Şimdi Ara

ev sineması için hangi hoparlörü tavsiye edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.200 tl , max. 1.500 tl ye (peşin) kadar ev sinema sistemi için hop. tavsiye edermisiniz,
    müzik de dinlenecek ama öncelik ve yüzde tamamen sinemadan yana. tabi bu hoparlörleri dinleyebileceğim birde a/v receiver tavsiye de ederseniz çok iyi olur..
    satan arkadaşlar mail atabilirler ayrıca
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 10 Ekim 2009; 10:57:20 >

• Bu fiyata zor gibi görünüyor. En ucuz AVR 500-600 TL olarak düşünsek (ki.. bu fiyattaki AVR sizi mutlu edermi orası tartışılır) bakiye ile tataminkar bir 5.1 hop. seti kurulabileceğine pek inanmıyorum.

Belki hazır sistemlerden temin edebilirsiniz. Sony LG Samsung gibi markaların elektro marketlerde hazır sistemleri mevcut.
    Ör:http://forum.donanimhaber.com/m_27763014/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 10 Ekim 2009; 15:40:19 >
  • LG HT904TA aldım ve çok memnunum. Senin bütçen yüksekmiş bencede hazır sistemlerden birini tercih etmelisin.
  • çifti 140 tl'ye tannoy mx-1'ler var.. 70 tl de mxc'nin fiyatı. bide ikinci el avr ve sub buldunmu tamamdır. söylediğim tannoy'lar stereo pio lx5090 için kullanıyorum ve fiyatının çok üzerinde hoparlörler. başka bişey arama bunları al mutlu mesut yaşa.. 2. el 400-500'e çok iyi avr'ler var biraz araştır..sub'ıda biraz araştırmayla kendin bulursun artık. tannoyla ilgili link istersen veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 10 Ekim 2009; 16:27:01 >
  • almak isteğim sistemi yazarsam yardımcı olmak isteyenlere kolaylık olur diye düşünüyorum
    yazdığım gibi tamamen hi.def film izlemek için kullanmak üzere alacağım cihazları
    1_42'' plasma tv
    2_denon 1910 yada onkyo 607 ikincil olarak denon 1610-onkyo 507
    3_ 1 çift hoparlör
    @oronra
    yazdığım fiyat sadece 1 çift hoparlör için geçerli receiver ı da düşünmeyin fiyatın içinde yani 1.200-1.500fiyat aralığında 1 çift floorstanding yada bookshelf tavsiye edebilirsiniz ..düşündüğüm hop.lar olarak wharfedale 9.6 focal 714 v yada monitör audio rs6 bookshelf olarakda b&W 685 leri düşündüm ama fiyatları nedir tam olarak bilmiyorum receiverleri de yazdım zaten ...umarım daha açıklayıcı olmuşumdur tavsiyeleriniz için.
    @roohans tavsiyene tşk ama
    hazır sistem almayı düşünmüyorum,
    şimdilik 1 çift iyi bir hop. alıp sonra 5, 7 kaç tane hop. gerekiyorsa tamamlamayı düşünüyorum
    @gökay-52
    tannoyların fiyat çok uygun ama aslında daha yüksek bi seri istiyorum olmadı tannoylarla alırım onkyo 307 baya uyguna bi ev sinema sistemi yaparım ..tannoylarla değilde şu 2.el uygun fiyatlı çok iyi avr lerin linklerini versen iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 10 Ekim 2009; 23:20:52 >

• Tamam arkadaşım şimdi oldu
    ilk yazdığın mesaj ile şimdiki mesajın arasında dağlar var 1500TL ye kadar bir çift hop. alman mümkün elbette. Şimdi sana bir tavsiyede bulunacağım eğer imkanın varsa değerlendirmeni tavsiye ederim.

Eğer ileride front olarak b&w serisinden bir tower alabilirim bütçem buna uyar diyorsan, şu an bir çift 685 ile yola koyulabilirsin. İlerde tower ları alacağında ise 685 leri arkaya çekerek onlere b&w tower ları koyarsın. Hem uyumlu hemde performanslı bir set olur.

Ama yok b&w tower lar benim bütçemin üzerinde dersen, o zaman 4 adet 685 lede sistemi oluştuman mümkün fakat odanın ölçüleri burda önem kazanıyor. Büyük bir odan varsa tower tavsiye ederim, fakat odan çok büyük degilse yada odan büyük olsa bile izleme alanın çok büyük degilse yine 4 adet 685 olabilir. 2 sini çimdi diger ikisini sonra alabilirsin.

