Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
312
Cevap
25
Favori
164.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm sony dz 231 veya philips ht3357 ev sinema sistemi almayı düşünüyorum.
    tercihim hangisi olsun?
    sony kopyalarda sorun çıkartıyor muş?
    yardımcı olursanız beni sevindirirsiniz.
    sağolun güzel günler....
  • Alıntıdır:

thx certfied receiver ile beraber thx certifed speakers, thx certified subwoofer, thx certified eviniz ve bunun yaninda uzerinde "digitally remastered for thx" logosu bulunan bir dvd niz yoksa kafanizi yormamaniz gereken akustik denge teknolojisi.

thx ne yazik ki populerligini gittikce bilinclenen kullanicilar kar$isinda yitirmeye ba$lami$tir, total harmonic distortion nedir, 8 ohm ve 4 ohm gibi farkli direnc guclerine bir amfi ne kadar gucle tepki vermektedir gibi ayrintilari ayirt edebilen kullanicilar thx etiketi ta$iyip gereksiz yere lucas'a para vermek yerine kendi kulaklarina ve secimlerine guvenmeyi kabullenmeye ba$lami$lardir artik.
    Üzerinde THX logosunu gördüğümüz sistemler ses performansı olarak Lucasfilm tarafından onaylanmış, yüksek düzeyli ürünlerdir. Kısacası, ''iyidirler.''
  • Merhaba,

Ben sony ev sinema sistemi aldım.Birkaç kez film izledim;ancak istediğim ses efektini alamıyorum.Kablo bağlantılarında herhangi bir sorun yok.Bazı hoparlörlerden hiç ses gelmiyor gibi.Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?Verim alabilmek için ayarlarını nasıl yapmalıyım?
  • guzel dokuman elinize saglik
  • Ben Creative G500 gigaworks ile eş değer fiyata veya daha ucuza alınabilecek ev sinema sistemi arasında ikilemde kaldım.

Müzik türü olarak rocktan metale birçok tarz müzik dinliyorum ,oyun oynamayı severim ,filmde izlerim.Benim için tiz, mid ,bass hepsinin dengeli ve güçlü olması çok önemli.

Creative Gigaworks G500 tiz değerlerindeki başarı incelendiği bütün sitelerde övgüyle bahsedilen 310watt , 5+1 ,thx ve stereo'dan 5.1 özellikli şık bir ses sistemi fiyatı yaklaşık 500ytl diyelim.Donanımsal çözücü bulundurmadığı için birde ses kartı seçmek gerekecek.Filmlerde ve oyunlarda kullanılan DTS ,Dolby prologic II DirectSound ,OpenAL ve Eax gibi formatları çözmek lazım.Bu çözücü desteğini Creative'in XFİ ses kartı maalesef veremiyor ve vista ile birçok sorunlar çıkartıyor "hatta vista ile çalışmayacağını duymuştum" geriye birtek Asus Xonar kalıyor ki Xonar da yeni bir kart fiyatı 250ytl civarı, ki Türkiye de nerede bulunur bilmiyorum.Asus forumlarına baktığımda bazı oyunlarda problem çıkarıyormuş "high pitched sound"Yazılımsal iyileştirmelerle çözülebilir belki

Toplamda Creative G500 +Asus Xonar aldığımızda 750ytl civarı bir mebla oluşuyor.Ki kusursuz da değil.

Diğer yandan mesela Lg lh-t7652 diye bir sinema sistemi var.550ytl civarı . XTS Pro Full Dijital Amplifikatör: Dolby Digital, DTS, Pro-Logic II 700watt bunu onboard bir 5+1 ses kartına bağlayabilirmiyiz.Ve yukarıda bahsettiğim G500 +Xonar dan alacağım performansla arasında nekadar fark olur.

Birde hernekadar 6 hoparlör bile fazla gelsede ,creative ddts100 dekoter ile creative GigaWorks S75 alternatifi de var.

Not:Yanlış bilgilendirme ve yazım hatası varsa düzeltebilirsiniz.Audgy 2 ZS DTS-ES ve Dolby Digital® EX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirizmir -- 25 Ocak 2008; 5:09:18 >

• yurdum insanı ne çok şey istiyo normal bir ses sistemi yetmiyo tabi onlarda haklı.
  • Vallaha öyle kardeşim insan çokça para verip aldığı için herşeyi olsun istiyor.Sanki 80db lik açacak mekan var.Ucuz olsun dolby digital ,Dts, Dolby prologic, streo dan 5.+1 e, eax ,openAl, bass ,tizz , mid vede ucuz olacak.En son bu kadar özelliğin 1000ytl den aşağı olmayacağını anlayınca ,Logitech x540 a dönüyor.Benimde sonum bu olacak heralde.
  • thank you
  • değerli kill yurtdışından bd dvd, av receiver ve hoparlör olarak ne önerirsin teşekkürler
  • way be ne forummuş, geçen seneden beri yazan olmamış
  • Hocam bu topic cok faydali bilgiler iceriyor guncel tutmakta fayda var.

