Şimdi Ara

Ev yerine depoda yaşamak ? (konu düzenlendi) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
52
Favori
19.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uçak hangarına benziyor, depo'da yaşamayı hep hollywood ve çakma bir kaç türk filmden gördüm. Güzel bir fikir ama insanın içine biraz fazla boşluk doldurabilir. En büyük problem ısıtma ve soğutma olur bence, malum 4 mevsim yaşıyoruz.

Edit; İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 13 Ağustos 2013; 14:23:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

dostum mesajda yazmayı unuttum izmir torbalı tarafları cumaovası tarafından arazi bakabilirsin, artık şehirden uzaklaşmak isteyen kafa dinlemek isteyen kesim o tarafa gidiyor.Torbalıdan 15-25 bin tl arası 1000m2'lik arazi alıp kendi kafana göre triplex yada villa tarzı ev yapabilirsin bunlarda aklında bulunsun, şehir torbalı menderes ve çiğli sasalı tarafına doğru genişliyor.Bu arada ben güvenlik görevlisiyim babamda bakanlığa bağlı koruma amiri güvenlik hakkında sorun olursa burdayım.Bazıları demiş elektrikli tel falan çok film izlemişler elektrikli tel yasak kimse koyamaz ayrıca 2,5 metre duvar yapıp bide yüksek tel koyarsan dikkat ceksede kale gibi sağlam olur ama cok pahalıya patlar. O duvar sana 15 milyardan fazlaya mal olur onun yerine ağ şeklinde komple tel ördürebilirsin, bu sana 8 bin liraya falan mal olur içinede 2 tane pitbull tarzı köpek attımı tamamdır, bulunduğun dağ başı değil fazla abartıya gerek yok ağ şeklindeki tel hem deponun metalik tarzını bozmaz hemde tellere 2 tane deli şarmasıgı attımı yemyeşil bi duvarın olmuş olur.Kamera olayı falan abartı al bitane alarm tak kapı pencereye o bile yeterli

Hocam açıklamanız detaylı olmuş teşekkür ederim, duvar ve telin fiyatları ayrı ayrı çıkartılacak arasında dağlar kadar fark çıkmazsa(ki çıkacak) tel yapmayı planlıyorum dediğiniz gibi.Ama tabi duvar olduktan sonra onu çok kolay şekilde hallolacaktır diye düşünüyorum.Arazi alıp üzerine villa tarzı birşey pek düşünmüyorum açıkçası çok şaa şaalı geliyor bana.O yüzden tamamen custom bir yer oluşturmak istiyorum çünkü hemen hemen aynı fiyata denk gelecek ve burası şehir merkezinde sayılır yani o kadar ciddi bir uzaklığa sahip değil bendeki avantajı bu, buranın.

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

Resimde görünen teneke kaplama kışı çıkarmaz yapacaksan eğer baştan aşşağı komple yıkıp yapman lazım, zemine beton döktürmen lazım.
    diyelim yaptın herşeyi karda kışta çevre düzenlemesi ne olacak peki? şehir merkezinden bayağı uzaktasın asfalt yol var mı? kışın işe gitmek için arabanla nasıl gideceksin yağmurda çamurda?
    tek başına oturdugunu öğrenen ipsiz,sapsız,hırsız,tinerciler gecenin bir vakti bir olup naparlar sence tek başına? köpek alcam demişsin 2 köpeğe sıkarlar bir kurşun bitti. çevrede kimsede yok sesini duyacak??
    yemek yapması bir dert, temizliği bir dert herşey bir dert. tamam eve çıksan herşey hallolurda kuş uçmaz kervan geçmez dag başında tek başına hayat geçmez. gel maceraya atılmadan geri dön. gidecek senelerine yazı.
    (ailenle neden ayrısın? git onlarla yaşa?

herşeyi geçtim de acaip korkarsın biliyormusun? evi yapıp taşındıktan sonra ki il gece başını yastığa koyup rahat bir uyku çekebilirmisin cidden?
    veya gecenni bir vakti ağır hasta oldun seni kim götürecek hastaneye, çevrende kimse de yok? bağırsan duymazlar sesini..

izmirde yaşamayı istemişsin bak paranda var madem tek yaşıyacaksın git mavişehirden güvenlikli site içinde daire al mis gibi her gün all time pompa yaparsın daha neyin derdindesin genç yaşta macera arıyorsun?

