Ev sinema sistemi için kullanacağım bir projeksiyon cihazı arıyorum. F/P oranı benim için önemli, bütçem çok fazla değil. Full hd olması tercihimdir. Ancak projeksiyon konusunda tecrübem olmadığı için örneğin 800x600 çözünürlüğe sahip bir cihazda full hd bir film izlemenin ne kadar performanslı olduğunu bilmiyorum. İzleme mesafem 3,5 metre civarı olacak. Gün ışığında kullanmayı düşünmüyorum. Lamba ömrü ise en az 3000 saat uygun olur diye düşünüyorum.
Böyle bir cihaz tavsiye edebilir misiniz?
Epson tw5100 var şuan en uygun fiyatlı full hd cihaz o dur...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sıkıştırılmış görüntülerin kalitesi nasıl acaba? Örneğin 720 p olan bir projeksiyonda full hd bir film oynatınca nasıl bir görüntü alıyoruz? Ayrıca sıkıştırılmış çözünürlük olarak full hd destekleyen ancak native çözünürlüğü oran olarak 16:9 olmayan (mesela 800x600) projeksiyon cihazları var. Acaba bu cihazlar hd görüntüyü nasıl sunuyor?
Ben yeni aldım aynı amaç için: Benq W1070. İnternette çok iyi yorumlar vardı, gerçekten de cihaz çok iyi çıktı. Tavsiye ederim.
Geçen yıl optoma hd131xe aldım HDMI ları bozuk çıktı hd 141x ile değişim yaptılar. HD 131xe için bişey diyemem kullanamadım ama 141x in 3D si benim çok hoşuma gitti RF gözlük vardı (24 saat kadar kullanıp sattım). Şöyle ki modelini bilmediğim bi samsung 3D TV ile kıyaslarsam gözlüğü takınca görüntüleri kaliteleri aynıydı diyebilirim. Belki dışarı çıkış efektleri daha iyi olabilir. Bu cihaz türkiyede pek yok samırım ama H26 modeli var bunlar düşünülebilir.
Forumdaki üstatlar ayrıca Benq w1070 ve epson TW5200den de baya bahsediyorlar.
Tecrübeli ardaşlar bize seçim konusunda yardımcı olsalar müteşekkir oluruz. Formu 1yıldır okuyorum hala kesin bi kanaat getiremedim w1070 in 3D si mi daha iyi yoksa H131xe benzeri optamaların mı yada epson tw 5200 ün mü?
VE ben optoma gt1080 bakıyorum şu aralar acaba bu kısa mesafe optoma h26 kadar iyi 3d performans verir mi?