Şimdi Ara

Oto Aktif Subwoofer'ı Evde Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Otomobiller için üretilmiş 12V ile çalışan Aktif Subwoofer'ı , evdeki televizyona bağlayarak kullanmak istiyorum.

Bunun için arkadaşımdan deneme amaçlı Led Trafo ödünç aldım.

Aktif Subwoofer'ın şemasında ,

(Power+B'yi) > (Akünün +12V'sine)

(GND'yi ise) > (Aracın -şasesine) bağlayın diyor.

Kafamı karıştıran şu ;

Evde -şase olmadığından , siyah (GND kablolarını) > (Led Trafonun -V'sine) mi bağlamalıyım ?

Aşağıdaki gibi ?

Aktif Subwoofer :

RMS: 150W
    I max/min : 10A / <1.5 mA

Led Trafo :

12V DC 120W

10A

• quote:

Orijinalden alıntı: parolakan

Arkadaşlar Merhaba ;

Otomobiller için üretilmiş 12V ile çalışan Aktif Subwoofer'ı , evdeki televizyona bağlayarak kullanmak istiyorum.

Bunun için arkadaşımdan deneme amaçlı Led Trafo ödünç aldım.

Aktif Subwoofer'ın şemasında ,

(Power+B'yi) > (Akünün +12V'sine)

(GND'yi ise) > (Aracın -şasesine) bağlayın diyor.

Kafamı karıştıran şu ;

Evde -şase olmadığından , siyah (GND kablolarını) > (Led Trafonun -V'sine) mi bağlamalıyım ?

Aşağıdaki gibi ?

Aktif Subwoofer :

RMS: 150W
    I max/min : 10A / <1.5 mA

Led Trafo :

12V DC 120W

10A

Hocam şase kısmını trafonun " -V " kısmından vereceksin. yanlız 10 amperlik trafo 150 rms subwoofera düşük gelecektir. yüksek seslere çıktığınızda kendini korumaya alacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dan__

Hocam şase kısmını trafonun " -V " kısmından vereceksin. yanlız 10 amperlik trafo 150 rms subwoofera düşük gelecektir. yüksek seslere çıktığınızda kendini korumaya alacaktır.

O halde, yaptığım bağlantı resimdeki doğru galiba ?

Bir de ;

Ak.Subwoofer'in üzerinde de 10 amperlik sigorta olduğundan , bu trafonun yetebileceğini düşünüyordum.

Belki çok hatalı bir mantık yürütüyor olabilirim , bilgisizliğimi bağışlayın lütfen .
  • quote:

Orijinalden alıntı: parolakan

quote:

O halde, yaptığım bağlantı resimdeki doğru galiba ?

Bir de ;

Ak.Subwoofer'in üzerinde de 10 amperlik sigorta olduğundan , bu trafonun yetebileceğini düşünüyordum.

Belki çok hatalı bir mantık yürütüyor olabilirim , bilgisizliğimi bağışlayın lütfen .

evet hocam yaptığınız bağlantı doğru.

sigortanın amperi ile çektiği gücü ölçemezsiniz hocam minimum 10 amper gerekir. tahminimce 29 amper bir trafo ile tam gücü ile beslersiniz.

• quote:

evet hocam yaptığınız bağlantı doğru.

sigortanın amperi ile çektiği gücü ölçemezsiniz hocam minimum 10 amper gerekir. tahminimce 29 amper bir trafo ile tam gücü ile beslersiniz.

Hmm anladım.

Şimdilik bunun ile deneyeyim , ayrıca 29-30 amper trafo fiyatlarını araştırayım.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • Trafo ödünç demiştiniz,,, sizde kısa yoldan 2.el pc power supply ile 350-400w olanlardan kullanabilirsiniz. Sarılar +12v,, siyahlar GND eksişase. anakart soketindeki yeşil kabloyu herhangibir siyah kabloya bağlayın pc pwr drekt çalışır. kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Trafo ödünç demiştiniz,,, sizde kısa yoldan 2.el pc power supply ile 350-400w olanlardan kullanabilirsiniz. Sarılar +12v,, siyahlar GND eksişase. anakart soketindeki yeşil kabloyu herhangibir siyah kabloya bağlayın pc pwr drekt çalışır. kolay gelsin..

Evet ödünç .., ve sonuç hüsran..! :(

Ses çok çok az çıkıyor...

Hadi az çıkmasını anlarım da ,

Neden , sanki ses çok yüksek çıkar da kolon "pört pört zınlar" ya, öyle pörtlüyor onu anlamadım ?

Sizlere teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi 30A 400W ile denemem gerek sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto teyp evde kullanmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aktif woofer tek başına pek verimli olmaz,, ayarlarından olabilir. Aktif woofırı stereo hoparlor ile destekleyip ses düzeylerini uygun ayarlarsanız normal çalışır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.