Şimdi Ara

Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    50 cm lik siyah pay max siyah alanı yani perdeyi sonuna kadar indirirseniz ust tarafta ki siyah oranı bu
    ,siz rafı tavandan 50 cm mesafeye montaj yaparsınız ve perdeyide sonuna kadar indirmişseniz evet görüntü bu seviyeden başlar.

Perdeyi ne kadar indireceğiniz tv standın yüksekliğini de bağlı biraz.
  • Anladım,

Şimdi krişe kadarki yükseklik 225 cm, tv sehpa yüksekliği 55 cm, eğer görüntüyü krişten verirsem 170 cm alan kalıyor...hatta perdeyi direk krişe takabilirim... (yani duvara, tavana değil) takar, TV.yi de duvara monte ederim napaşım)

Duvara monte edildiğinde perde il duvar arasında kaç cm mesafe kalır acaba...

Karşı duvarda da aynı krişten var fotodaki gibi, oraya da şu şekilde bi aparar alır bağlantıyı geçekleştiririm...diye düşündüm...

Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ? Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ? Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNDYING -- 16 Temmuz 2013; 17:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakın 170 cm yeriniz kalıyormuş ama 300x225 perde alacaktınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Bakın 170 cm yeriniz kalıyormuş ama 300x225 perde alacaktınız

300x225 alacaktım ama 170'ini kullanacaktım

300 cm için 16:9 formatına isabet eden yüksekliği hesaplamamıştım şimdiye kadar...
  • İşte o zaman böyle bir projektör görüntünüz olacaktı nispeten, sizce şık olur muydu

Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

İşte o zaman böyle bir projektör görüntünüz olacaktı nispeten, sizce şık olur muydu

Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ?

Şık gözükmese de karanlıkta odaklanma problemi olmaz bence...yani alttan üstten eşit boşluk olsun yeter...

Sen kurmadın mı sistem @eozen ?

Bu is kolay degil, bayagi kafa yoruyor...

Buar yerlerini buldum bu arada, kağıttan gözüküyormuş, bir de 240.lik perdenin zamanla göze kucuk gelecegini dusunuyorum o yuzden 3 metrelik alıp perdeyi indirdiğim zaman hoparlörleri biraz kenara kandırırım artik..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen bana bakma dostum, ben bayağı bir süre araştırma yaparım :)
    Zaten yurtdışındayım bir süre, dönene kadar araştırmaya devam :)
    Valla izleme mesafen, perdenin açıldıgında salondaki duruşu vs.. bunlar
    ok ise tabii ki 3m alabilirsin zevk meselesidir. Ama bence 16/9 olmayan
    perde şık olmuyor yukarıda gösterdiğim gibi. Mesela sinemaya gittiğinde
    kare ya da kareye yakın bir perde görsen ve içinde 16/9 film izlesen
    hoşuna gider miydi, ben o açıdan bakıyorum kendi zevkime göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 18 Temmuz 2013; 1:14:13 >
  • Epson wireless modelinde oyunda lag testine iliskin bir video buldum, Prof oyuncu degilim tabii ki ama milisaniye bu ise farkedilecek seviyede bence...

Bu kablolu bağlantıda olmuyordur umarim...

http://www.youtube.com/watch?v=5JSwnbBoxf0

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UNDYING U kullanıcısına yanıt
    videodaki model geçen yılın modeli,bildiğim kadarı ile yeni serilerde bu değer dahada düşürüldü.
    Input Lag değeri bugün evimizde kullandığımız plazma,led/lcd tv lerde de vardır ,Bu panellerde Game moduna geçtiğinizde
    panel kendini yavaşlatacak diğer etkenleri kapatır.Projeksiyonda bu olay biraz daha sınırlıdır,kullandığınız kablo,çözünürlük
    ekran tazeleme oranları ve transmitterın mesafesi bunlar hep lag değerini etkileyen faktörlerdir.
  • Şu sıralar idareten bir LED TV alacağım için Televizyonlar bölümüne de bakıyorum.

Görüyorum ki dediğiniz gibi input lag'dan bahsedilen modeller var... Bundan tam 5 sene önce Sony 40V4000 LCD panel almıştım (cash 2.250 TL vermiştim hiç unutmam) backlight falan hadi neyse var da, hiç lag sorunu yaşamadım.

Sizin incelemeniz (5910 vs 6100) gayet faydalı oldu benim için, 5910 alacak gibiyim. Ama 2 ay daha beklesem mi yoksa şimdiden alsam mı ona karar veremedim...

Yorum ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNDYING -- 18 Temmuz 2013; 14:51:20 >
  • Epson 5910 siparisi vererek sistemin ilk bilesenini aldim.

