Şimdi Ara

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
310
Cevap
52
Favori
19.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle olmuyor Ömer hocam, eğer orada yaşayacaksam oranın mesken olması lazım. Yoksa yukarı mesajlarda arkadaş neler olabileceğini gayet açık ve net yazmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

Öyle olmuyor Ömer hocam, eğer orada yaşayacaksam oranın mesken olması lazım. Yoksa yukarı mesajlarda arkadaş neler olabileceğini gayet açık ve net yazmış.
    Hocam öyleyse en iyisi depoyu baştan aşağı yavaş yavaş sizin yapmanız. Ne kadar boşvaktiniz var bilmiyorum ama eğer işçliğe para vermezseniz maliyeti yarıdan daha fazla düşürmüş olursunuz. Daha sonra ufaktan ufaktan evin içini şekillendirmeye başlarsınız. Birde kaynak, ahşap konularında size hafta sonu bir kasa bira karşılığında yardım edecek samimi arkadaşlarınız varsa mükemmel olur.

Ben böyle sıradışı ev tasarımlarına her zaman gıpta ile bakmışımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: skunk11

quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

ısınma derdini yalıtımla halletmişsin, soğutmayı klima ile(ki burdada yalıtım işe yarayacak), alt yapı su ve elektrik var demişsin. pis su giderin bağlımı onu göremedim konuda.

ama asıl önemli olay işin resmi boyutu. bu depo ruhsatı bir yapı mı? ruhsatlı yapı ise değişiklik yapılacağından tadilat projesi çizilip tadilat ruhsatı almak gerekir. eğer ruhsatsız yapı ise ve bulunduğu arsa mal sahibinin kendi malı olup sana kiraya veriyor ise yaptığın değişiklikler doğrultusunda mal sahibi adına(veya mal sahibi belediyeye şikayette bulnursa senin adına) yapı tatil tutanağı tutulur. yapı tatil tutanağı tutulduktan sonra imar kanununun 32. maddesine istinaden depoya yıkım kararı çıkar, 42. maddesine istinaden yüklü bir miktar para cezası çıkar, ayrıca türk ceza kanununun 184. maddesine istinaden savcılığı suç duyurusunda bulunulur ve mal sahibi(veya senin adına tutulduysa sen) hapis cezası ile yargılanır ve savcının karşısına çıkar. bu ceza işlemleri daha önce yapıldıysa ve senin yaptığın değişiklikler doğrultusunda 2. veya 3. yapı tatil tutanağı tutulursa 2 katı para cezası ve bu sefer türk ceza kanununun 203. maddesine istinaden suç duyurusunda bulunulur ve bu sefer hapis cezası kaçınılmaz olur.

eğer ruhsatlı bir yapıysa ve değişikli yaparak projesine aykırılık yaparsan yine yukardaki tutanak işlemleri sırası ile uygulanır. ama eğer bulunduğu arsa mal sahibinin değilde o depo işgalci durumdaysa o zaman 775 sayılı gecekondu kanununa göre hiçbir tebligat gönderilmeksizin o depo yıkılabilir.

ve bunların hepsi eğer mal sahibi belediyeye şikayette bulunmazsa onun adına yapılır. kısaca öyle ben kafama göre bir mülkü alayım istediğim gibi değiştireyim, duvar öreyim, şöyle içine tadilat yapayım demekle bu işler olmuyor. yapılan her yapı kanunlara uygun olmak zorundadır. kaldıki eğer kaçaksa zaten altyapı bağlayamazsın, olanları kullanırsın ancak. bunlara göre imalat yapmadan önce bağlı bulunduğu belediyenin imar müdürlüğüne giderek bilgi alman emin ol senin için daha iyi olur. iş işten geçtikten sonra iş resmi boyutlara varırsa durduramazsın.

