Şimdi Ara

Ev amfisi ile subwoofer çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar AIWA DC stereo 120 watt RMS ev amfim var.Subwoofere takınca subdan mid seslerde çıkıyor.Yani aynen normal hoparlor gibi(bass+mid).Simdi ben amfiden sadece bass çıkması için ne yapmam gerekir.Sade bass istiyorum.

Amfim bu

• crossover alman gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

crossover alman gerek..
    evet crossower yani hoparlör filtresi kullanmalısın bunları piyasada hazır bulabilirsin ancak subwoofer ının özelliklerine göre yaptırman daha mantıklı olacaktır ve kesinlikle daha iyi sonuç verecektir kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: withhonour

evet crossower yani hoparlör filtresi kullanmalısın bunları piyasada hazır bulabilirsin ancak subwoofer ının özelliklerine göre yaptırman daha mantıklı olacaktır ve kesinlikle daha iyi sonuç verecektir kolay gelsin

Alıntıları Göster
    amfimde JBL GT4 30 cm kullanmak istiyorum.Direk alıp taksam olmazmı yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EECFCE0DC

amfimde JBL GT4 30 cm kullanmak istiyorum.Direk alıp taksam olmazmı yani

Alıntıları Göster
    subwofer dedğiğin pasif hoparlör ise bu durum normal.
    standart kabin crossoveri falan pek fayda etmez. çünki onların alt kesme frekansı sub için yüksektir. kalın telli uygn bir self (sargı) kullanabilirsin.
    tabi en iyisi aktif subwofer edinmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

subwofer dedğiğin pasif hoparlör ise bu durum normal.
    standart kabin crossoveri falan pek fayda etmez. çünki onların alt kesme frekansı sub için yüksektir. kalın telli uygn bir self (sargı) kullanabilirsin.
    tabi en iyisi aktif subwofer edinmek.

Alıntıları Göster
    nasıl yani ev amfisinin ön hoparlör çıkışına subwoofer bağladığımız zaman bass sesi alamaz mıyız?normal hoparlör sesimi alınıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rebel Dragonite

nasıl yani ev amfisinin ön hoparlör çıkışına subwoofer bağladığımız zaman bass sesi alamaz mıyız?normal hoparlör sesimi alınıyor?

Alıntıları Göster
    hoporlöre ne verirsen onu alırsın.
    ancak sub hoporlörünün impulsu yüksek olduğundan frekans arttıkça (repons azalır) kayıp artar.
    birde tabi yüsek freaknaları verince alt freakans cevabında bozulma olacağı düşünülür bunun için yeterli endüktans ta ama düşük omik dirençli sargı seri bağlanmalıdır. (yeterince kalın emaye telden yapılmalı yani).
    tabi kalın telden yeterli endüktansı sağlamak zor olduğundan bu işlemi sub anfisinin girişinden yapmak daha makuldür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eragon91

evet.Amfime subwoofer bağlayınca bass+tiz sesler alıyorum.Kısaca subwooferi normal hoparlör olarak kullanıyorum.Amfi stereo 60*2 watt rms.Simdi o crossverden alsam fayda etmezmi?Tam performans istemiyorum.Yeterki %20 lik bir oranla bass vursun ve amfime+sub a zarar vermesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EECFCE0DC

quote:

Orjinalden alıntı: eragon91

evet.Amfime subwoofer bağlayınca bass+tiz sesler alıyorum.Kısaca subwooferi normal hoparlör olarak kullanıyorum.Amfi stereo 60*2 watt rms.Simdi o crossverden alsam fayda etmezmi?Tam performans istemiyorum.Yeterki %20 lik bir oranla bass vursun ve amfime+sub a zarar vermesin

Alıntıları Göster
    Ayva,afiyet olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: emretemelkuran

Ayva,afiyet olsun.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende sony fh-15 stereo müzik seti var kaset anfi ve radio dect 3 parça şimdi benim sorunum şu baslar artık beni tatmin etmemeye başladı basları söküp woofer mı alsam veya subbas mı bağlasam?anfide subbus bağlantı yeri yok bu set tahminimce 1990 yılı çıkışlı bir mal bende bunu bi arkadaştan aldım ilkbaşlarda baya iyiydi ama sonra basların performansı bitti sizin önerileriniz ne olur?baslar 15-16cm.çapında kare biçiminde bu çapta bir çift bas alsam kaça patlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: aber1

Arkadaşlar bende sony fh-15 stereo müzik seti var kaset anfi ve radio dect 3 parça şimdi benim sorunum şu baslar artık beni tatmin etmemeye başladı basları söküp woofer mı alsam veya subbas mı bağlasam?anfide subbus bağlantı yeri yok bu set tahminimce 1990 yılı çıkışlı bir mal bende bunu bi arkadaştan aldım ilkbaşlarda baya iyiydi ama sonra basların performansı bitti sizin önerileriniz ne olur?baslar 15-16cm.çapında kare biçiminde bu çapta bir çift bas alsam kaça patlar?