Darisi diger bilesenleri guzelce kurmak var...sirada perde var, ya 300x169 ya da 265x149 olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Epson 5910 siparisi vererek sistemin ilk bilesenini aldim.

Darisi diger bilesenleri guzelce kurmak var...sirada perde var, ya 300x169 ya da 265x149 olacak...

Güle güle kullan hocam, tam sistem bitince fotoğraflarını bekliyoruz :)
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Özetlemeye çalışacağım ama biraz uzun olacak yazacaklarım...bu konuya bayağı bir kafa yoruyorum çünkü...(Daha önce bu sistemi kurmuş olan siz tecrübeli kişilerin tavsiyelerini, özellikle altyapı (kablolama, perde alanını belirleme, projeksiyon yeri, vb.) önerilerinizi bekliyorum...

Eylül ayında düğün sonrası oturacağım yeni evin 30 metrekare salona (6x5 metrelik) Projeksiyonlu ev sinema sistemi kurmayı planlıyorum...Evin bir odasını da kullanabilirdim ama salonu tercih edeceğim...

Sistemi kuracağım yer aşağıdaki fotoğrafta açıkça görülmekte (başka bir evin fotosu olduğundan kağıt siyah değil aslında)...

Kirişlerle çevrili bu alanın genişliği 2,90 yüksekliği ise 2,20 metre...Kiriş ve tavan arası da 35 cm...yani tavan yüksekliği 2,55 metredir...

Sistemin elektronik bileşenleri olarak;

- Epson TW5910 (oyun ve hızlı sahnelerdeki input lag nedeniyle kablosuz almayım dedim)
    - Özelliği ve fiyatı düşük 47-55" arası bir TV
    - AV receiverlı ses sistemi (Pioneer HTP-322'li sistem alındı)
    - Playstation
    - HTPC
    - Digiturk
    - Modem

Kullanacağım.

TV ünitesini ikinci resimdeki şekilde yaptımayı düşünüyorum...genişliği 2,40 metre olsun ki kenarlardeki 25'er cm. boşluğa hoparlör koyabileyim...Sarı dolgular ses sistemini gösteriyor...kırmızı dolapların önü açık, kenardakilerin kapalı...turuncu alanda duvara monte edilmiş bir dolap olacak...resimdeki her kare 5cm.ye tekabül etmektedir ve ölçüm yapılarak eşyalar çizilmiştir.

Sorularım:

1- Motorlu perde düşünüyorum. 500-750 TL bütçeli. Ölçüleri ne olmalı (kare alanın genişliği 2,90 yüksekliği tavana kadar 2,55 metre idi) 240 x 200 mü 300 x 225 mi?? 3 metre olursa ve hoparlörleri düşündüğüm gibi yerleştirirsem perde indiğinde hoparlörlerin önüne inecek...bu sesi etkiler değil mi? ya da hiç bir sıkıntı olmaz mı? Eğer etkilerse ya 240'lık perde alcam ya da hoparlörleri perdeyi kullanacağım zaman biraz yana çekeceğim.

2- Perdeyi (kapalıyken) nasıl kamufle edebilirim, alçıpan kullananlar ve oraya bir alan yapanlar olmuş ama benim öyle bir imkanım yok galiba...tavana-perdenin etrafına TV ünitesi ile uyumlu tahtadan çerçeve gibi birşey mi yaptırsam?

3- Perde motoruna elektriği nasıl çekeceğim, mecburen kablo kanalı kullanıp görüntüyü biraz bozacak mıyım?

4- Projeksiyonu tam karşı duvara yaptıracağım bir rafa koymayı düşünüyorum. mesafe 4,5 - 5 metre falan olacak... Sizce uygun mudur?
    15-20 metre HDMI kabloyu süpürgeliklerin üzerinden kablo kanalıyla projeksiyona kadar geçireceğim. ayrıca bir de Priz çekmem gerekecek bu alana...

Teşekkürler

Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ? Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ? Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ?

Hocam evin bitmiş halinin fotoları mevcut mu? Merak ettik :)

• Bitti ama perdem çok kötü :(((

Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ? Ev Sineması Kurulum Altyapı Önerileriniz ?

• Sanirim perde orta noktasindan sehim yapmis(bel vermis) dolayisiyla perdeniz kirisik duruyor. Eger perdem kotu derken goruntu kalitesini etkilemesi manasinda soylediyseniz bilemiyorum ama kirisikliksa sizin dert ettiginiz konu, sehimi duzeltince normale donecektir goruntusu
  • quote:

Epson 5910 siparisi vererek sistemin ilk bilesenini aldim.

Son tahlilde perde boyutlarında hangisini tercih ettiniz? İzleme mesafem 5 metre. Acaba hangisini tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RFKGRSN -- 11 Şubat 2015; 10:04:38 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.