Şimdi Ara

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
52
Favori
19.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: (eren)

Hayal dunyam senlendi, cok guzel bir fikir bende yapmak isterdim ama Malatya'da sanayinin icinde olmayan depo yok. Benim fikrim su sekilde:
    200m2 yalitirsin, o 200m2 prefabrik ev yaparsin saga veya sola dayali, 100m2 garaj olur sana, 2 kat cam dizisi yaparsin, prefabrik evin alt katinda kullanisli kucuk bir mutfak olur devami oturma odan, oturma odanla yalitimli odan arasinda panjur olur yada ne bileyim cam olur istedigin zaman acarsin, prefabrik evin ust kati balkon seklinde olur bi kendin icin, bide cok misafir geliyo dedin onlar icin bi oda yaparsin ama holle aralarina duvar koymazsin odalarin degisik guzel bi tasarim olur, senin odan oldugu tarafa demirleri kesip bi tane balkon yaparsin, balkonun baktigi taraf yani garajin tam arkasi guzel yesil bir bahce olur, yalitimli yerede 2 tane konsol atarsin, koltuklar felan, bi yesil perde cekersin kayitlar alirsin, kucuk bir studyo kurarsan, is istasyonunu kurarsin, yalitimli yerin garajla baglantisi olan bir koseye kat cikarsin spor esyalari koyarsin, hatta prefabrik evin altina da inersin bi bodrum yaparsin oraya kullanilmayan esyalari koymak icin ama cok sıkılırsın bi ev arkadasi sart biletimi aliyim mi

hehehehe Bu mesaj tamamen son cümleye odaklı sanki, fikriniz güzel bir şeye benziyor, ama bahsettiğiniz kadar yükseklik yok altı üstü 6 metre, depoya göre düşük bir yer.

• Zaten burayı düzene sokana kadar 1ev parası harcarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skunk11

quote:

Orijinalden alıntı: (eren)

Hayal dunyam senlendi, cok guzel bir fikir bende yapmak isterdim ama Malatya'da sanayinin icinde olmayan depo yok. Benim fikrim su sekilde:
    200m2 yalitirsin, o 200m2 prefabrik ev yaparsin saga veya sola dayali, 100m2 garaj olur sana, 2 kat cam dizisi yaparsin, prefabrik evin alt katinda kullanisli kucuk bir mutfak olur devami oturma odan, oturma odanla yalitimli odan arasinda panjur olur yada ne bileyim cam olur istedigin zaman acarsin, prefabrik evin ust kati balkon seklinde olur bi kendin icin, bide cok misafir geliyo dedin onlar icin bi oda yaparsin ama holle aralarina duvar koymazsin odalarin degisik guzel bi tasarim olur, senin odan oldugu tarafa demirleri kesip bi tane balkon yaparsin, balkonun baktigi taraf yani garajin tam arkasi guzel yesil bir bahce olur, yalitimli yerede 2 tane konsol atarsin, koltuklar felan, bi yesil perde cekersin kayitlar alirsin, kucuk bir studyo kurarsan, is istasyonunu kurarsin, yalitimli yerin garajla baglantisi olan bir koseye kat cikarsin spor esyalari koyarsin, hatta prefabrik evin altina da inersin bi bodrum yaparsin oraya kullanilmayan esyalari koymak icin ama cok sıkılırsın bi ev arkadasi sart biletimi aliyim mi

hehehehe Bu mesaj tamamen son cümleye odaklı sanki, fikriniz güzel bir şeye benziyor, ama bahsettiğiniz kadar yükseklik yok altı üstü 6 metre, depoya göre düşük bir yer.

