şuan gözlemlediğim kadarıyla yerlide en iyisi biraburada sanırım. metro markette bile ürünleri satılmaya başladı 33 lük bira |
EV YAPIMI BİRA (10. sayfa)
-
-
YouTube sayfası bile çok iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Muntons Bock bira yapımı bitmiş,şişeleme yapılmıştır.
27-28 gün 18-24 derece arasında bekledim.Çok nadir 26 dereceyi gördü ve hemen düşürdüm.İlk defa Bock bira yaptım.
Bu sefer starsan bir hayli köpürdü ben şaştım bu işe temizlemeli mi yoksa bırakmalı mı karar veremedim bir türlü.Öylece bıraktım umarım doğru yapmışımdır Fotoğraflarını çektim bir fikir edinmek için gönderiyorum.Bana kovada bekleme sonrasında bir sıkıntı var gibi gelmedi.
-
Sıkıntı yok hocam kruasen de oluşmuş, güzel kit bana şarap gibi geldiğinden kurmayı bıraktım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: muratalagoz
Sıkıntı yok hocam kruasen de oluşmuş, güzel kit bana şarap gibi geldiğinden kurmayı bıraktımTeşekkürler.
Bu arada ilk şişe kırılma olayını yaşadık.Tabandan patlama çatlama olmuş.Mutfak ile muhafaza ettiğim yer arasında uzaklık var,bugün ilk şişeyi açarken ya patlarsa diye neler neler geçti içimden ... Neyse ki sağlam kasalardan almıştım sanayi tip.yoksa zemin parke falan batmış idi. Patlama sesi gelmedi ama keskin kokudan dolayı sabah kalktığımda tahmin ettim.Sonrasında kasaların üstüne koymak için plaka almıştım onu koydum ,öylece duruyorlar artık.
Merak ettiğim şu ki buzdolabına aldığım zaman,şişelerin orada patlama ihtimali var mı ? Mayalar uykuya geçer ama bir sorayım dedim...
-
Sadece köpürecek mi süreç ne durumda diye bakmak için açtım.
Açar açmaz köpürme olmadı,kapak açarken aşırı bir ses gelmedi...Yalnız tadım sırasında bayağı acı tat geldi tabi sıcak olduğundan ve 4.günde olduğundan olsa gerek.
-
Bu şişe işini nasıl yapacağız acaba?
:Şşişe lazım da.
-
Bence hiç temizlemeye gerek yok,sıfır şişe almak mantıklı.Ama acele edin stok sorunu oluyor
-
Siseleri sifir aldim 33 luk. Riske girmedim.quote:
Orijinalden alıntı: eyorukBence hiç temizlemeye gerek yok,sıfır şişe almak mantıklı.Ama acele edin stok sorunu oluyor
4 gun oldu kiti kurali ama kovadan bildiginiz kirmizi sarap kokusu aldim. Yuksek sicaklik kurbani mi oldum acaba?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PAUL WALKER
Siseleri sifir aldim 33 luk. Riske girmedim.
4 gun oldu kiti kurali ama kovadan bildiginiz kirmizi sarap kokusu aldim. Yuksek sicaklik kurbani mi oldum acaba?
Alıntıları GösterOlabilir.Kaç derece idi ?
Benim şu anda kurduğum kit için benzer soru işaretlerim var.
Hangi tür olduğuna göre değişmek ile beraber 19-22 arasında tavsiye ediliyor.Ama 19-25'e kadar "olabilir" deniyor.Zaten normal oda sıcaklığı böyle.Özellikle merkezi sistemde oturanlar için.Cuma günü kurduğum kit sıcaklığı 28 ile başlayıp hemen 26 dereceye düştü.Böyle devam eder derken 24'ü gördüm ve 2 gün böyle sürdü.Kalktım baktım 22-20 olmuş bile.Bu kadar sık değişim daha önce görmemiştim.Fermante bitince düşüyordu ama çıkış var halen.Buğday birası yapıyorum kokuda henüz bir gariplik hissetmedim.
Merkezi sistem diye soğutma ısıtma için ekipman almamıştım ama artık alacağım.Yazın zaten yapmam ama bahar aylarında gerekebiliyormuş.
Asıl sıkıntı şişeleri saklarken sıcaklık kontrolü.Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum.Yaz dönemine denk gelecek çünkü beklemesi.
-
Hocam ben sizin kadsr ilerletemedim daha
Ilk defa kurdun kaynar su yapmistim ketilda. Onu ekledim kiti karistirdim sekerle beraber isi uctu kovada. Damacadan doldurdum en son ekledigim suyu soguk ekledim. 2 gun 28 29 seyretti. Strafor yaptim buz vs ekledim. Su an 19 22 arasi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Siseleri zaten fermente sicakligindan daha yuksek sicaklikta gazlanmasi icin bekletebilirsiniz, icime yakin 1-2 gun onceden soğutarak tortuyu cokerterek tuketebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: eyorukOlabilir.Kaç derece idi ?