Hocam konuyu detaylı incelemenizi tavsiye ediyorum, yazdıklarınızın bir çoğu konu içerisinde onlarca kez cevaplandı.Şehirden bayağı uzakta dediğiniz yer alsancak'a 20-25 km civarı, o kadarda uzak değil yani.Biri benim evimdeyken gelsin sorun değil, bizde geliş tarzına göre onu ağırlarız korkaklık demişken ben kışın ortasında ormanın ortasında 50 gün kamp kurmuş bir insanım o konuda derdim yok, zaten şuanda yalnız yaşıyorum sadece şehir değiştireceğim yani, çevresi betonarme veya tel örgü ile 5.5 metre yükselecek duvar ördürmek istememin sebebi köpekler, gelene geçene havlayıp dikkat çeksin istemiyorum.E malum yer şehir dışında olmadığına göre asfaltta var demektir, ailemle uzun süredir ayrıyım yeni olan bir durum değil.Çok paranoya yapmışsınız siz elim ayağım tutuyor, izmire çevrem mevcut, tekrar diyorum konuyu incelerseniz yazdıklarınızın hepsi cevaplandı

@Theologist; Ben halledecemeyeceğim bir sorun görmüyorum açıkçası, kanalizasyon işi biraz düşündürüyor onuda kuyu ile halledebileceğimi söylüyor inşaat işi ile uğraşanlar

• Tüm konuda ki mesajları okudum gayet güzel cevap verenler olmuş geneli kanalizasyon güvenlik ve ısıtmadan dolayı mesaj yazmışlar. Bunların hiçbiri çözülmeyecek meseleler değil.

Fikir çok güzel. Alan büyük fakat çevre kontrolü biraz zor olabilir. Eğer çevresinde bahçesi mevcutsa içine güzel hobi bahçeleri yapabilirsin.

Ama bir müteahhitin yaptığı eve kendini kapatmaktansa odalarının yerini büyüklüğünü bile kendinin hazırladığı bir ev gayet güzel ve ferah olacaktır.

Maceranda başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Befega19

Tüm konuda ki mesajları okudum gayet güzel cevap verenler olmuş geneli kanalizasyon güvenlik ve ısıtmadan dolayı mesaj yazmışlar. Bunların hiçbiri çözülmeyecek meseleler değil.

Fikir çok güzel. Alan büyük fakat çevre kontrolü biraz zor olabilir. Eğer çevresinde bahçesi mevcutsa içine güzel hobi bahçeleri yapabilirsin.

Ama bir müteahhitin yaptığı eve kendini kapatmaktansa odalarının yerini büyüklüğünü bile kendinin hazırladığı bir ev gayet güzel ve ferah olacaktır.

Maceranda başarılar.

Teşekkür ederim, açıkçası böyle güzel mesajlar görmek beni daha çok heyecanlandırıyor ve teşvik ediyor.Detayları konu altında paylaşmaya devam edeceğim, iyi forumlar

• Ben teşekkür ederim. :)

Evin yapımı ve tadilatı bittiğinde bol bol fotoğraf bekliyorum. Hatta evi tanıtan bir video bile olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Befega19

Ben teşekkür ederim. :)

Evin yapımı ve tadilatı bittiğinde bol bol fotoğraf bekliyorum. Hatta evi tanıtan bir video bile olabilir.

Pan-Turk ile değişik planlarımız mevcut hocam, inşaat aşamasından video ve resim olarak düzenleme yapmayı düşünüyorum çok amaçlı bir yer olacak çünkü, garaj,stüdyo,ev,eğlence alanı hepsi bir arada olacak ve çok farklı bir olay ortaya çıkacak.Resimler ve videolar ile destekleyeceğim
  • Konu ilginç takipteyim . Umarım bitmiş içine yerleşilmiş halini de görürüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

Konu ilginç takipteyim . Umarım bitmiş içine yerleşilmiş halini de görürüz.

İnşallah hocam

@3SRN; buyur dostum bir sorunun mu var? Bu tarz gifler konu dışında paylaşılıyor yanlış yere gönderdin sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrasn0w -- 13 Ağustos 2013; 15:23:42 >
  • tam hayalımı yapıyorsun ya. hep olumsuz düşünmüşler neden acaba? neyse bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. bu arada depo yapıldıktan sonra ziyarete gelmeye çalışırım
  • öncelikle fikir muazzam tebrikler.
    yer izmirse kış sorun olmaz.
    içeriye bir oda kurarsınız alçıpan veya betonpanlarla ufo ile yada klima ile ısınırsınız.neredeyse sıfır masrafla.hiç o kadar masrafa gerek yok yani.yaz desen gene klimalı odada olacağınız içim sıcak sorun olmaz.burada olabilecek tek sorun şu: yagmur yagınca ciddi sıkıntı olur içeride inanılmaz ses olur :)
  • dostum sen yeri görmedin galiba ama bana pmde bahsettiğin mahalle bornovada bayağı bi yerleşim yeri şehir dışı değil oraları hep göçmenler aldı hertaraf ev ipsiz sapsız fazla yok.Konuda istersen düzelt fazla şehir dışı değil izmiri bilmeyen arkadaşlar dağ başında kalcaksın sanıyor. Ayrıca izmirin insanıyla istanbulunki bir değil bide burda başına bişey gelmez izmirde dağ başında bağ evinde falanda yaşasan öyle cok fazla tedirgin olacak bi durum yok insanı sıcaktır (doğuluların cok olduğu yerler haric )
  • ısınma derdini yalıtımla halletmişsin, soğutmayı klima ile(ki burdada yalıtım işe yarayacak), alt yapı su ve elektrik var demişsin. pis su giderin bağlımı onu göremedim konuda.

