Şimdi Ara

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
52
Favori
19.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TwinExist

quote:

Orijinalden alıntı: skunk11

quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

detaylı görüşelim bunları :D

@Rookiee07

elektrik su bunlar dert değil hocam, getirirsin sondayı 100 mt inmeden yakalarsın suyu zaten.
    elektrik olayıda rüzgar tirbünü, güneş paneli yada diğer alternatif yeşil enerji çerçevesinde üretilebilir. artık kafanızdan atın şu bi yerlere bağımlı yaşama olayını.
    yalıtım olayı en basiti, izocam ve strafor kaplarsın, her ikiside makul fiyatlı malzemeler zaten. üstede sıva attın mı tamam, inan senin evinden bile daha sıcak olur.
    her şeyin bi çözümü var, yani bunlar küçük detaylar, böcekmiş, soğukmuş vb.

bir insan 5 kuruş parasız şekilde yaşayabilir, kapitalizm olayını artık insanlara nasıl empoze etmişlerse, parasız bişeyin olmayacağını düşünüyosunuz.

Tamam doğru diyorsun insan 5 kuruş parasız yaşar yaşamasına da senin dediklerini yapmak için konuyu açan arkadaşın arsaya,depoya vereceği para kadar para vermesi gerekir. Söz konusu alan küçük bir alan değil . 250000 bin depoya verecekseniz 60000-70000 civarıda en azından orayı yaşanabilir bir yer haline getirmeye verirsiniz kanımca . Ama ondan sonra isteklerinizi karşılayan,sizi tatmin eden bir mekana sahip olursunuz .
    Pan-Turk nickli arkadaşımız biraz afaki ve hayalperest konuşmuş rüzgar tribünü ,yeşil enerji vs. diyerek , güneş paneli ile ancak duş vs. için olan sıcak su ihtiyacını giderirsiniz yoksa elektriğinizi karşılamak gibi bir durum söz konusu değil .

Hayalperestlikle alakalı değil hocam, 20 bin tl'ye 600-700w elektirik veren sistemler mevcut.Bir forum sitesinde denk gelmiştim bulabilirsem atacağım.Ben bir ev alıp kendimi sınırlamak istemediğim için böyle bir çözüm yolu buldum.Isınmaya ve yalıtıma kafayı yoran arkadaşlar, yalıtım söz konusu olunca kafanıza bu kadar takmayın, komple dış cepheyi 15cm'lik yalıtımla tutuyorlar kaldı ki benim depo içten yalıtım olacak.Bu yüzden sıkıntım yok yalıtım konusunda sağlamda çalıştığım bir kaç firma mevcut üstelik.Isınma konusuda dediğim gibi açık hava boru tipi düşünüyorum aylık yaklaşık 240*290 arası bir ücret gelir(sadece ısınma için). Tabi farklı çözümler arıyorum bulunmayacak bir şey değil en kötüsü duvarlara ufo tarzı bir şey monte edersin

Hocam siz beni yanlış anlamışsınız . Ben olmaz demiyorum , hayalperestlik dediğim o değil güneş paneli,rüzgar tribünü gibi temiz enerjiden evin ihtiyacını karşılamak . Şebekeden suyu ve elektiriği almanız çok daha kolay ve az maliyetli olur

Komplesini karşılamaz o konuda haklısınız, öyle olsa kimse fatura ödemezdi değilmi

@The@Thing; hocam ev almak için bir miktar param mevcut, üzerine çalışarak bir şeyler katıp kendi şato'mu ilan edebileceğim umarım

• şehirden trafikten kirli havadan uzaksa bence olur tabi iç tasarımını ve detaylarıda düşünmelisin...güzel bir fikir
  • Güvenlik çok sorun olmaz. İyi bir güvenlik şirketinden sistemi alırsan mesela kapanma saatini bile ayarlayabilirsin. Yada diyelim 10-18 arası çalışıyorsun güvenlik şirketine bunu bildirik hafta içi 10-18 arasında şifreyi doğru yazarak giren olsa bile sizi ararlar mesela.

