Şimdi Ara

Laptop-Tv-Ev Sinema Sistemi bağlama sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
17.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: rzorone

spdif cikisi digital cikistir.kayipsiz ses alabilirsiniz 5.1.bahsettigin kablo olur ama uygun fiyat istersen ebayden arastirabilirsin.

teşekkürler arkadaşlar, peki bu kablo bu kadar bulunması zor bir kablo mu uygun fiyat için ebay e bakayım ?
    gerçi teknosada sordum geçen gün, spdif ten dijital girişe bi kablo yapamazsın olmaz falan dediler kablo sormaya gittiğimde.
  • ah ah teknosa calisanlari yokmu zaten nerden topluyolarsa bu adamlari.bende acer 5520g var spdif cikistan z5500 e digital bagliyorum.yani dd dts ses alabiliyorum.kabloyuda ebayden 10tl ye almistim kargo dahil.istanbuldaysan kadikoyde sanirim 2 tlye optik kabloyu spdife donusturucu satiliyormus 2tl.

• Yaşasın paylaşım diyoruz o zaman.

quote:

Orjinalden alıntı: rzorone

ah ah teknosa calisanlari yokmu zaten nerden topluyolarsa bu adamlari.bende acer 5520g var spdif cikistan z5500 e digital bagliyorum.yani dd dts ses alabiliyorum.kabloyuda ebayden 10tl ye almistim kargo dahil.istanbuldaysan kadikoyde sanirim 2 tlye optik kabloyu spdife donusturucu satiliyormus 2tl.
  • arkadaşlar s.a herkeze merhabalar belki alakasız bi yerde alakasız bi soru soracağım ama kusuruma bakmayın şimdi benim meselemde şöle bende (sound blaster audigy value 7.1 24 bit) ses kartı var ve yardımı dokunursa sony dz-260 sinema sistemi var konu yu anladınız sanırım !.. fakat beniim anlamadığım konu şu ses kartında digital çıkış belirtiliyo bu bi ucu 3.5mm jack diğer ucu optik olan kablo veya çevirici misal ses kartından ne tür bi veri alıyo optik ışıklı bi sistem 3.5mm jack deliğinden bu ışığı elde edip eksiksiz bi ses almam (dolby,dts 5+1) gibi ses alabilmem mümkün mü bu kabloyu araştırmama değermi yani bana o ses kartında 3.5 jack ın optik veri verebilmesi biraz tuhaf geldi beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdi den teşekür eder çalışımalarınızın devamını dilerim saygılar...
  • Tuhaf değil doğrudur. 3.5mm jack optik dönüştürücü kablo var. Eğerki ses kartının bu girişine baktığında kırmızı bir ışık görüyorsan o zaman bu dönüştürücüyle 5.1 ses aktarman mümkündür. Daha önce yapanlar var biraz araştırısan mutlaka karşılaşırsın. Ayrıca yukarıda Sensei arkadaşın mesajında bu dönüştürücü kabloyu görebilirsin.
  • arkadaşlar
    kulaklık çıkışı ile beraber kullanılan optic ses çıkışları 5.1 sesi desteklemez.
    bildiğiniz stereo yani 2 kanal çıkış
    ı sadece optic kablo ile daha kaliteli bir şekilde aktarmış olursunuz.
    örnek olarak creative sound blaster audigy surround harici ses kartı. creative türiye ile görüştüm kaynak sağlam
  • "Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir" demiş Sokrat.

"kulaklık çıkışı ile beraber kullanılan optic ses çıkışları 5.1 sesi desteklemez" bu bilgiyi size kim verdiyse bilmediği için sallamış diyorum.

İmzamdaki notebooku (kulaklık çıkışından) optik kabloyla ses sistemime bağlıyorum. MKV filmlerden canavar gibi Dolby Digital 5.1 ses sorunsuz olarak çalışıyor. Ses sistemimin ekranında da gayet net olarak sesin 3/2.1 kanal olarak çözüldüğü hem yazı olarak hemde grafik olarak görünüyor.

