Şimdi Ara

Ev sinema sistemi için projeksiyon ses çıkışından kablosuz ses aktarımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde epson eh-tw5650 model bir projeksiyon bulunuyor bunun ses çıkışı mevcut. Fakat alacağım hoparlörü projeksiyonun bulunduğu duvarın tam karşı duvarına koymayı planlıyorum perde orada olduğu için.

Evin ortasından kablo geçirmek istemediğim için kablosuz bir çözüm arıyorum. Yeni ses sistemi alacağım. Projeksiyonun ses çıkışından bluetooth çevirici (TX) alsam ve alacağım ses sisteminin ses girişine yine bluetooth çevirici(RX) alsam sistem eşleşip düzgün çalışır mı? Bu konuda daha önce deneyimi olan var mı?

• syntax33345 S kullanıcısına yanıt
    Film vs gibi şeyleri hangi cihaz ile oynatıyorsunuz? Ve o cihaz nerede duruyor?

Bunun yanı sıra Bluetooth alıcı ve verici ile aktaracağınız sesin kalitesi pek de iyi olmayacaktır.
    Asıl sorun ise senkronda sorun olabilir. Ses ekstra cihazlar tarafından aktarılacağı için ses daha geç gelebilir.

O yüzden genelde insanlar kaynak cihazları (Apple tv, medya oynatıcı, ps vs gibi) perde tarafında konumlandırıp bunların hepsini ses sistemine bağlar ve o ses sisteminin Hdmi çıkışından uzun bir Hdmi kablo ile (15-20mt gibi) görüntüyü projeksiyona aktarır. O uzun kabloyu da kablo kanalı vs ile gizleyerek projeksiyona ulaştırır.

Elde birden fazla kaynak cihaz varsa ve hepsini de projeksiyon ile kullanmak istiyorsanız bir kere yapıp tam yapmanızı tavsiye ederim.

Tabii bu arada bu senaryo Hdmi giriş çıkışı olan soundbar yada Avr (ev sinema amfisi) vs gibi dijital ses sistemleri için geçerli.

Bu sebeple öncelikle ses sistemi olarak ne almayı düşünüyorsunuz ve ne kadar bütçe ayırabilirsiniz onu netleştirin. Ondan sonra ona göre daha ideal çözümler düşünülebilir. Ama Bluetooth aktarım pek ideal bir çözüm gibi görünmüyor

• Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Biraz daha araştırdım. Benim planım mi box s alıp bunu projeksiyonuma bağlama, HDMI üzerinden. Genellikle film / diziyi netflixten izliyoruz bu anlamda işimizi görecektir. Bu yüzden tek kaynak mi box gibi davranıp tüm kontrolü ona aktarmayı düşünüyorum. Mi box'ın bluetooth üzerinden hoperlöre bağlanma özelliği var bu yüzden ses kayması yaşanacağını düşünmüyorum tek kaynak sonuçta. Sadece bluetooth audio receiver alıp bunu alacağım sisteme Avr veya audio girişi olan bir hoperlöre bağlamayı düşünüyorum.

Önerebileceğiniz fiyat performans avr ses sistemi var mı? Piyasayı tam bilmiyorum fakat 1000 tl yi çok geçsin istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntax33345 -- 21 Ağustos 2021; 22:3:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: syntax33345

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Biraz daha araştırdım. Benim planım mi box s alıp bunu projeksiyonuma bağlama, HDMI üzerinden. Genellikle film / diziyi netflixten izliyoruz bu anlamda işimizi görecektir. Bu yüzden tek kaynak mi box gibi davranıp tüm kontrolü ona aktarmayı düşünüyorum. Mi box'ın bluetooth üzerinden hoperlöre bağlanma özelliği var bu yüzden ses kayması yaşanacağını düşünmüyorum tek kaynak sonuçta. Sadece bluetooth audio receiver alıp bunu alacağım sisteme Avr veya audio girişi olan bir hoperlöre bağlamayı düşünüyorum.

Önerebileceğiniz fiyat performans avr ses sistemi var mı? Piyasayı tam bilmiyorum fakat 1000 tl yi çok geçsin istemiyorum.

Tek kaynak da olsa arkadaşın da dediği gibi ses kayması olma ihtimali çok yüksek. Anca çok yakınına koyacaksınız ki tam verimle data aktarımı sağlanıp kayma olmasın. Ben oyun oynarken sesi bluetooth ile ses sistemine aktarayım demiştim hiç zekvli olmamıştı senkron bozukluğundan dolayı.

