Şimdi Ara

Ev Sinema Sisteminde Projeksiyon ve Perdenin, Önemi ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
6
Favori
12.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: projekyon_uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

İyi günlerde kullanın .
    Projeksiyon konusunda benim gibi lamba ömrü konusunda endişe taşıyanlar için benim kulllandığım Casio modellerini tavsiye ederim.
    Laser-led hibrit bir projeksiyon.
    20.000 saat lamba ömrü deniyor ve diğer led projeksiyonlarla kıyaslanmayacak şekilde 1800:1 contrast ve 2500 ansilümen.

Sayın lufubu teşekürler iyi dileğiniz için ...

Esasında araştırma yapılabilirdi ne bileyim biraz tez canlılık var , indirim de üzerine denk gelince araştırmadan aldık

Bu başlığı sadece epson değilde , genel olarak diğer markaları da irdelemek veya tavsiye etmek adına açtım ,inş. faydalı olur...

Bu arada casio F/P olarak nasıl , bir kaç modeli denk gelmişti , slim yapısı vardı ...

Ev sineması için tavsiye edilen normlar 800-1600 ansilümen aralığıdır. Bundan daha yüksek ansilümen değerine sahip cihazlar ev sineması için tavsiye edilmez. Detayları öldürür, renkleri solgunlaştırır. Ayrıca ev sinemasına tavsiye ettiğiniz cihaz DLP bir cihazdır. DLP cihazlar sunum için tasarlanmış cihazlardır. Hareketli sahnelerde değişik problemler yaratır. (Rainbow effect-gohst effect, piksellenme gibi) . O nedenle ev sineması için LCD projeksiyonlar tercih edilmelidir. 1024 x 768 veya üstü gerçek çözünürlük (bütçeye göre), 800-1600 arası ansilümen değeri, 500-1000 arası kontrast yeterlidir.

Emin misiniz?

Edit:
    Yazımın kalanını gereksiz olduğu için sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 26 Haziran 2012; 20:05:00 >

• HI-DEF-MAN 'inde belirttiği gibi ev sinema projektoru 1024x768 olamaz. Çünkü 16:9 değil. Film izlenecek bir cihaz 16:9 olmalıdır. Bence Full HD media 'ların bu kadar arttığı bir dönemde bu saatten sonra alinacak HT projeksiyonu 1080p olmalı. Ayrıca HT projeksiyonu için çözünürlük ve ansilumen verilerinin dışında cihazın seside önemlidir. Çalışma sesi 20db 'e yakın olmalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 26 Haziran 2012; 19:41:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

EV sineması projektörü ile yazdığınız bilgilere katılmadığımı belirtmek isterim.
    DLP teknolojisinin ev sinemasına uygun olmadığını iletmişsiniz ancak hala dünyanın en iyi HT projektörleri 3 Chip DLP'lerdir. Hatta 3D teknolojisi için en uygun teknoloji de DLP teknolojisidir. Crosstalk minimum seviyededir.
    Hali hazırda sadece HT kullanımı için üretilen DLP çiplerin olduğunu ve bu projektörlerin Renk tekerlekleri segment ve hızlarının da ofis projektörlerinden farklı olmasıyla bahsettiğiniz sorunları minimize etmektedir.
    Öncelikle uzmanı olduğunuz konuda yorum yaparken arkadaşları doğru yönlendirmek için daha açıklayıcı olmak gerekir ve bu gibi genellemelerden de kaçınmak lazımdır.
    Bu arada bu topiğin HT ile ilgili olduğu düşünülürse 1024x768 çözünürlüğün evde hiç oluru yok. Minimum 1280 x 720 ve üzeri bir çözünürlüğü önermenizi beklerdim.

http://www.trustedreviews.com/sim2-lumis-3d-s_Projector_photos

+ 1

• güzel alet 10000:1 kontrast biraz düşündürücü !!!
  • 10.000:1 native contrast çok iyi değerlerdir. Oto iris ile ulaşılan 200.000:1 ler ile karşılaştırmamak lazım. Mesela EDGE LED TV'lerde verilen Milyon 'a bir Kontrast oranlarının gerçekte 1.000:1 çıkması gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

10.000:1 native contrast çok iyi değerlerdir. Oto iris ile ulaşılan 200.000:1 ler ile karşılaştırmamak lazım. Mesela EDGE LED TV'lerde verilen Milyon 'a bir Kontrast oranlarının gerçekte 1.000:1 çıkması gibi.

Fiyatı hakkında bilgi var mı peki ?
  • Ingiltere de Range Rover Evoque fiyatinaymis:) zaten DLP nin referans olmasina bir ornekti amacim ancak LCD - SXRD veya DILA orneklere ciddi bir alternatiftir DLP . Ozellikle Optoma, infocus ,sharp ve en onemlisi SIM2 urunlerini incelemeniz gerekir.

• Arkadaslar 3 metreye 3.5 metre hobi odama epson tw9000 ve bunun yanında 90''yada 100'' fixed frame perde düşünüyorum;
    Odanin 3.5 mlik kisminda perdeyi karsima alicam çokmu ufak kalır yoksa yeterlimidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Arkadaslar 3 metreye 3.5 metre hobi odama epson tw9000 ve bunun yanında 90''yada 100'' fixed frame perde düşünüyorum;
    Odanin 3.5 mlik kisminda perdeyi karsima alicam çokmu ufak kalır yoksa yeterlimidir?

kısa olan duvarda mesafe 3 metre, koltuğun kapladığı alanıda sayarsak geriye 2,5 metre izleme mesafesi kalıyor. 90" daha uygun sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Yapma abi , alçak gönüllü olmana gerek yok , sayılı sistemlerden bir tanesi

Aklıma takılan bir şey var , tw6000 de fan sesi var , tam başımın üstünde acaba yakın durdugu içinmi sesi duyabiliyorum , bir süre sonra alışıyorsun, bu ses 9000 de varmı acaba ?

