Şimdi Ara

EV SİNEMA SİSTEMİ İÇİN ANFİ ALMAK İSTİYORUM KAFAM ÇOK KARIŞIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
5.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: psthegame

quote:

Orijinalden alıntı: Saint2

quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Alttaki pioneer başlığında computeruniverse.net adresinden AVR alan 2 arkadaş vardı. Kendilerini konudan haberdar ediyorum. Olmadı bu arkadaşlara özel mesaj (pm) ile ulaşıp, nasıl yaptıklarını bir sorarsınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_40987645/mpage_121/tm.htm

Bu arada üstteki radyo nickli Atilla Bey de amazon.de 'den (Amazon Almanya) AVR almıştı ve bir sorunu çıktığı için Amazon direkt para iadesi yapmıştı diye hatırlıyorum. Bu sebeple garanti ve arıza konularını çok dert etmeyin. Yurtdışındaki satıcılar bizdekilere benzemiyor.

Bunun dışında Atilla Bey'in dediği, Amazon.de'deki Denon x1200 modeli de gayet mantıklı olur. Amazon.de'den ürün aldığınızda, amazon gümrük masrafları ve nakliyeyi peşin alıyor, ürünü de kapınıza kadar teslim ediyor. Siz hiçbir şeyle uğraşmıyorsunuz diye biliyorum. Alttaki resimde ödeme ekranın görüntüsünü görebilirsiniz.

Misal 335 €'luk cihaza 72,83 € nakliye, 73,46 €'da gümrük masrafı eklenmiş. Bunlar da toplamda 481,58 € tutuyor.

Eğer ödemeyi amazona TL olarak yaparsanız €/TL paritesini biraz yüksek hesaplıyor. €/TL paritesini 3,44 olarak aldıklarından toplam fiyat 1657 TL ediyor. Ama 1657 TL rakamının altındaki "selected cuurency for payment" kısmını Euro olarak seçerseniz karttan Euro olarak çeker. Bankanızda işlemin gerçekleştiği günkü kura göre hesap yapar. Bu durumda fiyat bugünkü Euro paritesine göre 1550 TL gibi olur. Yani buradan da 100 TL kadar fiyat düşer.

Ayrıca amazon, ürün avrupa birliği dışına çıktığı için ilk fiyatı üzerinden %12 vergi iadesini ve de gümrükleme masrafları daha az tutarsa artan kısmını ayrıca kartınıza havale ediyor. Bu durumda min 335 € x 3,2 TL x 0,12 = 128 TL geri alacaksınız. Cihaz da size 1550-127= 1423 TL'ye gelmiş olacak.

EV SİNEMA SİSTEMİ İÇİN ANFİ ALMAK İSTİYORUM KAFAM ÇOK KARIŞIK

O amfileri alanlardan biriyim... Satın aldıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aldığım site, Türkiye AB üyesi olmadığı için direkt KDV'yi indirip sattı bana.

dostum dikkat etmem gereken baaşka bir unsur varmı ??
    kargo sürresi nekadar sürdü
    ve almanc bir siteden nası alışveriş yaptın :) bende almancaa bile yok

Sitenin ana sayfasında sağ üst köşesinde Almanca-İngilizce seçeneği var. Ben de o şekilde sipariş verdim.
    Sipariş verdikten sonra toplam bir haftada geldi. Takip de edebiliyorsun zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alttaki pioneer başlığında computeruniverse.net adresinden AVR alan 2 arkadaş vardı. Kendilerini konudan haberdar ediyorum. Olmadı bu arkadaşlara özel mesaj (pm) ile ulaşıp, nasıl yaptıklarını bir sorarsınız.

Bu arada üstteki radyo nickli Atilla Bey de amazon.de 'den (Amazon Almanya) AVR almıştı ve bir sorunu çıktığı için Amazon direkt para iadesi yapmıştı diye hatırlıyorum. Bu sebeple garanti ve arıza konularını çok dert etmeyin. Yurtdışındaki satıcılar bizdekilere benzemiyor.

Bunun dışında Atilla Bey'in dediği, Amazon.de'deki Denon x1200 modeli de gayet mantıklı olur. Amazon.de'den ürün aldığınızda, amazon gümrük masrafları ve nakliyeyi peşin alıyor, ürünü de kapınıza kadar teslim ediyor. Siz hiçbir şeyle uğraşmıyorsunuz diye biliyorum. Alttaki resimde ödeme ekranın görüntüsünü görebilirsiniz.

Misal 335 €'luk cihaza 72,83 € nakliye, 73,46 €'da gümrük masrafı eklenmiş. Bunlar da toplamda 481,58 € tutuyor.

