Şimdi Ara

Amfi ve Teyp Arası RCA Bağlantısı için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Foruma yeni katıldım , Selamın Aleyküm Cümleten.
    Fiat Linea Aracıma Amfi ve Teyp bağlantısı yapmak istiyorum , Yüzeysel olarak bilgim var fakat yanlış bir bağlantı yapmamak için sormak istedim. Sorum amfi ve teyp arası rca bağlantısının nasıl olması gerektiği.
    Kısaca ürünlerden bahsedeyim ;
    Araçta 4 Adet Audioline AD64 16cm 150rms Midrange mevcut.
    Teyp - Kenwood KMM BT306
    Amfi - Soundmax sx-2000.4AB 3000W 4Kanal Stereo
    Teyp'in arkası bu şekilde 3 RCA Çıkışı var , Kullanma kılavuzunda ; Front-Tweeter , Rear-Midrange , SW-Subwoofer olarak belirtmiş. Aracımda 4 Adet midrange var , Tweeter ve Subwoofer kullanmıyorum , Yani buna göre nasıl bir bağlantı yapmam gerek ? Elimde 1 Adet Audiomax 8ga Kablo Setinden çıkan RCA kablosu mevcut , ekstra olarak Y kablo mu almalıyım 2 Adet , Tam detaylı bilmediğim konular , Yardımcı olursanız sevinirim.

Amfinin Arkasıda Bu Şekilde ;

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aleyküm selam öncelikle teypten bahsetmek istiyorum kenwood kmmbt306 teyplerde xover sistemi mevcut bu sayede 3 yol kullanımlarda teypten frekans ayarı yapılabilmekte. 3 yol kullanımda teyp rca çıkışlarının en üsttekileri tweeter ortadakiler mid en alttakiler subwoofer içindir. Teyp Rca bağlantısına gelecek olursak ortadaki rca çıkışlarını kullanmanız gerekmekte. Amfide ise kanal butonunu 4ch ye alıp rcaları 1 ve 4 nolu kanallara bağlayıp deneyin. Eğer amfiniz destekliyorsa bu şekilde tüm kanalların aktif bir şekilde çalışması gerekiyor eğer bu şekilde çalışmazsa 1 ve 2 nolu kanallara bağlayıp kanal butonunu 2ch ye alıp deneyin yine tüm kanallar aktif olmazsa mecbur rca çoğaltıcı aparat yada y kablo kullanmanız gerekmekte.

Bir dip not eklemek istiyorum midrangeleriniz 150rms değil 75rmstir bilginiz olsun amfiniz ise 4x50rms gücündedir bu hoparlörleri kullanmanızda sakınca yoktur fakat ses performansını tam almanız pek mümkün değildir.

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim , RMS konusunda sitede yazan bilgileri girdim , fiyat performans ürünü zaten çok aşırı birşey beklemiyorum açıkçası , Yani anladığım kadarıyla Rear çıkışını kullanamıyorum bu hoparlörlerle , doğrumudur.
    Yani 2 Çift RCA kablo ile 4 kanala bağlantı yapamıyorum , Rear ve Front üzerinden ?

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan3599

Cevabınız için teşekkür ederim , RMS konusunda sitede yazan bilgileri girdim , fiyat performans ürünü zaten çok aşırı birşey beklemiyorum açıkçası , Yani anladığım kadarıyla Rear çıkışını kullanamıyorum bu hoparlörlerle , doğrumudur.
    Yani 2 Çift RCA kablo ile 4 kanala bağlantı yapamıyorum , Rear ve Front üzerinden ?
    Teyp 2 yol ve 3 yol kullanımlı bir teyp olduğu için en üstteki rca çıkışları tweeter ayarları için ortadakiler mid en alttakiler subwoofer için kullanılıyor. Teyp 2 yol kullanıldığında mid rca çıkışları ve subwoofer rca çıkışları aktif oluyor 3 yola geçildiğinde tümü aktif hale geliyor. En üstteki çıkışlardan da amfiye giriş yapılabilir fakat teyp ayar bölümünden tweeter ayarları ile müdahale yapılabilir. Ortadaki çıkışlardan mid ayarları ile. Siz montajınızı önceki yorumda belirttiğim gibi yapın 2 seçenekten biri ile muhtemelen full çalışacaktır. Çalışmazsa çoğaltıcı ekleyebilirsiniz.

Araç şuan serviste , çıktığı zaman ilk işim bağlantıları yapmak olucak , dediğiniz 2 yöntemi deneyeyim , eğer sonuç alamazsam mecbur 2 Adet Y kablo ile çalıştırıcam. Cevaplarınız için tekrardan teşekkürler , iyi akşamlar dilerim ...