Alıntıları Göster
    yani crossover özelliği olan amfilere sub bağlasak sadece bass sesi alırmıyız?

• quote:

yani crossover özelliği olan amfilere sub bağlasak sadece bass sesi alırmıyız?

Alıntıları Göster
    çıkışa tek çare ile cross over takıcan..
  • quote:

çıkışa tek çare ile cross over takıcan..

Alıntıları Göster
    dün ben karaköye gittim.yeraltında pasaj var elektronikçiler var.adamlar,aiwa,osawa,jameson gibi marka amfiler satıyorlar.bir dükkana girdim ve adam aiwa amfiyle jbl gt-4 ten besliyordu 250w rms lik sub ve adama sordum siz bu subwooferı bu amfiyemi bağladınız diye adamda evet dedi ve crossover parçasıda yoktu inceledim.adam peki bu subwooferı nasıl besliyor?

http://www.youtube.com/watch?v=0HsnSILBAMw

• amfide cross over vardır..
  • quote:

amfide cross over vardır..
    peki crossover taktırdığımız zaman sadece subwoofer beslemek zorundamıyız?yani istediğimiz zaman kolon istediğimiz zaman subwoofer besleyebilirmiyiz?crossover stereo kanallaramı bağlanıyor? 5.1 amfisinde ön hoparlör çıkışı gibi
  • quote:

peki crossover taktırdığımız zaman sadece subwoofer beslemek zorundamıyız?yani istediğimiz zaman kolon istediğimiz zaman subwoofer besleyebilirmiyiz?crossover stereo kanallaramı bağlanıyor? 5.1 amfisinde ön hoparlör çıkışı gibi

Alıntıları Göster
    crossower
    herhangibir kabin içinde birden fazla hoparlör varsa uygun frekanslardaki sesi uygun hoporlörlere dağıtmak için konulan seçici nin adıdır.
    yani
    kalın sesleri bas hoporlöre
    orta sesleri medium a
    inceleri tweter e dağıtan filtre.

bunu bilerek soru sorarasanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

crossower
    herhangibir kabin içinde birden fazla hoparlör varsa uygun frekanslardaki sesi uygun hoporlörlere dağıtmak için konulan seçici nin adıdır.
    yani
    kalın sesleri bas hoporlöre
    orta sesleri medium a
    inceleri tweter e dağıtan filtre.

bunu bilerek soru sorarasanız daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aber1

dostlar bi çarede bana bulun

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: aber1

dostlar bi çarede bana bulun

Alıntıları Göster
    Bu crossower nasıl bağlanır. Amfiden sonra mı yani illa bi amfi olması şart demi. Birde bende bir diana ses sistemi vardı eski 30watt subwoofer vardı söktüm baktım 30 wattmış. yeni set alınca bunla denemeler yapmak istedim benim mesleğim falan değilde ilgi alanım elektronik falan hobi olarak uğraşyorum. yani pek bilgim yok baştan söyliyeyimde.

Şimdi soruma gelecek olursak, bu wooferlı setin 4 tane hoparlorü var 4+1 diye geçiyor fakat stereo bir bir set bu sağ ve sol çıkışlara iki hop daha ekleyip arka hoparlor yapmışlar sağ sol.

Ben istiyorum ki bunları tek bir kabinde birleştireyim hani şey oluyor ya stereo hoparlorler iki tane bass mid bass tiz hepsi aynı kabin içinde oluyor. woofer dan sonra bide mid ve tiz alacam elektronikciden kabin yapacam falan. Amacım bu yani çokda profesyonel bi iş değil fakat çok zevk alıyorum bunlardan o yüzden yapacam

Şimdi asıl soruma gelecek olursak. bu hoparlorün içinde bir anfi var bassı de besliyor ayrıca stereo öıkışla 4 tane uydu hoparlore de ses sağlıyor. Sanırım bunun içinde crossower da var uydulara da ayrım yaptığı için. peki ben buna ayrıca crossower bağlayamazmıyım bass mid ve tiz olarak ayırayım.

