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 28 Kasım 2007; 12:34:20 >

• quote:

• 4 adet solox 18 koy bir sinemaya adeta gercek hisli bir bas sesleri duyarsin... Tanesi 5000 rms 20000 yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

Salon ne kadar iyi yalıtımlı ise o kadar az güç ile yüksek verim alınır.

www.imaxtr.com.tr dostum hiçbirşeyi desteksiz atmam ayrıca senin bildiğin gibi bir salon değildir imax salonları.180 mt2 bir ekrana sahiptirki sen gözünde salonun büyüklüğünü canlandır

180mt2 lik KAPALI ALAN 12.000watt ses kullanır diyosun o zaman açık hava konserleri nasıl oluyo bende bunu anlamıyorum gerek teoride gerek real de imkansız.

saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhan2

4 adet solox 18 koy bir sinemaya adeta gercek hisli bir bas sesleri duyarsin... Tanesi 5000 rms 20000 yapar

veya 4 adet mtx jackhummer dimi

• evet kardeşlerim ben sineamaya hiç gitmemiştim musallat filmine gittim.valla arkadaşın biri perdenin arkasında subwoofer var demiş bencede ama öle ise 5+1 sinema sistemlerinde neden merkez hoparlör tv
    üstüne koyuluyor.subwoofer tv yanına konuyor o zaman bence 12.000 watt sinema için çok yüksek değilmi ??
  • Arkadaşlar watt la desibel'i karıştırmayın.
    Bir hoparlöre 50 watt güç verirsin diğerine 20 watt güç verirsin ama aynı şiddette ses alabilirsin.
    Hoparlörün hassasiyeti ile ilgili birşey (gelen enerjiyi sese çevirme kabiliyeti).
  • kardeşlerim neden yorum yapmıyoruz yaa anlamıyorum ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

@HarryBlade bazen o kadar tuhaf şeyler yazıyorsun ki, gülmemek elde değil!

quote:

kaç dB vuruyor sinema sistemleri?
    oto sistemlerinde 20 cm DD subwoofer(300 rms ) ile 146 dB alınmış..Belki kaliteden yoksun ama yüksek ses var sonuçta..otodaki en yüksek ses 172.4 olmalı buna ulaşan sinema sistemi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarryBlade -- 2 Aralık 2007; 15:46:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.