Hocam öncelikle selam, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Proje çizimi olacak evet, mülk ile birlikte satın alacağım mekanı. Şuanda depo olarak ruhsatı mevcut, yani mesken haline getirmek için hukuki işlemler uygulanacak, avukat bir tanıdığım bu konuda benden detayları bekliyor bende cuma günü gittiğimde, evrakları alacağım vekontrol ettireceğiz. Burası olmazsa boş bir arsa alacağım ve oraya mesken çıkacağım ama depo sahibinin dediğine göre mesken olarak çevirme şansımız varmış, ben hem mekanı görmeden hemde evraklar ile kontrol ettirmenin daha faydalı olacağını düşünerekten şuanda hemen olayı oldu bittiğe getirmek istemiyorum. Bakalım işin açığı herşey cuma günü belli olacak. Yani burası için illegal bir oturma planı düşünmüyorum, astarını yırtıp atmadığı sürece de vazgeçmeyi pek düşünmüyorum. Bende sizin kadar merak içinde bekliyorum yani. Selamlar.

tamadır o zaman kardeşim sen zaten olayın resmi boyutunun farkındasın. bu konut alanına çevirme olayı ve proje çizimi tamamiyle belediyeyle, veya hangi kurumun arazisi ise ona bağlıdır. inşallah deponun bulunduğu alan imarlı alandırda sorun çıkmadan tadilat projesi veya sıfırdan proje çizip istediğin gibi bir ev yapıp içine oturursun. ama aman diyeyim bişey olmaz diyerek gayriresmi yoldan girme bu olaya bu sene olmasa 10 sene olmasa 11. sene olur ve hiçbir hak idda edemeden tadilatına harcayacağın kadar bir meblağyı para cezası olarak ödeyip kendini savcının karşısında bulabilirsin.

birde deponun su yalıtımınında iyi yapılmasını, eğer etrafın sac şeklinde kalacaksa antipas boyasının falan yapılmasına dikkat et. eğer direk toprak üzerine ise bir beton tabakası üstünde yerleştirmen daha rahat su yalıtımı yapmanı sağlar. ısı yalıtımı için taş yünü kullanırsan daha sağlam, daha iyi ısı yalıtımı yapan ve daha uzun yıllar yıpranmadan kalabilecek bir ısı yalıtımı yapmış olursun. çatıdada ısı ve su yalıtımı yapmaya dikkat et. hadi sana hayalinde başarılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

ısınma derdini yalıtımla halletmişsin, soğutmayı klima ile(ki burdada yalıtım işe yarayacak), alt yapı su ve elektrik var demişsin. pis su giderin bağlımı onu göremedim konuda.

ama asıl önemli olay işin resmi boyutu. bu depo ruhsatı bir yapı mı? ruhsatlı yapı ise değişiklik yapılacağından tadilat projesi çizilip tadilat ruhsatı almak gerekir. eğer ruhsatsız yapı ise ve bulunduğu arsa mal sahibinin kendi malı olup sana kiraya veriyor ise yaptığın değişiklikler doğrultusunda mal sahibi adına(veya mal sahibi belediyeye şikayette bulnursa senin adına) yapı tatil tutanağı tutulur. yapı tatil tutanağı tutulduktan sonra imar kanununun 32. maddesine istinaden depoya yıkım kararı çıkar, 42. maddesine istinaden yüklü bir miktar para cezası çıkar, ayrıca türk ceza kanununun 184. maddesine istinaden savcılığı suç duyurusunda bulunulur ve mal sahibi(veya senin adına tutulduysa sen) hapis cezası ile yargılanır ve savcının karşısına çıkar. bu ceza işlemleri daha önce yapıldıysa ve senin yaptığın değişiklikler doğrultusunda 2. veya 3. yapı tatil tutanağı tutulursa 2 katı para cezası ve bu sefer türk ceza kanununun 203. maddesine istinaden suç duyurusunda bulunulur ve bu sefer hapis cezası kaçınılmaz olur.

eğer ruhsatlı bir yapıysa ve değişikli yaparak projesine aykırılık yaparsan yine yukardaki tutanak işlemleri sırası ile uygulanır. ama eğer bulunduğu arsa mal sahibinin değilde o depo işgalci durumdaysa o zaman 775 sayılı gecekondu kanununa göre hiçbir tebligat gönderilmeksizin o depo yıkılabilir.

ve bunların hepsi eğer mal sahibi belediyeye şikayette bulunmazsa onun adına yapılır. kısaca öyle ben kafama göre bir mülkü alayım istediğim gibi değiştireyim, duvar öreyim, şöyle içine tadilat yapayım demekle bu işler olmuyor. yapılan her yapı kanunlara uygun olmak zorundadır. kaldıki eğer kaçaksa zaten altyapı bağlayamazsın, olanları kullanırsın ancak. bunlara göre imalat yapmadan önce bağlı bulunduğu belediyenin imar müdürlüğüne giderek bilgi alman emin ol senin için daha iyi olur. iş işten geçtikten sonra iş resmi boyutlara varırsa durduramazsın.

