Şimdi Ara

Ev yapımı Tepegöz HD Projeksiyon 55 tl maliyet videosu ve resimleri karşınızda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
22.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Honolululum

quote:

Orijinalden alıntı: persipi

http://www.youtube.com/watch?v=tCTT21Mt9JI

metal halide 150 watt ampul+ateşleyici+balast 45 tl.

tepegöz 2. el almıştım daha önce 10 tl.

telefon kamerasıyla çektim görüntüler gerçek kalitesini ifade etmiyor. Ancak kesinlikle HD kalitede film seyrediyorum. 5 metreye x 3 metre görüntüyü duvara 4 metre uzaklıkdan net alabiliyorum.

ampul ömrü 12 bin saat ve yenisi 10-15 tl.

monitörün florasanları yanmıyordu starterı mı ne yanmış 140 tl istedi servis. bende böyle değerlendirdim.

her akşam dizi film 6 saat izliyorum. öyle teknosalarda yakından baktığınız projeksiyonlar gibi piksel piksel değil gerçek HD.

Merhaba, ben de yapmak istiyorum. Tepegözü nerden aldın acaba? Kaça alabilirim. Birde tepegözün içinden o görüntüyü nasıl yansıttın? Direkt üstüne koysak olmaz mı? İkinci el bir monitör alıp yapmayı düşünüyorum da.

Hocam ben el arabasıyla dolaşan hurdacının birinde görmüş 10 tl ye almıştım. Sahibinden.com gittigidiyor gibi sitelerde bulabilirsiniz. Elbette monitörü soyduktan sonra tepegözün üstüne koyuyoruz. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: akman7322

quote:

quote:

hocam tepegöze görüntüyü nasıl aktarıyorsun tepe gözün video girişi varmi.tepegözü hiç yakından incelemedimde

Hocam lcd monitörün kapağını söküyorum. asetat gibi kalıyor. onuda tepegözün üstüne koydum. zaten monitör olduğundan bilgisayarın vga çıkışından görüntü alıyorum. youtube için dns ayarlarını değiştirebilirsin

ok. hocam

Hocam o asetat gibi kalan kısmın ss sini koyabilir misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam tepegöze görüntüyü nasıl aktarıyorsun tepe gözün video girişi varmi.tepegözü hiç yakından incelemedimde

Hocam lcd monitörün kapağını söküyorum. asetat gibi kalıyor. onuda tepegözün üstüne koydum. zaten monitör olduğundan bilgisayarın vga çıkışından görüntü alıyorum. youtube için dns ayarlarını değiştirebilirsin

ok. hocam

Videoda 32. saniyede gözüküyor , bende tepegöz siparişini verdim diğer malzemeleride alınca başlarım projeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: gaming54

quote:

quote:

quote:

quote:

ok. hocam

Videoda 32. saniyede gözüküyor , bende tepegöz siparişini verdim diğer malzemeleride alınca başlarım projeye.

O kısmın tam oturması için ne yapmak lazım? Alttan boşluk kalmaması için?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

quote:

tepegözün üstünün boyutu kaça kaç (lcd yi koyduğun yer)
    lcd ekranın dışında kalan kısımlardan aşık geliyor sanırım.oraları kartonla felan kapatsan çok mu ısınır?

30 x 30 cm gibi birşey bende de 5cm lik bir alan açıkda kalıyor bende kartonla kapattım. hiçbir ısınma problemi yok. tepegözün tam ortasından hava verecek bir bilgisayar fanı fazlasıyla soğutmaya yeterli. Tepegözün içindeki soğutma içinde 1 bilgisayar fanı yeterli oluyor. Saygılar.

14" 16:9 ekran olsa tam olur ozaman.
    bende bozuk laptop var onun ekranını kullanabilirmiyiz acaba?
    vga çıkışını ,giriş yapabilirmiyiz?laptop açılmıyor ama ekran kartı bozuk.

