Şimdi Ara

Ev sinema ses sistemi ve stereo müzik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

60 ekran 3D bir plazma televizyon beğendim.
    Amacım film izlemek ve müzik dinlemek.
    Bunun için öğrendiğim kadarıyla "Ev sinema surround sistem ile müzik dinlenmez!" kısıtlıyla karşı karşıyyız.

Vardığım noktada aşağıdaki sorularıma cevap bulmam / teyit almam gerekiyor:
    1.Ev sinema (HT) için 5.1 ses sistemi düşünüyorum. 7.1 ve 9.1'ler için vakit var deniyor. yorumunuz?
    2.HT için hoparlorleri kaynak olarak Blue Ray Player veya 5.1 bir AVR kullanabilirim. doğru mudur?
    3.Blue Ray izlemeyeceksem ve sadece 3D/2D filmler için surround ses sistemi alıyorsam, -ki bu anlamda AVR atıl kalıyor, çaresiz miyim?
    4.Pre-out'lu AVR'ler olduğunu okudum ancak bunları stereo hoparlere bağlamak hem ses kalitesini düşüyoryormuş, hem de yine de bir amli'ye ihtiyacınız var deniyor. doğru mudur?

En can alıcı kısmı sona sakladım:
    5.1 Surround ses sistemi gercekten fark yaratıyor mu?
    Peki 2+2 stereo sistemle surroundun azıcık bile olsa yanından geçebilir miyim?

ya da çözüm önerisi olan varsa çok makbule geçer, hiçbir konuda uzman diilim yukarıda yazdıklarım arasında.
    Bu post'u biraz da, benim gibi kaybolmuş film ve müzik düşkünlerine de ışık tutması açısından yazıyorum

Teşekkürler,

• Selam sorularınıza yanıt verebilirim fakat öncesinde ses sistemi için ayırdığınız bütçeyi bilmek gerek yani hazır sistem'mi kullanacaksınız (ki asla tavsiye etmem) yoksa avr + hoparlörler gibimi ? Ayrıca Bluray player yanlızca film yada müzik gibi medya dosyalarını cd lerini oynatır anfi görevi yapmaz anfiye ses yollar anfide sesi güçlendirip hoparlöre yollar anfi ve avr hemen hemen aynı şeydir avr deki olay ses ve ilave olarak görüntüyü de dağıtmaya tv ye iletmeye yarar. Yani ister ps3 ister bluray isterseniz de uydu cihazındaki görüntü ve sesi alıp sesi hoparlörlere görüntüyüde tv ye aktarır siz hangi cihazı açarsanız onu dinler ve onu izlersiniz....
  • Ustat bu konu ile ilgili. Bir dünya başlık acıkdı
    Bu iste tek bir kulak tek bir bütçe olmadıgı için bir bütçe ile yola çıkarsanız. Daha memnun olacağınız cevaplar alırsınız

Ams genelde insanlar Türkiye'de
    Dalı lektor ve dali zensor
    Monitor audio rx serisi
    Polkaudio tsı serisi
    Paradigm monitor serisi
    Ve klipsch

Al birini vur ötekine bir birilerinin az altı az üstü cihazlar

Ha hem stereo hem sineme tek hoparlör derseniz dalının ikon serisine birde user markanın ürünlerine muhakkak bakın

Bu marka ve modellerden her hangi biri cok insanın sinema ısını çözer hatta giris seviyesi stereo olarak bile kullanılır bu saydıklarıma. Pioner marka stereo için ayrı bir anfi alinmiyacajksa pioner lx serisi bivcihaz ile hem stereo hem sinema bir arada gider ha avr ayrı anfi ayrı olacaksa hic lx serisine girmeyin 921 922 923 üçünden birini alın 1200 1500 1900 gibi fiyatlar dalar yanina da

Bütçenize gore ek yapımı bi stereo anfi alın marketing cihazlardan uzak durun

Anfi ile avr ayrı olursa stereo hoparlörleride ayrı gene el Yapi butik bir kac markadan secerseniz cok daha mutlu olursunuz bu is uzun keyifli bir is içinize bir kez düştü ise arabanızı bile size sattirir bilginiz ola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 20 Kasım 2013; 8:04:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok teşekkür ederim elinize sağlık.
    Elimde olan hoparlorlerin fotograflarını ekliorum.
    bunları kullanmam mumkun mu?

hoş 40 yıllık hoparlorler var (hpm-100) ve çalışıp çalışmadıklarından emin de diilim :(
    bir de 20 yıllık biri patlak 2 piaoneer kolonum daha var..

bunları oncelikle muzik için kullanabilir miyim? ev sinema için de kullanılabilir mi?
    ampli için de 500 lira 2nci el başlangıç seviyesi birsey bulmak mumkun olur mu?

