Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.224
Cevap
109
Favori
228.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Web arayüzü uygulaması otomatik yükledi

• Keenetic Hopper ve Sprinter sahibiyim. İki cihazı da ISS'in verdiği routerın lan çıkışından router olarak kullanıyorum. ISS'in verdiği router 800-900 arası wifi hızı verirken Hopper ve Sprinter 400-500 arasında veriyor? ISS'in verdiği routerın piyasa değerinin Hopper ve Sprinterdan fazla olduğunu sanmıyorum. Kanal ayarı, maksimum iletim vs. her türlü ayarı değiştirerek denedim sonuç aynı. 14 Pro cihazla yaptığım testleri paylaşıyorum.

ISS ROUTER

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

SPRINTER

HOPPER

• değerlerde dikkatimi çeken sol taraflar türksat

1-euronet telekom

2- posive telekom

sanırım ping yaptığı yerler

alttaki değerler türksat kablonet

bağlantı

bu nu anlayamadım

• BILGILI B kullanıcısına yanıt

Örnek olsun diye speedtest sonuçlarından direk seçerek attım. Aynı sunucuya atılan testlerde de sonuç aynı. Şöyle söyleyim Keenetic cihazlara bağlandığımda herhangi bir serverde 500 üstü göremedim. Aynı sunucuya atılan testleri de atabilirim. Hatta 1000 mphs hızlarda genelde 10 gigabit sunuculara test atılmasını tavsiye ediyorlar. Nperften o şekilde attığım testler de mevcut. Aynı sunucuya atılan test sonucunu da paylaşıyorum.

• daha önce türksat kullanıcısı idim tplink modem vardı, şimdi sol kullanıcısıyım zte eski modeli var ve bazı araştırmalar yapmak durumunda kaldım bazı apk uygulamalarda ki sorunlar için; bazı modemlerde ve bazı durumlarda hem yazılımsal kısıtlama hem ıp üzerinden bant daraltma vs. ile ilgili sorunlara ulaştım. Bu nedenle; ıss lerin verdiği modemlerden vazgeçip kendim modem alacaktım,

Acaba! hopper yazılımı geniş ve biraz dikkat isteyen cihaz oradan bir karışıklık olabilir mi? ya da iss ya ait router yazılımı iss denetiminde daha mı? farklı

Hopper ve Sprinterı farklı yazılım sürümleriyle test ettim. Kablonetin verdiği Router ZTE F6600. Alışılmışın aksine ONT ye fiber kablo girip yine fiber kablo çıkıyor, cat kablo değil. Routera da fiber kablo giriyor yani ontden çıkıp. Bu yüzden ZTE routerı iptal edip yerine Keenetic koyma şansım yok. Kaldı ki ZTE nin arayüzüne hiç girmedim ayar bile yapmadım. Keeneticte denemediğim ayar kalmadı. Testlerin hepsi router’ların dibinden aynı cihaz ile yapılıyor. Tek cihaz olsa yine cihaz kaynaklı sorun var derim. Hopper ve Sprinter olmak üzere 2 cihaz da aynı şekilde davranıyor. Kablolu olarak hem Hopper hem Sprinter 940-950 mphs veriyor. Yani WAN girişinden 900 üstü giriş oluyor ama bunu Wi-Fide nasıl 400-500 arası dağıtıyor. Araştırma yaparken Hopper ve sprinter özelinde bu sorunu yaşayan farklı kişiler olduğunu gördüm. 1000 mphs hızlar çok yaygın olmadığı için azınlık olarak kalmış olabiliriz. O kadar para verip Wi-Fi 6 destekleyen Router alıyoruz kablonetin verdiği Routerdan geri kalıyor. Olacak iş değil gerçekten. Telegram gruplarında Hopper ve sprinter özelinde böyle sorun olduğunu Titan almam gerektiğini söylüyorlar. Ben bu cihazlara boşuna mı para vermiş oluyorum onu anlamıyorum.
    Edit: Bant daraltma gibi bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Kendi ZTE çatır çatır veriyor hızı. Kablonette 1000 mphsde zorunlu olduğu için sabit ip de alıyorum. CGNAT gibi bir problemim de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnzmnz10 -- 30 Ekim 2023; 0:54:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• evet, kablosuz 5 ghz testlerde 100 mpbs de 64,... gören test, kabloluda 90,.. görmüş bu ve benzeri testler çok ve testerler da normal demişler büyük ihtimalle siz de incelemişsinizdir. zaten verilerinde kablosuz düşük kablolu yüksek değerlerde verim sunmuş sanırım kapasite girişi tam olsa da kablosuzda sınırlı bir çıkış var, aslında keneetic uzmanı arkadaşlar buradan bilgi paylaşabilirse memnun oluruz. keneetic hopper e niyetlendim buradan biraz daha bilgi edinmeyi umuyorum

Merhaba BILGILI,

KN-3610 ile KN-3810 arasında aşağıdaki linkte de göreceğiniz gibi yalnızca DSL port desteği farklı bulunmaktadır. Diğer tüm donanım özellikleri aynı olup KeeneticOS yazılımı tüm modellerimizde aynı yazılım ve uygulamalara sahiptirler. Alt yapınız DSL destekliyse KN-3610 HOPPER DSL modelini tercih etmelisiniz. Alt yağınız Fiber ise (EtherWAN) her iki modeli de tercih edebilirsiniz.

