Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi Almadan Önce...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ev sinema sistemi almadan kullanacağım ( Bütçem max 1000 TL ) ürünleri belirterek bu konuda sizlerinde olursa yardım ve düşünceleriniz almak istedim.
    Kullanacağım ürünler :

Tv olarak : Panasonic 46ST30e

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Viera+TV%27ler/3D/TX-P46ST30E/specifications/7045755/index.html?trackInfo=true

Uydu receiver : Dreambox 800 HD

http://www.eksenuydu.com/?urun-224-Dreambox-800-HD-Klon-Sim-3-0--Aleminyum-Sogutuculu-.html

Media Player : Piranha Unique S Type Full Hd(1080p)

http://www.hepsiburada.com/Liste/piranha-unique-s-type-full-hd1080p-media-player-usb-wifi-donglehdmi-kablo-hediyeli/productDetails.aspx?productId=bd84841&categoryId=112123

Sistemi kullanacağım salon yaklaşık olarak 40 m2. Yardım ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

• kullanacağınız cihazların hepsi HD destekli olduğundan AVR + 5.1 hop takımı kullanmanızı öneririm.

MM gibi elektromarketler zaman zaman avr +Hop. kampanyaları yapabiliyor bunları takip edebileceğiniz gibi

aşağıda ki linkte de gözüktüğü üzere temizse eğer ikinci elde de bütçenizi biraz aşarak yeni nesil HD sesleri ve 3D destekli bir paket düşünebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-sony-str-dh520-wharfedale-5-0-set-74280840/detay

• tesekkur ederim sn astramastra önermis oldugunuz sistem gercekten cok guzel bir ses sistemi gibi duruyor ancak fiyati bütcemin biraz üzerinde. Dediğiniz gibi mm marketlerinin duzenlemis oldugu kampanyalari takip etmek yararıma olacak gibi gozukuyor.
    Bununla birlikte size bir sorum olacak. Avr sistemlerin kompak sistemlerden arti yada eksi yonleri nelerdir? Avr sistemlerin ses performanslari kompack sistemlerle kiyaslanamayacak kadar iyimidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: malibuman

tesekkur ederim sn astramastra önermis oldugunuz sistem gercekten cok guzel bir ses sistemi gibi duruyor ancak fiyati bütcemin biraz üzerinde. Dediğiniz gibi mm marketlerinin duzenlemis oldugu kampanyalari takip etmek yararıma olacak gibi gozukuyor.
    Bununla birlikte size bir sorum olacak. Avr sistemlerin kompak sistemlerden arti yada eksi yonleri nelerdir? Avr sistemlerin ses performanslari kompack sistemlerle kiyaslanamayacak kadar iyimidir ?
    @malibuman, tamamen bütçe meselesi ,kompakt sistemlerde bir yere kadar çıkabilirsiniz ama avr+hop sistemlerde maalesef bu işin sonu yok

ses ve görüntü işleme yeteneği,giriş çıkış bağlanabilirlik çeşitliliği,ayrı arı avr ve hopları sonrada değiştirebilme özelliği gibi hifi alanında

profesyonelliğe geçiş de tercih sebebidir,ampli+Hop. Ama bu işe başlayanların bir çoğu kompakt sistemlerden geçmiştir,insan belirli bir

süre sonra elinde ki sistem kendisine yetmemeye başlıyor ve bütçe dahilinde hep daha iyisine ulaşmaya çalışıyor.Biz buna virüs diyoruz.

Virüsü aldı mı insan kaşıntı her daim olacaktır.

• quote:

tesekkur ederim sn astramastra önermis oldugunuz sistem gercekten cok guzel bir ses sistemi gibi duruyor ancak fiyati bütcemin biraz üzerinde. Dediğiniz gibi mm marketlerinin duzenlemis oldugu kampanyalari takip etmek yararıma olacak gibi gozukuyor.

aslında arkadaşım sordugun soru biraz toplama pc mi yoksa hazır pc mi gibi olmuş .

@astramastra

arkadaşın dediği gibi ne kadar bütce o kadar cihaz ki ben kompakt sistem almaktansa ikici el toplam sistemi tercih ederim

sağlıklı olur neden dersen birçok cihaz birden fazla özellik koymak her zaman sıkıntıya yol acabilir örenek günümüzde uydu alıcılara media player özelliğide bence her cihaz kendi işini yapmlaı yada kendi işini yapan ciha alınmalı bu benim kişisel görüşüm

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

quote:

aslında arkadaşım sordugun soru biraz toplama pc mi yoksa hazır pc mi gibi olmuş .

