Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi Önerisi (detaylı resimler eklendi) (Yamaha + Wharfedale) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1az reklam gibi olacak ama 1 bak istersen sıfır kadar temizdir.arkadaşlarda f/p yorumu yapabilir

2 adette tannoy mx1 in warsa 7+1 kullanabilirsin ama komşulara karışmam

http://forum.donanimhaber.com/m_19015071/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever_boy -- 12 Kasım 2007; 22:13:18 >
  • the cantan yorum için teşekkürler. Zaten bana da çok pahalı gelmişti. crystal+1200ES için 2000ytl deseler o da yok. Gerçi crystal 1.450 YTL gibi bir fiyata geliyor demişlerdi.

hi-def-man sony1200ES + jamo'yu makul bir fiyatla nereden alabilirim acaba? Ya da Crystal + 1200ES'yi?

forever boy, bende iki tane de tannoy var. İleride 7+1 yaparım diye aldıydım :) Senin kofigürasyon hakkında açıkçası pek bilgi sahibi değilim. forumda da yorumlanan sistemler arasında pek rastlamadım. Ne kadar zamandır kullanıyorsun? Anfi'nin hdmi bağlantısı var mı? Fiyat son mu?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: midnight_poet

the cantan yorum için teşekkürler. Zaten bana da çok pahalı gelmişti. crystal+1200ES için 2000ytl deseler o da yok. Gerçi crystal 1.450 YTL gibi bir fiyata geliyor demişlerdi.

hi-def-man sony1200ES + jamo'yu makul bir fiyatla nereden alabilirim acaba? Ya da Crystal + 1200ES'yi?

forever boy, bende iki tane de tannoy var. İleride 7+1 yaparım diye aldıydım :) Senin kofigürasyon hakkında açıkçası pek bilgi sahibi değilim. forumda da yorumlanan sistemler arasında pek rastlamadım. Ne kadar zamandır kullanıyorsun? Anfi'nin hdmi bağlantısı var mı? Fiyat son mu?

Teşekkür ederim.

walla senin bütçene göre ihtiyacını en iyi karşılayacak sistem bence bu , ama sen hdmı olayına girecem

lcd ve dvd playerımda hdmı olacak dersen 1 o kadar daha bütçe ayırman lazım gibi yaw

bendeki ürünler yaklaşık 3 aydır bende tanıdıktan aldım yaklaşık 1 yıllık cihazlar ama kız gibi.

son 1 pazarlığı war tabi. sen yinede 1 araştır göreceksin zaten. iyi forumlar

• quote:

Uzun süredir Panasonic Sa-dm3 model sinema sistemini kullandım. Yaklaşık 4 yıl oldu. Artık anfisiyle hoparlörleriyle daha profesyonel bir sisteme geçmeyi planlıyorum. Epey bir araştırmakla birlikte teknik detaya yeterince hakim olmamak nedeniyle bir karara varamadım.

Yaklaşık 1.200 - 1.500 YTL'lik bir bütçem var. Salonum küçük olmakla birlikte müzikle uğraştığımdan sesin yüksekliğinden ziyade kalitesiyle daha çok ilgiliyim. Hazır sistemlerden Samsung Tx250'yi de şekil itibariyle beğeniyorum.

Bunların haricinde

ONKYO tx-sr 304
    SONY STR DG510

gibi anfiler de fiyatları nedeniyle dikkatimi çekti.

Açıkçası hazır sistem yerine kendim bir sistem oluşturmayı tercih ediyorum. Bu konuda tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

forever_boy arkadaşımızın ilanındaki ürünler yukarıda bahsedilen ürünlere bakılınca çok rahat bir şekilde ihtiyacınızı karşılar. Öncelikle uydu kolonlu sistemlerle floorstandüng denilebilecek kolonları olan sistemleri ayırmak lazım. Onkyonun yukarıda bahsedilen uydu kolonlu sistemi adeta oyuncak gibi bir model tannoy set yanında. Bence kesinlikle sony str-db798 ve tannot set. (Param olsa bu kadar reklamını yapmazdım kendim alırdım )