Hocam bunlar icin belediyeden izin alma belge ruhsat falan filan alinmasindaki sebep ne ? Depo bu adamin olduktan sonra icine ne yaptiginin ne onemi var ?

her konu olduğu gibi bir yapı yapma dakendi kanununa bağlıdır. Yapının tanımına bakarsak: Belirli bir ihtiyacı karşılamak için çeşitli yapı gereçleri ile ve yapı metodlarına uygun olarak,karada,suda,yeraltında veya yerüstünde inşa edilen özel veya kamuya ait tesislere yapı denir. Anlayacağın nasıl araba benim olduğu için kamuya ait olan yollar hariç kaldırım, parklar, tiyatro alanları, müzeler gibi kamuya ait diğer alanlarda araba kullanamamam kanunlarda belirtildiyse, arsa benim olduğu oraya kafama göre yapı yapamamda kanunlar ile belirtilmiştir.

• Ben guvenligi isitmasini bilmem de burada cok fena parti yapilir

• Hocam alıntılar çok uzun, kirlilik yapmaması için alıntı yapmıyorum. Evet yasal sürecin farkındayım ve hata yapmak istemiyorum. İmarsız olması söz konusu bile olamaz çünkü hem bütün birikimim hemde hayatım mahvolur. Az buz bir şey değil, orası benim kalem olacak varım yoğum meselesi yani. burası olmazsa zaten arazi bakacağız ve proje devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

Çöpünü atabileceğin yer var mı?

Alıntıları Göster
    Takip..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Never_Down

Takip..

Alıntıları Göster
    hocam benim tavsiyem şu, kendi yaşayacağın yer kadarını, örneğin 100 m2 lik kısmı alçıpan duvar (yada betopan) ile ayır oda oda, wc banyo da aynı şekilde, duvarlar ısı yalıtımlı olsun, üsttende asma tavan alçıpan ile konstrüksiyon kutu profil ile olacak, tabi asma tavan üstüde yalıtımlı olacak, bütün depoyu ısıtıp soğutmadan kurtuldun böylece ve yaşam alanın oluşmuş oldu,

ayrıca ilave oda yapmak çok kolay olur problem olmaz, istediğin gibi dizayn edebilirsin.

bende izmirdeyim istersen yardımcı olurum, herhangi bişey istemem, yapacak firmada bulabilir önerebilirim.

bu arada izolasyon için conipur öneririm dışarıdan araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertay_a -- 13 Ağustos 2013; 17:10:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

Hocam alıntılar çok uzun, kirlilik yapmaması için alıntı yapmıyorum. Evet yasal sürecin farkındayım ve hata yapmak istemiyorum. İmarsız olması söz konusu bile olamaz çünkü hem bütün birikimim hemde hayatım mahvolur. Az buz bir şey değil, orası benim kalem olacak varım yoğum meselesi yani. burası olmazsa zaten arazi bakacağız ve proje devam edecek.
    Valla yalan yok çok kıskandım Güzel düşünmüşsünüz, aynı benim kafadansınız. Bende böyle birşey düşünüyorum, tabi 4-5 sene sonra. Evlilik falan düşünmüyorum zaten.

Güvenlik konusun çok basit, duvar yaptırırsınız. Üstüne bir elektirikli tel yaptırın tamamdır, bildiğim kadarıyla yasak değil bu.
    Yalıtım konusunu iyi araştırın yeter, yalıtım işi baya geniş bir konu sanırım. Çok farklı yöntemler ve firmalar var.
    Tabana ne düşünüyorsunuz? Betonun üstüne parke falan mı? Birde hocam 2 katlı bir yaşama alanı yapsanız güzel olmaz mı? Ambara girişte oturma odası, banyo, wc olsa. sonra güzel metal bir merdivenle 2. kata çıksanız orada özel çalışma odası ve büyük bir alan olsa süper olur bence. o büyük alanı duvar yaptırmadan eşyalarda bölersiniz. ne bileyim sinema odası özel çalışma odası gibi. oda diyorum ama tabi hiç birinde duvar olmazsa bir numara olur. sadece duş ve wcde olsun yeter. hatta ikisini beraber olsun. sadece bir bölme olsun geri kalan alan tamamen açık olsun dediğim gibi eşyalarla oda oda gibi gösterirsiniz zaten. vay be planı bile güzel

