Şimdi Ara

Ev sinema sistemi /stereo ses sistemi-yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ayrı bir başlık açmak istemezdim ama hangi başlık altına yazacağamı bilemedim. zira çok fazla sormak istediklerim vardı. kusur ettiysek affola....

orta vadede bir ses sistemi almayı planlıyorum. konuyla ilgili merak ettiklerim çok. hangi marka hangi amfi , net bilgim yok maalesef. yardımcı olursanız çok sevinirim. sorularımı ve beklentilerimi maddeler halinde sıralamaya çalıştm.

1. kesinlikle paket set almak istemiyorum çünkü alabileceğim en iyi sesi almak istiyorum. bu nedenle receiver (amfi), hoparlör ve blueray disck player ve de gerekirse ayrı bir cd player almak istiyorum.

2. plak arşivim var. evde 70lerden kalma pikabımız, sonrarında 90ların başında aldığımız müzik setiyle şimdiye kadar bunlarla idare ettim ama almayı düşündüğüm sistemle (ya da sistemlerle) bu plakları da en iyi şekilde dinlemek istiyorum. planladığım bu sisteme ne marka pikap almak gerekir?

3. kaset/cd arşivim de oldukça geniş. dolayısıyla iyi bir stero ses beklentisi içindeyim.

4. 99-2003 yılları arasında oldukça fazla orjinal dvd film aldım. ancak blueray player hala almadığım için bu disclerden yok. yeni alacağım cihazlarla hem bu dvdleri hem de 3d blueray filmleri izlemek istiyorum.

5. 7.1 ya da 5.1 hoparlör arasında kararsızım...amacım 5.1 hoparlör seti alıp, 2 tane de kule alarak 7.1'e tamamlamak. ama bu böyle mi yapılır yoksa dirk 7.1 hazır olarak satılanlardan mı almak gerekir bilmiyorum.

6. a/v amfilerle iyi bit stero ses elde edilir mi ? yoksa en iyi ses kalitesi için hem a/v receiver hem de stero amfi mi almak gerekir? salonda 2 tane amfi bulunması görüntü/kablo karmaşası yaratır mı? mükemmel bir performans için 2 ayrı amfiye gerek var mı ( biri sinema biri müzik için) yoksa gereksiz mi?

7. markalar konusunda bir fikrim yok. harman/kardon, technics, yamaha, marantz??? hem sinema hem müzik için tek bir tane receiver yeter denecek bir marka var mı? yok bunun için 2 ayrı receiver alman gerek derseniz a/v için hangi marka/model; stereo anfi için ahngi marka/model önerirsiniz?

8. 3d blueray playerda müzik cd.si dinlemek ile deck bir cd playerda müzik dinlemek ses kalitesi için fark edr mi? bir harman/kardon cd player bin küsür tl civarında...bir cd playerın bu fiyatta olması, ses kalitesinden mi yoksa marka/dizayn vs ile mi ilgili?

9. iphone bağlantısı, wifi, internet radyo, sıkıştırılmış formatlar (divX, mkv vb), usb girişi gibi özellikleri de olsa fena olmaz hani.

9. nihai olarak, 5.1 ya da 7.1 hoparlör seti, 3d blueray player, gerekiyorsa ayrı bir cd player, sinema için amfi, gerekiyorsa müzik için ayrı bir stero amfi ( 1 tane yeter derseniz o 1 tane cihazın), pikap, kule için hangi marka hangi modelleri önerirsiniz?

not: bütçem ise 15-20 bin tl.ye kadar çıkabilirim. gözümü karattım çünkü...20 yıldır hayalini kurduğım bir şey bu. istanbulda oturuyorum.

yorum-cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 14 Haziran 2012; 23:01:52 >

• Bu kararı kendin Hi-Fi Mağazalarından dinleme yaparak versen bence çok daha isabetli olur. Hatta beğendiğiniz sistemi evinizde demo imkanı verirlerse doğru sonuca ulaşırsınız. Sistemi yerleştireceğiniz dinleti odanızın yada salonunuzun cevap vereceği akustiğe göre seçim yapmalısınız. Nihayetinde ayırdığınız bütçe de oldukça yeterli. Burada herkes kendi sitemini, kendi zevkine göre önerecektir. Sonuçta karar sizin olsun..
  • 15-20 bin tl güzel bir bütçe. öncelikle stereo ve ev sinema dünyasıı çok farklıdır. alacağınız av receiver ile stereo keyfini süremezsiniz. bu sebeple hem av receiver hem de stereo amfi almak zorundasınız. alacağınız hoparlörlerin frontlarını stereo amfiye bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz. ama bana sorarsanız bu bile stereonun hakkını veremez. çünkü dali gibi, yamaha gibi markaların stereo performansları verdiğiniz paraya göre yeterli değil. ama sinema için güzeldirler.