• teşekkürler arkadaşım bende alırken bayağı araştırdım en iyi olarak fiyat performans açısından

bana uygun bu sistem gelmişti şuan param olsa kesinlikle satma taraftarı değilim çünkü 1 daha bu

sistemi bulabileceğimi zannetmiyorum. saygılar tekrar teşekkürler
  • Digiturk'ü anfiden geçirip, anfiden hdmi ile LCD'ye aktarsam görüntü kalitesi düzelir mi? Diye belki de çok saçma bir soru soracağım ancak araştırma yaparken satıcı bir arkadaş bana böyle bir yorumda bulundu. Ne derece doğrudur sizlere sormak isterim. Anfide hdmi bağlantısının ne gibi bir önemi var ? Ona göre bir karar vereceğim.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Digiturk'ü anfiden geçirip, anfiden hdmi ile LCD'ye aktarsam görüntü kalitesi düzelir mi? Diye belki de çok saçma bir soru soracağım ancak araştırma yaparken satıcı bir arkadaş bana böyle bir yorumda bulundu. Ne derece doğrudur sizlere sormak isterim. Anfide hdmi bağlantısının ne gibi bir önemi var ? Ona göre bir karar vereceğim.

Teşekkür ederim.

walla dijitürk cihazın hd olmadığı için 1 yararı olacağını düşünmüyorum mantık olarak ama yinede daha iyi bilen

bir arkadaşımız daha sağlıklı 1 yanıt werecektir
  • http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/tm.htm

burada hd ile ilgili 1 topik war 1 gözden geçir anladığım kadarı ile sana hdmı lı dvd player ve o formatta dvdlerde lazım

+hd uydu receiwer ve hd yayın kanalıda lazım

yani bunlar 1 araya gelince olay 1 netlik kazanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever_boy -- 14 Kasım 2007; 19:54:18 >
  • İyice kararsız kaldım.

Anfilerden;

Sony STR DA 1200 ES : 890 YTL
    Marantz SR-4001 : 1.030 YTL
    Yamaha rx-461 : 915 YTL
    ONKYO TX-SR 604 : 1.160 YTL

arasında kararsız kaldım.

Hoparlör setlerinden;

Jamo S 606 HCS 3 (sub hediyeli) : 1.150 YTL
    Wharfedale cystal 40 + Wharfedale powercube 10 : 1.000 YTL
    JBL Balboa : 1.400 YTL
    Quadral Quintas 500 : 665 YTL (sub yok)

seçenekler arasında.

Benim gönlüm Marantz'dan yana. Yamaha 5.1 olduğu için en son onu düşünüyorum. Daha ziyada Sony, Marantz ve Onkyo arasında kaldım. Fakat sert tonlardan hoşlanıyorsam Yamaha tavsiye edildi. Açıkçası bunu pek anlamadım. ONKYO bu nedenle elenir mi? O zaman geriye Marantz ve Sony'nin kalması söz konusu. Ben genelde rock müzik seven ve icra eden biriyim. 20 yıldır müzikle uğraşıyorum ama teknolojisinden pek anlamam. Şu anda Marantz öne geçti gibi. Hoparlörde ise Wharfedale, kevlar kullanılması ve fiyat açısından makul görünüyor. Şimdi bu nedenle kıstasları iyice bir sıralamam gerekti

1. Sistem %70 sinema izlemek, %30 müzik dinlemek için kullanılacak.
    2. Aksiyon, bilim kurgu ve fantastik türde filmleri severim.
    3. Sistemin kurulacağı alan 25 metrekare
    4. Sesin berraklığı, netliği, enstrümanların ayrıştırılabilirliği önemli. Dolayısıyla bilmem kaç wat olması beni ilgilendirmiyor. Zaten çok yüksek seste dinlemem.
    5. HDMI çıkış ve 7.1 hususları, geleceğe yönelik düşünüldüğünde gerekli gibi görünüyor.

