Şimdi Ara

Stereo ses sistemi için subwoofer tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

50 m2 salonda stereo ses sistemi için subwoofer tavsiyesi verebilir misiniz lütfen?

Özellikle sıfır modeller arasındaki fiyat farkına değecek kadar ses ve kalite farkı var mıdır acaba?

Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Mevcut sistem;
    Yamaha A-S1000
    Klipsch RF-82 II

Subwoofer seçeneklerim;

İkinci el
    Paradigm Monitor Sub.12 (3.500 TL)
    Paradigm DSP-3200 (3.100 TL ancak portlu olduğundan tercih etmek istemiyorum)

Sıfır
    SVS SB-2000 (5.400 TL)
    Klipsch R-112SW (6.000 TL)
    Klipsch R-112SW (8.400 TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinozy -- 21 Aralık 2018; 14:4:57 >

• stereo sistemde sub olmaz derler ama ustalar daha iyi bilir .
  • Olursa da rel olur dynaudio olabilir b&w olabilir...Rf82 zaten sub gibi ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru, 82'lerin basları zaten çok kuvvetli ancak sub'da hem basın derinliği çok farklı hem de düşük volümde derin bas alınabiliyor.

Seçeneklere bunları da dahil edebiliriz

B&W ASW 1000
    B&W ASW 2500
    Kef Q400B
  • Genelde olmaz deselerde iyi bir aktif basin indigi frekanslara inemiyorlar..hic birini denemedim ama iyi bir marka ile yuksek frekans araligi olan bir sub gayet guzel olacaktir..ve biraz bass capi buyuk olsun mumkunse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Klipsch ile Rel T9 kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Ama şu bir gerçek bu kulelere bence daha güçlü sub'lar lazım. Çok kuvvetli bass veriyorlar. Alt frekanslara yüksek dB'li inen cihazlar. Yoksa hiç gerek yok bence 82'ler için.

• SVS SB-3000 (800W RMS)
    13" Sürücü
    18-270 Hz

Muhtemelen bunda karar kılacağım. Olumsuz yorum görmedim hiç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfisiz ses sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sinozy S kullanıcısına yanıt
    Sub a o kadar para harcayacağıma RF7III alırdım. Hem Bass cevabı yükselir hem de kalite en az üç kat iyileşir

• RF-82 II'nin inebildiği alt frekans 33 Hz, RF-7 III'nin ki ise 32 Hz. Basın niteliğinde hissedilir bir değişme olacağını sanmam. RF-82 II'lerde yüksek volümde baslarda zaten hiçbir sıkıntım yok, yeterince sarsıyor. Düşük volümde sub'ın verebildiği dip bası bu skalada hiçbir hoparlörün verebileceğine ihtimal veremiyorum maalesef. Kaldı ki sub 7-8 bin TL maliyet getirecek, RF-7 III'ler 30-35 bin TL
  • sinozy S kullanıcısına yanıt
    Ben RF82II ve RF7II yi aynı setup da dinledim Ayon Lambalı entegre ile inanın aralarında uçurum var. Evet fiyat farkı çok ancak sizin hoparlörünüzün de bir değeri var üzerine sub için vereceğiniz meblağ birleşince bir bütçe oluşur diye düşünmüştüm. Ancak RF7 ye de 35bin TL verilir mi diye düşünüyorum o da saçma geldi.

Benim önerim daha iyi bir hoparlöre upgrade yapın diye alırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinozy

RF-82 II'nin inebildiği alt frekans 33 Hz, RF-7 III'nin ki ise 32 Hz. Basın niteliğinde hissedilir bir değişme olacağını sanmam. RF-82 II'lerde yüksek volümde baslarda zaten hiçbir sıkıntım yok, yeterince sarsıyor. Düşük volümde sub'ın verebildiği dip bası bu skalada hiçbir hoparlörün verebileceğine ihtimal veremiyorum maalesef. Kaldı ki sub 7-8 bin TL maliyet getirecek, RF-7 III'ler 30-35 bin TL
    Düşük volümde basların azalması hoparlörün değil, kulağımızın bir özelliğidir.
    (Bakınız Fletcher-Munson)

Düşük volümde sub'ın basları daha iyi vermesi konusu muhtemelen o sub'ın abartılı kalibrasyonundan kaynaklanıyor olabilir.

Dört telli bir bas gitarın en düşük notasının frekansının 41 Hz olduğunu unutmayalım.

Stereo'da sub size sadece bir durumda yararlı olabilir...
    Eğer canlı müzik seviyesinde (110-120 db), yani çok yüksek seviyelerde dinliyorsanız sub ana hoparlörlere yardımcı olarak onları rahatlatabilir.

Düşük volümde bas yetersiz geliyorsa ton kontrolleri kullanabilirsiniz.

• Streo sistemde sub kullanımı yaygın bir durum. Eğer streo bir ampli ile calacaksaniz mutlaka tone ve kazanç kontrollü hop in out özelliği olan aktif sub almalısınız. baslarin yetersiz kaldığı sistemlerde veya fazla bas severler için derinlik ayarı ve kazanç potansı ile bir denge kurmak kolaylaşıyor. Bende bir ara tone kontrolsüz bir ampli ile sub ekleme ihtiyacı duydum. Aslında bu durum genellikle hoparlörün yetersiz olduğundan değil, doğru sesi iletme egiliminden oluyor genelde. Malum gerçek enstrümanları canlı dinlerken çok derin bas yada uğultulu bir ses duymayız genelde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.