Ersin ustat cok güzel olmuş sistemin hayırlı olsun yeni gördüm fan olayını kafana takma eco modda kullan baya kesiliyor 3 d dısında cihazın lumeni zaten cok eco yap gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Arkadaslar 3 metreye 3.5 metre hobi odama epson tw9000 ve bunun yanında 90''yada 100'' fixed frame perde düşünüyorum;

kısa olan duvarda mesafe 3 metre, koltuğun kapladığı alanıda sayarsak geriye 2,5 metre izleme mesafesi kalıyor. 90" daha uygun sanki.

Yok üstat 3.5 mlik alanda oturma alanım 50 cm kanepeyi düşersem 3 m izleme mesafem kalıyor,benim istediğim cvp bu alan projeksiyon kullanımı için degermi dehmezmi, halı hazırda 46'' Full led local dimming tv'im var?..

• Estf. ne üstadı. :)

Bence değer. Ben koltuk mesafesini düştüğünüzü bilmiyordum, net alan ölçüsü verildi sandım.

TV ile film izleme ve projektör+perde ile film izleme arasında çok fark var. İlk başlarda gözünüz tv deki parlak ve canlı görüntüye alışık olduğu için perde biraz garip gelebilir hepsi bu. :)

Ben 90" ölçünün kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.
  • Eyw :))
    Bilinçli sinemasever olarak zaten vivid renklerden pek hoşlanmam, kullandığım led tv nin güzelliği plazma gibi doğal renk vermesi vede sinema tonlarında renk skalası.1-2 ay icinde istediğim hem proj. hem avr+ hop üçlüsünü almaya kafayı koydum
    Saygılar...

• Hayırlısı olsun o zaman. İnşallah umduğunuz gibi olur. :)
  • Perdeye yakın olduğunuz durumlarda her ne kadar 1080p bir projektör tercih ediyor olsanız da Screendoor etkisini hissetmeniz olasıdır. Bu hissi en aza indirebilmek için özel Smoothscreen teknolojisini kullanan Panasonic PT-AT5000 modelini öneririm. Bu teknoloji dışında yapısal olarak TW9000 ile aynı olan bu cihazda pixellerin çıplak gözle oturduğunuz yerden görünür olmasını engelleyen bir sistem mevcut. Bu sistem bazılarınca genel keskinlikten ödün verildiği şeklinde eleştirilse de bu gibi kurulumlarda avantaj olabilirdir.
  • Sn ArGoDa,

Projeksiyon perdesi ölçüleri hesaplanırken genellikle şöyle bir hesap yapılır ;

Oturma Uzaklığı = Yansıtılacak Görüntünün Yüksekliğinin 2 katından yakın olmamalı
    Oturma Uzaklığı = Yansıtılacak Görüntünün Yüksekliğinin 4 katından uzak olmamalı

3 metrelik bir oturma mesafesinde bu 0,75 mt - 1,50 mt arasında bir görüntü yüksekliğine (önemli, eni veya diyagonali değil) denk geliyor.

Bu durumda

4:3 formatında bir görüntü (standart TV yayını) için : 50" - 100 " arası bir perde
    16:9 formatında bir görüntü (HD yayınlar, DVDler, bazı Blu-Rayler) için 60" - 120" arasında bir perde
    2,35:1 formatında bir görüntü (sinemascope filmler, bazı Blu-Rayler) için 75" - 150" arası bir perde

kullanabilirsiniz. Ben genelde en çok materyal bulunan 16:9 formatına göre seçim yaparım ve ortam elverdiğince büyük sınıra yakın perdeleri kullanırım, bunun sebebi perde fiyatlarının, özellikle motorluysa birbirine yakın olması ve büyük bir perdeye isterseniz küçük bir görüntü yansıtma şansınız olsa da küçük bir perdeye büyük bir görüntü yansıtma şansınız olmamasıdır.

Kolay gelsin

• Arkadaslar bilgiler için teşekkürler, gercekten yararı oldu

• Bu konuda @Taşkın_ATRA'ya katılıyorum. Ben 2.5m eninde perde kullanıyorum. 16:9 olanlarda sorun yok büyüklük tatmin ediyor. Ancak 2,35 lik filmlerde yükseklik azalınca malesef aynı hissi uyandırmıyor. @Taşkın_ATRA'nın söylediğinin aksine 16:9 materyal bulmak daha zor aslında, diziler ve bazı animasyonlar genellikle 16:9 oluyor. Filmlerin (çok eskiler hariç) %80-90'ı 2,35 formatında. O yüzden bence de perde boyutu üst sınırlarda düşünülmeli.
  • Ben de bluray filimlerdeki bu alt üst siyahı sevmiyorum. Genellikle görüntüde biraz kaybı göze alıp plazmada görütüyü büyütüyorum AVR üzerinden ve öyle seyrediyorum.
    Perde boyutuna geçebilirsem sinema etkisi için bu detay önemli benim için
  • @aticus3 tercih elbette senin ama o biraz dediğin bölüm görüntünün yaklaşık %25'ini oluşturuyor. Bence az bir şey değil. Sürekli olmasa da bazen kenarlarlardaki görüntü önemli olabliyor ve siz onu kaçırmış oluyorsunuz. Geçenlerde aynı dizinin hem HD hem de SD yayınını tesadüfen izlediğimde HD yayında sağda adam elini uzatmış birşeyler anlatıyordu, SD yayında ise yalnızca adamın eli gözüküyordu. Bu şekildeki büyütmede ben birşeyler kaçırdığımı düşünürüm hep.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.