Bu kıstaslar doğrultusunda hangi takımı almamı tavsiye edersiniz? "Alacaksanız kuralım" gibisinden yaklaşımlar nedeniyle gidip herhangi bir yerde kurdurma imkanım olmadı.

Teşekkür ederim.

• sakalımda war ama beni dinlemiyorsun arkadaşım bende bu ewreden daha önce geçtim.sadece ben malımı satma peşinde

olsam pm yollarım.senin limitin belli. bu limiti aşabilirsen amenna, ama şu war.

1- diyelim Marantz SR-4001 aldın güzel 1 amfi +Quadral Quintası alsan bile 1700ytl yapıyorki bence hiç

Quadral Quintasa yanaşma bile performans açısından bu hem werdiğin paraya hem marantza yazık edersin.

hiç Quadrala girme benden söylemesi. daha usta arkadaşlarda yorum yapar umarım.çünkü bana yapmışlardı

2- ben Jamo S 606 HCS 3 (sub hediyeli) sistemi rica minnet frontlarını dinleyebildim güzeldi ama en kötü ihtimal 1200esi

alsan rakam 2050 ytl yi buluyor.

3- müzik içinde sony 1200es senin için daha iyi olur galiba kullanmadım ama sony stereoda gayet iyi

4- sen hdmı'a takılmışsın ama ses aktarıyormu?önemli olan o!!!

bence 1 +sı yok çünkü dvd playerın hd olacak ve direk lcdne görüntüyü aktarıcaksın amfiden geçmesinin hiçmi hiç anlamı yok.

bu arada benim daha önce açtığım 1 topik war. ama çok iyi oku çünkü Quadral Quintaslar için

the_cantan usta yorum yapmıştı. benimde tannoy mx4 hakkında yorumum war ama bağlantıyı bi-wire şeklinde

yapınca ve sub'a doğru kabloyla bağlantı ile olayı çözmüş güzel olmuştu. ama komple oku yanlış anlama

http://forum.donanimhaber.com/m_17189258/mpage_1/key_Quadral%252CQuintas//tm.htm#17626616

dolayısıyla seni şimdiden Quadral Quintastan wazgeçtiğini warsayıyorum.hemde bu kadar uyarıdan sonra

ama altta yazdığın cihazlardan en iyi şekilde 2000 küsür ytlden aşağı kutulamayacağın kesin

kolay gelsin saygılar.

edit-ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever_boy -- 15 Kasım 2007; 17:22:34 >

• Sevgili forever Boy, açıkçası ikinci el bir sistem düşünmüyorum. MArantz + Wharfedale ikilisi üzerinde duruyorum. Benim sıkıntım kimsenin kurup karşılaştırma yapmama izin vermemesi.

Saygılar, sevgiler.
  • quote:

Sevgili forever Boy, açıkçası ikinci el bir sistem düşünmüyorum. MArantz + Wharfedale ikilisi üzerinde duruyorum. Benim sıkıntım kimsenin kurup karşılaştırma yapmama izin vermemesi.

Saygılar, sevgiler.

2si 2030ytl yapıyor.senin belirttiğin limit farklı bahsettiğin cihazlar 2 katı

sen 1 karar wersen

türkiyede genelde öyle. aldım dersen kurarlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

http://www.enplus.com.tr/emarket/ProductDetails.aspx?ProductId=206592&CatID=6736

Bu sistem işinizi görecektir.

daha önce kenwood amfi ile kurmuş ve hayli tatminkar bulmuştum.

Onkyo ile daha iyi sonuç verecektir.

fiyatda süper hemde aktif sub ile birlikte.
    quote:

Uzun süredir Panasonic Sa-dm3 model sinema sistemini kullandım. Yaklaşık 4 yıl oldu. Artık anfisiyle hoparlörleriyle daha spofesyonel bir sisteme geçmeyi planlıyorum. Epey bir araştırmakla birlikte teknik detaya yeterince hakim olmamak nedeniyle bir karara varamadım.