Yok illa önlere tower almak isterim dersen yine bir çok alternetif var tabiki.. RS6 ları önce dinlemeni tavsiye ederim, kendi özgü bir sesi vardır, kimi begenir kimi begenmez. Bence eskiden albenisi çok daha fazlaydı ama saolsun Extreme fiyatları şişirip duruyor. Şu anki fiyatıyla çokbir albenisi yok kanımca.

WF 9.6 da bir alternetif elbette, oldukça heybetli hop. ler. Ama 1500Tl civarında bir bütçe ile birazdaha zorlanarak daha iyi bişiler elde edilebilir diye düşünüyorum.
    Focal in 7xx serilerinden çok haz etmem ama dinletileriniz sonrasında begenirseniz bize laf düşmez

Sevgiler..

quote:

Orijinalden alıntı: burak.han

almak isteğim sistemi yazarsam yardımcı olmak isteyenlere kolaylık olur diye düşünüyorum
    yazdığım gibi tamamen hi.def film izlemek için kullanmak üzere alacağım cihazları
    1_42'' plasma tv
    2_denon 1910 yada onkyo 607 ikincil olarak denon 1610-onkyo 507
    3_ 1 çift hoparlör
    @oronra
    yazdığım fiyat sadece 1 çift hoparlör için geçerli receiver ı da düşünmeyin fiyatın içinde yani 1.200-1.500fiyat aralığında 1 çift floorstanding yada bookshelf tavsiye edebilirsiniz ..düşündüğüm hop.lar olarak wharfedale 9.6 focal 714 v yada monitör audio rs6 bookshelf olarakda b&W 685 leri düşündüm ama fiyatları nedir tam olarak bilmiyorum receiverleri de yazdım zaten ...umarım daha açıklayıcı olmuşumdur tavsiyeleriniz için.
    @roohans tavsiyene tşk ama
    hazır sistem almayı düşünmüyorum,
    şimdilik 1 çift iyi bir hop. alıp sonra 5, 7 kaç tane hop. gerekiyorsa tamamlamayı düşünüyorum
    @gökay-52
    tannoyların fiyat çok uygun ama aslında daha yüksek bi seri istiyorum olmadı tannoylarla alırım onkyo 307 baya uyguna bi ev sinema sistemi yaparım ..tannoylarla değilde şu 2.el uygun fiyatlı çok iyi avr lerin linklerini versen iyi olacak

• aslnda biraz kararsızım @oronra
    çünkü yeni ve ilk defa sinema sistemi alacam bunun için hani bütçeli olarak düşünürsem onkyo 307 yanınada wharfedale 9.1 yada tannoy bi sistem mi alsam diyede bi fikir var aklımda yada bi receiver bir çift hop. alayım sonra mı tamamlasam diye düşünüyorum..
    b&w 685 lerin towerlarını alırım almasına ama en az 1 yıl sürer almam özelden şu benim yazdıklarım vede senin tavsiye edeceğin hoparlör çiftlerinin fiyatları nedir hangi fiyat aralığında dolaşıyordur yazabilirmisin rica etsem
    bu arada size laf düşer tabikionun için sizlere soruyoruz değilmi yardımların ve yazıların için saol..
    ya çıkabiliceğim en ama en son fiyat bu @oronra bişe olmazmı diyorsun biu paradan ne dersin? max+ max +max 1500 tl
    senin vede hi-fi cı biçok arkadaşıda-forumdaşı da takip ediyorum bu arada konuşmalara katıl(a)masam da inaılmaz bilgi veriyorsunuz ellerinize sağlık
    unutmuşum ilk msj da tamamlayayım:D
    önler için tower arkalar için bookshelf düşünüyorum ama 685lerin fiyaını bi öğrenirsem son yerleştirme şeması nasıl olur ona göre karar vermem gerekecek.. ama dediğiniz gibi olur ;685 ki şart değil daha aşağı modellerde olur önler önce book sonra tower olur önlerede towerlar alınır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 11 Ekim 2009; 0:01:15 >

• Jamo nun 5+1 setlerini tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: systemstyle

Jamo nun 5+1 setlerini tavsiye ederim

set almayı pek düşünmüyorum ama link verirseniz inceleme imkanım olur en azından yada model adı bakalım internetten

