Şimdi Ara

ev sinema sistemi tavsiyesi ilgilenenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ev sinema sistemi almak istiyorum 1500-2000 watt arası çıkış olabilir. Hangi markayı alıyım tavsiyesi olanlar tavsiyelerinizi bekliyorum

• toplam bi sistem yok o güçte malesef ama kendiniz toplayabilirsiniz bütçeniz ne kadar onagöre tavsiye verilsin
  • 1500-2000 watt mı
  • ev sinemasi bir yana normal sinemalarda bu kadar yuksek watt sistem oldugundan supheliyim :D
  • sadece konserlerde var o güç ve bu gücü beslemek için sinemalardaki amfilerden alman lazımki o kadar değil hem çok pahalıdır hemde evde dinleyemezsin hiçbir zevk alamazsın gereksiz bir düşünce olmuş gel biz şunu 7&250 wattlık ev sinema amfileriyle noktalayalım yanlarına da kılıpsch hoparlör takımı alırsın baboşlarından şu 3000 dolarlık olanlardan ciğer lerin sökülür be 1500,2000 watt ıda git konserlerde dinle
  • Acaba ev kac metre kare? Yani hayalimdeki buyuklukte bir evse üff ne guzel oluuur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technicmen -- 17 Temmuz 2008; 11:22:42 >
  • 2000 watt dinlicekse en az 1000 metrekare dir evi arkadaşın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Ev Sinema Sistemi İçin Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • watt bulunmasına bulunur neden bulunmasın bütçesini ondan sordum mesela klipsch nin hoparlöri ile sağlam bi sinema sistemi kurulabilir 7.1 veya 5.1 konser sinema diye abartmaya grek yok ama kurulur neden kurulmasın bizim aldığımız giriş seviyesi sayılabilecek s750 dir z5500 dir megaworkstür bunlar bile küçücük uyduları ile o kadar watt yanılmıyosam sony nin 1200 watt toplam bi sistemi vardı ama tabi sony alınmayacak bir sistem fiyatına göre bütçe önemli burda bütçe varsa çok sağlam ve çok kaliteli sistem kurmak mümkün olur niye olmasın sırf subwooferini bunun 1000 watt almak mümkün
  • sistem kurulabilir tabiki mümkün ancak kullanılmayacak güce para yatırmak bence çok gereksiz... ki sinemalardan ve konserlerden bahseden arkadaşlar haklı konserlerde bu güçler kullanılıyor ki bunlar da tek bir amfiyle değil birsürü amfiyle ancak elde edilebiliyor tabi yanında dev hoparlörlerle....
  • konserlerde ancak küçük bi konserde olabilir bahsettiğimiz güç o kadar da abartacak ahım şahım bir güç değil 1500 watt çok büyük bir güç değil yüksek bir güç ancak büyük değil düzgün 2 subwoofer konulduğu zaman 2000 watt eder öyle çok birşey yok bu güçte abartmayada gerek yok 2000 watt alındığı zaman hepsini kullanmaya bilirsiniz ancak bu demek mi ki alınmamalı kısık bir şekilde kullanırsanız 2000 wattan daha düşük alacağınız sesin kalitesi artar zaten yüksek seste aldığınız sese göre ki müstakil ve müsayet bi evi olan kullanabilir bu kadar wattı
  • Sanırım arkadaş yanlışlıkla yazmış olmalı
  • Bu bahsettiginiz wattlarin dogrulugu konusunda suphelerim var.!Hele birde Turkiye deki elektrigi vede evlerin tesisatlarinda kullanilan kablolari dusununce,bu bahsettiginiz wattlarin dogrulugunun,ne kadar dogru olabilecegini anlamaniz lazim.
    Ben çok eskiden beri müzik aletlerine ilgim vardir.Iyi bir anfinin uzun bir zaman 2X100 watt vermesi bile çok zordur.Yanliz gürültü ile müzigi karistirmamak lazim.Iyi bir anfi,sesini çok bile açsan hiç bir zaman kulaklari rahatsiz etmemesi ve de insani yormamasi lazim.Bunun içinde anfinin çok kuvvetli bir elektrik akimina ihtiyaci vardir!!!Bendeki anfilerin çogunu,12 ye 10 vara kadar bile açamam.zira gerçekten camlari kirabilir.Ama 8ohmda en fazla 2X100 watt falandirlar.Ama anfinin içindeki trafoda en az 15 kgdur.Anfini kendiside 50 kgdur.Ben zaten bendeki muzik sistemini kullanmam için ozel trafo kurdum zira evin kendi elektrik sistemi bunu kaldirmiyor.Avrupada oturmama ragmen
    Simdi benim merak ettigim,nasil bu 1500,2000 wattan bahsettiginiz bu aletleri evde kullanabiliyorsunuz.Evi yakmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 17 Temmuz 2008; 17:22:17 >