ama asıl önemli olay işin resmi boyutu. bu depo ruhsatı bir yapı mı? ruhsatlı yapı ise değişiklik yapılacağından tadilat projesi çizilip tadilat ruhsatı almak gerekir. eğer ruhsatsız yapı ise ve bulunduğu arsa mal sahibinin kendi malı olup sana kiraya veriyor ise yaptığın değişiklikler doğrultusunda mal sahibi adına(veya mal sahibi belediyeye şikayette bulnursa senin adına) yapı tatil tutanağı tutulur. yapı tatil tutanağı tutulduktan sonra imar kanununun 32. maddesine istinaden depoya yıkım kararı çıkar, 42. maddesine istinaden yüklü bir miktar para cezası çıkar, ayrıca türk ceza kanununun 184. maddesine istinaden savcılığı suç duyurusunda bulunulur ve mal sahibi(veya senin adına tutulduysa sen) hapis cezası ile yargılanır ve savcının karşısına çıkar. bu ceza işlemleri daha önce yapıldıysa ve senin yaptığın değişiklikler doğrultusunda 2. veya 3. yapı tatil tutanağı tutulursa 2 katı para cezası ve bu sefer türk ceza kanununun 203. maddesine istinaden suç duyurusunda bulunulur ve bu sefer hapis cezası kaçınılmaz olur.

eğer ruhsatlı bir yapıysa ve değişikli yaparak projesine aykırılık yaparsan yine yukardaki tutanak işlemleri sırası ile uygulanır. ama eğer bulunduğu arsa mal sahibinin değilde o depo işgalci durumdaysa o zaman 775 sayılı gecekondu kanununa göre hiçbir tebligat gönderilmeksizin o depo yıkılabilir.

ve bunların hepsi eğer mal sahibi belediyeye şikayette bulunmazsa onun adına yapılır. kısaca öyle ben kafama göre bir mülkü alayım istediğim gibi değiştireyim, duvar öreyim, şöyle içine tadilat yapayım demekle bu işler olmuyor. yapılan her yapı kanunlara uygun olmak zorundadır. kaldıki eğer kaçaksa zaten altyapı bağlayamazsın, olanları kullanırsın ancak. bunlara göre imalat yapmadan önce bağlı bulunduğu belediyenin imar müdürlüğüne giderek bilgi alman emin ol senin için daha iyi olur. iş işten geçtikten sonra iş resmi boyutlara varırsa durduramazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

dostum sen yeri görmedin galiba ama bana pmde bahsettiğin mahalle bornovada bayağı bi yerleşim yeri şehir dışı değil oraları hep göçmenler aldı hertaraf ev ipsiz sapsız fazla yok.Konuda istersen düzelt fazla şehir dışı değil izmiri bilmeyen arkadaşlar dağ başında kalcaksın sanıyor. Ayrıca izmirin insanıyla istanbulunki bir değil bide burda başına bişey gelmez izmirde dağ başında bağ evinde falanda yaşasan öyle cok fazla tedirgin olacak bi durum yok insanı sıcaktır (doğuluların cok olduğu yerler haric )

Hocam zaten şehir dışı değil bir kaç kişi yorum yapmıştı şehir dışı diye bende onlara olmadığını söyledim yoksa 20 km ile Alsancak sahile inilebiliyor. Evet maalesef daha göremedim yeri, cuma günü izmire gidiyorum, cuma göreceğim işte yeri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

ısınma derdini yalıtımla halletmişsin, soğutmayı klima ile(ki burdada yalıtım işe yarayacak), alt yapı su ve elektrik var demişsin. pis su giderin bağlımı onu göremedim konuda.