• sahibinden'e sony str deyip aratırsan bi çok sony avr karşına çıkar ..strdb940 kullanmış biri olarak 400-500 tl gibi bulabileceğin en iyi avrlerden biridir. tüm qs serisi avr'lere bakabilirsin.
  • sevgili burak.han konuya girerken müzikten ziyade sinema için hop. ve avr düşünüyorum diye yazmışsın,o sebeple 1500 tl ye 5.1
    set alma imkanın oldukça fazla,vede bu setle sinema izlerken bence keyif almaman imkansız.başta dediğin gibi çoğunlukla amaç
    sinema ise.daha sonra iyi bir sub ekleyerek keyfinide katlayabilirsin.ondan dolayı bir çift hop. için o kadar para vermene gerek
    yok bence.
    fakat işin içine müzik girecekse, o zaman tabi iş biraz değişiyor.sinema ve müzik bir arada olacağı için hem avr nin hemde hop.lerin
    fiyatı yükseliyor.avr lerde örneğin onkyonun 8xx li,yamanın 2065 ve 1900 lü,marantzın 6 ve 7 li serileri gibi hem sinema hem müzik
    açısından tatmin edecek serilerine yönelmen gerekirki bunların fiyatlarıda yaklaşık 2000 tl lerden başlıyor.hop. e gelince bu tarz bir
    avr alınca tabiiki ona uygun bir hop.seti alman gerekir,böylece fiyatlar otomatik olarak yükselecek,oronra nın önerdiği B&W 685
    ve rs-6 bence gayet iyi hop.ler.tabi bence önce rs-6 muhakkak dinlenmeli,fiyatını tam bilmiyorum ama çok abartı değil ise ilk tercih
    olmalı bence.ayrıca wharfadale evo-30 yada 40 da bence bu tip çok başarılı hop.lerden,onlarada bakmanı tavsiye ederim.
    başa döner ve sinema ağırlıkla izleyeceğini tekrar düşünürsek bu durumda benim mantığım yine 1500 tl ye bir 5.1 yine 1500 tl
    civarında bir avr alıp müzik olayına çok takılmadan hem izleyip hem dinlemen yönünde ağır basıyor.bu işte zira "ne kadar ekmek
    o kadar köfte" deyimi tam olarak her şeyi anlatmakta.
    sinema için sana yamaha 663-665-765,marantz 5003-6003,onkyo 607 leri avr, jamo 606hcs3 5.1,wharf.10 veya 9 serisinden bir
    5.1 i de hop.seti olarak tavsiye ederim.bunlardan kuracağın bir sistemle bence mutlu mesut yaşarsıntoplamdada sana 3000-3500
    tl ye mal olur...

• quote:

aslnda biraz kararsızım @oronra
    çünkü yeni ve ilk defa sinema sistemi alacam bunun için hani bütçeli olarak düşünürsem onkyo 307 yanınada wharfedale 9.1 yada tannoy bi sistem mi alsam diyede bi fikir var aklımda yada bi receiver bir çift hop. alayım sonra mı tamamlasam diye düşünüyorum..
    b&w 685 lerin towerlarını alırım almasına ama en az 1 yıl sürer almam özelden şu benim yazdıklarım vede senin tavsiye edeceğin hoparlör çiftlerinin fiyatları nedir hangi fiyat aralığında dolaşıyordur yazabilirmisin rica etsem
    bu arada size laf düşer tabikionun için sizlere soruyoruz değilmi yardımların ve yazıların için saol..
    ya çıkabiliceğim en ama en son fiyat bu @oronra bişe olmazmı diyorsun biu paradan ne dersin? max+ max +max 1500 tl
    senin vede hi-fi cı biçok arkadaşıda-forumdaşı da takip ediyorum bu arada konuşmalara katıl(a)masam da inaılmaz bilgi veriyorsunuz ellerinize sağlık
    unutmuşum ilk msj da tamamlayayım:D
    önler için tower arkalar için bookshelf düşünüyorum ama 685lerin fiyaını bi öğrenirsem son yerleştirme şeması nasıl olur ona göre karar vermem gerekecek.. ama dediğiniz gibi olur ;685 ki şart değil daha aşağı modellerde olur önler önce book sonra tower olur önlerede towerlar alınır..

Arkadaşım sanırım 685 in çift fiyatı 800 dolar civarlarındaydı. İskontosu vs. derken 1500TL lik bütçene sığdırabilirsin diye düşünüyorum. GÜzel birde AVR alırsan ilk etapta seni alır götürür. Akabinde frontlarını aldığında 685 leri arkaya çeker yavaş yavaş voltranı oluşturursun

@gökay-52 nin verdiği örnek ürünler örnek alınacak ürünler degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 11 Ekim 2009; 14:11:59 >

• quote:

neden yeni formatları desteklemiyor diye mi ?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52

quote:

neden yeni formatları desteklemiyor diye mi ?..