• Sizin dediğiniz gibi bir sistem ile lg hu80 ksw projeksiyon kullanıyorum. Evde salonun duvarında oluşan görüntü için bose mini bluetooth hoparlör kullanıyorum. Hiç bir ses gecikmesi olmuyor. Bose minide bas tiz yeterli seviyede, sesiyle inanın odayı dolduruyor. Ancak onun şu an fiyatı biraz yüksek. Size bası tizi ve ses seviyesi yeterli herhangi bir bluetooth hoparlör kullanmanızı öneririm. Küçük boyutlu olması pratik kullanım da sağlıyor. Bir ara lg p7 hoparlörüde bluetoot bağlantı ile projeksiyonda kullanmıştım. Benim projeksiyon medya oynatıcı ile youtube ve netflix gibi ortamları kendi oynattığı ve üzerinde hoparlörleri olmasına rağmen sesi görüntünün içinden istediğim için bu şekilde kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Tek kaynak da olsa arkadaşın da dediği gibi ses kayması olma ihtimali çok yüksek. Anca çok yakınına koyacaksınız ki tam verimle data aktarımı sağlanıp kayma olmasın. Ben oyun oynarken sesi bluetooth ile ses sistemine aktarayım demiştim hiç zekvli olmamıştı senkron bozukluğundan dolayı.

Alıntıları Göster

Hangi sistemi kullandınız? Eğer bluetooth speakerlarda fark edilebilir bir ses kayması oluyorsa tüm bluetooth speakerları çöpe atalım yapmasınlar bir daha.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntax33345 -- 21 Ağustos 2021; 22:33:36 >

Tv'ye bağladığım hazır bir Samsung ev sinema sistemim var. Ona TP-Link'in bir bluetooth ses alıcısını bağlamıştım. Müzik dinlerken mantıklı oluyor ama. Kayma olması normal bence. Kaynak cihaz dijital sinyali yolluyor, alıcı sinyali alıp işliyor ve analog sese dönüştürüyor, ardından hoparlöre gönderiyor derken bir bakmışız görüntü akmış gitmiş. Olay bu aslında  Bildiğim kadarı ile bluetooth sinyalleri de 2.4ghz bandında taşınıyor. 5ghz bandında olsa daha efektif olur tabi.

• Hocam peki kendi içinden bluetooth olan bir soundbar sisteminde bile mi kayma olur? Dışarıdan takmasak bluetooth modülünü?

• Aptx özelliği olan cihaz kullanırsanız ses kayması gecikmesi yaşamazsınız.
  • Konudan çok sapmak gibi olmazsa önerebileceğiniz bir cihaz var mı?

Soundbar alırsanız en azından 3.1 olan yani merkez hoparlörü olan bir model alırsanız filmlerde daha iyi bir sonuç alırsınız diye düşünüyorum.
    Ama soundbar konularında pek bilgili biri değilim, o yüzden net bir model öneremeyeceğim. İlgili forum başlığındaki arkadaşların yardımını isteyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra ses sistemi müzikal olarak da biraz daha başarılı olsun derseniz altta linkini verdiğim tarzda monitör hoparlörleri de değerlendirebilirsiniz.

edifierturkiye.com
    Edifier R1280DBs Subwoofer Çıkışlı, Optik Girişli, 4'' Bass Ünitesi Multi-Media 2.0 Aktif V.5.0 Bluetooth Hoparlör 42W RMS Siyah
    https://edifierturkiye.com/aktif-hoparlor?product_id=314

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Soundbar alırsanız en azından 3.1 olan yani merkez hoparlörü olan bir model alırsanız filmlerde daha iyi bir sonuç alırsınız diye düşünüyorum.
    Ama soundbar konularında pek bilgili biri değilim, o yüzden net bir model öneremeyeceğim. İlgili forum başlığındaki arkadaşların yardımını isteyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra ses sistemi müzikal olarak da biraz daha başarılı olsun derseniz altta linkini verdiğim tarzda monitör hoparlörleri de değerlendirebilirsiniz.

edifierturkiye.com
    Edifier R1280DBs Subwoofer Çıkışlı, Optik Girişli, 4'' Bass Ünitesi Multi-Media 2.0 Aktif V.5.0 Bluetooth Hoparlör 42W RMS Siyah
    https://edifierturkiye.com/aktif-hoparlor?product_id=314

Öneri için teşekkür ederim. Ben aslında sizin önerdiğiniz tipte bir sistem beklemiştim soundbar kullanmaktansa. Benim için en önemli kriter bluetooth olması. Genellikle bunu soundbarlarda gördüğüm için soundbar sormuştum. Fakat buna benzer bluetooth girişli ses sistemleri öneriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim. AVR+ hoperlör sistemleri benim bütçemi şuan biraz açıyor zaten bu sistemi evimin salonunda kullanacağım ki 25m2 lik bir alan 5+1 lik sistemler için yerim yok. Siz daha önce önermiş olduğunuz hoparlörü kullandınız mı? Memnun musunuz? Bir sıkıntısını gördünüz mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntax33345 -- 21 Ağustos 2021; 23:41:51 >

Linkini verdiğim hoparlör kullandığım bir ürün değil. Fakat Edifier markası fiyatına göre güzel ses veren ürünler üretiyor ve bu bahsettiğim modelin yorumları genel olarak iyiydi.