Isı için zaten hallederim diyorsunuz. Deponun garaj harici kısmını kullanılabilir bir şekilde düzenlerseniz sorun kalmaz gayet güzel, sakin bir yaşam alanı olur etrafıda ağaçlandırdıktan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZGR+

Şöyle birşey yapılsa nasıl olur?http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-depreme-dayanikli-celik-villa-74033536/detay/

Fena değil, ancak tercih meselesi.Bir aile kuracağımı bilseydim ve iyi bir aile babası rolü olsaydı hayatımda böyle bir şey düşündürdüm ama öyle bir düşüncem yok olsa bile henüz benim için çok erken, hayatı yeteri kadar yaşamadım, henüz sıra bana gelmedi sıra bize gelsin bi biz yaşayalım değil mi? PAN-TURK

• Çok iyi ya. Arsa alıp ufak bir tane yaptıracaksın resmen herşeyden uzaklaşmak için...

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi)
     Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi)

• quote:

Şöyle birşey yapılsa nasıl olur?http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-depreme-dayanikli-celik-villa-74033536/detay/

Hocam bu fiyata arsa dahil değil, arsa dahil olmadığı sürece fiyatı beni aşıyor üstelik
  • Hayırlısı diyelim kafandaki olursa güzel birşey olur... Yaparsan fotoğraf bekliyoruz..

İyi forumlar.
  • Tabiki çok yüksek fiyatı var, bunu sadece örnek olarak koydum. Tek katlı daha mütevazisi yapılabilir diyerekten. Klasik ev formlarından ben de pek hoşlanmayan biriyim, o yüzden arada bakarım böyle evlere iç geçirerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Hayırlısı diyelim kafandaki olursa güzel birşey olur... Yaparsan fotoğraf bekliyoruz..

İyi forumlar.

Bakalım, bende olayın heyecanı içerisindeyim.Haftasonu olsun gerekli bilgilendirmeyi yapacağım ve tavi gidip görene kadar kafamda tasarlamaya devam etmek zorundayım.Kış gelmeden ben orayı yaşanacak bir hale getirmek zorundayım çünkü, buda ha diyince olacak bir olay değil.Bu yüzden yılların çalışmaları şuanda proje aşamasında masada yatıyor her şey hazır, umarım bir aksilik çıkmaz ve hayalime kavuşurum.Umarım sizler daha iyilerinde oturur, daha iyi yerlerde yaşarsınız
  • Fazla tekin Durmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman veya iron man dan mi özendiniz

Ben de isterim aslında geniş geniş bir yerde yaşamak ama ısıtma için güzel bir sistem olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Batman veya iron man dan mi özendiniz

Ben de isterim aslında geniş geniş bir yerde yaşamak ama ısıtma için güzel bir sistem olmalı

2001 yılında new york'ta geçen bir film izlemiştim, brooklyn'de sahilde bir depo vardı.Ordan beridir hep aklımda son 2-3 yıldırda bu konuda çalışmalarım ve denemelerim mevcuttu zaten, buda son artık kesin karar diyebiliriz.Isıtma sistemini araştırıyorum, daha profosyonel arkadaşlardan da destek alacağım zaten şuanda sadece kendi kafamda bitirdiğim kısmı mevcut bunu başardıktan sonra gerisi gelir.

• quote:

Arkadaşlar selam,
    Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum, böyle bir yeri satın almak ve burada uzun yıllar yaşamak gibi bir düşüncem var.İş sorunum yok gelirim sabit ve güzel. Ev alma düşüncesi vardı aslında kafamda ama şehir değişikliği yapacağım için ve kalıcı olacağı için bu tarz bir şey düşündüm. Bu gibi bir yerde yaşamanın tabiki + ve - leri olacaktır. Ancak benim yaşantıma bir sorun teşkil etmediği için bu düşünceye kapıldım. Daha önce 450 m2 bir depo'da 2 yıl yaşamıştım ve güzeldi ama orası ofis tarzıydı o yüzden bu şekilde değildi. Sizin fikirleriniz nedir ? Saygı çerçevesinde cevaplar gelirse sevinirim, bazı parazitler yüzünden forumun seviyesi gerçekten düştü. Bir çok kullanıcı bundan şikayetçi. Cevaplarınızı bekliyorum, iyi forumlar
     Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi) Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi) Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi)

kardes seninki iyi vatandas yillarca otobuste tirlarda yatip kalkiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

quote:

Orijinalden alıntı: boor

Altyapı sorunu olur gibi, su ve kanalizasyon.

benımde aklıma takılan bu oldu

nereye yapacak bunun ıcınde yaşayan ınsanlar

• Kafandakileri yapabilirsen güzel bir düşünce ama heveslenip aldıktan sonra vazgeçersen o kötü olur.

