Şimdi Ara

Hat Trafolu Amfi İle Normal Amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
21.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hat trafolu amfi ile normal amfiler arasında nasıl bir fark var.100V hat trafolu satılan amfilerin diğer amfilerden farkı nedir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hat Trafolu ve Normal Amfiler: Farklılıklar ve Bağlantılar

Giriş

Amfiler, ses sinyallerini yükselten ve hoparlörlere ileten cihazlardır. İki ana amfi türü vardır: hat trafolu amfiler ve trafolu amfiler. Bu iki amfi türü arasındaki temel farklar, bağlantı türlerinde ve ses kalitesinde ortaya çıkar.

Hat Trafolu Amfiler

Hat trafolu amfiler, hoparlörlere doğrudan bağlanmazlar. Bunun yerine, bir hat transformatörü aracılığıyla bağlanırlar. Hat transformatörü, amfinin çıkış empedansını hoparlörün giriş empedansına uyacak şekilde dönüştürür. Bu, güç kaybını en aza indirmeye ve ses kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur.

Hat trafolu amfiler genellikle daha pahalıdır ve daha karmaşık bir kurulum gerektirir. Bununla birlikte, daha iyi ses kalitesi, daha düşük gürültü ve daha az bozulma gibi avantajlar sunarlar.

Normal Amfiler

Trafolu amfiler, hoparlörlere doğrudan bağlanır. Hat transformatörü kullanmazlar, bu nedenle daha basit bir kuruluma sahiptirler. Ayrıca genellikle hat trafolu amfilerden daha uygun fiyatlıdırlar.

Ancak trafolu amfiler, hat trafolu amfilere göre daha düşük ses kalitesi sunar. Daha fazla gürültü ve bozulma yaşayabilirler ve düşük empedanslı hoparlörlerle kullanıldıklarında güç kaybı yaşayabilirler.

Trafolu Hoparlör Bağlantısı

Trafolu hoparlörler, hat trafolu amfilere bağlanmak için tasarlanmıştır. Normal hoparlörlerle aynı şekilde bağlanamazlar. Hat transformatörünün empedans uyumu sağlaması önemlidir.

Trafolu hoparlörleri hat trafolu amfiye bağlarken şu adımları izleyin:

1. Hat trafosunun birincil sargısını amfinin çıkışına bağlayın.
    2. Hat trafosunun ikincil sargısını hoparlörün girişine bağlayın.
    3. Amfiyi açın ve ses ayarlarını yapın.

Sonuç

Hat trafolu ve normal amfiler, farklı bağlantı türlerine ve ses kalitesine sahip iki ana amfi türüdür. Hat trafolu amfiler daha iyi ses kalitesi, daha düşük gürültü ve daha az bozulma sunarken, normal amfiler daha uygun fiyatlı ve daha kolay bir kurulum sunar. Trafolu hoparlörler, hat trafolu amfilere bağlanmak için tasarlanmıştır ve normal hoparlörlerle aynı şekilde bağlanamazlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selamlar.
    Hat trafolu amplifikatörler , çıkış katının sonuna bir adet empedans trafosu bağlanmış amplifikatörlerdir. Bunun amacı PA ( Public Address ) şeklinde bilinen , çok hoparlörlü anons sistemlerinde , uzun kablolamalarda kayıpları azaltmaktır. İcabında 3-5 Km öteye bir hoparlör koymanız gerekebileceğini düşünün. Aynen şebeke voltajının evimize 220VAC olarak gelmeden önceki , 7500 VAC , 15000VAC , 35000 VAC , 150kV vs. gibi , önce yükseltilip sonra düşürülmesini sağlayan sistem, ses frekansında uygulanmaktadır.
    Çıkıştaki transformatör haricinde bir fark da ses frekans aralığındadır. Hi-Fi bir sistem için öngörülen 20Hz - 20kHz lik frekans aralığı , trafodan kaynaklanan aktarım sorunları nedeni ile biraz daha dardır. Mesela 60Hz - 13kHz ler gibi ( bu kesin bir aralık değildir , pratikte genelde bu aralığı gördüğüm için yazdım).
    Daha başka sormak istediğiniz olursa bu konuda acizane yardımcı olmaya çalışırız.
    Saygılar.

• Bir cok amfilerde bu hat trafolu özelliğini görmustum ama ne ise yaradığını bilmiyordum.
    cevabın icin tesekkurler
  • Hazır konu açılmışken bir soru da ben iliştireyim araya.Benim elimde hem 100V çıkışı hem de 8ohm çıkışı olan bir anfi var.100 V u kullanmadığım için içerideki bağlantısını da söktüm çarpılmayayım yanlışlıkla diye.
    Sorum şu ki?

Benim anfimde hangi çıkış daha performanslı olur?Eğer 100V çıkışta performans kaybı oluyorsa % kaç oranda olur. 20 m² bir odada kullanıyorum.
  • Selamlar.
    Şayet bir veya 2 hoparlör kullanıyorsanız , tabiiki 4-8 Ohm çıkışı mantıklı. Çünkü bu çıkış , kondansatör ve dirençten oluşan basit bir filtreden geçerek trafoya giriyor ve trafonun çıkışında ses bandı daralmış olarak çıkıyor. Direkt sinyal , özelliği değişmiş sinyalden daima iyidir. Hatta siz içeriden ( 8 Ohm çıkışı da trafodan çıkmıyorsa !!! ) trafoyanun girişine bağlanan uçları da sökünüz...
    Saygılar.
  • Ben sadece trafodan çıkış soketlerine bağlanan bağlantıyı iptal ettim.O halde trafoya gelmeden önce bağlantıyı kesmem daha faydalı diyorsun hocam.Elime alır almaz ilk işim bu olacak.

Teşekkürler AMATÖR ÜSTAD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.