Şahsi fikrim, eğer arka hoparlör olmadan yani 5.1 gibi bir kurulum olmayacaksa soundbar yerine bu tarz raf tipi yada monitör hoparlör olarak geçen bir sistemi tercih ederim. En azından hoparlör üzerindeki sürücüler biraz daha büyük olur ve müzikal anlamda daha başarılı olur.
    Tabii bir diğer etmen de hoparlörlerin ayrık olması ve istediğim yere yerleştirebilme şansınızın olması.

Misal izleme mesafeniz 4mt gibi ise soundbar aldığınızda en kenar hoparlörler arası max 1.3mt gibi olur ki bu da sahnenin yeterince geniş olmaması ve sağ sol ayrımının çok da iyi olmaması anlamına gelir. Bunlar benim deneyimime göre müzikal anlamda oldukça önemli kriterler.

Ama müzik ile işim olmaz, arada sadece film izlerken açarım gibi bir kullanım senaryosu varsa o zaman standart bir soundbar da işinizi görebilir

Edifier R1280 ben kullanıyorum PC ile beraber. Ses şiddeti gayet yüksek diyebilirim ama bunların asıl amacı da yakın alan kullanımı. İsmi de oradan geliyor zaten, sesi monitor etmekten. TV'nin yanına koyup da birkaç metre öteden dinleyince nasıl oluyor hiç denemedim. Ama çok ciddi anlamda işimi görüyor benim. Ben direkt PC'ye bağlayıp müzik dinlemek için almıştım. Sesi yeterince temiz bence. Kabinlerin yerleşimini doğru ayarlayınca da ses direkt ekranın arkasından geliyor gibi tam merkezden. Bu şekilde sahnelemesi çok dikkatimi çekmişti. Yanında ufak bir de uzaktan kumandası geliyor, onu da çok fazla kullanıyorumm. PC başında ekranın dibinden film izliyorum ama salonda oturup TV ile izlesem nasıl bir etki oluşturur tam kestiremiyorum. Wooferları ile bass frekanslarda koca odayı doldurabilir mi bilmiyorum. Mesela subwooferın oluşturduğu bassı seven bir insansanız pek gitmez. Bunlarınkisi tam böyle tadında ne az, ne çok. Ses şiddetini de şöyle özetleyebilirim. Ufak odada hiçbir zaman son sesini açamadım. Gerçi hiçbir hoparlör son seste dinlenecek gibi de değil ama sesi çok artırdığımda yine bass-tiz dengesini kaybetmiyor bunda, ses yine temiz geliyor.

• Yorumlarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile raf tipi hoparlör odayı dolduramayabilir, soundbar'ın sahne deneyimi kötü kötü olabilir. Diğer bir çözüm 2+1 şeklinde hoparlör olup içerisinde amfisini bulunduran bir sistem var mı? İnternette gördüğüm kadarı ile AVR'ler biraz pahalı oluyor. Bu nedenle AVR kullanmadan bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Bu konuda öneriniz var mı?

Ha bu arada linkteki Edifier yeni versionmuş. Normalde T ve DB modelleri vardı kablolu ve bluetoothlu şeklinde. Bunda sub çıkışı eklemişler. Aslında bu şekilde salon için düşünülebilir. Benim çekincem sesi odayı doldurur ama sonuçta bir subwooferı olmadığı için basslar film izlerken tatmin eder mi şeklindeydi. Bununla ihtiyaca göre sonradan sub da alınabilir, 2+1'e döndürülür.

• Hocam şuan elimde eski bi sony sisteminden kalma iki adet hoperlör var daha önce kullandım ses kalitesi iyiydi (tda2030 gibi bir amfi ile sürmüştüm.). Bunları sürmesi için bluetooth bir AVR önerebilir misiniz?

Avr ve amfi tarafı bende hiç yok maalesef. Hep aktif hoparlör kullandığım için o tarafı bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: syntax33345

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile raf tipi hoparlör odayı dolduramayabilir, soundbar'ın sahne deneyimi kötü kötü olabilir. Diğer bir çözüm 2+1 şeklinde hoparlör olup içerisinde amfisini bulunduran bir sistem var mı? İnternette gördüğüm kadarı ile AVR'ler biraz pahalı oluyor. Bu nedenle AVR kullanmadan bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Bu konuda öneriniz var mı?

yukarıdaki edifier tavsiyesi bu yönde sadece subwoofer almanız gerekiyor. eğer avr ile sistem kurmak için yeterli bütçe yoksa iyi bir markadan aktif hoparlör almak soundbar almaktansa daha mantıklı bir tercih bence. ilk bluetooth ile bağlantıyı denersiniz olmazsa kablo çekersiniz. mesafe çok uzak değilse ben sorun olacağını sanmıyorum.

bütçe varsa şu da düşünülebilir:

https://www.amazon.com.tr/dp/B074T2T2Y4?ie=UTF8&*entries*=0&viewID=&*Version*=1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.