Eğer bu şekilde bağlantı yapıp Dolby Digital 5.1 ses alamıyorsanız bu tamamen yazılımsal bir sorundur. Bu konuda birçok yazı bulabilirsiniz forumda. Ben K-Lite Codec Full ile BS Player, Gom Player ve Media Player Classic kullanıyorum. Tüm bu yazdığım playerlardan sesi çözmeden digital olarak aktarmak bal gibide mümkün. Saygılarımla,

quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

arkadaşlar
    kulaklık çıkışı ile beraber kullanılan optic ses çıkışları 5.1 sesi desteklemez.
    örnek olarak creative sound blaster audigy surround harici ses kartı. creative türiye ile görüştüm kaynak sağlam

• Selamlar konuyu hortlatıyorum ama bir sorum olacak..

İmzamdaki laptopımı Sinema sistemime bağlayabilir miyim ?

HDMI kablo ile görüntü alıp,

Optik kablo bağlantısı ile de ses mi alacağım ? Başka bir bağlantıya ihtiyac varmı teşekkürler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [S]ensei

"Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir" demiş Sokrat.

"kulaklık çıkışı ile beraber kullanılan optic ses çıkışları 5.1 sesi desteklemez" bu bilgiyi size kim verdiyse bilmediği için sallamış diyorum.

İmzamdaki notebooku (kulaklık çıkışından) optik kabloyla ses sistemime bağlıyorum. MKV filmlerden canavar gibi Dolby Digital 5.1 ses sorunsuz olarak çalışıyor. Ses sistemimin ekranında da gayet net olarak sesin 3/2.1 kanal olarak çözüldüğü hem yazı olarak hemde grafik olarak görünüyor.

Eğer bu şekilde bağlantı yapıp Dolby Digital 5.1 ses alamıyorsanız bu tamamen yazılımsal bir sorundur. Bu konuda birçok yazı bulabilirsiniz forumda. Ben K-Lite Codec Full ile BS Player, Gom Player ve Media Player Classic kullanıyorum. Tüm bu yazdığım playerlardan sesi çözmeden digital olarak aktarmak bal gibide mümkün. Saygılarımla,

quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

arkadaşlar

arkadaşım sanırım spdif çıkışından sadece çözülmemiş sesle ses sistemine aktarım yapıyorsun.denedinmi bilmiyorum ama sesi çözüpde sisteme gönderirsek spdif çıkışı bu aktarıma destek verirmi.?

• quote:

Orijinalden alıntı: [S]ensei

Yöntem şu olmalı ;

Notebookunuzun S/PDIF çıkışı mutlaka vardır, muhtemel kulaklık çıkışıyla ortakdır. Kulaklık çıkışını kontrol ederseniz üzerinde yazdığına eminim. (Resim-1)
    Size gereken bir toslink kablosu ve 3.5" çevirici. TTAF 95031 nolu kablo olabilir mesela (Çeviricilerde içinden çıkıyor) (Resim-2)
    Ev sinema sisteminin "digital input jack" dediğiniz girişi tahminimce Digital Optik giriş. (Her ev sinema sisteminde olması gereken bir girişdir.) (Resim-3)

Çıkışlar aşağıdaki resimlerdeki şekildeyse bunları bu kabloyla bağlayıp, notebookunuzdan digital outputu aktif hale getirmeniz yeterli olacakdır.

Laptop-Tv-Ev Sinema Sistemi bağlama sorunu
    +
    +

Off yaa anam ağladı valla bu mesajı oluşturmak için umarım işine yarar

Arkadaşlar başlığı açalı harbi bi yıldan fazla olmuş başlık bile yeniden hortlamış ama ben hala çözüm bulmuş değilim :)
    Böyle optikten streoya dönüşen bi kablo malesef yokmuş eskişehirde sordum soruşturdum Ayrıca laptopta hdmi çıkışı war normal pinli bir çıkış olsaydı belki olurdu Yani sonuç elde var sıfır :) yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler Hala ben bu işi çözerim diyip inada bindiren vasa fikrini yazsın ben denemeye hazırım :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.