Şimdi Ara

Laptop-Tv-Ev Sinema Sistemi bağlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
17.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkaDaşlar benim sorunum laptobumu sinema sistemime bağlayamayışım... Şu anda sistem tv'ye bağlı ve sorunsuz filmimi de izliyorum müziğimi de dinliyorum. Sorun şu ki ben her şeyi dvdye cdye yazmaktan sıkıldım ve laptobumu da sinema sistemine bağlayabilmek istiyorum.. Yardımcı olacak varsa esirgemesin ltfn

Eldekiler:

-Hp Pavilion dv6755et KS329EA

-Daewoo HC-4280x Ev Sinema Sistemi: DVD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD, CD-R, CD-RW, VCD, SVCD, JPEG, MP3
    5+1(80W SW) , 150 W Anfi
    FM/AM Radyo
    Dolby Digital (AC-3), DTS, Dolby Prologic/II,
    Uzaktan Kumanda
    SCART-S VHS-AV
    arkasındaki girişleri : - digital input jack
    - digital outpt jack
    - video in jack
    - video out jack
    - s video monitor out jack
    - coaxial input jack
    - component video output Y/Pb/Pr jacks
    - monitor out jack

-Shaub-Lorenz normal tüplü tv (çift scart ve yan tarafında kırmızı beyaz sarı girişler mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeep -- 26 Mart 2009; 5:08:02 >

• 5.1 ev sinema sistemindeki hoparlörleri direkt laptopa bağlayamazsın. Dönüştürücü jaclara ihtiyacın olacak. Aynı zamanda laptopunda 5.1 ses kartı olmalı ya da desteklemesi lazım. Aksi halde bağlamanın bir anlamı yok. Bence sistem TV'de takılı olsun. Sen laptopdan görüntüyü ve sesi TV'ye aktar.

İmzamdaki konuya bak belki faydası dokunur.
  • Sorunuza resimli olarak cevap vermek istiyorum fakat 2 gündür resim ekleme sorunum var foruma. Konuyla ilgili destek bölümüne mail attım ama henüz cevap gelmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

5.1 ev sinema sistemindeki hoparlörleri direkt laptopa bağlayamazsın. Dönüştürücü jaclara ihtiyacın olacak. Aynı zamanda laptopunda 5.1 ses kartı olmalı ya da desteklemesi lazım. Aksi halde bağlamanın bir anlamı yok. Bence sistem TV'de takılı olsun. Sen laptopdan görüntüyü ve sesi TV'ye aktar.

İmzamdaki konuya bak belki faydası dokunur.

5.1 ses kartı var Peki dediğin gibi görüntüyü ve sesi laptoptan tv'ye aktardığımda sistemimden nasıl ses alacağım? Sanırım sadece dediğin gibi yaparsam sdc tvyi monitör göreviyle kullanabileceğim fakat benim istediğim laptoptaki müzik ve filmleri tv'yi de kullanarak dinlemek ve izlemek... İnşallah bir yoLu vardır

• quote:

Orjinalden alıntı: [S]ensei

Sorunuza resimli olarak cevap vermek istiyorum fakat 2 gündür resim ekleme sorunum var foruma. Konuyla ilgili destek bölümüne mail attım ama henüz cevap gelmedi.

İnş cevap bir an önce gelirde haLLedbiLiriz şu sorunu Bu arada probLemimle ilgiLenen arkadaşLara teşekkürü bir borç bilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatcikkk

5.1 ses kartı var Peki dediğin gibi görüntüyü ve sesi laptoptan tv'ye aktardığımda sistemimden nasıl ses alacağım? Sanırım sadece dediğin gibi yaparsam sdc tvyi monitör göreviyle kullanabileceğim fakat benim istediğim laptoptaki müzik ve filmleri tv'yi de kullanarak dinlemek ve izlemek... İnşallah bir yoLu vardır

Eğer 5.1 ses kartın varsa; Ses sistemi laptopa bağlayabilirsin. s/pdif yani optik girişini kullanabilirsin. Böylece tek kablodan 5.1 ses gönderebilirsin.

Diyelim ki direkt laptoptan tvye bağladığında sesi hoparlöre verebilmesi için ses bağlantı noktalarını paralel yapman gerekiyor. Yani laptopa bağlı olan ses kablosu tvye ve ses sisteminin receiverına bağlamalısın. Tabi bu ses kalitesini biraz düşürür.

Bence ilk dediğim şekilde yap. Yani ses kartından çıkış al ve direkt ses sistemine bağla. Görüntüyü de S-Video'dan Scarta veya RCA olarak bağla.