PC'ya bagli senelerdir kullandigim bir Jazz 5.1 sete sahibim muzik dinlerken cok tatmin ediyor. PC'de film izlerken de cok siradan bir ses karti kullanmama ragmen benim icin gayet yeterli.

Odaya 32 inch LCD tv aldim. Eski dvd oynaticiyi arkadasima verip bir adet hdmi girisli bir dvd player alacagim. Odam ufak. 10-12 metre kare. Tavsiye bekledigim konu ise ses olayi.

Dvd oynaticisi olan bir home theater almak yerine dedigim gibi yeni model bir dvd player ve orta karar bir amfi alip elimdeki kolonlari ona baglayarak ayni anda Digiturk, PC, Laptop ve DVD baglantisi yapmayi planliyorum ama cidden cahil oldugum bir konu o yuzden biraz tavsiyeye ihtiyacim var.

Herkese cok tesekkurler
  • Selam herkese

Yamaha RX-V 557 için Yamaha NS 777 veya NS 555 düşünüyorum

aralarında ne fark var bilen arkadaş varmı?

Bu hoporlör tercihim için ne düşünüyorsunuz?
    Tşk
  • arkadaşlar,

bir ev sinema sistemi kurmaya çalışıyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var.
    bana tafsiye edilen av receiver yamaha 461 (usb girişi olması önemli benim için) dvd player yamaha s 1800
    ve hoparlör takımı da wharefedale 9 serisi (param yeterse) ya da wharefedale cyristal serisi
    receiver 995 ytl
    dvd 950 ytl
    9 serisi 5+1 2000 ytl
    cyristal serisi 5+1 1250 ytl...

arkadaşlar gerçekten kullanıcı görüşüne ihtiyacım var...
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: devkar74
    arkadaşlar,
    bir ev sinema sistemi kurmaya çalışıyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var.
    bana tafsiye edilen av receiver yamaha 461 (usb girişi olması önemli benim için) dvd player yamaha s 1800
    ve hoparlör takımı da wharefedale 9 serisi (param yeterse) ya da wharefedale cyristal serisi
    receiver 995 ytl
    dvd 950 ytl
    9 serisi 5+1 2000 ytl
    cyristal serisi 5+1 1250 ytl...
    arkadaşlar gerçekten kullanıcı görüşüne ihtiyacım var...
    şimdiden teşekkürler

Yamaha RX-V 461'e 995 Ytl ödenmez, sakın!
    O miktara alınacak AV Receiver Yamaha RX-V 661'dir.
    Wharfedale Diamond 9 serisinin fiyat/performans olarak muadili yoktur, hemen herkes hemfikir...
    2000 Ytl'lik Wharf.Dio.9 5.1 seti açık yazarsan, fiyat konusunda da yorum yapabiliriz,
    Selamlar....

• selam arkadaşlar...

ya ne zor işmiş bu hakkaten ya...ekran başında günde en fazla yapabileceğimiz ya 2 bölüm lost ya bi film en fazla...ama seçemiyoruz işte sistemi...

arkadaşlar elimde philips dvp 5160 dvd divx player var. alternatiflerim ise şu şekilde ;

1. bu alete z5500 bağlamayı düşünüyorum. cihazda coax çıkış var. anfi gerektirmeden 5.1 ses almam mümkün mü? (öğrendiğim kadarı ile z5500 de dahili decoder var. bu durum 5.1 ses almak için anfi ihtiyacını ortadan kaldırıyor mu?)

2. yeni almış olmama rağmen aleti elden çıkarıp yerine bir komple ev sinema seti (sony dav dz 230 gibi) almak.

3. evde kullanılmayan 2 adet 15 yıllık kenwood hoparlörleri bi şekilde aktif hale getirmek...ama divx player ile nasıl baglayabileceğime dair bi fikrim yok...anfi gerektirecek sanırım...bu durumda bi anfi ve 2 kenwood ile idare edip sistemi daha sonra hoparlör ilaveleri ile 5.1 e çevirmek mümkün mü?

şimdiden sağolun arkadaşlar...