Eğer ödemeyi amazona TL olarak yaparsanız €/TL paritesini biraz yüksek hesaplıyor. €/TL paritesini 3,44 olarak aldıklarından toplam fiyat 1657 TL ediyor. Ama 1657 TL rakamının altındaki "selected cuurency for payment" kısmını Euro olarak seçerseniz karttan Euro olarak çeker. Bankanızda işlemin gerçekleştiği günkü kura göre hesap yapar. Bu durumda fiyat bugünkü Euro paritesine göre 1550 TL gibi olur. Yani buradan da 100 TL kadar fiyat düşer.

Ayrıca amazon, ürün avrupa birliği dışına çıktığı için ilk fiyatı üzerinden %12 vergi iadesini ve de gümrükleme masrafları daha az tutarsa artan kısmını ayrıca kartınıza havale ediyor. Bu durumda min 335 € x 3,2 TL x 0,12 = 128 TL geri alacaksınız. Cihaz da size 1550-127= 1423 TL'ye gelmiş olacak.

O amfileri alanlardan biriyim... Satın aldıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aldığım site, Türkiye AB üyesi olmadığı için direkt KDV'yi indirip sattı bana.

Sitenin ana sayfasında sağ üst köşesinde Almanca-İngilizce seçeneği var. Ben de o şekilde sipariş verdim.

Hoca arkdaşım pek yanaşmadı alıp getirmeye :(
    Şimdi alışveriş yapacagım fakat herkesin cihazı gümrükten geçerken benim cihaz takılırmı diye düşünüyorum.( bahsız bedevi hesabı)
    Birde hangi siteden alayım computerunıvers mi ? Yoksa amazon .de mi ? Sizin tavsiyeniz nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi alışveriş yapacagım fakat herkesin cihazı gümrükten geçerken benim cihaz takılırmı diye düşünüyorum.( bahsız bedevi hesabı)
    Birde hangi siteden alayım computerunıvers mi ? Yoksa amazon .de mi ? Sizin tavsiyeniz nedir

Selamunaleykum

Gümrükte takilsin,zaten gümrük ücretini de ödüyorsunuz başta. Amazon de için söylüyorum. Diğer site için bir tecrübe olmadı.Urun gümrüğe girdiğinde sizinle irtibata geçiyorlar. Siz de vekaleten tarzı bir şey imzaliyorsunuz. Sizin adınıza ürünü gümrükte çekip adresinize yönlendiriyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence tercihinizi fiyat belirlesin...
    Computeruniverse.net 'ten alırsanız kargo şirketi sizden amfiniz için gümrüğe gelince vekaletaname doldurup (Bir form yolluyorlar.) vergiyi ödemenizi istiyor.

Amazon baştan alıyor vergiyi. Aslında daha temiz iş ama fiyat farkı ne kadar olur, ona göre karar verin.

• psthegame P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Ne yaptınız merak ettim. Yurtdışından sipariş ettiniz mi? Ben de yurtdışından sipariş etmek istiyorum ama tecrübesi olan birisi ile henüz konuşamadım.
    Bu konuda sizlerin de bilgilerini almak isterim.
    (Universecomputer.net adresinden sipariş vermeyi düşünüyorum, ama sonrası nasıl olacak hiç bilgim yok)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan_kvk

Merhabalar,
    Ne yaptınız merak ettim. Yurtdışından sipariş ettiniz mi? Ben de yurtdışından sipariş etmek istiyorum ama tecrübesi olan birisi ile henüz konuşamadım.
    Bu konuda sizlerin de bilgilerini almak isterim.
    (Universecomputer.net adresinden sipariş vermeyi düşünüyorum, ama sonrası nasıl olacak hiç bilgim yok)

hocam yurtdışından sipariş vermedim fakat işyeri mülk sahibim almanyada yaşıyor 1 ay içinde türkiyeye gelicek ona rica ettim .Gelmezden bir iki gün evvel iletişime geçicem 450 euro ya pionner almayı düşünüyorum .cihaz daha elimde olmadıgı içinde burdaki konuyu hortlatmak istemedim sessizliğmin sebebi budur :)

yurt dışı site den alışveriş olayına gelince ben amazon.de taraftarıyım sebebine gelince her şeyin masrafını peşin peşin alıyormuş kargo ve gümrük masrafı vs .
    masrafların peşin alınması başka masraf çıkarmıycaklarını düşünmeme sebeb oldu en azında bende oyle bir his uyandırdır . amazon.de sitesinin büyüklüğünü anlatmaya gerek yok sanırım fakat Universecomputer.net sitesi hiç duymadım okadar playstation işi yapıyorum hiç duymadım :D belkide duyamamak benim ayıbım amahiç dikkatimi cekmedi.