• quote:

Alıntıları Göster
    hep hayal ettıgım bır dusunce arabamla aynı yerde yatp televzyon ızlemek flımlerdekı gbı ama...ıste amas var eksi tarafları cok....
  • quote:

Alıntıları Göster
    Olur yaşanır da gercekten ıyı bır yalıtıma ıhtıyacın olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertay_a

hocam benim tavsiyem şu, kendi yaşayacağın yer kadarını, örneğin 100 m2 lik kısmı alçıpan duvar (yada betopan) ile ayır oda oda, wc banyo da aynı şekilde, duvarlar ısı yalıtımlı olsun, üsttende asma tavan alçıpan ile konstrüksiyon kutu profil ile olacak, tabi asma tavan üstüde yalıtımlı olacak, bütün depoyu ısıtıp soğutmadan kurtuldun böylece ve yaşam alanın oluşmuş oldu,

ayrıca ilave oda yapmak çok kolay olur problem olmaz, istediğin gibi dizayn edebilirsin.

bende izmirdeyim istersen yardımcı olurum, herhangi bişey istemem, yapacak firmada bulabilir önerebilirim.

Hocam mekan olayı bir kesinleşsin, proje çiziminde detaylı olarak herşeye yer vereceğim zaten. İzmir'e taşındığım zaman sizden yardım alabilirim neye nasıl ulaşırım gibisinden. Yatak odası asma kat olacak, 6 metre alan yüksekliği mevcut, yatak odasını klima veya UFO ile ısıtıp soğutabilirim onda sıkıntı yok, ancak yaşam alanına gelince üzerini kapatıp daralmak istemiyorum elimden geldiği kadar bol alan kullanıp en az masraf ile kaçmaya çalışacağım bu işten. Önceki mesajlarda bir arkadaş kendin yavaş yavaş yapsana yazmış, evet bu çok güzel bir fikir olur buna vakit ayırabilirim maliyette düşer üstelik, yardımcı olabilecek arkadaşlarımda mevcut. Gerek boya, gerek yalıtım, parke döşeme konusunuda hallederiz. Asma kat, elektirik su tesisatı bir firmaya yaptırılır zaten izmirde şuanda görüştüğüm bir firma Mevcut aynı zamanda inşaat mühendisi arkadaşımda mevcut orada. Geçtiğim zaman zaten hepsi konuşulacak, son 15 gündür cebimde sürekli bir kağıt parçası ve yapılacakları yazıyorum şöyle bir genel olarak bakarsak çok ciddi işçilikler yok, ama yapılacak işin boyutu büyük sıkıntı o yani başka sıkıntı yok.yerleştiğim zaman bir çayımı içersiniz artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Güzel fikir, karar verirsen aşamaları ve resimleri paylaşırsan mutlu oluruz.

Alıntıları Göster
    arkadaşım kimsenin dediğini aldırma ne istiyosan onu yap

fikir güzel belkim ilerde bizde yaptırırız

• quote:

quote:

Hocam mekan olayı bir kesinleşsin, proje çiziminde detaylı olarak herşeye yer vereceğim zaten. İzmir'e taşındığım zaman sizden yardım alabilirim neye nasıl ulaşırım gibisinden. Yatak odası asma kat olacak, 6 metre alan yüksekliği mevcut, yatak odasını klima veya UFO ile ısıtıp soğutabilirim onda sıkıntı yok, ancak yaşam alanına gelince üzerini kapatıp daralmak istemiyorum elimden geldiği kadar bol alan kullanıp en az masraf ile kaçmaya çalışacağım bu işten. Önceki mesajlarda bir arkadaş kendin yavaş yavaş yapsana yazmış, evet bu çok güzel bir fikir olur buna vakit ayırabilirim maliyette düşer üstelik, yardımcı olabilecek arkadaşlarımda mevcut. Gerek boya, gerek yalıtım, parke döşeme konusunuda hallederiz. Asma kat, elektirik su tesisatı bir firmaya yaptırılır zaten izmirde şuanda görüştüğüm bir firma Mevcut aynı zamanda inşaat mühendisi arkadaşımda mevcut orada. Geçtiğim zaman zaten hepsi konuşulacak, son 15 gündür cebimde sürekli bir kağıt parçası ve yapılacakları yazıyorum şöyle bir genel olarak bakarsak çok ciddi işçilikler yok, ama yapılacak işin boyutu büyük sıkıntı o yani başka sıkıntı yok.yerleştiğim zaman bir çayımı içersiniz artık

hocam aklınızda olsun tadilat pahalı olur, sıfırdan yapmak daha kolay daha uygundur :) birde ustalar tadilatta daha fazla para alır, mevcutu değiştirdiği için, siz yapmaya kalkacaksanız çok vaktiniz olması lazım ve malzeme bilgisi lazım.