Benim şu anda kurduğum kit için benzer soru işaretlerim var.
Hangi tür olduğuna göre değişmek ile beraber 19-22 arasında tavsiye ediliyor.Ama 19-25'e kadar "olabilir" deniyor.Zaten normal oda sıcaklığı böyle.Özellikle merkezi sistemde oturanlar için.Cuma günü kurduğum kit sıcaklığı 28 ile başlayıp hemen 26 dereceye düştü.Böyle devam eder derken 24'ü gördüm ve 2 gün böyle sürdü.Kalktım baktım 22-20 olmuş bile.Bu kadar sık değişim daha önce görmemiştim.Fermante bitince düşüyordu ama çıkış var halen.Buğday birası yapıyorum kokuda henüz bir gariplik hissetmedim.
Merkezi sistem diye soğutma ısıtma için ekipman almamıştım ama artık alacağım.Yazın zaten yapmam ama bahar aylarında gerekebiliyormuş.
Asıl sıkıntı şişeleri saklarken sıcaklık kontrolü.Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum.Yaz dönemine denk gelecek çünkü beklemesi.
Alıntıları Göster
-
25 derece sicaklik ustu meyvemsi tatlar olusturur , siseleme sonrasi gazlanma islemini daha uzun süre tutabilirseniz bunun önüne bir miktar geçilebilir.quote:
Orijinalden alıntı: PAUL WALKER
Hocam ben sizin kadsr ilerletemedim daha
Ilk defa kurdun kaynar su yapmistim ketilda. Onu ekledim kiti karistirdim sekerle beraber isi uctu kovada. Damacadan doldurdum en son ekledigim suyu soguk ekledim. 2 gun 28 29 seyretti. Strafor yaptim buz vs ekledim. Su an 19 22 arasi. -
Yüksek sıcaklıkta kovada fermante edilirse ve bu sıcaklık nedeniyle hızlı olursa şişede gazlanma aşırı bir şekilde devam eder diye bir düşünce oldu.Fazla gazlanma patlama riski demek.Bu yüzden biraz dikkat edeceğim ,yaz dönemine geliyoruz evin en karanlık noktasında bekleteceğim şişeleri.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes oyle yazmis forumlarda. Umarim aksi bir sey olmaz. Emeklerim bosa gitmesin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Onu da siseye koyduğun sekerle ayarlayacaksin hocamquote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Yüksek sıcaklıkta kovada fermante edilirse ve bu sıcaklık nedeniyle hızlı olursa şişede gazlanma aşırı bir şekilde devam eder diye bir düşünce oldu.Fazla gazlanma patlama riski demek.Bu yüzden biraz dikkat edeceğim ,yaz dönemine geliyoruz evin en karanlık noktasında bekleteceğim şişeleri. -
quote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Yüksek sıcaklıkta kovada fermante edilirse ve bu sıcaklık nedeniyle hızlı olursa şişede gazlanma aşırı bir şekilde devam eder diye bir düşünce oldu.Fazla gazlanma patlama riski demek.Bu yüzden biraz dikkat edeceğim ,yaz dönemine geliyoruz evin en karanlık noktasında bekleteceğim şişeleri.her şişeye şeker koymalısınız
-
Merhabalar ilk kitimi kurdum ve o heyecanla ölçüm almayı unuttum. Kovada 10 gün oldu ve 3 kere ölçüm aldım farklı günlerde. 1010 gösteriyordu finish kısmı. Şişelemeye başladım.(Mexican cerveza lager)Dekstroz şekeriyle kurmuştum. Aynı şekilde şişelerkende aynı şekilde ölçüsüne göre dekstrozla şişeledim.
Şu an şişelerde 6 gün oldu ve ara ara 33 lük şişelerden açıyorum denemek için. Kapağı açarken ses geliyor. Ama ne görüntüsü güzel ne de gazlanma var
Biliyorum evet acele ettim ama bu görüntü olmuştu en son kovayı temizlerken bildiğiniz kalıp kalıp maya kalıntısı.
-
Sıkıntı yok bir hafta daha bekle en azından 10 günü doldursun taş gibi bira'n olacak dostum merak etme:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: samil422Sıkıntı yok bir hafta daha bekle en azından 10 günü doldursun taş gibi bira'n olacak dostum merak etme:)
Hocam umarım öyle olur. Dün yine iki tane açtım. Açtıkça moralim bozuluyor.
Kovaya 1 kilo 100 gr dekstroz ekledim. 33 lük şişe olduğu için kalan dekstrozu da ölçekteki gibi şişelere ekledim. Bazıları dekstrozu daha fazla şişeye eklemen lazımdı dedi. Dediğiniz gibi ay sonuna kadar bekleyeceğim yoksa direk çöpe.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X