• çok saoL hacım yarın aLıp denicm bnm de kafama yattı oLacak gibi peki o kabLoların adını yaZarmısın? burdaki eLektronikçiLere anlatınca anlamıyorLar :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yöntem şu olmalı ;

Notebookunuzun S/PDIF çıkışı mutlaka vardır, muhtemel kulaklık çıkışıyla ortakdır. Kulaklık çıkışını kontrol ederseniz üzerinde yazdığına eminim. (Resim-1)
    Size gereken bir toslink kablosu ve 3.5" çevirici. TTAF 95031 nolu kablo olabilir mesela (Çeviricilerde içinden çıkıyor) (Resim-2)
    Ev sinema sisteminin "digital input jack" dediğiniz girişi tahminimce Digital Optik giriş. (Her ev sinema sisteminde olması gereken bir girişdir.) (Resim-3)

Çıkışlar aşağıdaki resimlerdeki şekildeyse bunları bu kabloyla bağlayıp, notebookunuzdan digital outputu aktif hale getirmeniz yeterli olacakdır.

+
    +

Off yaa anam ağladı valla bu mesajı oluşturmak için umarım işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [S]ensei -- 27 Mart 2009; 21:32:45 >

• quote:

[S]ensei Tarih 27 Mart 2009; 21:35:55
    Yöntem şu olmalı ;

Notebookunuzun S/PDIF çıkışı mutlaka vardır, muhtemel kulaklık çıkışıyla ortakdır. Kulaklık çıkışını kontrol ederseniz üzerinde yazdığına eminim. (Resim-1)
    Size gereken bir toslink kablosu ve 3.5" çevirici. TTAF 95031 nolu kablo olabilir mesela (Çeviricilerde içinden çıkıyor) (Resim-2)
    Ev sinema sisteminin "digital input jack" dediğiniz girişi tahminimce Digital Optik giriş. (Her ev sinema sisteminde olması gereken bir girişdir.) (Resim-3)

Çıkışlar aşağıdaki resimlerdeki şekildeyse bunları bu kabloyla bağlayıp, notebookunuzdan digital outputu aktif hale getirmeniz yeterli olacakdır.

+ +

bilgisayarda 2 tane kulaklık girişi mevcut ama ikisinde de s/pdıf yazısı mevcut değil. bu dediğiniz yöntemle yparsam ses ve görüntü tek bir kabloyla mı iletilmiş olacak? bu arada resimlerde kırmızı ile işaretlediğin yerleri bu kabloyla mı birbirine bağlamam lazım? eğer öyleyse kulaklık girişine oturağını sanıyorum ama son resimde işaretlediğin digital optik girişe nasıl oturacağını anlayamadım Bilakis yine aynı resimde aynı kablo bir başka yere bağlanmış.
    Emeğin için çok teşekkürler Fotoğraf eklerken fazla yorulmamışsındır umarım

quote:

Eğer 5.1 ses kartın varsa; Ses sistemi laptopa bağlayabilirsin. s/pdif yani optik girişini kullanabilirsin. Böylece tek kablodan 5.1 ses gönderebilirsin.

Diyelim ki direkt laptoptan tvye bağladığında sesi hoparlöre verebilmesi için ses bağlantı noktalarını paralel yapman gerekiyor. Yani laptopa bağlı olan ses kablosu tvye ve ses sisteminin receiverına bağlamalısın. Tabi bu ses kalitesini biraz düşürür.

Bence ilk dediğim şekilde yap. Yani ses kartından çıkış al ve direkt ses sistemine bağla. Görüntüyü de S-Video'dan Scarta veya RCA olarak bağla.

Sensei arkdaş da optik girişten bağlamam gerektiğini söyledi ama o görüntü için ayrı bi kabloya ihtiyaç olduğunu belirtmemiş. Bi de s/pdıf olduğunu belirten herhangi bişeye rastlamadım pcde Nasıl bulabilirim nerde olduğunu ya da olup olmadığını :) Bugün gerekli kabloları alıcam akşam paylaşrm sonuçları

• Ve ayrıca sırf merakımdan soruyorum Ev sinema sistemini normal tv syrederken kullanabilirmiyim? sistemde AUX var mı yok mu bilmiyorum. Uydu alıcı da yokki ordan bağlayayım yalınayak bi tv işte
  • HP Türkiye'deki Bilgilere Görehttp://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/c01366523.pdf
    Ses : 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik Altec Lansing® hoparlörler
    Bağlantı Noktaları : 3 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ11 modem konektörü, 1 RJ45 Ethernet konektörü, S-video TV çıkışı, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası uzaktan kumanda isteğe bağlıdır), kablo yerleştirme konektörü

