Bu perde metrajı hesaplama olayına bir türlü akıl erdiremedim.
Projeksiyonu alır almaz perdenizi almayıverin. Firmalar perde konusunda bu kadar esneklik sağlıyor nede olsa. Birkaç gün beyaz duvarda takılın boyutlarını kafanıza göre değiştirin,en uygun boyutu bulduğunuz ölçüde sabitlenin. Ölçün eni-boyu yaptırın perdeyi bu kadar basit olması gerekmez mi?
O kadar basit değil maalesef. :)
O işide araştırmaya başlayınca bir sürü etkenler çıkıyor ortaya. Ölçüyü geçtim, yok gümüşüydü yok grisiydi yok beyazıydı yok motorlusuydu yok stordu yok fixed frame di.
Araştırdıkça hangisini alsam diye kafa bir dünya oluyor. Bir çok marka model ve alternatif var. Ben bu konuda bayağı bir kafa yormuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: by@li
quote:
Orijinalden alıntı: firstdejavu
Bu perde metrajı hesaplama olayına bir türlü akıl erdiremedim.
Projeksiyonu alır almaz perdenizi almayıverin. Firmalar perde konusunda bu kadar esneklik sağlıyor nede olsa. Birkaç gün beyaz duvarda takılın boyutlarını kafanıza göre değiştirin,en uygun boyutu bulduğunuz ölçüde sabitlenin. Ölçün eni-boyu yaptırın perdeyi bu kadar basit olması gerekmez mi?
O kadar basit değil maalesef. :)
O işide araştırmaya başlayınca bir sürü etkenler çıkıyor ortaya. Ölçüyü geçtim, yok gümüşüydü yok grisiydi yok beyazıydı yok motorlusuydu yok stordu yok fixed frame di.
Araştırdıkça hangisini alsam diye kafa bir dünya oluyor. Bir çok marka model ve alternatif var. Ben bu konuda bayağı bir kafa yormuştum.
Perde içeriğine hiç girmedim zaten alacak arkadaşın perdenin içeriğine ayrıca kafa yoracaktır. Benim bahsettiğim basit olan kısmı tamamen ölçüleri ile alakalı.
Kullanıcı 1 hafta-10 gün süresince düz duvarda filmini izlese,büyük/küçük kararını deneme yanılma ile bulsa,ardındanda alacağı perdenin ölçüsüne kararını verse. (zaten içeriği için ayrıca kafa yorduğundan,ayrıca araştırma yaptığından ve onlarca kişiye danıştığından en akılcı kararı almıştır diye düşünüyorum.)
Anlatmak istediğim tamamen budur.
Perdenin inişini gösteren bir foto...
Perdenin arkasında kalan tv den bir foto....
Sağdaki front ile koltuk arasındaki mesafe açıldı ...
Genel bir görünüm...
Genel görünüm karşıdan..
Epson görüntü kalitesi, f. makina oto ayarda belirtmek isterim prof. bir çekim değil , sadece fikir açısından koyuyorum, merak eden arkadaşlar var ...
Karşıdan çekemiyorum gölge yaptığı için , belirtmiş olayım ...
Devam...
Devam...
Devam...
Devam...
Devam...
Devam...
center da simetri bozukluğu var ersin. Onu düzeltmen gerek.
Birde normal film görüntüsü koysan. Hep özel çekimler koymuşsun yahu.
Abi farkındayım , bende düşünüyorum nasıl yapayım, center ortalasam , yine simetri bozulacak
Film bluray mi yoksa 720p , hangisi istersin abi ?
Ben her ikisini de koyayım...
entersan bir olay araştırmak lazım
Sw sağdaki koltuğun yanına alınabilir, ayrıca hoparlörler biraz öne çekilip hafif içe çevrilirse (ikisinin arası boşalırsa) stereo başarımı artar.
sw olayı mantıklı aklıma yattı , frontlar hafif içeri bakıyor , hafta sonu 2 saat kadar çeşitli müzikler dinledim , sıkıntı yok çok şükür ,hatta sub kullanmıyorum normalde , ama plus yapınca iki kanalda sub devereye giriyor , m.audio sub , o kadar güzel uyum sağlıyorki anlatamam