@astramastra

arkadaşın dediği gibi ne kadar bütce o kadar cihaz ki ben kompakt sistem almaktansa ikici el toplam sistemi tercih ederim

sağlıklı olur neden dersen birçok cihaz birden fazla özellik koymak her zaman sıkıntıya yol acabilir örenek günümüzde uydu alıcılara media player özelliğide bence her cihaz kendi işini yapmlaı yada kendi işini yapan ciha alınmalı bu benim kişisel görüşüm

Alıntıları Göster
    evet bu işin sonu yok ama sizin bütcenize göre en ideali bir 5+1 sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

evet bu işin sonu yok ama sizin bütcenize göre en ideali bir 5+1 sistem

Alıntıları Göster
    ilk başta vatan bilgisayara 2+1 hoparlör almaya gitmiştim sonra imzamdaki sistemi aldım. Yanlış anlaşılmasın, arada başka ürünler almadım, araştıra araştıra bütçeyi yükselte yükselte bu duruma geldi, tabbi ki çok üst düzey bir sisteme sahip değilim ama market ürünü almadığıma da şükrediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

ilk başta vatan bilgisayara 2+1 hoparlör almaya gitmiştim sonra imzamdaki sistemi aldım. Yanlış anlaşılmasın, arada başka ürünler almadım, araştıra araştıra bütçeyi yükselte yükselte bu duruma geldi, tabbi ki çok üst düzey bir sisteme sahip değilim ama market ürünü almadığıma da şükrediyorum

sn @saitemre imzanızda ki Monster M2000HD kabloyu nereden kaça temin ettiniz bir sakıncası yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

sn @saitemre imzanızda ki Monster M2000HD kabloyu nereden kaça temin ettiniz bir sakıncası yoksa?

Daha öncede yazmıştım Monster M2000D kabloların sahte olarak üretilen modeli var orjinal M2000D siyah kutulu ve yine içinde siyah ambalajlı satılan modeldir.

Şu an bir kaç sitede toprak rengi karton kutuda ve grimsi ambalajda satılan M2000D var ucuz diye almayın.

Bu orjinal kutuda orjinal ürün

http://www.amazon.com/Monster-Cable-M2000HD-M2000-HDMI/dp/B002S0IB5G

Buda fake olan

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-monster-m2000-21gbps-dunyanin-en-profosyonel-hdmi-kablosu-69708419/detay/

• quote:

quote:

ingiltereden gelen arkadaşıma aldırdım. Türkiye'de bulamadım. Yanlış hatırlamıyorsam 40$ civarıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitemre -- 14 Şubat 2012; 11:42:54 >
  • quote:

quote:

quote:

ingiltereden gelen arkadaşıma aldırdım. Türkiye'de bulamadım. Yanlış hatırlamıyorsam 40$ civarıydı.

Alıntıları Göster
    Ben bir ara linkteki M2000 nin 15 mt liğini düşünmüştüm,Projeksiyon için, şimdi TTAF var prj gelince deniyeceğim bakalım, memnun kalmazsam bunu düşünüyorum
    http://www.toupo-hk.com/index.php/av-accessories/monster-hdmi-m2000-hd-50.html

• arkadaslar ikinci el cihazlarla sistem olusturmayi daha dogru bir cozum oldugunu dusundum. Bu sebeple asagidaki urunleri almayi dusunuyorum . Sizlere sorum bu 2 urun birbirleri ile uyumlu olur mu ayri bir woofer a ihtiyac duyarmiyim ve bunlarla iyi performans verebilecek uygun fiyatli receiver oneriniz ne olur ?

http://www.ebay.com/ctg/Technics-SB-T100-Main-Stereo-Speakers-/69604215

http://www.hizlial.com/elektronik/profesyonel-ses-sistemleri/pioneer-cs-50703-yollu-siyah-sistem-hoparlor-cifti_05.005.1246.0002.htm?gclid=CMbG39SHqq4CFQQKfAodFB_Y_A