ama kendinizin yapması zevkli ve öğretici olur.

ayrıca ısıtma ve soğutma için odaların üstü kapanmalı yoksa tüm depoyu ısıtıp soğutmaya çalışırsınız sürekli, ha bu durum şöyle aşarsınız, duvar yüksekliğini fazla tutup üzerine şeffaf bişeyler ile kapanabilir ama ısı yalıtımında sorun çıkar bu durumda.

asma katlı düşünüyorsanız zaten en az 1 tane tavan olacak demektir, asma kat yapacaksanız ayrıca kullandığınız malzemeleri gözden geçirin I ve U profiller ile konstrüksiyon yapın.

• quote:

quote:

quote:

hocam aklınızda olsun tadilat pahalı olur, sıfırdan yapmak daha kolay daha uygundur :) birde ustalar tadilatta daha fazla para alır, mevcutu değiştirdiği için, siz yapmaya kalkacaksanız çok vaktiniz olması lazım ve malzeme bilgisi lazım.

ayrıca ısıtma ve soğutma için odaların üstü kapanmalı yoksa tüm depoyu ısıtıp soğutmaya çalışırsınız sürekli, ha bu durum şöyle aşarsınız, duvar yüksekliğini fazla tutup üzerine şeffaf bişeyler ile kapanabilir ama ısı yalıtımında sorun çıkar bu durumda.

asma katlı düşünüyorsanız zaten en az 1 tane tavan olacak demektir, asma kat yapacaksanız ayrıca kullandığınız malzemeleri gözden geçirin I ve U profiller ile konstrüksiyon yapın.

Alıntıları Göster
    Değişik arayışlardasınız belki ama pek mantıklı gelmedi bana. Orayı yaşanabilecek bir konuma getirmek için harcanan para ve emek yersiz olur kanatindeyim. O emek ve para ya daha güzel işler yapılabilir, ama olduki orada yaşayacaksanız konuyu unutmayın.

• Hocam mobil olduğum için toplu yazıyorum, tadilat derken herhangi bir tadilat olacak bir şey yok deponun içinde yani 0'dan getirilecek tabi bende çok isterim kendim yapmayı hem maliyet düşer hemde ben yapmış olurum yani ama ona ne kadar zaman ayırmam gerekir bilmiyorum + bunun için 3-4 kişi devamlı çalışması lazım( devamlı derken her çalışma esnasında 3-4 kişi.) bilmiyorum yani bu konuda kararı çıkacak olan faturalar verecek henüz şöyle böyle demem çok saçma ve hayal olur. Bir kesinleşsin metrajı çıkarılsın malzeme listesi çıksın o zaman işte gerçek bir proje olacak. Şuan için sadece bu depoya endexledim kendimi, bir çok konuda hem Kafama yatıyor hemde yer açısından güzel. Bakalım zaman ne gösterir, herkesin hayaline kavuşması dileği ile

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Konuyu takip ediyorum fikrin harika bi apartman dairesine tıkılıp kalmaktansa kafana keyfine kendine göre yaşama fikri süper........
    İnş en kısa zamanda amacına ulaşırsın arkadaşımmm,benimde kafamda hep Kapadokyadaki inler gibi magaralar gibi bi yaşam alanı oluşturmak kendime ama nemli oluyor nemi kesemiyorumm.......
    Yoksa imkanda var yerde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Güzel fikir, karar verirsen aşamaları ve resimleri paylaşırsan mutlu oluruz.

Alıntıları Göster
    Hocam hayaliniz sanırım, çok istediğiniz birşey bence bundan sapmayın. En kötü 2 sene yaşarsınız baktınız olmuyor satarsınız arsa hiç bir zaman eskimeyecek bir yatırım.