stereo sistemi için dinleti yapmak çok önemli, bu sebeple size buradan ancak seçenekler sunabiliriz. stereo amfi seçenekler; naim, rega, roksan, hegel, primaluna, creek, nad gibi markalara bakabilirsin.

pikap için ben rega'nın pikaplarını çok beğeniyorum, bunun yanında thorens de güzeldir.

hoparlör için seçenek çok fazla; stereo başarımı olarak proac, atc, pmc, epos, rega gibi markalara bakabilirsin.

ev sinema için önerim yok, pek anlamam. fakat dediğim gibi iki ayrı sistem kesinlikle şart. diğer türlü stereodan bir şey beklemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

15-20 bin tl güzel bir bütçe. öncelikle stereo ve ev sinema dünyasıı çok farklıdır. alacağınız av receiver ile stereo keyfini süremezsiniz. bu sebeple hem av receiver hem de stereo amfi almak zorundasınız. alacağınız hoparlörlerin frontlarını stereo amfiye bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz. ama bana sorarsanız bu bile stereonun hakkını veremez. çünkü dali gibi, yamaha gibi markaların stereo performansları verdiğiniz paraya göre yeterli değil. ama sinema için güzeldirler.

stereo sistemi için dinleti yapmak çok önemli, bu sebeple size buradan ancak seçenekler sunabiliriz. stereo amfi seçenekler; naim, rega, roksan, hegel, primaluna, creek, nad gibi markalara bakabilirsin.

pikap için ben rega'nın pikaplarını çok beğeniyorum, bunun yanında thorens de güzeldir.

hoparlör için seçenek çok fazla; stereo başarımı olarak proac, atc, pmc, epos, rega gibi markalara bakabilirsin.

ev sinema için önerim yok, pek anlamam. fakat dediğim gibi iki ayrı sistem kesinlikle şart. diğer türlü stereodan bir şey beklemeyin.

cevabınız için teşekkür ederim. inanın markalar konusunda bildiklerim çok sınırlı..harman kardon, marantz, pioneer, onkyo, sony gibi..yazdığınız markaların hiçbirini duymamıştım...
    yazdıklarınızı dikkate alacağım mutlaka...peki harman kardon nasıldır? ses kalitesi dışında tasarımının da güzel olmasını istiyorum ve HKların tasarımı çok çok hoşuma gidiyor...ya da bilinirliği daha fazla olan sony, pioneer..

2 ayrı amfi almam gerekecek bu anlaşıldı....

regabın pikaplarına baktım. bunlar sanki djlerin kullandığı profesyonel cihazlar gibi geldi... pikapta daha müyevazı olabilirim. örneğin sony ya da pioneer nasıldır?

• harman kardon ev sinema sistemi için güzeldir. ama stereoda pek başarılı olduğu söylenemez. benim söylediğim markalar hifi dediğimiz stereo sistemleri oluşturuyor. sizin bütçeniz de iyi olduğu için bu markalara yönelmekte bir sakınca yok. pikap için kötü olabilir diyorsunuz fakat bir sistem en zayıf bileşeni kadar iyi olacaktır. denge çok önemli. gidip 5 bin liralık amfiye 500 liralık pikap bağlarsanız ayıp etmiş olursunuz.bu sebeple denge çok önemli. söylediğim markaları istanbul'da dinleyebiledceğiniz yerler var, bu markaların oluşturulmuş sistemlerini bir dinleyin.

pioneer'ın eski ürünleri çok daha iyi, temizinden üst seri amfileri bulunabilirse güzeldir. sony ise direkt elenebilir bu markaların yanında. onkyo'yu yine ev sinema sistemlerine daha çok yakıştıran biriyim. marantz'ın da üst serileri alınabilir stereo sistem için.

istanbul'da iseniz sarıyer'e timpani'ye bir ziyaret yapın ve bir dinleti gerçekleştirin derim.