• quote:

arkadaslar ikinci el cihazlarla sistem olusturmayi daha dogru bir cozum oldugunu dusundum. Bu sebeple asagidaki urunleri almayi dusunuyorum . Sizlere sorum bu 2 urun birbirleri ile uyumlu olur mu ayri bir woofer a ihtiyac duyarmiyim ve bunlarla iyi performans verebilecek uygun fiyatli receiver oneriniz ne olur ?

http://www.ebay.com/ctg/Technics-SB-T100-Main-Stereo-Speakers-/69604215

http://www.hizlial.com/elektronik/profesyonel-ses-sistemleri/pioneer-cs-50703-yollu-siyah-sistem-hoparlor-cifti_05.005.1246.0002.htm?gclid=CMbG39SHqq4CFQQKfAodFB_Y_A
    birebir ben de aynı sistemi arıyorum ancak, daha önce sadece z5500 kullanmış biri olarak avr+hop sistemler hakkında hiçbir bilgim yok. Konu hk. nasıl bir başlangıç yapabilirim, tavsiyeler nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: schumacher__

birebir ben de aynı sistemi arıyorum ancak, daha önce sadece z5500 kullanmış biri olarak avr+hop sistemler hakkında hiçbir bilgim yok. Konu hk. nasıl bir başlangıç yapabilirim, tavsiyeler nelerdir?

öncelikle dinleti yapacağınız odanın da büyüklüğünü göz önüne alarak ,
    kriter olarak sistemi ;sinema için mi,müzik için mi yoksa her iki sistemde de kullanacak mısınız ona karar vereceksiniz.
    sonra bu işe ayıracağınız bütçeyi belirleyeceksiniz,çünkü bu işin sonu yok gibi bir şey...
  • quote:

quote:

kriter olarak sistemi ;sinema için mi,müzik için mi yoksa her iki sistemde de kullanacak mısınız ona karar vereceksiniz.
    sonra bu işe ayıracağınız bütçeyi belirleyeceksiniz,çünkü bu işin sonu yok gibi bir şey...

Alıntıları Göster
    sn astramastra

salonum yaklaşık 40 m2 dir. Ses sistemini sadece tv ve film seyretmek için kullanacağım. Bu doğrultuda bir fikir verebilirmisiniz seçtiğim ürünlerle ilgili ?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    sn astramastra

salonum yaklaşık 40 m2 dir. Ses sistemini sadece tv ve film seyretmek için kullanacağım. Bu doğrultuda bir fikir verebilirmisiniz seçtiğim ürünlerle ilgili ?

• quote:

sn astramastra

Bütçe ?
  • quote:

quote:

sn astramastra

Bütçe ?

Alıntıları Göster
    1000-1300 TL
  • quote:

1000-1300 TL

Alıntıları Göster
    benim kriterlerim de;

-Öncelikle film izlemek için (çevresel ses çok önemli, o nedenle DTS,DD şart), ikincil olarak da müzik dinlemek için,
    -Bütçe olarak max. 1000TL
    -Salon büyüklüğü ise yaklaşık 25-30 m2
  • quote:

1000-1300 TL

quote:

benim kriterlerim de;

-Öncelikle film izlemek için (çevresel ses çok önemli, o nedenle DTS,DD şart), ikincil olarak da müzik dinlemek için,
    -Bütçe olarak max. 1000TL
    -Salon büyüklüğü ise yaklaşık 25-30 m2

arkadaşlar, yanlış anlamayın ama avr+hop için biraz daha bütçeyi artırmalısınız.

örneğin :en giriş seviyesi bir avr atıyorum pioneer vsx 421-521 tahmini 650-750 TL arası
    bunun yanına sub ı sonradan alarak ilave edeceğiniz 5 li hop. takım
    wharfedale - Crystal2 40 set 1200 TL civarı

(örnekler çok çeşitlenebilir fikir vermesi açısından uygun modeller seçtim)

elinizdeki bütçeyi geçemiyorsanız o zaman hazır sinema paketlerine yönelmeniz lazım.

500 - 1000 TL arası yine bilinen Pioneer,Sony alternatif Panasonic - Samsung markaların
    hazır paket sinema sistemlerine bakabilirsiniz,

birde MM gibi marketler bazen stok eritmek için avr+hop lardan kendileri kampanya
    setler yapıyorlar onları takip edebilirsiniz...

yada bir diğer alternatif ikinci el de de güzel sistemler düşüyor ,sıfır alma takıntınız yoksa
    bu yöntemi de tercih edebilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.