Yazarken icim eridi yemin eeiyorum Ilerde bulursam -yuksek katli - bir depo yapicam insallah. Olmeden once yapilacaklar listeme ekledim

• quote:

Orijinalden alıntı: satanpist

Zaten burayı düzene sokana kadar 1ev parası harcarsın

Aynen hocam aşşağı yukarı ama olsun, buna değer.Üstelik alacağım zevk ve konfor bence pahabiçilemez olacaktır
  • Merhabalar öncelikle fikrine hayran kaldığımı belirtmek isterim,mükemmel bişey en kısa zamanda bende planlara başlıyorum Yer konusunda illaki bornova demiyosan sana Sasalı tarafını da tavsiye edebilirim.Orası Mavişehire çok yakın (15 dk) bir köy ve halkı da güzeldir :) Güvenlik açısından pek sorun olmaz zaten orda genelde kimseler olmaz olsada askeriye var dibinde .Benim kız arkadaşım sasalıda bir site içinde yaşıyor ailesi ile arabası olduğu için hiç sıkıntı çekmiyor bir şeye ihtiyacı olduğunda hop Kipa 10 dakika mesafede.Sasalının içinden foçaya da geçiş var yazları haftasonunda trafiğe takılmadan kaçabilirsin.Umarım her şey istediğince olur ve hayallerini sonuna kadar gerçekleştirirsin. Fotoğrafları bekliyoruz.
  • quote:

Hocam hepinize birden cevap vereyim kirlilik olmasın, İzmir Bornova'da buldum kafama yatan güzel bir yer. 500m2 resimde gördüğünüz deponun kullanım alanı. Elektirik ve su hattı çekili hazır.Ayrıca depoyu meskene çevirmek mümkün bir kaç arkadaşımdan öğrendiğim kadarı ile fiyat olarak yaklaşık olarak 200 bin TL'yi bulacağını düşünüyorum(meskene çevirilmesi dahil.) Yani yasal prosedürlerde sıkıntı yok yapılabilir bir şey.Çelik konstrüksiyon düşünmüyorum aslında depo'yu özel yaşam alanıma çevirmek benim için çok daha şık yıllardır yaşadığım ortamlara bakacak olursam en iyisinin bu olacağını düşünüyorum.

ATOM' depo komple kapalı depo.Açık havası olan bir kısım değil üstelik yıllarca oturacağım için zaten dizayn edilecek içerisi.

Arkadaşım açtıgın konuya yazılan cevapları okuyunca genelde insanların garanti risk almayan(al bi ev otur) bir yapıda oldugunu sende anlamışsındır.bu cevap yazan arkadaşlar(bende öyleyim)toplumun çok büyük kesimini oluşturmakla beraber senin düşündügünü yapan kişilere karşı hep hayranlık belkide kıskançlık duyarlar(duyarız).Bence sen bu düşündügünü yap hiç bişey olmazsa ileride çocuklarına anlatırsın:).Bu arada güvenlik olayına gelince sen nekdar önlem alırsan al güvenlik sadece caydırıcıdır duvar yerine kamera sistemi koyarsan bence daha da iyi olablir saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: basehunter

Merhabalar öncelikle fikrine hayran kaldığımı belirtmek isterim,mükemmel bişey en kısa zamanda bende planlara başlıyorum Yer konusunda illaki bornova demiyosan sana Sasalı tarafını da tavsiye edebilirim.Orası Mavişehire çok yakın (15 dk) bir köy ve halkı da güzeldir :) Güvenlik açısından pek sorun olmaz zaten orda genelde kimseler olmaz olsada askeriye var dibinde .Benim kız arkadaşım sasalıda bir site içinde yaşıyor ailesi ile arabası olduğu için hiç sıkıntı çekmiyor bir şeye ihtiyacı olduğunda hop Kipa 10 dakika mesafede.Sasalının içinden foçaya da geçiş var yazları haftasonunda trafiğe takılmadan kaçabilirsin.Umarım her şey istediğince olur ve hayallerini sonuna kadar gerçekleştirirsin. Fotoğrafları bekliyoruz.