Ev sinema ses sistemi ve stereo müzik Ev sinema ses sistemi ve stereo müzik Ev sinema ses sistemi ve stereo müzik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oislek -- 29 Kasım 2013; 15:48:07 >

• oislek O kullanıcısına yanıt
    Ev sineması sistemi ile müzik dinlenip dinlenemeyeceği kullanacağınız ekipmanla ilgilidir.

Pioneer HPM 100'ler zamanının oldukça beğenilen hoparlörleri idi. Kuracağınız ev sineması sisteminde bunları sol ve sağ hoparlör olarak kullanabilirsiniz.
    Ampli olarak Pioneer VSX-520 serisi bir receiver kullandığınız takdirde iki kanal gayet iyi ses alırsınız. CS-565'lerden sağlam olanı center yapıp 5.1'e ilk adımınızı atabilirsiniz. Daha sonra diğer hoparlörleri (surround ve subwoofer) tamamlarsınız. Adım adım giderek daha iyi seçimler yapabilirsiniz.

MKV film temin etme olanağınız varsa kaynak olarak BlueRay player yerine bir media player kullanabilirsiniz.
  • çok teşekkür ederim elinize sağlık.
    bahsettiğiniz ampliyi inceleyeceğim belki ikinci el birsey bulabilirim.
    merak ettiğim;
    bu sistem (diger hoparlorleri de aldıktan sonra) hazır satılan blueray player'lı home cinema sistemlerinden daha kaliteli veya onlara yakın bir ses verir mi?

bir de amplisiz nasıl test ederim HPM 100'leri?
  • MKV temin ederim, 20GB limitsiz fibernet 3'lü paket aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oislek

çok teşekkür ederim elinize sağlık.
    bahsettiğiniz ampliyi inceleyeceğim belki ikinci el birsey bulabilirim.
    merak ettiğim;
    bu sistem (diger hoparlorleri de aldıktan sonra) hazır satılan blueray player'lı home cinema sistemlerinden daha kaliteli veya onlara yakın bir ses verir mi?

bir de amplisiz nasıl test ederim HPM 100'leri?

Hazır satılan blueray'li home cinema sistemi olarak satılan sistemlerden kastınız şu Samsung, LG, Sony, Philips tarafından yapılan, TeknoSa'larda bolca örneği olan beşi-bir-yerde iğrenç, kulakları duymayanları (subwoofer'ı sonuna kadar açılarak) tavlamak üzere üretilmiş ürünleri kastediyorsanız, alakası bile olmaz. Yapmayın! Biz burada kaliteli şeylerden bahsediyoruz. Elinizdeki HPM-100'lerin değerini bilin. İkinci elde bile çok aranan bir hoparlördür. Satmayın.

HPM-100 nasıl bir hoparlördür? Şöyle anlatayım... Kayıt stüdyosunda referans olarak kullanılabilecek, kaydı neyse onu verecek bir hoparlör değildir. Sesi bir miktar renklendirir. Ama çok müzikal ve hoş bir sesi vardır. Pioneer VSX-520 serisi bir AV receiver alırsanız sadece bu ve HPM-100'ler ile çok kaliteli ve kulağı mutlu eden bir 2 kanal sisteminiz olur. Pioneer VSX-520 fiyat/performans oranı yüksek bir receiver'dır.

Şöyle bir ajanda takip edebilirsiniz:
    1) Pioneer VSX-520 receiver alıp hemen müzik dinlemeye başlayabilirsiniz. (VSX-520'yi pure-direct mod'a getirmenizde yarar var) CS565'lerden sağlam olanını center olarak bağlayabilir, surround'sız ev sineması olarak kullanabilirsiniz.
    2) Ev dekorunuz müsaade ediyorsa daha sonra bir center hoparlör alıp CS565'lerden bozuk olanı tamir ettirip onlara surround görevi verebilirsiniz. Ev dekoru müsaade etmiyorsa onları ikinci el olarak satıp bir çift surround alabilirsiniz. CS565'ler HPM-100'ler gibi değerli, çok aranan hoparlör değiller...
    3) En son subwoofer alıp ev sineması sisteminizi tamamlayabilirsiniz. Bunu almak için acele etmeyin. Zira 500 TL'lik bir şey sizi tatmin etmez.