https://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-hopper-dsl,keenetic-hopper

Detaylı bilgi ve destek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

• grese kullanıcısına yanıt
    Merhaba grese,

Destek yada bilgi almak istediğiniz konuyu detaylıca bizlere yazabilir yada Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.
  • mnzmnz10 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar mnzmnz10,

Bahsettiğiniz durumun bir çok nedeni olabilir mevcut alt yapı topolojisi, cihazların desteklediği maksimum kablosuz bağlantı hızları Örnek: Bir cihaz AX3000 diğer cihaz AX1800 hızlarını desteklemekte. İstemcilerin bağlantı hızları vb. bir çok sebep olabilir, yaşadığınız durumu incelemek istiyoruz, lütfen destek@keenetic.com.tr adresimize konuyu açıklayan ve iletişim bilgilerinizin de olduğu bir eposta gönderin yada Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz. uzak bağlantı ile bağlanıp gerekli kontrolleri yaparak sizleri bilgilendirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEENETIC -- 30 Ekim 2023; 10:55:26 >
  • Merhaba

Keenetic modem sahibiyim 4,0 kararlı sürümü nereden güncellerim güncelleme yapınca internette bağlanmada sorun yaşarmıyım.?

• azata A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar azata,

Cihazınızı bulut üzerinden online olarak yayınlanmış son kararlı sürüm olan (cihaz modeline göre değişkenlik gösterir.) desteklediği sürümüne yükseltmek isterseniz, web ara yüz ekranından yada mobil uygulamanız ile Genel sistem ayarlarında bulunan Kararlı sürüm kanalını seçerek cihaz modelinizin desteklediği son kararlı sürüm olan sürümü yükleyebilirsiniz.

Geriye dönük kararlı bir sürüme dönmek istiyorsanız sebebi ile birlikte cihazınızın tam modeli yada seri numarasını ile birlikte talep ettiğiniz sürümü belirterek destek@keenetic.com.tr adresine talebinizi ileten bir eposta göndererek talep edebilirsiniz.
  • selam daha önce yazmıştım, sol yeniledim şu an eski zte267A modem kaldı yeni wifi 6 önerdiler kabul etmedim. şimdi keneetic hopper 3610-3810 arasında ki fark nedir?

yüzde yüz pppoe çekip keneetic kullanabilir miyim?

alınca olmama duruma olursa iade sıkıntısı da olacaktır.

bilgi paylaşırsanız durumumu netleştirmek isterim.

teşekkürler keenetic

Üstadım aradaki farkı firma yetkilisi arkadaş link vererek daha önce yazmıştı:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157204835

Özetle Keenetic ürünlerinin isminde DSL takısı varsa hem modem hem router'dır; yoksa sadece router'dır. Bunun haricinde aynı isimli ürünlerin diğer tüm özellik ve yazılımları aynıdır...
    Fiber kullanıcısı olduğunuzdan sadece router özelliğinde olan ürün işinizi çözecektir, ileride DSL bağlantı kurma durumu varsa (örneğin kiracısınız, taşındığınız yeni evde fiber olmama durumu gibi) o zaman DSL özellikli ürünü tercih etmeniz mantıklı olacaktır.

• üstad orayı incelemiştim, farklı yerlerde karşılaştırmalarda da farklılıklar var o nedenle yineledim.

ama asıl olan sitenin verileri haklısınız. 3810 olabilir

Merhaba BILGILI,

Daha önceki yorumumuzda da belirttiğimiz gibi ""KN-3610 ile KN-3810 arasında aşağıdaki linkte de göreceğiniz gibi yalnızca DSL port desteği farklı bulunmaktadır. Diğer tüm donanım özellikleri aynı olup KeeneticOS yazılımı tüm modellerimizde aynı yazılım ve uygulamalara sahiptirler.""

keenetic.com.tr
    Cihaz özellikleri karşılaştırması | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-hopper-dsl,keenetic-hopper

KeeneticOS işletim isteminde EtherWAN PPPoE bağlantısı için "Önceki Router'dan Gönderilen Kullanıcı Bilgileri Al" özelliği bulunmaktadır. Bu özellik ile KeeneticOS daha önce kullandığınız ve kullanıcı bilgilerinizin girili olduğu routerdan kullanıcı adı ve şifreyi talep eder, mevcut kullandığınız router bu bilgileri iletiyorsa kullanıcı bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu özellik eski router cihazınızın kullanıcı bilgilerinizi iletmesine yada iletmemesine bağlıdır. Mevcut eski router cihazınız kullanıcı bilgilerinizi iletmezse KeeneticOS bu bilgileri alamaz.

Detaylı bilgi için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

• Teşekkür ederim not bilginiz benim için açıklayıcı oldu.

ZTE267A sol modem ile elimdeki TPlink wr741nd router(eski 150 mbps) bir deneme yaptığımda ki onda da pppoE bilgileri dahil,mac vs. aktarma seçeneği ile kurulum var kablo vs.wan vs. yaptığım testlerde içeri aktarımı yapmadı

sanırım sizin açıklmanız dahilinde bu iş benim için olumsuz sonuçlanacak.

Bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Ev kullanımı için hopper dsl veya carrier dsl düşünüyorum altyapım 75 mb vdsl destekli. Hangisini önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.