• teşekkür ediyorum tekrar. dikkate alacağım. HKnın stereo amfilerinden bahsediyorsunuz değil mi? şu an şehir dışındayım ve netten araştırmaya çalışıyorum. mesela HK990 var. ama garibime giden bunda radyo yok....

sizin yazdığınız stereo amfilerde tuner var mıdır?

cd player için neler söyleyebilirsiniz?
  • harman kardonu stereo için önermiyorum, ev sinema için olabilir. kaliteli müzik diyorsak her şey ayrı kutularda olmalı:) tuner da ayrı eklenebilir sisteme. size bi cd player önerim olur, nokta atışı şeklinde; rega satürn. 4000 tl civarında fiyatı var ama gerçekten de enfes bir oynatıcıdır. harman kardon 990 filan rega satürn yanında oyuncak kalır. stereo amfi önerilerim de rega elicit, roksan kandy2, roksan caspian, creek evolution 2, hegel h100, naim nait xs şeklinde olur. ben olsam şöyle bir sistem kurarım;

rega elicit amfi,
    rega satürn cd player,
    proac studio 140mk2 hoparlör

şeklinde. fiyat yaklaşık 13 bin tl yapıyor. değer mi, kesinlikle değer:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

teşekkür ediyorum tekrar. dikkate alacağım. HKnın stereo amfilerinden bahsediyorsunuz değil mi? şu an şehir dışındayım ve netten araştırmaya çalışıyorum. mesela HK990 var. ama garibime giden bunda radyo yok....

Hocam stereo amfilerde tuner olmaz, ama ev sinema receiverlarının tamamında tuner var. Ama çok param var, sistem resimlerimi de heryerde yayınlayacağım diyorsan ayrı bir tuner al. Müzik severlerin önemli bir kısmı bence stereo amfi ve Avr arasındaki ses farkını anlayamıyor. Bunu anlamak için ya çok iyi bir kulağınız olmalı yada çok paranız olmalı. Her ikisinede sahibim diyorsanız mesele yok. Demo odalarında her iki sistemin de kurulu olduğu bir çok firma var, gidin test edin öyle karar verin. Hoparlör seçerken stereo performansının iyi olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ev sinemasında bu hoparlorler sizi tatmin etmez ise sub woofer alırsınız olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 16 Haziran 2012; 10:02:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taylansim

quote:

teşekkür ediyorum tekrar. dikkate alacağım. HKnın stereo amfilerinden bahsediyorsunuz değil mi? şu an şehir dışındayım ve netten araştırmaya çalışıyorum. mesela HK990 var. ama garibime giden bunda radyo yok....

Hocam stereo amfilerde tuner olmaz, ama ev sinema receiverlarının tamamında tuner var. Ama çok param var, sistem resimlerimi de heryerde yayınlayacağım diyorsan ayrı bir tuner al. Müzik severlerin önemli bir kısmı bence stereo amfi ve Avr arasındaki ses farkını anlayamıyor. Bunu anlamak için ya çok iyi bir kulağınız olmalı yada çok paranız olmalı. Her ikisinede sahibim diyorsanız mesele yok. Demo odalarında her iki sistemin de kurulu olduğu bir çok firma var, gidin test edin öyle karar verin. Hoparlör seçerken stereo performansının iyi olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ev sinemasında bu hoparlorler sizi tatmin etmez ise sub woofer alırsınız olur biter.

iyi bir müzik kulağım olduğunu düşünüyorum. üniversite bitip ilk para kazanmaya başladığımda paket ev sinema sistemlerinden alamıştım (sene 2003). lakin onda cd dinlemek işkenceydi. ben yine 1993te aldığımız bana göre ses kalitesi o zaman göre çok iyi olan müzik setinde dinlemeye devam etmiştim.

benim 2 ayrı sistem almam şart. stereoyu salonun bir köşsesine, ev sinemayı da tv.nin altına koyacağım sanırım...

vevaplar için teşekkürler. araştırmaya devam :)

• madem kulağınıza güveniyorsunuz o halde ev sinema sistemine alacağınız frontların stereo performansı yeterli olmaz. gidip dali, yamaha, harman kardon, klipsch gibi ev sinema sistemlerinde iyi olan hoparlör seti alırsanız stereodan verim alamazsınız. bütçe sorunu olmadığı için stereoda hoparlör olarak usher, pmc, proac, atc gibi kendini kanıtlamış hifi ürünleri almanız gerekir. benim tavsiyem eğer müsaitse iki ayrı oda ve iki ayrı sistem olur. lütfen 15 bin tl para ile media markt gibi yerlere gidip hoparlör, amfi veya cd player filan almaya kalkışmayın paranıza yazık edersininiz.
  • kulağıma güveniyorum derken prof müzisyen değilim. küçük yaşlardan beri gerek plak gerekse kaset ve cd.lerden tutkuyla müzik dinleyen biriyim.

bekar olduğum için yerleştirme konusunda sıkıntım yok...ama ben her 2 sistemi de salona koymak istiyorum. kötü mü yapmış olurum?
  • quote:

kulağıma güveniyorum derken prof müzisyen değilim. küçük yaşlardan beri gerek plak gerekse kaset ve cd.lerden tutkuyla müzik dinleyen biriyim.

bekar olduğum için yerleştirme konusunda sıkıntım yok...ama ben her 2 sistemi de salona koymak istiyorum. kötü mü yapmış olurum?

