Şimdi Ara

İşlemcili teyp ve amfi ayarı Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir çok video izledim ancak tam anlamıyla sorumun cevabını bulamadım. Bi süre önce aracıma Kenwood kmm-360 model teyp aldım işlemcili ve 3 amfi çıkışlı bir teyp. Set olarakta arkalara Pioneer ts-6865 v3 modeli, önlere orjinali bozmak istemediğim için pioneer 13 cm ts-g1320f takılı tweeter olarak pioneer ts-s20 eski seri mevcut. Bass olarak powerbass 25 cm çift sargı 2xl modeli var. Ürünlerin kılavuzundan çalma frekanslarını buldum ancak ben bunu teypten nasıl ayarlıycam ? Tweeter ve 13 cm i paralel olarak bağlasam sorun olur mu? Bağlasam bile teypten nasıl bir ayar yapmam lazım ki istediğim sonucu alayım. Ayrıca teypi bilen var mı bilmiyorum ama bilgisayara bağlıyarak daha düzgün bir ayar yapılabiliyormuş. Bunun ile ilgili detaylı video yada naşka bir kaynak var mıdır ? Yardımcı olana çok teşekkür ederim şimdiden..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• anfi olarak ne kullanacağınızı yazmamışsınız? hoparlör seçimleri yanlış olmuş bunu belirtmek isterim. sorunuzu anladım. böyle bir setup da teypden frekans kesimi yapılarak tüm hoparlörleri anfiye doğru şekilde girebilmek için 2 adet 4 kanal anfi gereklidir. ya da 1 adet 5 kanal ve 1 adet te tweterlar ı girebilmek için orta yollu 2 kanal anfi gereklidir. yani en az 7 kanala ihtiyacınız var. hoparlör seçimi yanlış olmuş dememin sebebi aktif kurulan sistemlerde ses kalitesi ön plandadır. o nedenle component dediğimiz malzemeler kullanılır. siz coaxiel hoparlörler seçmeniz nedeniyle ses versin kalite benim için önemli değil demiş oluyorsunuz. işte bir tezatlık var. coaxiel hoparlörler aktif çalmazmı çalar tabiki ama işin mantığına aykırı. diğer sorunuzda ise pc ye bağlayıp daha ince ayar yapılmasına bu hoparlörlerle gerek yok, o ince ayar sahneleme dediğimiz işin yapılabilmesi için gerekli, yani sanatçı sesini torpidonun üstünde söylüyormuş gibi hissettirir. arka pandizota 2 adet oval koymak sahnelemeyi baltalar. sq (kalite) sistemlerde arka ya subwoofer harici hoparlör konulmaz, tüm ses önden gelir. siz anfileri yazın ona göre devam edelim, ama uzaktan aktif sistem ayarı yapmak bilmeyen için gerçekten zordur, bütün rca kablolarını vs doğru takmanız gerekli. doğru yapılabilirse mükemmel bir deneyim, yoksa birşeye benzemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Merhaba şimdiden teşekkür ederim. Amfi olarak 5 kanal bi edison var. Şöyle söyliyim bende hertzden tut pioneer eski seri teyp vibe midrange e kadar vae hepsi çeyizlik. Ama şöyle bir durum var bu araç eski bi araç abimin aracı ve hırsızlar sıkıntı olduğu için takamıyorum. Ön kapılar 13 cm olduğu için mecbur onu takabiliyorum ki orjinali bozmayım dışardanda belli olmasın. Arkalardada fiyat performans olarakta pioneer oval yeni seri champion serisi takmak mantıklı geldi bilmiyorum daha iyi bş fikriniz varsa sevinirim. Elimdede en uygun işlemcili bu teyp var ve ben şaka gibi ama işlemci olayını yeni keşfettim bu zamana kadar o kadar setim var ama müzik dinlemiyormuşum.
    Gelelim konuya. Şimdi ben ovalleri teypten ölçü olarak 6x9 seçerek önleri orta tweeter boyutuna alarak teyp i 3 yol aktif konumuna aldım bir kaç yerde şöyle tecrübelere rastladım. Deniliyor ki orta kanal yani mid çıkışını 5 kanal amfinin stereo girişlerine y kablo ile gir. Hepsinçn gain ayarını hoparlör gücüne göre avometre ile yap tweeterlarıda teypin hoparlör çıkışına ver. Onun bir çıkışı tweeter yolu olarak ayarlanıyormuş ama bu ayarı bulamadım yada opsiyonel olarak mı geliyor bilmiyorum şimdide orda takıldım. Oval ve 13 cm i çok güzel şekilde sürebiliyorum alt üst kesimleri çok güzel oldu amfi üzerinden de full de kullanıyorum herşey okey ama tweeter sıkıntı 😫

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Bu arada amfi 5 kanal. Kanal başı 4 ohmda 80 rms mono çıkışı 250 rms olması lazım

• Tolga219 kullanıcısına yanıt

bişey değil. teypden tweeterları besleyebilsen bile teybin vereceği güç tizlerin ezilmesine sebep olur. teybden tweeterları besleme özelliği olduğunu bilmiyorum. önceki mesajdada dediğim gibi en az 2 kanal anfi ile tweeterları beslemen gerekli. teybin front rca çıkışlarını 2 kanal anfiye girmelisin. tweeterları beslediğin anfi full modda olacak. teybin mid rca çıkışlarını 5 kanal anfinin front ve rear kanallarına y kablo ile girmelisin. teybin sub rca çıkışınıda 5 kanal anfinin sub rca girişine girmelisin. teybden 3 yol modunu aktif ettikten sonra her kanalın frekanslarını teypden ayarlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 17 Nisan 2022; 11:20:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.