HPM-100'lerin sağlam olup olmadıklarını nasıl anlarsınız?
    Evde bir mikro müzik seti olsun yok mu? Herhangi bir hoparlör çıkışına bağlayabilirsiniz. Kalın 1.5 voltluk bir pil dahi bağlasanız bas hoparlörün hareketinden, mid ve tweeter'dan gelen çıtırtılardan da bir fikir edinebilirsiniz. Ama böyle bir işe girişmeden önce bir hoparlör çıkışına bağlayıp emin olmak en iyisi. Arızalı olması halinde bile ondan ümidinizi kesmeyin. Bas hoparlör arızalı ise tamir edilebilir. Diğerleri ise e-bay'den orijinali getirtilebilir. Buna değer.

• quote:

Hazır satılan blueray'li home cinema sistemi olarak satılan sistemlerden kastınız şu Samsung, LG, Sony, Philips tarafından yapılan, TeknoSa'larda bolca örneği olan beşi-bir-yerde iğrenç, kulakları duymayanları (subwoofer'ı sonuna kadar açılarak) tavlamak üzere üretilmiş ürünleri kastediyorsanız, alakası bile olmaz. Yapmayın! Biz burada kaliteli şeylerden bahsediyoruz.

Duygularima tercuman olmussun. +1
  • quote:

MKV temin ederim, 20GB limitsiz fibernet 3'lü paket aldım.

Ben Popcorn Hour C-200 media player kullanıyorum.http://www.cloudmedia.com/products/popcornhour/c-200
    Artık modeli eskimiş bir media player. İçinde 1*3.5+1*2.5" hdd, usb'sine bağlanmış 8 adet external hdd var.
    Müzik olarak 24 bit/96 khz dflac tercih ediyorum. Bir media player ile Super Audio CD ve DVD Audio format seçenekleriniz dahi oluyor...
  • tamam kursun_, merak etme aynı kanaldayız!
    ben eniştemin 30 yıllık hoparlörlerini boşuna mı hacıladım ;)
    surround ses ve AVR kaynak olduğu için böyle bir endişem oldu ama tamam gideceğim yol belli artık.
    ellerine yüreğine sağlık, dünyanı geleceğine az biraz daha umutla bakıyorum böyle karşılıksız destekleri gördükçe.

media player hakkında:
    ben de almanya amazon'dan ikinci el bir Western Digital TV Live Hub Media Center 1TB almıştım ama sanırım bir arızası var ya da tüm formatları desteklmiyor, bu ürün hakkında bilgin var mı? :(

vsx 520 buldum bir tane ikinci el 500 lira istiyor arkadaş çok az kullanılmış. sıfırı teknosa da var 800 lira :(
    arkadaş ihtiyactan satıyormuş:( ancak ben de zordayım, bakalım 400 teklif ettim, ama evde denemek kaydı ile.

bakalım inşallah bu işi hafta bitirecegim.
    bu arada meraktan soruyorum vsx-520'i araştırırken HARMAN KARDON AVR70 gördüm yine 800 liraya.
    Sıfır alacak olsaydın hangisini tercih ederdin?

• oislek O kullanıcısına yanıt
    WD media player hiç kullanmadım. İlk media player’ım Egreat M34A idi. Memnundum. Ancak birkaç yıl kullandıktan sonra yüksek bitrate’li videolarda takılmaya başlayınca daha yeni teknoloji olduğu için PopCorn’a geçtim. Yaklaşık 1.5 sene önce yeni yazlık evime kuracağım ev sineması sistemi için daha önce iyi tecrübem olduğu ve PopCorn pahalı olduğu için Egreat R6s aldım. Çok memnun kaldığımı söyleyemem. Her film başlattığımda TR altyazıyı tekrar seçmem gerekiyor. Ses sinyalinin TV’ye gitmesini istemiyorum ama PopCorn’da olduğu gibi hdmi’dan ses gönderme seçeneği setup’ında yok. Böyle ufak tefek kusurlar olabiliyor. Para olduğu takdirde PopCorn ve Dune alınabilecek ürünler gibi görünüyor. Buna karşılık berberim de bu işe meraklı, işyerindeki çeşitli monitörlerden traş olanlara çeşitli konserler izletiyor. O, 125 TL’lik bir Philips media player’dan çok mutlu (benim önerimle media player’a geçmişti).