Yaklaşık 1.200 - 1.500 YTL'lik bir bütçem var. Salonum küçük olmakla birlikte müzikle uğraştığımdan sesin yüksekliğinden ziyade kalitesiyle daha çok ilgiliyim. Hazır sistemlerden Samsung Tx250'yi de şekil itibariyle beğeniyorum.

Bunların haricinde
    Linkteki sistem bu büçcede alınabileceklerin en iisindendir...baslar çok iidir...banada bi profosyanel biri tarafından önerilmişti ama fiyatı birazz fazla gelmişti dinleme şansı buldum gerçekten çok başarılı...
    ONKYO tx-sr 304
    SONY STR DG510

gibi anfiler de fiyatları nedeniyle dikkatimi çekti.

Açıkçası hazır sistem yerine kendim bir sistem oluşturmayı tercih ediyorum. Bu konuda tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

• benzer aşamalardan geçmiş ve uğraşmış biri olarak tavsiyem Jamo S 606 (sub 250 ile) ve Onkyo 304 olur.
    Özellikle anfi 450 YTL ye aldım ve çok memnunum. Sesini beğenirsen gücü için şunu söylemeliyim, henüz test etmek için bile sonuna kadar açamadım (10-15 gündür kullanıyorum). Daha üst sınıf anfileri öneriyorlar hepforumda, benim bütçe kısıtım da çok fazla yoktu ama avrupa da testlerden kendi sınıfında en yüksek not alan ve avrupa fiyatından daha ucuza satılan bir anfi olduğu için tercihim bu yönde oldu. Hatta hoparlörleri aldığım yerdeki yetkili (Can Hi-Fi Bülent Bey) bir çok marka sattığı halde tercihimin onkyo 304 olduğunu söylediğimde çok iyi seçim diyerek, bu hoparlörler ile özellikle tavsiye etti.

quote:

İyice kararsız kaldım.

Anfilerden;

Hoparlör setlerinden;

seçenekler arasında.

Benim gönlüm Marantz'dan yana. Yamaha 5.1 olduğu için en son onu düşünüyorum. Daha ziyada Sony, Marantz ve Onkyo arasında kaldım. Fakat sert tonlardan hoşlanıyorsam Yamaha tavsiye edildi. Açıkçası bunu pek anlamadım. ONKYO bu nedenle elenir mi? O zaman geriye Marantz ve Sony'nin kalması söz konusu. Ben genelde rock müzik seven ve icra eden biriyim. 20 yıldır müzikle uğraşıyorum ama teknolojisinden pek anlamam. Şu anda Marantz öne geçti gibi. Hoparlörde ise Wharfedale, kevlar kullanılması ve fiyat açısından makul görünüyor. Şimdi bu nedenle kıstasları iyice bir sıralamam gerekti

4. Sesin berraklığı, netliği, enstrümanların ayrıştırılabilirliği önemli. Dolayısıyla bilmem kaç wat olması beni ilgilendirmiyor. Zaten çok yüksek seste dinlemem.
    5. HDMI çıkış ve 7.1 hususları, geleceğe yönelik düşünüldüğünde gerekli gibi görünüyor.

Bu kıstaslar doğrultusunda hangi takımı almamı tavsiye edersiniz? "Alacaksanız kuralım" gibisinden yaklaşımlar nedeniyle gidip herhangi bir yerde kurdurma imkanım olmadı.

Teşekkür ederim.

• Bu haftasonu Yamaha rx-461 ve Wharfedale crystal 2 + powercube 10 aldım.

Daha önce Jamo 606 ve Marantz 7500 ile Quadral Quintes + Marantz 7500'ü stereo olarak dinlemiştim.

Bunlar arasında yaptığım karşılaştırmalar şöyle;

Yamaha + Wharfedale estetik açıdan harika. Siyah renk syah lcd panelle çok yakıştı. İyi ki gümüşi bir sisem kurmamışım. Siyah renk bri philips dvd aldım. Philips'in likit kristal ekranı mavi, yamahanınki sarıymış. Biraz uyumsuz oldu :) Bunun haricinde kolonların da siyah olması hoş bir uyum getirdi. Powercube anfinin üzerinde siyah cam olması son derece şık bir hava katmış.