Laptop çalışıyor olsa yapabilirdiniz. Diğer türlü ekranı çalıştırmanız pek mümkün gözükmüyor.

http://www.ebay.com/itm/LCD-Controller-Board-adapter-15-XGA-LG-PHILIPS-LP150X08-09-/370785925734?pt=US_Server_Boards&hash=item5654903a66
    böyle bir entegre alsak?

lcd nin backlightını çalıştırmamıza gerek varmı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lcd ekranın dışında kalan kısımlardan aşık geliyor sanırım.oraları kartonla felan kapatsan çok mu ısınır?

30 x 30 cm gibi birşey bende de 5cm lik bir alan açıkda kalıyor bende kartonla kapattım. hiçbir ısınma problemi yok. tepegözün tam ortasından hava verecek bir bilgisayar fanı fazlasıyla soğutmaya yeterli. Tepegözün içindeki soğutma içinde 1 bilgisayar fanı yeterli oluyor. Saygılar.

Laptop çalışıyor olsa yapabilirdiniz. Diğer türlü ekranı çalıştırmanız pek mümkün gözükmüyor.

http://www.ebay.com/itm/LCD-Controller-Board-adapter-15-XGA-LG-PHILIPS-LP150X08-09-/370785925734?pt=US_Server_Boards&hash=item5654903a66
    böyle bir entegre alsak?

Bu bordun pinleri sizin ekranın pin girişiyle uyuyorsa yapabilirsiniz. Back lighta gerek yok. Bendeki monitörün back lightı (florasanları) çalışmıyordu zaten. Birde O fiyata 2. el monitörde araştırabilirsiniz. Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

böyle bir entegre alsak?

Bu bordun pinleri sizin ekranın pin girişiyle uyuyorsa yapabilirsiniz. Back lighta gerek yok. Bendeki monitörün back lightı (florasanları) çalışmıyordu zaten. Birde O fiyata 2. el monitörde araştırabilirsiniz. Saygılar.

laptopu parçalarına ayırmam lazım ilk önce
    bu hafta sınavlarım var.hafta sonu bakıcam.
    monitörü çalıştırabilirsem tepegöz alırım.(nerden bulabilirim ucuza?)
    başka birşeye ihtiyaç var mı?
    lcd nin etrafında kalan kısımlara ayna koysak iyi olur mu?ışığı içeri yansıtması bakımından?

• sahibinden gittigidiyor gibi sitelere bakabilirsiniz. Ayna mantıklı geldi ancak görüntüde dengesiz ışık ve yansımalara neden olabilir. Denemeden bilemeyiz. Kolay gelsin.
  • Sonunda yaptım bende müsait olduğum bir zaman fotoğrafta ekliyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaming54 -- 19 Nisan 2013; 21:00:43 >
  • 14 inc lcd ve linkteki kontrolcüsünü 100 tlye verebilirim
  • Elinize sağlık yaratıcı fikirler türk halkında tükenmez
  • vidyoda görüntü nerdeyse yok gibi görünmüyor bile ama resimlerde var gibi de resimler açılmıyor bi saat yüklenmesini bekliyo kapattım
  • arkadaşlar elimde 1 adet tepegöz cihazı var çiftlambalı lambanın biri bitiktir zaten fiyatları max 10tl elektrikçide 300w ışık gücü var fiaytı 130 tl cihazın fanları cok iyidir.hiç kullanılmamış 150w balast kit 30tl lambayla verebilirim ayrıca 17" inç hazır soyulmuş monitörde var onuda 50tl ye veririm. toplam 210 tl. tek olarak 1adet tepegöz odak lensi ve optik aynada var 50tl.
  • Elinize sağlık güzel olmuş.
  • persipi P kullanıcısına yanıt
    piyasadaki 1000 lira üstü cihazlardan iyi demen saçma olmuş ama fiyata göre çok iyi film izlenecek nerdeyse bedava ürün. ama projeksiyonlara göre koyduğun vidyodan baktığım kadarıyla çok kötü gösteriyor silik yani
  • fena değil gibi
  • Güzel
  • Arkadaşın koyduğu videoda gerçekten belli olmuyor , resimlere bakın anlarsınız kaliiteside gerçekten yeterli.

• Nerdeyse bedavaya projeksiyon yapmışsın. Helal olsun size diyorum. Bunu akıl edip uygulamak bile başarıdır.
    Siz görüntüden menunsanız kim ne derse desin aldırmayın, keyfini sürün.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.