Sistemi benim yukarıda anlattığım gibi aynı noktaya kurup pre out bağlantı yapmak daha doğru olacaktır. Hem sinema sisteminin hoparlorleri hemde stereo sistemin ayrı hoparlörleri senin salonu biraz kalabalıklaştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

harman kardonu stereo için önermiyorum, ev sinema için olabilir. kaliteli müzik diyorsak her şey ayrı kutularda olmalı:) tuner da ayrı eklenebilir sisteme. size bi cd player önerim olur, nokta atışı şeklinde; rega satürn. 4000 tl civarında fiyatı var ama gerçekten de enfes bir oynatıcıdır. harman kardon 990 filan rega satürn yanında oyuncak kalır. stereo amfi önerilerim de rega elicit, roksan kandy2, roksan caspian, creek evolution 2, hegel h100, naim nait xs şeklinde olur. ben olsam şöyle bir sistem kurarım;

rega elicit amfi,
    rega satürn cd player,
    proac studio 140mk2 hoparlör

şeklinde. fiyat yaklaşık 13 bin tl yapıyor. değer mi, kesinlikle değer:)

yazdığınız cihazlara ve de bunlarla ilgili yabancı reviewlara baktım. rega hem ampli hem de pikap konusunda hakikaten çok iyi yorumlar almış. dediğiniz cd playera da baktım. :) hepsi de kağıt üzerinde müthiş özellikelre sahip. en kısa sürede timpaniye gideceğim. lakin bu ürünler, estetikten, tasarımdan bu kadar mı yoksun olurlar :)

• timpani'de hazır olarak kurulu sistemler de var, bakarsınız komple beğenirsiniz bütçe de uyarsa kapıp gelirsiniz. evet rega hifi pazarında kendini iyi kanıtlamış bir firmadır ve fiyat/performans oranı iyi ürünleriyle tanınır.
  • quote:

not: bütçem ise 15-20 bin tl.ye kadar çıkabilirim. gözümü karattım çünkü...20 yıldır hayalini kurduğım bir şey bu.

Burada tehlikeli bir durum var.. bence nefsinize hakim olup yavaş yavaş sistemi toplayın, aceleye gerek yok, hemen karar vermeyin.. Hem gereksiz para harcamamış olursunuz, hem de bütün sistemi tek bir defada aldıktan sonra oluşan aşırı mutluluk seviyesi geçici olacak, bu mutluluk geçince yerini başka arayışlara bırakacak, belki de pişman olacaksınız ya da daha iyisini isteyeceksiniz. Bu para sizin için az ya da çok olabilir, azsa denecek birşey yok ama 1 yılda falan artıp birikebiliyor ise ve birşeyleri çok çok satın almak istiyorsanız bu paranın hala elinizde (ya da kredi borcuna girilmemiş) olduğunu ve istediğiniz zaman istediğiniz cihazı, belki de yeni bilgileriniz ve deneyimleriniz ile daha iyisini alabileceğinizi unutmayın.

Alırken de tavsiyem hoparlörlere öncelik vermeniz. Bu forum mantığına çok ters olacak ama iyi bir hoparlör on yıllarca kullanılabilir, hatta miras bırakılabilir. AV receiver, bluray çalıcı v.b. denilen cihazlar ise 1-2 senede demode olur. Kör testlerde kablolar konusunda objektif yapılmış testlerde düzgün kablolar arasında fark bulabilen yok, amfiler için de aynı şey geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: taylansim

Sinema ve stereo sistemini aynı mekanda beraber kullanmayı düşünüyorsan, alacağın sinema amfisinde pre out çıkışları olmalıdır, entegre stereo amfisinde power amp direct girişi olmaldır. Böylelikle sinema amfisini interconnect bir kablo ile stereo amfiye bağlayabilirsin. Frontlar stereo amfiye bağlı olur, merkez ve surround speakerlar sinema amfisine, müzik dinleyeceğin zaman sadece stereo amfi açık olur, sinema seyredeceğin zaman her ikiside açık olur. Dikkat edilecek noktalar, sinema amfisi açık iken stereo amfiyi power amfi moduna alman gerekir. Sinema amfisi pre görevini üstlenecektir. Stereo amfinin power amp direcet girişine presiz (volume kontrolu olmayan) bir cihaz bağlamamak gerekir. Stereo sistem için ayrı speaker alacağım ve farklı bir yerde duracak diyorsan olabilir ama evde söz sahibi olan kişiyle başın derde girebilir onu belirteyim.