• Orjinalden alıntı: eikinskjaldi
    selam arkadaşlar...

ya ne zor işmiş bu hakkaten ya...ekran başında günde en fazla yapabileceğimiz ya 2 bölüm lost ya bi film en fazla...ama seçemiyoruz işte sistemi...

arkadaşlar elimde philips dvp 5160 dvd divx player var. alternatiflerim ise şu şekilde ;

1. bu alete z5500 bağlamayı düşünüyorum. cihazda coax çıkış var. anfi gerektirmeden 5.1 ses almam mümkün mü? (öğrendiğim kadarı ile z5500 de dahili decoder var. bu durum 5.1 ses almak için anfi ihtiyacını ortadan kaldırıyor mu?)
    Mümkün, Z5500 ampli gerektirmez.

2. yeni almış olmama rağmen aleti elden çıkarıp yerine bir komple ev sinema seti (sony dav dz 230 gibi) almak.
    Elden çıkaracağın dvd player ise gerek yok, AV Receiver+hoparlörler setinden oluşan paket sistemlerden alabilirsin...

3. evde kullanılmayan 2 adet 15 yıllık kenwood hoparlörleri bi şekilde aktif hale getirmek...ama divx player ile nasıl baglayabileceğime dair bi fikrim yok...anfi gerektirecek sanırım...bu durumda bi anfi ve 2 kenwood ile idare edip sistemi daha sonra hoparlör ilaveleri ile 5.1 e çevirmek mümkün mü?
    şimdiden sağolun arkadaşlar...
    Mümkün! Hele ki hoparlörlerin kaliteliyse giriş seviyesi bir AV Receiver'la tatmin edici sonuçlar alabilirsin...

• ARKADAŞLAR BEN TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜ BİRİ OLARAK BELKİDE SİZE SAÇMA GELECEK BİR SORU SORMAK İSTİYORURM. ELİMDE BİLGİSAYARIM İÇİN ALDIĞIM MİCROLAB MC-4500 MARKA 5+1 VAR MEMNUNUM KISITLI BÜTCEYLE BUKADAR OLUYOR.
    SORUM EVE YENİ ALDIĞIM LCD TV ME BUNLARI BAĞLAYA BİLİRMİYİM .BAĞLAYABİLİRSEM NASIL OLMALI.LCD TV 2X10 W. CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM
  • microlabın arkasında çıkışlar nasıl bilmiyorum. oyüzden microlab subwooferin arkasının tamanının resmini çek buraya ekle bir delcd tv nin arkasındaki çıkışları foto la ve ekle...yoksa çıkışları görmeden sadece compozit çıkışları varsa(kırmızı beyaz sarı renkte) oradan baglarsın ancak derim . buda pek yararlı olurmu bilmem...
  • Lcd Tv'ni değil, Uydu Receiver'inin ses çıkışlarını bağlayacaksın kolonlara. Eğer uygun fişler gerekiyorsa piyasa da her yerden bulabilirsin uygun ara kabloları. Çünkü muhtemelen kolonların kendi ses bağlantı ara kabloları bilgisayar ses kartı çıkışına göredir.

quote:

Orjinalden alıntı: turk922

ARKADAŞLAR BEN TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜ BİRİ OLARAK BELKİDE SİZE SAÇMA GELECEK BİR SORU SORMAK İSTİYORURM. ELİMDE BİLGİSAYARIM İÇİN ALDIĞIM MİCROLAB MC-4500 MARKA 5+1 VAR MEMNUNUM KISITLI BÜTCEYLE BUKADAR OLUYOR.
    SORUM EVE YENİ ALDIĞIM LCD TV ME BUNLARI BAĞLAYA BİLİRMİYİM .BAĞLAYABİLİRSEM NASIL OLMALI.LCD TV 2X10 W. CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM
  • --------------------------------------------------------------------------------

selamlar burada daha çok yeniyim umarım sesimi duyan biri çıkar bu sorunumu başka bir yere daha yazmıştım fakat topic galiba güncelliğini yitirmiş durumda belki buradan yardım alabilirim diye buraya da yazma gereğini duydum umarım beni kınamazsınız.
    Creative t6060 ses sistemini sunny sny-4000/divx model dvd ye bağlamakta sorun yaşıyorum.
    aux kablolardan 3 tanesinin işimi göreceği düşüncesinden hareketle uyguladığım bağlantı sonucunda sadece center, subwoofer ve ön uydular veya arka uydulardan ses alabildim ayrıca surround ses almayı umarken tüm kolonlardan aynı sesler geldi. bu durumda ne yapmalıyım acaba woofer çıkışlarında veya dvd nin girişlerinde teknik bir arıza mı söz konusu yoksa böyle bir bağlantı sonucunda amacıma ulaşmam mümkün değilmi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.