Pioneer VSX-520’yi size önerme nedenim o modeli iyi tanıyor olmam. Evimde Pioneer’in artık üretimde olmayan VSX-D2011 modelini 10 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum. Pioneer özellikle tiz sesleri mükemmel veriyor. Bu bas’ları kötü veriyor anlamına gelmiyor. Tizleri şeffaf berrak saf su gibi… Yazlık evime yeni ev sineması sistemi kuracağım zaman VSX-520’yi tercih ettim ve bu tercihimden son derece mutluyum. 30.05.2012’de 717 TL’ye almıştım. Daha önce de VSX-520’nin bir alt modelini düşünen bir arkadaşa da 520 almıştık. Kendisine 520’yi önermemin nedeni 520’de otomatik kalibrasyon özelliği olması idi… O da receiver’ından çok memnun. (Kulakları çok hassas, müzisyen kulağı olan bir arkadaştır. HPM-100 arıyor, sizi tanıştırmayayım:).

VSX-520’yi almadan önce bir dost satıcıda Harman Kardon receiver’ları da dinledim. Sınırlarını sınamak şansım olmadı. B&W 686 hoparlörler ile kibar kibar jazz dinledik. HK’lardan ziyade B&W 686’ların küçük ebatlarına karşın sesinden etkilendim. Harman Kardon’lara itirazım verdiğiniz paraya göre güçlerinin düşük olması… Satıcı, “Ama HK’nın güç spesifikasyonu diğerlerine benzemez, aynı standartlarda diğerlerinden daha güçlüdür.” diyor… Ama örneğini verdiğiniz AVR70’in teknik özelliklerine bakalım:
    http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/avr-70230.html
    Güç 75W diyor. Bunu 8 ohm’da mı veriyor? Hayır, diğerleri gibi 6 ohm empedans değerinde veriyor. 20Hz-20.000 Hz frekans bandında mı veriyor? Hayır, 1 kHz.de veriyor. Bu ölçüm tüm 5 kanal da çalışırken mi veriyor? Hayır öyle bir şey yazmıyor. Diğer bir deyişle verilen güç değeri diğer markalardan daha farklı koşullarda ölçülmemiş, sadece daha düşük. Güç her şey demek değildir. Ama ev sineması sistemi için önemlidir. Aynı fiyata satılan 2-3 db daha kuvvetli amplifikatör ile aradaki güç farkını siz fark edemeyebilirsiniz. Gerçekten bu kadar küçük farkı fark etmek zordur. Ama zorlandığında kesime giden amplifikatör tweeter’ı yakabilir, tweeter’ınız farkı fark edebilir. Dayanıklılık açısından incelemek için her iki cihazı açıp içinde kullanılan parçaların kalite farkına bakmak lazım… Ama o da mümkün değil. Dolayısı ile tercihim yine VSX-520 olurdu.

Diğer markalara gelince… Bir Yamaha’yı dikkatle dinlemek isterdim. Hakkında çok olumsuz söylentiler var. Tizleri ham verdiği, çözünürlüğünün kısıtlı olması gibi…
    Marantz’ın artık Saul Marantz’ın kurduğu o eski Marantz olduğuna veya Denon’un da o eski Denon olduğuna inanmıyorum. Herkes gibi benim de ön yargılarım var. :)

• quote:

vsx 520 buldum bir tane ikinci el 500 lira istiyor arkadaş çok az kullanılmış. sıfırı teknosa da var 800 lira :(
    arkadaş ihtiyactan satıyormuş:( ancak ben de zordayım, bakalım 400 teklif ettim, ama evde denemek kaydı ile.

bakalım inşallah bu işi hafta bitirecegim.

VSX-520 ikinci el aldığınız takdirde, beraberinde kalibrasyon mikrofonu geliyor, onu unutmayın...
  • Tamamdır Kursun_, vsx-520 üzerine gideceğim umarım anlaşabiliriz arkadaşla.
    olmadı kapmanya falan kovalicam artık teknosa vs bi yerlerden.
    gelişmelerden haberdar ederim, tekrar çok teşekkür ediyorum, eline sağlık!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.