Şimdi Ara

Ev amfisi ile subwooferi bass+tiz olarak kullanmak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün X230 un subwooferini AIWA DC Stereo ev amplime bağladım.(120 watt Rms).Fakat subwooferden basslar ağırlıklı olmakla birlikte tiz+mid seslerde çıkmaya başladı.Ve normalden daha güzel bass vuruyordu.Şimdi ben bu subwooferi bu şekilde kullansam subw.e zarar verir mi?Yani hem ses çıkıyor hemde bass.Ama basslar daha ağırlıklı.Eğer sorun olmazsa Kicker es 124 alıp evde ekonomik olarak kullanırım.(Ne adaptör nede oto amfisi almaya gerek yok)

Amfim bu.Birde bass tiz ses açma kapama control ünitesi var

Konuyu yanlışlıkla Motor modifiye bölümüne açmıştım herkesten özür dilerim

• dostum bende stk 120x2 wattlık ev anfisi var muzik setinin anfisi gercide ben onun içini actm fln biliorm ne oldugunu

osawa baglamıstım 300wattlık 99 a kadar acılıyor ses anfide 70 de osawa yandı:D

aynı bass tiz mid karısık ses veriyordum.gerci bendekinin yanmasının sebebi woofer dandik anfi fazla geldi 120 watt 8ohm da 4ohm takınca

premier woofer bagladım 99 a aldım sorun olmadı ve hatta arkadasın 400watt 4x100 wattlık anfisine bagladık ev anfisine ondada sorun olmadı.
    wooferinin bobini 20 500hz arası frekans geciriyorsa sen 22khz versen ses cıkarmaz zaten 20 ile 500hz arası sesi cıkarır woofer a zarar verme ihtimaln cok az.

ama 80hz filtrelenmiş cıkıs gibide derinden bass vermez

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

dostum bende stk 120x2 wattlık ev anfisi var muzik setinin anfisi gercide ben onun içini actm fln biliorm ne oldugunu

osawa baglamıstım 300wattlık 99 a kadar acılıyor ses anfide 70 de osawa yandı:D

aynı bass tiz mid karısık ses veriyordum.gerci bendekinin yanmasının sebebi woofer dandik anfi fazla geldi 120 watt 8ohm da 4ohm takınca

premier woofer bagladım 99 a aldım sorun olmadı ve hatta arkadasın 400watt 4x100 wattlık anfisine bagladık ev anfisine ondada sorun olmadı.
    wooferinin bobini 20 500hz arası frekans geciriyorsa sen 22khz versen ses cıkarmaz zaten 20 ile 500hz arası sesi cıkarır woofer a zarar verme ihtimaln cok az.

ama 80hz filtrelenmiş cıkıs gibide derinden bass vermez
    eğer senin bas araba basıysa olmaz ardeş ev anfileri 8 ohm 16 ohm

• quote:

Orijinalden alıntı: cankart

eğer senin bas araba basıysa olmaz ardeş ev anfileri 8 ohm 16 ohm

Alıntıları Göster
    @cankart Amfim 120watt Rms ve 4 ohmDedem 1980 de avusturyadan buraya getirmiş.27 yıldır evde yatıyordu.Çok güzel ve sağlam bir alet

Arkadaşlar PİONEER TS-W 307 30cm mi yoksa JBL GT5 30 cm mi?Amfinin sub u %30-35 civarında besleyeceğini biliyorum ama o bile yaza kadar idare eder beni.Agustosta harika bir ev tesisatı ile karşınızda olacağım.

Herkese teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EECFCE0DC

@cankart Amfim 120watt Rms ve 4 ohmDedem 1980 de avusturyadan buraya getirmiş.27 yıldır evde yatıyordu.Çok güzel ve sağlam bir alet

Arkadaşlar PİONEER TS-W 307 30cm mi yoksa JBL GT5 30 cm mi?Amfinin sub u %30-35 civarında besleyeceğini biliyorum ama o bile yaza kadar idare eder beni.Agustosta harika bir ev tesisatı ile karşınızda olacağım.

Herkese teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    dostum gt5 alsan 275watt rms i var
    cift bobin diye biliyorum.

2ohm destegi varsa anfinin 4ohm da 120watt sa 2ohm da 240watt olur trafosu beslerse tabi transformatorede iş dusuyor o durumda ole tam besleyebilirsin.

gt5 decift bobin yoksa 300watt rms li 1200 luk jbl lerde olr onları biliorm cift bobin

• quote:

dostum gt5 alsan 275watt rms i var
    cift bobin diye biliyorum.

