Şimdi Ara

Ev yapımı hepa Filtre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Rowenta Ro8221 model süpürgeye sahibim fakat hepa filtreye para vermemek için aklıma bir fikir geldi sizlere de danışayım dedim olabilitesi var mı diye.

Elimizde bulunan hali hazırda eskimiş kirlenmiş hepa filtrenin arka yüzeyinin yan taraflarında bulunan silikonumsu maddeyi özenle kesip yerine dışarıdan metreyle alacağım hepa filtreyi yerleştirip köşelere sıcak silikon sıkarak filtreyi yenilemek istiyorum.

Bu sayede hem filtreye vereceğim ücretten çok daha ucuza getirip hemde ucuz olduğundan sürekli değiştirip temizlikle uğraşmak istemiyorum.

Ne dersiniz bu duruma engel birşey olabilir mi?

Şuan Ankara 'daki birkaç filtre üreticisiyle mailleşiyorum konuyla ilgili bir fizibilite aşamasındayim eğerki çok çok ucuza denk getirirsem deneyeceğim ve burda fotoğraflarla adım adım sizle paylaşacağım. Şimdilik düşüncelerinizi merak ediyorum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ev Yapımı HEPA Filtresi: İç Hava Kalitenizi Yükseltin

Evlerinizde temiz ve sağlıklı bir hava solumak, genel sağlığınız için oldukça önemlidir. HEPA (Yüksek Verimli Partikül Yakalama) filtreleri, evlerinizdeki havadan virüsler, bakteri, alerjenler ve diğer zararlı partikülleri uzaklaştırarak iç hava kalitenizi yükseltmeye yardımcı olabilir.

Süpürge Filtresi Yerine Ne Kullanılır?

Süpürge filtreleri, zamanla toz ve kir biriktirebilir ve bu da verimliliğini azaltır. HEPA filtreleri bu sorun için ideal bir çözümdür, çünkü çok küçük partikülleri bile yakalarlar. Ayrıca, HEPA filtreleri tek kullanımlıktır, bu da onları hijyenik ve kullanımı kolaylaştırır.

Ev Yapımı HEPA Filtresi Nasıl Oluşturulur?

Kendi ev yapımı HEPA filtrenizi oluşturmak için birkaç basit malzemeye ihtiyacınız vardır:

• MERV 13 veya daha yüksek dereceli bir filtre malzemesi
    • Karton veya plastik bir çerçeve
    • Yapışkan bant veya tutkal

Filtre malzemesini çerçeve boyutlarına göre kesin ve çerçeveye yapıştırın. Filtreyi hava akışına izin verecek şekilde bir fan veya hava temizleyicisine yerleştirin.

Faydaları

Ev yapımı bir HEPA filtresi kullanmanın birçok faydası vardır:

• İç hava kalitesini artırır
    • Alerji ve astım semptomlarını azaltır
    • Zararlı partiküllerin solunmasını önler
    • Ev tozunu ve akarlarını azaltır

Önemli Hususlar

• HEPA filtreleri düzenli olarak değiştirilmelidir, çünkü zamanla tıkanırlar.
    • Ev yapımı HEPA filtreleri, ticari HEPA filtreleri kadar verimli olmayabilir.
    • Alerjiniz veya astımınız varsa, bir doktora danışmanız önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ölçülerine bak....Piyasada satılan bir çok model otomobiller için karbon polen filtresi var.Ölçüleri uyanı bulmaya çalış.. En yakın ölçüde olanı al.. Büyükse bir kenarını köşesini makasla traşla....Küçükse iki tane al yan yana yerleştir....Çok büyük olduysa birini makasla ölçüye göre kes.....Ev yapımı en kolay filtre imalatı...Koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebi olurmuş....Seçenek çok....Arayın, araştırın, ayarlayın.. Kolay gelsin..
  • yapıştırıcı olarak ne uyar bu işe? gerçi konu eski ama
  • Kendi konumu eski de olsa takip ediyorum genelde

ben filtre imalatı yapan bir firmadan metrelik olarak temin ettim hocam sizde temin edip uygun şekilde yapıştırabilirseniz olur.

örnek vermek gerekirse çok fiyat farkı olmadı ama yinede uzun vadede fiyat fark edicektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.