Çok eski seri ürünler olduğu için.
    Ben Marantz SR5001 amfimi bile satmaya kıyamıyorum ama almak isteyen olursa düşüne de bilirim. Emin ol SR7000 den daha da iyi bir cihazdır.
  • quote:

Çok eski seri ürünler olduğu için.
    Ben Marantz SR5001 amfimi bile satmaya kıyamıyorum ama almak isteyen olursa düşüne de bilirim. Emin ol SR7000 den daha da iyi bir cihazdır.

öyleyse dostum sende bilirsinki cihazın eski olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez. senin cihazı bilmiyorum ama 7000'i biliyorum str-db 940 ile devreler onlar aynı dönemin cihazları. ilk çok kanallı (dd ve dts) sinema formatlarının avr'leri. ve fazladan arkaya 2 kanal kullanılmayacaksa 5.1 fazlasıyla yetrli diye düşünüyorum. v şuda var ses formatlarını çözen çipi eski olabilir ama ses devreleri (trafo, malzeme v.b) şimdiki bi çok cihazdan üstündür diye düşünüyorum. neyse nutuğa gerek yok ikimizde aynı şeyleri düşünüyoruz.

pre-in girişleri varsa bencede satma .. yarın öbür gün sesi kendi çözen bi palyer alırsın emin ol analog bağlantı ile digitalden daha iyi ses alabilirsin kablo kalitesine bağlı olarak.

• çalıştığım vede çalışma durumumuzda nete giremediğim için aralıklı yazabiliyorum kusura bakmayın.
    hem receiver ı hemde hop.ların ikisini alabileceğim aynı bir yer olsa da iyi bi indirim alabilsem.
    @tamerege artık netten türkiye satış temsilcilerinin telefonlarını yazdım aramaya başlasam iyi olur ama set değil yine 1 çift hop. almayı düşünüyorum listeyi şu şekilde yapacam
    b&w 685
    monitör audio rs 6(bunların br 5-6 modelleri nasıllar acaba ?)
    wharfedale 9.6
    receiver olarakda denon 1910-1610
    onkyo 607-507
    marantzlar inanılmaz pahalı o ne fiyatlar öyle liste dışı malesef
    yada yine aynı markaların giriş modelleri onkyo 307-yamaha 465 gibi
    bence de mutlu mesut yaşıcam bi alsam ve uzun süre kullanırım yani ''kaşıntı''tutan biri değilim
    şöyle yapsam olurmu ki; bi adet onkyo 307 alsam yanınada wharfedale
    in yeni çıkmış vanus 300 serisini alsam sadece sinema için yeterli olurmu
    hemde bütçeyi yormamış olurum.. 685 ler de bir rüya olarak kalsa
    @oronra sizdeki marantz nedir ne değildir bilmiyorum ama madem konu cihaz aramakla ilgili fiyatını yazarmısınız bu tip cihaz almayı düşünen benim işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 13 Ekim 2009; 22:17:25 >

• Konuyla ilgili PM attım.

quote:

@orora sizdeki marantz nedir ne değildir bilmiyorum ama madem konu cihaz aramakla ilgili fiyatını yazarmısınız bu tip cihaz almayı düşünen benim işte
  • uzun süre kullanacağım diyorsan bence yeni nesil ses formatlarını destekleyen bir avr tercih etmende fayda var.onkyo 307
    yamaha 465 gibi giriş modellerini kesinlikle tavsiye etmem.olacaksa en az yamaha 663 yada düşündüğün gibi denon 1910
    kesinlikle tercih etmelisin.yok bluray ve yeni nesil ses formatları ile işim olmaz ben yalnızca dvd seyredeceğim dersen
    oronranın marantz 5001 inide düşünebilirsin.
    bu arada 9.6 gibi bir hop.ü 307 veya 465 ilede biraz zor sürersin onuda hatırlatmak isterim...
  • Bütçeni ve hi-fi hastalığının bulaşma evresini yaşadığını göz önüne alarak derim ki,
    Postanem'in Yamaha RX-V659'u ve cfiliz'in Wharfedale 9.6'sı başlangıç için bence ziyadesiyle uygun olur...
    İleride virüs kanında dolaşmaya başlarsa, bu ikiliyi elinden çıkarır daha üst seviye cihazlara yönelirsin,
    Selamlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.