2ohm destegi varsa anfinin 4ohm da 120watt sa 2ohm da 240watt olur trafosu beslerse tabi transformatorede iş dusuyor o durumda ole tam besleyebilirsin.

gt5 decift bobin yoksa 300watt rms li 1200 luk jbl lerde olr onları biliorm cift bobin

Alıntıları Göster
    iyi bir PASİF FİLTRE devresi ile hem bası hem de midleri aynı çıkışda kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

iyi bir PASİF FİLTRE devresi ile hem bası hem de midleri aynı çıkışda kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    bilgisayarda ses kartındanda filtreleme yapabilir ugrasmadan 5.1 e alırsn sw cıkısına anfiyi baglarsn al bi creative ses kartı bnde ole walla guzel oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Amfisiz ses sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilgisayarda ses kartındanda filtreleme yapabilir ugrasmadan 5.1 e alırsn sw cıkısına anfiyi baglarsn al bi creative ses kartı bnde ole walla guzel oluyor.

Alıntıları Göster
    arkadaslar bende osawa anfi var ew anfisi vallahi rms degerlerini bilmiyorum ama ben buna bi gt-4 bide gt-5 bagladım iki cıkısına hemde ne 2 ohm falan filan direk girdim 8 ohm luk anfiye ötürrdü vallahi 64 e kadar volume var dayadım sonuna kadar bisey olmadı ondan bilmiyorum artık vallahi ben bu anfiye ikisini bir bagladıysam bisey olmaz bende simdi bocshmann 1000w sub var bunla idare ediyorum calıyo vallahi peki arkadaslar bende size bir soru sorim benim anfi 8 ohm olması lazım ben simdi bu anfiinin iki adet osawa kolonu var( yani 1x2 1x2 olarak 1 kabinde 2 adet tek cıkısa vermisler) bide boschmann sub var ben simdi bunları kullanarak nasıl ohm düsebilirim yani bu ücünü baglıyorum ama 2 girise baglıyorum öle ben bunları 2 ohm 1 ohm 4 ohm hangisi olursa nasıl düsürebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: sarisinan

arkadaslar bende osawa anfi var ew anfisi vallahi rms degerlerini bilmiyorum ama ben buna bi gt-4 bide gt-5 bagladım iki cıkısına hemde ne 2 ohm falan filan direk girdim 8 ohm luk anfiye ötürrdü vallahi 64 e kadar volume var dayadım sonuna kadar bisey olmadı ondan bilmiyorum artık vallahi ben bu anfiye ikisini bir bagladıysam bisey olmaz bende simdi bocshmann 1000w sub var bunla idare ediyorum calıyo vallahi peki arkadaslar bende size bir soru sorim benim anfi 8 ohm olması lazım ben simdi bu anfiinin iki adet osawa kolonu var( yani 1x2 1x2 olarak 1 kabinde 2 adet tek cıkısa vermisler) bide boschmann sub var ben simdi bunları kullanarak nasıl ohm düsebilirim yani bu ücünü baglıyorum ama 2 girise baglıyorum öle ben bunları 2 ohm 1 ohm 4 ohm hangisi olursa nasıl düsürebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sarisinan

ohmajı düşürüp amfıyı tehliikeye sokma ohmau yükseltmeye çalış basları seri bağlayarak. Hepsini seri bağlarsan toplam basların ohmlarını toplayarak toplamda kac ohm oldugunu öğreneblirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

quote:

Orjinalden alıntı: sarisinan

ohmajı düşürüp amfıyı tehliikeye sokma ohmau yükseltmeye çalış basları seri bağlayarak. Hepsini seri bağlarsan toplam basların ohmlarını toplayarak toplamda kac ohm oldugunu öğreneblirsin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Pioneerin Champion serisi subda 2 tane 2 li giriş var.Ben simdi ondan alsam amfimdede iki çıkış var ikili bağlasam çalışır mı?Yani şöyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EECFCE0DC -- 18 Şubat 2008; 13:36:48 >

• quote:

Arkadaşlar Pioneerin Champion serisi subda 2 tane 2 li giriş var.Ben simdi ondan alsam amfimdede iki çıkış var ikili bağlasam çalışır mı?Yani şöyle

Alıntıları Göster
    abicim seri bagla diosunda nasıl baglıcam fazla bir bilgim yok benim seri falan filan ögretirsen ii olur bnm anfidede 2 girs var iste su arkadasın gösterdigi gibi

• quote:

abicim seri bagla diosunda nasıl baglıcam fazla bir bilgim yok benim seri falan filan ögretirsen ii olur bnm anfidede 2 girs var iste su arkadasın gösterdigi gibi

Alıntıları Göster
    tek kanalı paralel yapıp wooferin 2 grişindende 2ohm surebilirsn ama anfiyi eline alabilirsn

• quote:

tek kanalı paralel yapıp wooferin 2 grişindende 2ohm surebilirsn ama anfiyi eline alabilirsn

Alıntıları Göster
    yok kalsın o zamn ben almim sonra kas yapalım derken göz cıkarmayalım