Dostum senin ürünün HP Türkiye'deki pdf dosyasını inceledim, dediğin gibi 2 tane kulaklık çıkışından bahsetmiş ama ne 5.1 ses kartından nede S/PDIF çıkışdan bahsetmemiş. Çok eski bir ürün olmamasına rağmen S/PDIF olmaması bir eksiklik gibi görünsede HDMI çıkışı olmasıda bir o kadar güzel.
    Notebookdan hem görüntü hem sesi tek kabloyla bağlamanın yolu HDMI bağlantısını kullanmak fakat ev sinema sisteminizin ve TVnizin HDMI girişleri olmadığından bunu yapmanda mümkün değil. HDMI çıkışına herhangi bir çevirici vs. takılamadığından bu çıkışda şimdilik işinize yaramayacak.
    Geriye analog bağlantı kalıyor. Görüntüyü S-Videodan TV'ye, sesi ise kulaklık çıkışından gerekli kabloyla ev sinema sistemine bağlayacaksınız. Başka bir alternatifiniz yok ne yazık ki. Bunun için bir ucu 3.5" kulaklık jakı diğer çıkışı kırmızı-beyaz RCA jacklar olan bir kablo kullanmak. Bu kabloyu heryerde bulabilirsiniz. Şuan Tv'den ses alabiliyorsanız zaten bu kabloya sahip olduğunuzu düşünüyorum. Umarım ses sisteminizde analog girişler vardır.

Optik bağlantı ile elbette görüntü aktaramazsınız. Optik bağlantılar sadece ses taşırlar. S/PDIF, Digital Coax ve Digital Optic giriş/çıkışlar ses için yapılmıştır.

Ürünlerinizin giriş çıkış kısımlarının ve şuan bağlantı için kullandığınız kabloların resimlerini koyarsanız belki başka bir yöntem önerecek arkadaşlar olabilir.

• [S]ensei resimlerle olaya açıklık getirmiş. Geriye buradaki yazıları derleyip uygulamak kalıyor.

Elinde HDMI çıkışlı bir laptop, digital bir ev sinema sistemi var. Bide Full HD bir LCD ya da plasma olsaydı bu kadar kabloyla uğraşmazdın.
  • ya bnm kafa karıştı ben sistemle laptobun girişlerinin resimlerini koyuyorum bakaLım sonuç ne oLack

• hepsini aynı yerde ekleyemedim boyut büyük geliyo mecbur ayrı ayrı ekliyorum

• devam......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeep -- 31 Mart 2009; 15:12:07 >

• quote:

[S]ensei resimlerle olaya açıklık getirmiş. Geriye buradaki yazıları derleyip uygulamak kalıyor.

Elinde HDMI çıkışlı bir laptop, digital bir ev sinema sistemi var. Bide Full HD bir LCD ya da plasma olsaydı bu kadar kabloyla uğraşmazdın.

merhaba üstat senden bir ricam var formu okuyorum benim sorunuma en yakın cevap yazan sen olduğun için sana bu mesajı atma gereği duydum bana yardımcı olursan çok sevinirim
    yukarda yazdığın gibi hdmı olan bir laptopum bir lcd m var ses sistemi almadı çünkü GERÇEK 5+1 SES alırmıyım bilmediğimden sana danışmak istedim ses sistemi farketmez benim için bana 5 +1 ses versin yeter logıtech z5500 veya senin tavsiye edeceğin bir sessistemi alabilirim
    şimdi sana sorum şu ben laptopuma usb bağlantılı veya herhangi bir 5+1 ses kartı almadan lcdmden ses sistemine optical girişle görüntü tabi laptoptan 5+1 ses alabilirmiyim bu kimse benim sorduğuma cevap vermiyor herkez 5+1 ses kartı almamın gerektiğini söylüyor bense hdmı ile bağlantı gerçekleştirdiğim lcd den ses ve görüntü alıyorum sadece 5,1 destekli bir filmi gerçek 5,1 olarak duymak bukadarmı zor bu iş yaa laptopum hp pavilion dv5 1040 et hdmı var optikal bildiğim kadar yok 5+1 ses desteği bildiğim kadar yok
    lcd samsung 102 full hd optical var hdmı var... yardım lütfen .....