Teşekkür ederim, hocam aslında bu tarz bir yeri uzun süredir arıyordum, şuan kafamda burası ve bir yer daha var diğerinide görmeye gideceğim hafta sonu.Eğer olmazsa o taraflara yönelmeyi düşünüyorum zaten bende, araba var zaten pek sıkıntı olmaz yani 15 dakika fazla sürsün eve gidişim istediğim konforu yakaladığım sürece sıkıntı yok yani, tekrar teşekkürler fikirler için yazdım aklıma.

@kartalacar; Dostum teşekkür ederim güzel yorumun için, evet kaybedecek bir şeyim yok evde alsam satmayacağım depo'da, o yüzden sıkıntı teşkil etmiyor bende.Bence bu toplumun önyargısı kırılmalı, imkansız olan bir durum değil sonuçta bir çok örneği mevcut, neden herkes bu kadar olumsuz bakıyor ki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Loveliness

ben evi yerin altına yaptım en iyisi kışın sıcak yazın soğuk kamuflajlı hırsız derdi yok

Oda güzel, ancak ülkemizde yer altı dünyaları pek az olduğu ve olanlarda tarihi eser olduğu için türkiye'de zor hocam. Ben gerçekten yapabileceğim bir şeyden bahsediyorum yani

• Yeminlen hep düşündüm böyle bir evde yaşamayı yazacağım ve tv odası camekan olacak gerisi basket ve spor salonu oyun alanı vb şeyler olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: EnriqueM

depoyu odalara ayirmayi dusunuyor musunuz?

Aslında hayır sadece yatak odası, banyo ve tuvalet ayrı olacak onun dışında her yer açık. Aşşağı yukarı kafamda oluşturduğum konumlandırma şu şekilde;

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrasn0w -- 13 Ağustos 2013; 12:37:33 >

• Kaç TL ödeyeceksin bu depo için?
    "Şehir ulaşımı nasıl?
    Yakınlarda alış veriş yapabileceğin yerler var mı?
    Mevki kötü mü? "
    Tırnak içindekileri cevapla sonra parasıyla diğer evlerin parasını ve tırnak içindeki soru cevaplarını karşılaştır.
  • İlginç...
    Hayırlısı olsun
  • Fransiz Taxi filmindeki gibi daha merkezi bir yerde asma katli bir depo daha mi mantikli olur dusuncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Deponun yeri nerede olacak; şehir içi, şehir dışı? Su bağlatmak, elektririk çektirmek sıkıntılı olur. Doğalgazı vs saymıyorum.

Konut olarak mı gözükecek, konut olarak gözükmezse elektrik, su bağlatabilsen bile ticari tarifeden dolayı bayağı pahalı olur.

Onun yerine çelik konstrüksiyonlu müstakil ev yapılır, çok daha hesaplı olur.

Pek mantıklı adam işi değil bence.

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi)

bu güzel bak

• bornova Atatürk mahallesinde 6 sene oturdum seninle aynı kafadayız bende aykırı yaşamayı seven biriyim kendi zevkime göre döşeyip dizayn edebileceğim hep böyle bi mekanım olsun istedim.İstediğim zaman arkadaşlarımı davet edeyim, bahcemde mangalımı yakıp senzoguma uzanıp, biramı yudumlayım vs triplerine girdim ama maddii imkansızlıklar yüzünden olmadı, başka biyerden normal ev aldım.Şimdi öncelikle dostum bu depo Atatürk mahallesinin neresinde evka 4'ü gecince bi uzak köy var o taraftamı yoksa evka 4 ile bayraklı arasındaki kırsal boş alandamı tam olarak yeri söylermisin sana güvenlik hakkında bilgi vereyim bende bu yere bağlı kalma izmirin yerlisi arkadaşın varsa ondan yardım al, bu hayalini gercekleştircek şehre yakın cok yer var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan_cehapelioglu -- 13 Ağustos 2013; 13:32:03 >
  • @skunk11
    Hocam yatak odasinin alt kismi mutfak mi olacak yani kat cikmis gibi mi oluyor onu anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