Gelelim sese...

25m2 ve üstü için Jamo ve Marantz (her ne kadar Marantz kanal başı 80 watt olsa da hiç de öyle gelmiyor, thx sertifikası olması da cabası) uygun olabilir ancak benim oda 25m2 olduğu için wharfedale yetti de arttı bile. Jamo ve Marantz geniş çevrelerde daha iyi performans gösteriyor gibi geldi. Tabi bir de fiyat farkı var.

Yamaha'da özellikle baslar ve müzik aletlerinin birbirlerinden ayrıştırılabilirliği çok hoşuma gitti. kısık sesle dahi bazı detayların alınabilmesi güzel.

Yamaha yumuşak ses veren bir anfi değil. Dolayısıyla tekno, rock, metal, ritmik müzik dinleyenler için uygun. Blues, latin, jazz tarzında dinleyenler için detaylı ve vurucu gelebilir. Bunda powercube'un da etkisi var sanırım. Baslar sert ve fazla yayılmıyor. Sanki havada asılı kalıyor. Ani vuruşlar halinde duyuluyor. Ben bası bu şekilde duymayı sevdiğim için yadırgamadım. Ancak Wharfedale'in kolonları başarılı tonlar verirken powercube 10'un çok güçlü bir sub olmadığını gördüm. Sesi yaklaşık 3/4 oranında açınca, bası da kuvvetli bir noktaya getirdiğinizde tabirimi mazur görün zortluyor. Benzeri durum StarWars Attack of the clones dvd'sinin başındaki patlama sahnesinde de oldu. Sub kuvvetini orta şiddetle dinlemek gerekecek. Belki ileride daha güçlü bir sub denerim.

Yamaha 5+1 bir sistem. 7+1 alıp almamak konusunda arada kalmış sonra eve o kadar kolonu asla koyamayacağımı anlayıp 5+1 'de karar kıldım. İyi ki de öyle yapmışım.

Yamaha'nın bir diğer özelliği olan USB girişini henüz denemedim.

Equalizer seçenekleri biraz hafif kalmış gibi göründü. Henüz çok kurcalamadım belki mevcut seçeneklerin bas tiz vb yapılarını değiştirebiliyorumdur.

Şimdilik bu kadar.

Yardımcı olan, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

• Sony bu ligde değil arkadaşlar ses olarak.

Ben kişisel olarak kullandığım için hala onu öneriyorum.

yamaha 661
    marantz 6001
    Onkyo 605 'in rakibidir ses olarak ekselansları SONY...........
    quote:

İyice kararsız kaldım.

Anfilerden;

Hoparlör setlerinden;

seçenekler arasında.

Teşekkür ederim.

• Hi-def-man teşekkürler yorumlar için ama aldım ben sistemi.
  • Selamlar.Teknosa internet sitesinden alındığı taktirde 37r81b samsung lcd ile beraber alındığında 990 ytl olan ürün 600 ytl 'ye geliyor ve 300 ytl hediye çeki veriyorlar.Sizce bu ses sistemi almaya değermi.Teşekkürler.

http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/ProductSearchResult.aspx?lkp=tx35&ctlcat=ALL&pg=1&tk=0
  • güle güle kullan izlenimlerini aktar bu fiyat seviyesi en popüler olan

arkadaşlar faydalanacaktır.
    quote:

Hi-def-man teşekkürler yorumlar için ama aldım ben sistemi.
  • Gerçi ben ilk izlenimlerimi belirtmiştim :)

Bu arada ben de iki de Tannoy mx1 mercury vardı. Wharfedale ile kıyasladığımda inanılmaz bir ses veriyorlar. Ancak daha çıplak bir ses. Wharfedale ile kıyaslandığında sanki daha amaötrce bir ses ya da nasıl anlatsam daha çiğ bir ses veriyor. Kolonlarda ve anfide kesinlikle iyi bir seçim yapmışım ama hala sub'da doğru karar verip vermediğimden şüpheliyim. Sub biraz zayıf kaldı ama şekli, estetiği harika.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.