Ya da anfi harici olsun kabin içinde olmasın bir stereo anfi yapayım bu hoparlorleride ona bağlıyayım. Bunun için mesela sağ ve sol olmak üzere 40X2 iki kanaıl bi anfi nasıl yaparım. devresi ve ve elaman listesi var mıdır nette. Ben baskı devre falan yaptım adaptör falan eskiden biliyorum baskı devre yapmayı Sanırım şöyle olacak bir anfi olacak kablo hoparlore gidecek kabinde crossower olacak ve ordanda hoparlorlere ayrılacak.

Çok karman çorman bir yazı oldu kusurabakmayın ama demek istediğimi anlamışsınızdır umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Bu crossower nasıl bağlanır. Amfiden sonra mı yani illa bi amfi olması şart demi. Birde bende bir diana ses sistemi vardı eski 30watt subwoofer vardı söktüm baktım 30 wattmış. yeni set alınca bunla denemeler yapmak istedim benim mesleğim falan değilde ilgi alanım elektronik falan hobi olarak uğraşyorum. yani pek bilgim yok baştan söyliyeyimde.

Şimdi soruma gelecek olursak, bu wooferlı setin 4 tane hoparlorü var 4+1 diye geçiyor fakat stereo bir bir set bu sağ ve sol çıkışlara iki hop daha ekleyip arka hoparlor yapmışlar sağ sol.

Ben istiyorum ki bunları tek bir kabinde birleştireyim hani şey oluyor ya stereo hoparlorler iki tane bass mid bass tiz hepsi aynı kabin içinde oluyor. woofer dan sonra bide mid ve tiz alacam elektronikciden kabin yapacam falan. Amacım bu yani çokda profesyonel bi iş değil fakat çok zevk alıyorum bunlardan o yüzden yapacam

Şimdi asıl soruma gelecek olursak. bu hoparlorün içinde bir anfi var bassı de besliyor ayrıca stereo öıkışla 4 tane uydu hoparlore de ses sağlıyor. Sanırım bunun içinde crossower da var uydulara da ayrım yaptığı için. peki ben buna ayrıca crossower bağlayamazmıyım bass mid ve tiz olarak ayırayım.

Ya da anfi harici olsun kabin içinde olmasın bir stereo anfi yapayım bu hoparlorleride ona bağlıyayım. Bunun için mesela sağ ve sol olmak üzere 40X2 iki kanaıl bi anfi nasıl yaparım. devresi ve ve elaman listesi var mıdır nette. Ben baskı devre falan yaptım adaptör falan eskiden biliyorum baskı devre yapmayı Sanırım şöyle olacak bir anfi olacak kablo hoparlore gidecek kabinde crossower olacak ve ordanda hoparlorlere ayrılacak.

Çok karman çorman bir yazı oldu kusurabakmayın ama demek istediğimi anlamışsınızdır umarım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

crossower bu değil yukarıda açıkladım kısaca.
    5.1 ses sistemlerinde 6 kanal anfi vardır yani altı adet anfi (normal şartlarda, çakma tabir edilenlerde olmaz)
    sub için olan diğerlerinden güçlüdür. diğerlerinin gücüde imalatçının takdirine bağlı olarak az çok oynayabilir. ve bu sistemlerin içinde crossover falan olmaz. sadece sub anfisi girişinde düşük frekansları geçiren yüksekleri engellleyen filtre olur. varsa crossover birden çok hopöorlörü olan uyduların içinde her bi uyduda olur. uyduya gelen bas ses ile tizi ayırmak ve uydu içindeki her bir hoparlöre kendi sesini vermek için)
    buradaki her hoporlörden uydu kabinleri anlamayın. kabinin içindeki hoporlörleri anlayın.

en basit krossover devresi tiz hoporlere seri bir adet kutupsuz kondansatör takmaktır. bu da genelde 4.7 mikrofarad olarak değer tercih edilir.
    biraz daha iyisini elle cizdim benden bu kadar. ressam değiliz netekim. vede kırmızı siyah tel rengi elektiriki anlamsızdır-renk ters olduda-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 16 Ekim 2007; 0:53:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.