@skunk11
    Hocam yatak odasinin alt kismi mutfak mi olacak yani kat cikmis gibi mi oluyor onu anlamadim

Evet hocam yatak odası için asma kat çıkılacak, en azından şuanki planımı bu şekilde ilerletiyorum, hem alandan kazanmak için hemde derli toplu durması için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

@skunk11

Evet hocam yatak odası için asma kat çıkılacak, en azından şuanki planımı bu şekilde ilerletiyorum, hem alandan kazanmak için hemde derli toplu durması için

Hocam hayaliniz cok guzel her seyi dusunup tasinip sizin icin en uygununa karat verin derim. Ilerde evlilik, cocuk vs. durumlari da hesaba katin.

• dostum mesajda yazmayı unuttum izmir torbalı tarafları cumaovası tarafından arazi bakabilirsin, artık şehirden uzaklaşmak isteyen kafa dinlemek isteyen kesim o tarafa gidiyor.Torbalıdan 15-25 bin tl arası 1000m2'lik arazi alıp kendi kafana göre triplex yada villa tarzı ev yapabilirsin bunlarda aklında bulunsun, şehir torbalı menderes ve çiğli sasalı tarafına doğru genişliyor.Bu arada ben güvenlik görevlisiyim babamda bakanlığa bağlı koruma amiri güvenlik hakkında sorun olursa burdayım.Bazıları demiş elektrikli tel falan çok film izlemişler elektrikli tel yasak kimse koyamaz ayrıca 2,5 metre duvar yapıp bide yüksek tel koyarsan dikkat ceksede kale gibi sağlam olur ama cok pahalıya patlar. O duvar sana 15 milyardan fazlaya mal olur onun yerine ağ şeklinde komple tel ördürebilirsin, bu sana 8 bin liraya falan mal olur içinede 2 tane pitbull tarzı köpek attımı tamamdır, bulunduğun dağ başı değil fazla abartıya gerek yok ağ şeklindeki tel hem deponun metalik tarzını bozmaz hemde tellere 2 tane deli şarmasıgı attımı yemyeşil bi duvarın olmuş olur.Kamera olayı falan abartı al bitane alarm tak kapı pencereye o bile yeterli

• Resimde görünen teneke kaplama kışı çıkarmaz yapacaksan eğer baştan aşşağı komple yıkıp yapman lazım, zemine beton döktürmen lazım.
    diyelim yaptın herşeyi karda kışta çevre düzenlemesi ne olacak peki? şehir merkezinden bayağı uzaktasın asfalt yol var mı? kışın işe gitmek için arabanla nasıl gideceksin yağmurda çamurda?
    tek başına oturdugunu öğrenen ipsiz,sapsız,hırsız,tinerciler gecenin bir vakti bir olup naparlar sence tek başına? köpek alcam demişsin 2 köpeğe sıkarlar bir kurşun bitti. çevrede kimsede yok sesini duyacak??
    yemek yapması bir dert, temizliği bir dert herşey bir dert. tamam eve çıksan herşey hallolurda kuş uçmaz kervan geçmez dag başında tek başına hayat geçmez. gel maceraya atılmadan geri dön. gidecek senelerine yazı.
    (ailenle neden ayrısın? git onlarla yaşa?

herşeyi geçtim de acaip korkarsın biliyormusun? evi yapıp taşındıktan sonra ki il gece başını yastığa koyup rahat bir uyku çekebilirmisin cidden?
    veya gecenni bir vakti ağır hasta oldun seni kim götürecek hastaneye, çevrende kimse de yok? bağırsan duymazlar sesini..

izmirde yaşamayı istemişsin bak paranda var madem tek yaşıyacaksın git mavişehirden güvenlikli site içinde daire al mis gibi her gün all time pompa yaparsın daha neyin derdindesin genç yaşta macera arıyorsun?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.