Marka konusunda ise malum herkes kendi kullandığı cihazı en iyi sanıyor, önyargılar ve marka fanatizmi de işin içine girince durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
    Size tavsiye edebileceğim şey bütçenizin %40-50 sini hoparlöre yatırmanız, %30-40 'ını amfiye, geri kalan %20-30'unu ise kaynak cihaz ve kablolamaya ayırmanız.

cahilliğime verin terimlere yabancıyım. ama anladığım kadar ile avr ile stero amfiyi birbirine bağlamam için buna müsade eden avre.de bir çıkış, stereo amfide de giriş olmalı, değil mi?

dediğinize göre müzik dinlerken sorun yok. zaten sadece str amfi açık...

film izlerken her ikisi de açık olduğunda, yani sinema izlerken, stero amfiyi power amfi moduna almak ne demek? hoparlörler sadece avr.den mi beslenir bu durumda? steronun bir işlevi olmuyor o zaman? ya da avr.nin pre görevi görmesi ne demek?

bir de, eğer entegre bir sistem kurarsam bu durumda fontların yani hem stereo hem film için işlev görecek olan hoparlörleri çok dikkatli seçmem gerekecek sanırım. her ikisi için de iyi olan hoparlör var mıdır? sanırım iyi bir sinema hop alsam (ben frontların kule ya da standfloor mu ne deniyori, olmasını istiyorum) o zaman stero seste randıman alamıcam. ya da iyi bir stero hop alsam bu sefer sinema için randımanlı olmıcak..

sanırım önce bu konularla ilgili bir sözlük bulmam gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 19 Haziran 2012; 22:34:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

quote:

not: bütçem ise 15-20 bin tl.ye kadar çıkabilirim. gözümü karattım çünkü...20 yıldır hayalini kurduğım bir şey bu.

Burada tehlikeli bir durum var.. bence nefsinize hakim olup yavaş yavaş sistemi toplayın, aceleye gerek yok, hemen karar vermeyin.. Hem gereksiz para harcamamış olursunuz, hem de bütün sistemi tek bir defada aldıktan sonra oluşan aşırı mutluluk seviyesi geçici olacak, bu mutluluk geçince yerini başka arayışlara bırakacak, belki de pişman olacaksınız ya da daha iyisini isteyeceksiniz. Bu para sizin için az ya da çok olabilir, azsa denecek birşey yok ama 1 yılda falan artıp birikebiliyor ise ve birşeyleri çok çok satın almak istiyorsanız bu paranın hala elinizde (ya da kredi borcuna girilmemiş) olduğunu ve istediğiniz zaman istediğiniz cihazı, belki de yeni bilgileriniz ve deneyimleriniz ile daha iyisini alabileceğinizi unutmayın.

Alırken de tavsiyem hoparlörlere öncelik vermeniz. Bu forum mantığına çok ters olacak ama iyi bir hoparlör on yıllarca kullanılabilir, hatta miras bırakılabilir. AV receiver, bluray çalıcı v.b. denilen cihazlar ise 1-2 senede demode olur. Kör testlerde kablolar konusunda objektif yapılmış testlerde düzgün kablolar arasında fark bulabilen yok, amfiler için de aynı şey geçerli.

güzel bi uyarı. dikkate alacağım emin olun. teşekkürler...

bu işe ayırdığmı bütçeyi ailem ya da arkadaşlarım duysa, aklımdan ve ruh sağlığımdan şüphe ederler..emin olun.

zaten her iki sistemi de aynı anda almaktan vazgeçtim sanırım. almak istesem bile alamam çünkü öğrenmem, araştırmam gerekn çok şey var. burda bir çok başlığı okumaya çalışıyorum. katılımcılar onlarca farklı mpdel/marka avr, hop, player almışlar, kullanmışlar, satmışlar, bir daha almışlar....bazen kimin ne aldığını kullandığını ayırdedemez duruma geldim...benim beklentim, böyle olmamak. aşısı olan bir sisteme sahip olayım ki virüsmüş, dürtmeymiş işlemesin...o yüzden dediğiniz gibi acele etmicem..ama bu şkilde de alma-satma olayına girmek istemiyorum. alayım ve bu konu kapansın istiyorum....

ya önce sinema sistemini kurucam, ya da steroyu...

peki şunu sorayım size ve diğer arkadaşlara...