• halikarnas discoda 2000 watt ses düzeni var ilk girdiğimde çok rahatsız edici bir ses vardı yükseklik bakımından sorduğumda 2000 watt dedi görevli ama hiç bu zamana kadar full açamadık demişti bide bir arkadaş z5500 ün uydularının toplamı 1200 falan eder demiş uydular götünü yırtçak o mıknatısla 50 watt anca verir işte bilginiz buraya kadar sistemin ses gücü hoparlörün toplam gücüyle olmaz amfinin verdiği ses kadardır bi arkadaşda yazmış müstakil evde dinlenebilir hayatında gerçek 2000 watt dinlemişmi acaba da evde açacak yalnız şu arabalardaki subwoofer değerleriyle karıştırmayın olayları orda yazar 1000 watt 2000 watt rms gerçek değerleri 150 200 wattır bu sistem koskoca bir caddede büyük bir basınç oluşturyo bu bile evde olmaz neyse herkes işkembeden konuşuyo bilende bilmeyende ( 2000 watt kardeş zaten olayı anlatmış

• teknoloji çok ilerledi
    yüksek watt'lara çıkmak artık sorun değil
    küçücük su ısıtıcılar bile 3000-4000 watt'la çalışabiliyorken siz neye göre hesap yapıyorsunuz
    dijital çıkışlı D sınıfı amfiler var, az elektrikle yüksek watt verebiliyor
    ev sinemaları için 1000 wat çok büyük bir rakam değil
    hi-fi veya hi-end sistemlerde dijital parça pek kullanılmadığı için çoğu malzeme farklıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: cinali35

halikarnas discoda 2000 watt ses düzeni var ilk girdiğimde çok rahatsız edici bir ses vardı yükseklik bakımından sorduğumda 2000 watt dedi görevli ama hiç bu zamana kadar full açamadık demişti bide bir arkadaş z5500 ün uydularının toplamı 1200 falan eder demiş uydular götünü yırtçak o mıknatısla 50 watt anca verir işte bilginiz buraya kadar sistemin ses gücü hoparlörün toplam gücüyle olmaz amfinin verdiği ses kadardır bi arkadaşda yazmış müstakil evde dinlenebilir hayatında gerçek 2000 watt dinlemişmi acaba da evde açacak yalnız şu arabalardaki subwoofer değerleriyle karıştırmayın olayları orda yazar 1000 watt 2000 watt rms gerçek değerleri 150 200 wattır bu sistem koskoca bir caddede büyük bir basınç oluşturyo bu bile evde olmaz neyse herkes işkembeden konuşuyo bilende bilmeyende ( 2000 watt kardeş zaten olayı anlatmış

1- ben hiç 1200 watt eder z5500 uyduları diyen görmedim topicde kim yazmış bi göster
    2-millete cahil demeden önce kendinin ne kadar bildiğini bi düşn istersen dengesiz dengesiz konuşuyorsun burası kreş değil forum senin bildiğinin ne kadar ben snin kaç katını biliyorum ilgileniyorum ses sistemleri ile haberin varmı ses sistemi olur 2000 watt evde sırf sub a 1000 watt rms desen geri kalan 5-7 kolonla 5.1 7.1 her neyse yapılır arkadaş belki bilemden yazmış o 1500-2000 wattı ama kurulur olmayan bişi demiyoruz kurulur üretilmiş var ve gayette kurulur açabilecek olanda bi güzel açar öyle açılmaz fln değil kreş değil burası laflarını düzgün kullan daha bişi bilmeden adam çarpmaya çalışıyorsun o oto subblarıda tabi sen dandikleri ile ilgilenmiyorsan konya sokaktakilerle onlar o güçte gerçekten o senin 150 200 watt anca dediğin subblar gerçektende 1500 rms 1000 rms gücünde ne sallıyosun burda bu forumda sinir edici bir insanlar yüzünden seviye düşüyor yani cahil kişiler senin dediğinin aksine cahilliğin alasını yapıp çocuk gibi sağa sola laf atmayala olmuyor cahil diye insanlar millete laf atıp seviyesizleştiriyor burayı sen kime cahil diyorsun ne sallıyorsun önce ne nedir bi bil adam gelmiş halicarnas bilmemne birmi onlarla bu kolonlar ne konuşuyosun bilip bilemeden 2000watt dediğin büyük bir güç değil o kadar gayet de dinlenebilecek bir güç evde müsayetse cahil yazıyorsun ne biliyorsunda cahil yazıyorsun kaç sistem gördün ne yaptın oto subb u atıp eve öyle bi amfiyle bitmiyo bilgi malesef piyasadaki montajcı ustalarda bilyo ona bakarsan bağlıyor burası forum KREŞ DEĞİL seviyeli yaz yazacaksan senin geçtiğin yollardan bizde geçtik ama millete laf atmayıp her şeyden bir şey çıkarmayı bildik saçma sapan konuşupta forumda seviye düşürme
    konuyu açan arkadaşta yanlış yazdı heralde bütçesini yazarsa ona bi sistem önerilieri gelir yoksa daha da seviye düşürmenin alemi yok

• quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

teknoloji çok ilerledi
    yüksek watt'lara çıkmak artık sorun değil
    küçücük su ısıtıcılar bile 3000-4000 watt'la çalışabiliyorken siz neye göre hesap yapıyorsunuz
    dijital çıkışlı D sınıfı amfiler var, az elektrikle yüksek watt verebiliyor
    ev sinemaları için 1000 wat çok büyük bir rakam değil
    hi-fi veya hi-end sistemlerde dijital parça pek kullanılmadığı için çoğu malzeme farklıdır

Arkadasim bende 1970 yillarindan kalma sansui ve marantz lar var.Bazilarini degeri 5000€ dan fazla.1970 senelerinin 2X20 watti,bu sizin bahsettiginiz 1000wattlik ev sinema anfilerinden daha güçlüdür.Atmiyorum zira denedim.
    2000 yilinda onkyo tx-ds 939 aldim.Sonra dts çikinca onkyo tx-ds 989 aldim.Dikkatinizi çekerim bu aletler o zamanin rolsroysu idi.Zaten fiyatlarida 4000€ nun ustundeydi.
    Arkadasim evdeki 1976 model marantz 226 2X16 watt lik receiver bu onkyolari havada,karada bir kaç kere katliyordu.hele birde 70 yillarinin en iyi anfileri olan sansui au-x1 veya marantz 2600 receveir le hatta marantz 2325 karsilastirdigimda onkyo çok komik oluyordu.Zaten hemende elimden çikardim.
    Iste o zaman kendi sistemimi kurdum.hem stereo hemde 7.1 de korkunç bir güç ve ve ses.
    Geçen sene forumdan bir arkadas benden bir onkyo tx-sr 875 istedi.Alip dinledim.Maalesef korkunç bir hayal kirikligi.Ama arkadasin hosuna gitti.Elindeki sony e gerçekten buyuk fark atiyordu.
    Ben olsam bu home-cinema anfilerine 7 veya 9 tane monoblok anfi takarim.Iste o zaman bir seye benzer.Ama ayriyeten guçlu bir trafo gerekli bu kadar anfiyi beslemek için
    yasim icabi,eskiden beride aletlerle ilgim oldugundan,bence bu piyasadaki home-cinema aletlerine ayriyeten anfi takviyesi yapmazsan olmaz .Bir deneyin gör¨rsünuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 18 Temmuz 2008; 15:08:38 >

• ben 1000 wattlık sinema sistemi rahatça kurulur dedim
    ama örnek vermedim, zaten yazımın sonunda hi-fi sistemlerin bileşenleri farklıdır dedim
    bu sistemlerde sesi bozmadan yüksek seviyelere çıkabilmek için kaliteli malzemeler kullanılıyor tabi ki
    siz stereo sistemden bahsettiniz
    ama sinema olayında iş farklı
    kolonlar ve amfiler efekt amaçlı üretiliyor
    yüksek güç verebilen D sınıfı amfiler kullanılıyor
    çok basit olarak definitive technology örneği verebilirim
    bir çift front'un dahili amfilerinin toplamı 3600 watt
    bu kolonları sürebilmek için gereken güç kanal başına 1000 wat
    toplamda 5600 watt sadece bir çift front
    subwoofer, center, side ve rearları da koyduk mu 10000 watt'ı geçer
    konserle diskoyla ve stereo sistemle karıştırmayın
    yüksek wattlarda sinema sistemi kurulur
    herşey paraya bakar

cevabımın hepsi size değil
    bazı arkadaşlar dalga geçer gibi cevap yazmışlar
    buradaki her kişiyi kendileri gibi zannediyorlar herhalde
    herkesin alım gücü eşit değil
    insanın parası ve evi müsait olduktan sonra istediği sistemi alır ve dinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 18 Temmuz 2008; 17:31:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.