Bir an kendimi yerinize koydum. hayal ettim. Ben olsam şöyle yapardım;

#Dediğiniz gibi etrafına 2.20'lik duvar örüp komple boydan boya çeviririm arsanın etrafını. Sonra üstüne demir tel çıkarım. (Düz beton duvar değil tabi ki gayet güzel gözüken hoş duran bir şey ile.
    #Çevirdiğim duvarı bu malikanelerde baba gibi kapılar oluyor ya o tarz bir kapı koyarım.
    #Etrafının her yerine güzelce kameralı sistem kurarım. 7/24
    #Kapıya kameralı zil yaptırırım. Misafirlere/gelen kişilere Depo dan güzelce bakabilmek için :)
    #Çok sağlam bu işin ehli olan 2 tane köpek alırım. Hem arkadaş olması hem güvenlik için :) Arsada her zaman serbest olacaklar.
    #Isıtma,su,elektrik,kanalizasyon olayını dediğiniz şekilde hallolur.
    #Zemini güzel birşey yapmak lazım
    #Garaj olayını otomatik kapı şeklinde yaparım. Kapatmakla uğraşmamak için
    #Evin içinde hocam bu internette olan warehouse tarzı ne yapar eder o şekilde yapmaya çalışırdım.
    #Spor salonu kurarım
    #Ne olur ne olmaz ruhsatlı silah alırım.

Umarım hayaliniz gerçekleşir de görürüz resimleri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangyoua -- 13 Ağustos 2013; 17:30:17 >

• quote:

Alıntıları Göster
    sahip olduğunuz bütçe sıkıntı çıkarmayacaksa güzel yeşillik olan bir yerden arsa alıp bir mimarla görüşüp kafanızdaki evinizi inşa ettirebilirsiniz sizin gibi ilginç yerlerde yaşamayı sevenler için en iyi çözüm bir mimarla görüşüp kendi evlerini yaratmalarıdır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: bangyoua

Hocam hayaliniz sanırım, çok istediğiniz birşey bence bundan sapmayın. En kötü 2 sene yaşarsınız baktınız olmuyor satarsınız arsa hiç bir zaman eskimeyecek bir yatırım.

Bir an kendimi yerinize koydum. hayal ettim. Ben olsam şöyle yapardım;

#Dediğiniz gibi etrafına 2.20'lik duvar örüp komple boydan boya çeviririm arsanın etrafını. Sonra üstüne demir tel çıkarım. (Düz beton duvar değil tabi ki gayet güzel gözüken hoş duran bir şey ile.
    #Çevirdiğim duvarı bu malikanelerde baba gibi kapılar oluyor ya o tarz bir kapı koyarım.
    #Etrafının her yerine güzelce kameralı sistem kurarım. 7/24
    #Kapıya kameralı zil yaptırırım. Misafirlere/gelen kişilere Depo dan güzelce bakabilmek için :)
    #Çok sağlam bu işin ehli olan 2 tane köpek alırım. Hem arkadaş olması hem güvenlik için :) Arsada her zaman serbest olacaklar.
    #Isıtma,su,elektrik,kanalizasyon olayını dediğiniz şekilde hallolur.
    #Zemini güzel birşey yapmak lazım
    #Garaj olayını otomatik kapı şeklinde yaparım. Kapatmakla uğraşmamak için
    #Evin içinde hocam bu internette olan warehouse tarzı ne yapar eder o şekilde yapmaya çalışırdım.
    #Spor salonu kurarım
    #Ne olur ne olmaz ruhsatlı silah alırım.

Umarım hayaliniz gerçekleşir de görürüz resimleri :)

Alıntıları Göster
    Elektrik, su, yalıtım, atıklar felan herşeyi düşünmüşsün. Güvenlik konusunda biraz sıkıntı var. 2 mt duvarı nereye örüyorsun onu anlamadım. Deponun etrafında daha alanın var herhalde arsa geniş bayağı.
    Bence o kadar yüksek duvara hiç gerek yok. Ne kadar karamsarda olsa insan yine yağmur yağdığında, içerde bunaldığında bir dışarı çıkıp bakar.
    1-1.5 mt duvar yeterli. Yine demir şebeke ve tellerle yükseltirsin. Elektrik vermekte mantıklı ama ilerde sorun çıkartırlar mı? Kamera şart tabi.

Buna benzer bi'şeyler olabilir. (duvar ve kapı)

Askeri alan gibi gösterilebilir

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.