önce hoparlör alıp ona uygun amfi mi almak lazım; yoksa amfi alıp ona uygun mu hop seçmek lazım?

ya da alacağım bu cihazların markaları aynı mı olmalı iyi bir performan için yoksa farklı da olabilir mi?

ben başta ev sinemaı için harman/kardona göz kırpıyordum ama H/k topiğini okuyunca soğudum..arızalar, iadeler, servise göndermeler falan...

ve pioneere meyillendim..lx-85 özelllikle çok ilgimi çekti...çekmesinin de sebebi açıkçası çok anladığımdan değil, forumda pokuduğum kullanıcı yorumları ve pio ile ilgili açılan başlıklar. pio, onkyo, marantz, yamaha içinde hangisini seçmek gerekir? bu markalar birbirinden çokça farklı mıdır yoksa benzer nitelikte midir? ya da sese asıl rengini veren, özellik kazandıran avr midir yoksa hop mu ?yoksa her ikisi birden mi (elbette kabloların, hop yerleşiminin ya da odanın durumunun da katkısı vardır da, değişken olarak sadece avr ve hoparlörleri düşünürsek)

offf..aslıd-nda bu işlere bakan bir danışmanlık şirketi olsa..ben ona ne istediği anlatsamm..o da evime, salonuma gelse...size şunlar şunlar uygun diyip paketler hazırlasa..ben de onlları dinlesem ve sonra da aralarından seçsem..ne güzel olurdu

• Amfinin hoparlöre yeterli gücü sağladığını varsayarsak sese etki etme sırası şöyle olur:

- hoparlör
    - oda akustiği ve dinleme pozisyonu
    - amfi (bir çok amfinin testleri nette var, frekans cevapları olabildiğince cetvel gibi düz.. pahalı stereo anfilerde çok yüksek frekanslara kadar bu çıkabiliyor.. bunun düz olması şu anlama geliyor, amfiye ne sinyal giriyor ise renklendirilmeden güçlenerek çıkıyor)

Önce hoparlör sonra diğer bileşenlere bakın bence.

Bir de bu ses olayının azımsanmayacak bir kısmı placebo etkisidir..

Yani size biri 1000 diğeri 5000 tllik iki sistem dinletseler pahalı olanı iyi gelir, sistemi yapan adam da alan adam da satan adam da böyle düşünür ve gerçekten inanır. Hatta pahalıyı alınca gerçekten mutlu olur. Çünkü algılama kulakta değil beyinde oluyor, bunu bilmek bile bir işe yaramıyor yani kendine hakim olma, önyargısız olma isteği olsa bile fayda etmiyor. Bunu aşmanın tek yolu double blind denilen kontrollü dinleme testleri yapmaktır ama bu iş zor olduğundan ve gerçekler incitici olabildiğinden genelde subjektif görerek yapılan testler tercih ediliyor.

En iyisi hem objektif hem subjektif değerlendirmeleri birleştirip içe sinen bir karar vermek...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yamaha ax-497 stereo anfim var. Marantz a/v receiverım var. Marantz dvd player ile kullanıyorum ve stereo dinlemede Yamaha ax-497 ye hoparlör kablolarını takıyorum. Hayır artık takmıyorum. Farkettimki benimki biraz müzik stereo anfi de dinlenir söylemlerinden etkilenmeymiş. Evet Yamaha daha dinamik daha canlı ve daha güçlü çalıyo. Ama Marantz kesinlikle çok daha müzikal. Stereo moda aldığımda dinleidğim müziğin bir sinema anfisinden çıktığını unutuyorum. saatlerce çalsa gayet detaylı sıcak analog bir sesi var. Bence çok ciddi paralar harcanmıycaksa üst model bir receiver ve iyi bir universal player ile herkes mutlu olabilir. Zaten bunlar 10 bin lira civarı tutar hoparlörüde ekleyince. Ve bu sistemin üstüne çıkıcak bir stereo sistem 15 bin lira tutmalı. sadece cd çalıcısı 4 bin civarı tutuyo. sacd olsun usb den flacte çalsın derseniz fiyat ne olur bilemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.