Hocam , İyi Günler Merhaba
    Kısa bir sorum olacaktı , Arkadaşımın aracında düşük seviye bir teyp ve amfi mevcut , Teyp 2 yollu , 2 çift RCA çıkışlı sanırım öyle mi telaffuz ediliyor bilmiyorum.
    Hiçbir yazı yok arka panelde , Üstteki RCA çıkışını mı kullanmamız gerek 4 Adet Koaksiyel Hoparlör için , Alttaki Subwoofer sanırım , doğrumudur. Teyp Jameson BT9152

Amfide 6 adet rca girişi mevcut 2 çift IN , 1 çift out olmak üzere , Amfiye girişler nasıl olmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan3599 -- 1 Haziran 2020; 7:10:13 >
  • quote:

Hocam , İyi Günler Merhaba
    Kısa bir sorum olacaktı , Arkadaşımın aracında düşük seviye bir teyp ve amfi mevcut , Teyp 2 yollu , 2 çift RCA çıkışlı sanırım öyle mi telaffuz ediliyor bilmiyorum.
    Hiçbir yazı yok arka panelde , Üstteki RCA çıkışını mı kullanmamız gerek 4 Adet Koaksiyel Hoparlör için , Alttaki Subwoofer sanırım , doğrumudur. Teyp Jameson BT9152

Amfide 6 adet rca girişi mevcut 2 çift IN , 1 çift out olmak üzere , Amfiye girişler nasıl olmalı ?
    İyi günler tekrar merhaba Teyplerdeki Rca çıkışlarının genelinde alttakiler subwoofer için üsttekiler mid ve tweeter için olmakta. Yani teypten üst rcalardan çıkış alabilirsiniz. Teypte tek yol kullanım seçeneği mevcutsa üstteki rcalar ön kanalları alttaki rcalar arka kanalları besleyebiliyor teyp kullanma klavuzundan kontrol edip bu şekilde 2 çift rca çıkışı almanız mümkün. Amfiye gelecek olursak 2 çift giriş 1 çift çıkış olan amfilerde bağlantı şeklini şu şekilde yapabilirsiniz. 1 ve 2 nolu rca girşine teypten gelen rca kablolarını girin 1 ve 2 nolu rca çıkışından kısa rca kablosuyla 3 ve 4 nolu girişe girin. Bu bağlantı şeklinde çoğaltıcı y kablo kullanmak yerine amfideki rca çıkışından yararlanmış oluyorsunuz bu sayede rca voltajı da düşmemiş oluyor. Amfi üzerinde bu kullanım için herhangi bir tuş falan varsa onu bu kullanıma uygun şekilde ayarlayın. Not; genelde herhangi bir tuş bulunmuyor. Rca kabloları Y kablo ile çoğaltıldığında rca çıkış voltajı yarı yarıya düşmüş oluyor. Bağlantı şeklini bu şekilde yapın amfi bu bağlantı şeklini destekliyor olmalı. Eğer desteklemiyorsa teypten gelen rca kablolarını 1 ve 4 nolu girişlere girip herhangi bir rca çıkışından extra kablo çekmeden deneyin. Amfilerdeki rca çıkışlarının bir kaç amacı bulunmakta bunlardan biri bu bağlantı şekli diğeri 2. bir amfi kullanımında herhangi bir rca çoğaltıcı kullanmadan amfileri paralel kullanmak amaçlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam Kusura Bakma , Tekrar Tekrar aklıma takılan şeyleri soruyorum ama , Konunun başında bahsettiğim gibi 4 Adet Midrange ürünüm var Audioline AD64 16cm , Buna Ek olarak Teyp'imin Piyasa mallarına göre Kaliteli bir ürün olduğunu düşünerek aldım (Kenwood KMM BT306 , Amfi Bağlamadan Orjinal araç ses çıkışları ve bu teyp ile midarangelerden tam performans almam mümkünmüdür , Eğer böyle birşey söz konusu ise hiç amfi bağlayıp arabada boşuna kablo yığıntısı vesayre ekstra olsun istemiyorum.
    Cevabınızı merakla bekliyorum , İyi Günler.
    Not ; Araç 2013 Fiat Linea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan3599 -- 16 Haziran 2020; 8:14:41 >
  • quote:

Hocam Kusura Bakma , Tekrar Tekrar aklıma takılan şeyleri soruyorum ama , Konunun başında bahsettiğim gibi 4 Adet Midrange ürünüm var Audioline AD64 16cm , Buna Ek olarak Teyp'imin Piyasa mallarına göre Kaliteli bir ürün olduğunu düşünerek aldım (Kenwood KMM BT306 , Amfi Bağlamadan Orjinal araç ses çıkışları ve bu teyp ile midarangelerden tam performans almam mümkünmüdür , Eğer böyle birşey söz konusu ise hiç amfi bağlayıp arabada boşuna kablo yığıntısı vesayre ekstra olsun istemiyorum.
    Cevabınızı merakla bekliyorum , İyi Günler.
    Not ; Araç 2013 Fiat Linea
    Hoparlörlerinizin kağıt üstündeki güç değerleri adet olarak 75rms 300w. Teyp kaliteli ve güçlü fakat ses çıkışlarıyla bu hoparlörlerden tam performans yararlanmanız mümkün değildir. Beslermi derseniz besler fakat 75rms bir hoparlörün tam performans çalışması için en az kanal başı 75rms güç verebilen bir amfi gerekir. Aşırı beklentiniz yoksa orjinal teyp ve hoparlörlere göre biraz daha güçlü olur fakat tam performans için amfi şart.

• atakan3599 A kullanıcısına yanıt
    nacizane üsttetikler arka hoparlörler için, ortadakiler ön, alttakiler subwoofer için.
  • Meraba soundmax 3000w 4 kanal amfi var araçta 2 adet pioner hoporlor 2 adet alpine hoporlor birde bm marka baş bağlı amfi ısınıyor nedeni ne olabilir yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.