• quote:

Orjinalden alıntı: karaaslan09

quote:

[S]ensei resimlerle olaya açıklık getirmiş. Geriye buradaki yazıları derleyip uygulamak kalıyor.

merhaba üstat senden bir ricam var formu okuyorum benim sorunuma en yakın cevap yazan sen olduğun için sana bu mesajı atma gereği duydum bana yardımcı olursan çok sevinirim
    yukarda yazdığın gibi hdmı olan bir laptopum bir lcd m var ses sistemi almadı çünkü GERÇEK 5+1 SES alırmıyım bilmediğimden sana danışmak istedim ses sistemi farketmez benim için bana 5 +1 ses versin yeter logıtech z5500 veya senin tavsiye edeceğin bir sessistemi alabilirim
    şimdi sana sorum şu ben laptopuma usb bağlantılı veya herhangi bir 5+1 ses kartı almadan lcdmden ses sistemine optical girişle görüntü tabi laptoptan 5+1 ses alabilirmiyim bu kimse benim sorduğuma cevap vermiyor herkez 5+1 ses kartı almamın gerektiğini söylüyor bense hdmı ile bağlantı gerçekleştirdiğim lcd den ses ve görüntü alıyorum sadece 5,1 destekli bir filmi gerçek 5,1 olarak duymak bukadarmı zor bu iş yaa laptopum hp pavilion dv5 1040 et hdmı var optikal bildiğim kadar yok 5+1 ses desteği bildiğim kadar yok
    lcd samsung 102 full hd optical var hdmı var... yardım lütfen .....

Merhaba,

Burada iki alternatifin var:

1- Dijital optik bir 5.1 ses sistemi alıp lcd tv ye bağlayacaksın. Laptoptan görüntüyü aktaracaksın. Ancak hdmi'dan lcd tv ye, lcd tv nin de optik çıkışından ses sistemine direkt 5.1 gider mi? Deneyenlerden cevap almak gerekir. Çünkü denemediğim bir yöntem.

2- A) Eğer laptopun kulaklık çıkışları 5.1 destekliyorsa herhangi bir ses sistemini laptopa bağlayıp sesi aktarabilirsin.
    2- B) Benim gibi ses kartına masraf yapmadan Usb den pc bağlanan Altec Lansing FX5051 alıp 5.1 keyfini yaşayacaksın. Görüntüyü de HDMI'dan lcd tv ye aktaracaksın.

Tabi ses sistemi olarak daha iyisini de alabilirsin.

• Merhaba Arkadaşlar,

2 gün önce LG 503TH sinema sistemi ve samsung b651 lcd tv aldım.
    laptopum da acer 5920. Laptopta SPDIF çıkış var.
    Yapmak istediğim laptoptan film izleyebilmek için hdmi ile bunu lcd ye bağlamak ki şu an yapabiliyorum.
    Ayrıca filmdeki sesleri kaliteyi bozmadan 5+1 dinleyebilmek için de spdif çıkışından LGnin sinema sistemindeki dijital girişe bağlamak.
    Acaba Sensei'nin aşağıda dediği TTAF 95031 kablosu bu dediğim işi görür mü ya da başka ne önerirsiniz ??

quote:

Yöntem şu olmalı ;

+
    +

• quote:

Orjinalden alıntı: ArchAngeL07

Merhaba Arkadaşlar,

Yapmak istediğim laptoptan film izleyebilmek için hdmi ile bunu lcd ye bağlamak ki şu an yapabiliyorum.
    Ayrıca filmdeki sesleri kaliteyi bozmadan 5+1 dinleyebilmek için de spdif çıkışından LGnin sinema sistemindeki dijital girişe bağlamak.
    Acaba Sensei'nin aşağıda dediği TTAF 95031 kablosu bu dediğim işi görür mü ya da başka ne önerirsiniz ??

quote:

Yöntem şu olmalı ;

+
    +

spdif cikisi digital cikistir.kayipsiz ses alabilirsiniz 5.1.bahsettigin kablo olur ama uygun fiyat istersen ebayden arastirabilirsin.

• Sayın @ArchAngeL07
    PM'den gönderdiğiniz mesajı aldım. TTAF 95031 kablo veya benzer bir kablo almanız gerekiyor. Fakat HDMI ile birlikte aynı anda o çıkışdanda ses alabilirmisiniz açıkcası onu bilmiyorum. Mantık olarak bir sorun olmaması lazım. Kabloyu bağladıktan sonra ses kartının yazılımından dijital outu aktif yapmanız gerekir.

quote:

Orjinalden alıntı: ArchAngeL07

Merhaba Arkadaşlar,

quote:

Yöntem şu olmalı ;

+
    +

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.