iki gün önce iki kişiye ps3 satıyordum arkadaşlar gümrük muhafaza memuruymuş. konuştuk baya bi nasıl oluyo internetten sipariş versek vs dedim nasıl donuyo orda bu işler bize yazrdımcı olurmusunuz filan diye
    adamlar pek iç açıcı konuşmadı ama belkide bu durum onların tecrübesizliginden kaynaklıydı
    uzun lafın kısası dostum ben egerki tanıdıkla bu işi çözemeseydim kesinlikle amazon.de den alırdım diye düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psthegame -- 3 Nisan 2016; 21:28:13 >

• selamlar

1999 yılında aldığım Yamaha DTS/Dolby 5.1 avr artık emekli olacam demeye başladı

Bende araştırmalarım sonucu bu konuda fiyat performans oranı + belli kalite için en iyi modelin Pioneer 930 -K olduğuna karar verdim.
    http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/def/products/vsx-9
    HDMI X 2 çıkışı ve 7X girişi ile hem projeksiyon hemde TV çıkışım için uygun olacak. USB den iphone vb bağlanabilmesi , wifi + Bluetooth desteklemesi , iphone ile wifi olarak kontrol edebilmek ve 7.1 olması bu fiyat skalasındaki tüm beklentileri karşılıyor ,

hiç mi eksi yanı yok diyene
    sadece 1x optical ve 1 x coax digital giriş var ,
    ürünün arkasındaki yerlerde ek priz girişi yapılabilirdi buradan elektrik alınarak media player / SAT vb çalıştırılabilirdi ( eskisinde vardı da ondan yazdım)

Ancak Daha fazla avr özelliği isteniyorsa ( mesela 9.2 , daha güçlü çıkışlar vb) o zaman ödenmesi gereken bedel 2X hatta 3-4 X katlanarak artıyor, bu nedenle abartı para harcamayacak ancak iyi birşeyler alayım diyen çoğu kullanıcının işini fazlasıyla görecektir. ek olarak bu amfilerin %99 u stereo müzik için uygun değillerdir. her ne kadar SABRE DAC kullansalar da , Stereo ve sinema DAC ları birbirinden farklıdır.

Ürün hem almanya amazon hemde ingiltere amazon da var;
    Almanyadan gelen normal postalar bile DHL tarafından işlem yapıldığı için gümrüğe ticari mal olarak dönüşüp gelebilir diye duyum almıştım o nedenle az daha tuzlu olsada ingiltereye yöneldim ( her halükarda TR deki fiyattan en az 1000 TL daha uyguna geliyor )

Benim sorum : Amazon ingiltere baştan gümrük vb vergi kesse de , burada kapıya teslim olur mu ?
    yada istanbulda olduğumdan basit bir vekaleti doldurmamı isterler ( noterden mi isteniyor ) ve ben doldurursam sorunsuz alabiliryim ürünü ?

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripanazomi_1 -- 5 Nisan 2016; 21:10:12 >

• [simage][/simage] EV SİNEMA SİSTEMİ İÇİN ANFİ ALMAK İSTİYORUM KAFAM ÇOK KARIŞIK

konuyu zortlayım veya zıplatayım :D valla ne derseniz öyle olsun arkadaşlar.
    öncelikle hepinize selam olsun
    almanyadaki tanışımız bu işi halletti ve Satürn den 419 euro ya bu işi bitirdi
    şu an almanyada 2 hafta içinde Türkiye ye gelecek .
    kutuyu istemedim zaten öküz gibi kutusu var el bagajı olarak kabul etmezler dedi ( adam haklıda zaten )
    normal bagaj olarak versem anasını öperler dedi ( valizlerden biliyoruz)
    bende kutusu kalsın sadece cihazı getirsen yeter dedim
    sana 1 kilo antep baklavası borcum olsun dedim :D( antepliyik)
    başta turuncu55 olmak üzere ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Bence orijinal kutusu mutlaka kalsın. Ürünü kendi kolisi ile verince ve de üzerine kırılabilir-hassas eşya etiketi yapıştırınca kutuyu düzgün şekilde taşıyorlar. Benim aldığım cihazların kutularında bile bir deformasyon olmadı. Hatta kutu büyük olduğu için ayrı bir noktadan teslim ediyorsunuz. Bu da sağlam gelmesinde bir etken olabilir.

Bu arada tanışınız vergi iadesi almadıysa ürünün faturası ile havalimanında vergi iade bankosundan %12 vergi iadesi alabilir. Yalnız bunun için havalimanına ekstra 1 saat önceden gitsin. Vergi iadesi kısmında sıra olabiliyor.