• quote:

yok kalsın o zamn ben almim sonra kas yapalım derken göz cıkarmayalım

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar buradaki low filter,mono-stereo ve -20 db açıklayabilir misiniz?Monoyu seçince tek çıkıştan 120 watt mı alıyorum.Amfinin iki çıkışı var 60 + 60 veriyor.Yani monoyu seçince tek çıkıştan 120 watt mı veriyor.Birde low filter işe yarıyor?Aradım ama bulamadım

• quote:

Arkadaşlar buradaki low filter,mono-stereo ve -20 db açıklayabilir misiniz?Monoyu seçince tek çıkıştan 120 watt mı alıyorum.Amfinin iki çıkışı var 60 + 60 veriyor.Yani monoyu seçince tek çıkıştan 120 watt mı veriyor.Birde low filter işe yarıyor?Aradım ama bulamadım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

arkadaşım gt-5 daha işine yarar vede gt-5 TEK bobindirsen eger bass ların yanında tizde duyuyorsan stereo bağlamışsın demektir sen eger bunu mono yaparsan sadece bass sesleri alırsın eger çift bobin sub alırsan şemada gösterdiğin gibi bağlayabilirsin böyle bağlarsan düz bağlamış olursun birde seri ve paralel bağlama vardır fakat bu şekilde yaparsan tek kanal sürebilirsin vede önermem eger istersen seri ve paralel bağlantıyı ayrıntılı anlatabilirim ama senin işine yaramaz sen 4 ohmda direk sürüceksineger anfin 2x60 ise 2 kanaldan ayrı ayrı 60 watt veriyor demektir bunları senin köprülemene filan gerek yok çift bobin sub alırsan tüm kanalları sürebilirsin fakat gt-5 gibi tek bobin sub alırsan sadece tek kanal sürebilirsin bunları göz önünde bulundur.buarada low filter düşük filteridr düşük hertzdeki sesleri verir mono olarak low fileride açıp sürersen çok güzel ses alabilirsin subwooferlardan şimdi durum böyle olunca performans alabilmen için gt-5 gibi tek bobin sub yerine çift bobin sub almanda fayda var

• quote:

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: tolgacem

ben 1.34 ohm a düsürdüm ohmaj degerlerinden bakarak 3 adet 4ohm kolonu baglayarak 1.34 ohmda kullanıyorum vallahi cok memnunum hic biseyde olmadı anfi gayet saglam calıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarisinan -- 19 Şubat 2008; 22:33:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

ben 1.34 ohm a düsürdüm ohmaj degerlerinden bakarak 3 adet 4ohm kolonu baglayarak 1.34 ohmda kullanıyorum vallahi cok memnunum hic biseyde olmadı anfi gayet saglam calıyor

Alıntıları Göster
    2_fun yani PİONEER 307D4 30 cm sub alırsam 60+60 şekilde bağlayabilirim öylemi?Yani amfideki iki hoparlör çıkışını subwooferin 4 tane çıkışına bağlayacağım öylemi?

• quote:

2_fun yani PİONEER 307D4 30 cm sub alırsam 60+60 şekilde bağlayabilirim öylemi?Yani amfideki iki hoparlör çıkışını subwooferin 4 tane çıkışına bağlayacağım öylemi?

Alıntıları Göster
    quote:

eger pioneer 307 alırsan subu 2 bobine anfiden 2 kanal olarak sürebilirsin anfideki 2 hoparlör çıkışını subun 2 Girşine takabilirsin tabi +ve - ye çok dikkat etmek lazımbudurumda 60+60 olarak kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: 2_Fun

quote:

eger pioneer 307 alırsan subu 2 bobine anfiden 2 kanal olarak sürebilirsin anfideki 2 hoparlör çıkışını subun 2 Girşine takabilirsin tabi +ve - ye çok dikkat etmek lazımbudurumda 60+60 olarak kullanırsın

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar amfiye avometreti tam + artıya - eksiye baglayınca avometre -67 gösteriyor.Yani amfinin + - si yanlış monte edilmiş olmasın?

Not:Kotayı 3 gb aştım(7.80 gb).Evdeki interneti ay sonuna kadar kapattımŞuan kafedeyim 1 gün foruma giremedim internetin degerini anladım

Galiba PIONEER TS-W307D4 alacagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EECFCE0DC -- 21 Şubat 2008; 9:18:52 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Low Filter - Düşük frekans filtresidir,basları keser sadece mid ve tiz gönderir.
    Mono - Stereo ayarı güç dengesine karışmaz,yine 60+60 verir ama sağ ile sol kanalın tamamen aynısı olmasını sağlar mono ayarı,stereo ayarda ise bildiğiniz gibi sağ sol hoparlörlerden farklı sesler gelerek 3D ortam oluşturulur.

-20db olayı ise ses kısma özelliğidir,bir tür MUTE olayı diyebilirim.

Başka soru var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.