• Güzel fikir, karar verirsen aşamaları ve resimleri paylaşırsan mutlu oluruz.
  • Arkadaş ne abartmış insanlar ısıtma çok önemli ısıtma çok önemli ısıtma çok önemli..
    Yalıtıım yapıcam diyor adam yalıtımla bile olmazsa çeker üstüne kazağını en soğuk havada bile rahatına bakar.
    Çok güzel bir fikir deprem konusunda,doğal afetler konusunda ve yer konusunda.
    Ama benim size tek tavsiyem sakın dede evleri gibi yapmayın. Mesela sadece bi bölgeyi kullanıcam ama burada boş kalmasın diye bir şey uydurmaya çalışmayın geniş bi yaşam alanı sonuçta dediğin. Kullandığın alanı genişletmen daha
    mantıklı olur bu durumda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi super heavy -- 13 Ağustos 2013; 8:16:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baltalı İllallah

beyler adamın avatara bakın adam uyuşturucu üretmek için yapıyor 2-3 ay sonra haberlerde görürüz

Konuyu uyuşturucuya bağlayan arkadaşlar mesajlarınızı editlerseniz sevinirim, her ne kadar şaka yapıyor dahi olsanız bunu anlayamayacak kadar despot bir toplumda yaşıyoruz.Üstelik hayatımı onun üzerine kuracak kadar aciz değilim.Bir işim, bir özel yaşantım mevcut dünya onun çevresinde dönmüyor yani

quote:

Orijinalden alıntı: 3SRN

Hani işin motor ve motorsporları üzerine olsa ve depoda aracınla felan yatıp kalkıncan hem atolyen orası olacak hemde evin orası olacak desek neyse ne, ama normal biri için böyle biyer aşırı saçma ve gereksiz.

Hocam işim motorsporları üzerine değil ama kendimi bildim bileli motorların, modifiyeli arabaların içerisindeyim. Kaldı ki normal bir insan değilim zaten, işim gereği yaptığım şeye odaklanmam lazım ve bunun için atmosfer çok önemli.Başı gelir sonu kaçarsa olmaz, başı kaçar sonu gelirse yine olmaz. Üstelik garaj kısmını içeride istememin sebebi zaten mekanik işine merağım olması, istediğim gibi kullanabilirim yani o tarafı hem garaj hem modifikasyonlar için ufak bir yer.

quote:

Orjinalden Alıntı: Ocean Mist

Merhaba, konuyu resimlerle destekleyeceğim zaten hocam, detaylı olarak umarım şekillenmeye başladığında burada detaylarımı paylaşmayı düşünüyorum

quote:

Orjinalden Alıntı: Eagle Claw

Hocam öyle bir şey beni bitirir yahu Merak etmeyni hırslı bir insanım yapacam dediğimi allem eder kullem eder yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrasn0w -- 13 Ağustos 2013; 9:22:19 >

• quote:

quote:

Fena değil, ancak tercih meselesi.Bir aile kuracağımı bilseydim ve iyi bir aile babası rolü olsaydı hayatımda böyle bir şey düşündürdüm ama öyle bir düşüncem yok olsa bile henüz benim için çok erken, hayatı yeteri kadar yaşamadım, henüz sıra bana gelmedi sıra bize gelsin bi biz yaşayalım değil mi? PAN-TURK

Bizim gibi adamlar genelde boyle seyleri dusunmezler, bunlar hep ertelenen planlar olur. Ne kadar yasarsak yasayalim hep ayni seyi deriz aslinda "daha yasanacak cok seyimiz var".
    Zaten evlilik gereksiz bi muessese bence, insanlar yaratilis olarak soyunu turetme konusunda, ureme konusunda evliligi dusunurler. Ama ben bunu da dusunmuyorum nedense :D

Bu yuzden evlilik bana cok uzak.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.