"Kutuyu istemedim zaten öküz gibi kutusu var el bagajı olarak kabul etmezler dedi ( adam haklıda zaten )
    Peki nasıl getirecekmiş el bagajı olarak vermeyecek,normal bagaj olarakta vermeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

"Kutuyu istemedim zaten öküz gibi kutusu var el bagajı olarak kabul etmezler dedi ( adam haklıda zaten )
    Peki nasıl getirecekmiş el bagajı olarak vermeyecek,normal bagaj olarakta vermeyecek

hocam heycandan açıklayıcı yazamamışım
    kutulu şekilde el bagajına kabul etmezler dedi boyutunu küçültmek için kutusundan cıkarıp bir çantaya koymak ve el bagajı olarak getirmek
    daha mantıklı olur dediler
  • quote:

Bence orijinal kutusu mutlaka kalsın. Ürünü kendi kolisi ile verince ve de üzerine kırılabilir-hassas eşya etiketi yapıştırınca kutuyu düzgün şekilde taşıyorlar. Benim aldığım cihazların kutularında bile bir deformasyon olmadı. Hatta kutu büyük olduğu için ayrı bir noktadan teslim ediyorsunuz. Bu da sağlam gelmesinde bir etken olabilir.

Bu arada tanışınız vergi iadesi almadıysa ürünün faturası ile havalimanında vergi iade bankosundan %12 vergi iadesi alabilir. Yalnız bunun için havalimanına ekstra 1 saat önceden gitsin. Vergi iadesi kısmında sıra olabiliyor.

orjinal kutu ile gelmesini bende cok isterdim fakat bu havalimanı calışanlarına güven olmaz ama bellkide senin dedigin gibi getirebilirler tamamen onlara bıraktımki sorumluluk bende olmasın.
    kutusuz gelirse cihazın wi fi antenleeri zarar görürmü diye düşünmedim degil aslnda
    fakat bu kadar sık yurtdısına giden gelen bir adamın tecrübesindende faydalanmak dogru olur sanırım

verigi iadesi olayını unttum açkcası çunku bu rakam bile beni yeteri kadar tatmin etti
    birde rica minnet yapılan bir alışverişş oldugu için daha fazlada üstlerine gitmek istemedim
    zaten yeeteri kadar zahmet verdim diye düşünüyorum

• bu arada kimsede hayırlı olsun demedi ya la :D
    Hayırlı olsun

Hayırlı olsun :-)

Bu arada direkt kendi kolisi ile getirsinler. Kendi kolisi ve köpükleri ile hem daha sağlam olur hem de koli ebadı çok artmaz. Başka bir koliye yada valize falan koyarak getirirlerse hem ebat ve ağırlık artar hem de daha sakat olur. Kendi kolisi ile geldiğinde taşıyan adamlar elektronik cihaz olduğunu görüp ona göre insaflı taşıyorlar. Kendi kolisi ile getirmezseler aletin sonu pek hayırlı olmaz. Benden söylemesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Hayırlı olsun

eyvallh hocam teşekkür ederim.
  • quote:

Hayırlı olsun :-)

Bu arada direkt kendi kolisi ile getirsinler. Kendi kolisi ve köpükleri ile hem daha sağlam olur hem de koli ebadı çok artmaz. Başka bir koliye yada valize falan koyarak getirirlerse hem ebat ve ağırlık artar hem de daha sakat olur. Kendi kolisi ile geldiğinde taşıyan adamlar elektronik cihaz olduğunu görüp ona göre insaflı taşıyorlar. Kendi kolisi ile getirmezseler aletin sonu pek hayırlı olmaz. Benden söylemesi.

valla hocam haklısın aslında adam kutulu getiremem derse yapıcak pek bişey yok
    elimden geldigince kutulu getirmesini tembih ederim .

bu arada teşekkür ederim bana bu konuda çok yardımcı oldun sagolasın.
  • Hayırlı olsun...

Almanyada bi tanış olmadığından yakın zamanda ben de amazon.de den sipraiş vereceğim. Vergi falan binecek üstüne ama yine de her türlü burdaki fiyattan 1000tl aşağı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elessar13

Hayırlı olsun...

Almanyada bi tanış olmadığından yakın zamanda ben de amazon.de den sipraiş vereceğim. Vergi falan binecek üstüne ama yine de her türlü burdaki fiyattan 1000tl aşağı olacaktır.

teşekkür edrim daha iyileri sizlerin olsun..

amazon.de en mantıklı olay sanırım bende oradan alırdım kesinlikle
    türkiyedeki fiyat tam bir geçirmasyon olayı hali hazırda 3bin tl edecek bir cihaz degil ama işte bir işe kalkıştım bana masrafı 1400 tl gibi bir rakam oldu bakalım cihaz bir gelsin bundan sonraki macera arka hoparlörler olur sanırım :D
  • arkadaslar yine ben bu sefer bunları buldum sizce kac paraya alınır  EV SİNEMA SİSTEMİ İÇİN ANFİ ALMAK İSTİYORUM KAFAM ÇOK KARIŞIK

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.