ama asıl önemli olay işin resmi boyutu. bu depo ruhsatı bir yapı mı? ruhsatlı yapı ise değişiklik yapılacağından tadilat projesi çizilip tadilat ruhsatı almak gerekir. eğer ruhsatsız yapı ise ve bulunduğu arsa mal sahibinin kendi malı olup sana kiraya veriyor ise yaptığın değişiklikler doğrultusunda mal sahibi adına(veya mal sahibi belediyeye şikayette bulnursa senin adına) yapı tatil tutanağı tutulur. yapı tatil tutanağı tutulduktan sonra imar kanununun 32. maddesine istinaden depoya yıkım kararı çıkar, 42. maddesine istinaden yüklü bir miktar para cezası çıkar, ayrıca türk ceza kanununun 184. maddesine istinaden savcılığı suç duyurusunda bulunulur ve mal sahibi(veya senin adına tutulduysa sen) hapis cezası ile yargılanır ve savcının karşısına çıkar. bu ceza işlemleri daha önce yapıldıysa ve senin yaptığın değişiklikler doğrultusunda 2. veya 3. yapı tatil tutanağı tutulursa 2 katı para cezası ve bu sefer türk ceza kanununun 203. maddesine istinaden suç duyurusunda bulunulur ve bu sefer hapis cezası kaçınılmaz olur.

eğer ruhsatlı bir yapıysa ve değişikli yaparak projesine aykırılık yaparsan yine yukardaki tutanak işlemleri sırası ile uygulanır. ama eğer bulunduğu arsa mal sahibinin değilde o depo işgalci durumdaysa o zaman 775 sayılı gecekondu kanununa göre hiçbir tebligat gönderilmeksizin o depo yıkılabilir.

ve bunların hepsi eğer mal sahibi belediyeye şikayette bulunmazsa onun adına yapılır. kısaca öyle ben kafama göre bir mülkü alayım istediğim gibi değiştireyim, duvar öreyim, şöyle içine tadilat yapayım demekle bu işler olmuyor. yapılan her yapı kanunlara uygun olmak zorundadır. kaldıki eğer kaçaksa zaten altyapı bağlayamazsın, olanları kullanırsın ancak. bunlara göre imalat yapmadan önce bağlı bulunduğu belediyenin imar müdürlüğüne giderek bilgi alman emin ol senin için daha iyi olur. iş işten geçtikten sonra iş resmi boyutlara varırsa durduramazsın.

Hocam öncelikle selam, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Proje çizimi olacak evet, mülk ile birlikte satın alacağım mekanı. Şuanda depo olarak ruhsatı mevcut, yani mesken haline getirmek için hukuki işlemler uygulanacak, avukat bir tanıdığım bu konuda benden detayları bekliyor bende cuma günü gittiğimde, evrakları alacağım vekontrol ettireceğiz. Burası olmazsa boş bir arsa alacağım ve oraya mesken çıkacağım ama depo sahibinin dediğine göre mesken olarak çevirme şansımız varmış, ben hem mekanı görmeden hemde evraklar ile kontrol ettirmenin daha faydalı olacağını düşünerekten şuanda hemen olayı oldu bittiğe getirmek istemiyorum. Bakalım işin açığı herşey cuma günü belli olacak. Yani burası için illegal bir oturma planı düşünmüyorum, astarını yırtıp atmadığı sürece de vazgeçmeyi pek düşünmüyorum. Bende sizin kadar merak içinde bekliyorum yani. Selamlar.

• Tamamen İmkan meselesi, güç bela bir ev parasını biriktiren insan zaten böyle düşünceler içerisine girmez. En fazla 4-5 yıllık bir binada daire almaya çalışır. Ama maddi imkan varsa ve zevkli, sıradışı bir insansan çokta güzel bir depodan ev yapılır.

Parayı düşünmeden hayal edecek olursak

Öncelikle Deponun çatısının iyi bir tamir ettiririm. Paslanmış çürümüş yerlere gerekli takviyeler yapılır ve güzel bir şekilde yağlı boya ile bağlanıp uzun ömürlü olması sağlanır.

Sonra çatının üstünü tamamen güneş panelleri kaplatırım, ve Çatının alt kısmına ve duvarların içerisine izolasyon yaptırırım.

Evin içinde ağılıklı olarak Krom, Ahşap ve Cam kullanırım.

Salonu çok yüksek yaparım. Ayrıca Salon olarak ayarladığım köşeynin duvarlarını sabit büyük cam pencereler yaparım.

Merkezi bir klima ve havalandırma sistemi kurarım.

Çok fazla kalabalık eşya koymazdım, sade bir tasarım tercih ederim genel olarak.

Mutfak tabiki Amerikan mutfağı olacak.

İnsan düşündükçe aklına yeni şeyler geliyor.

• Tellere müsade var ise elektrik veriesin. Utarı amaçlıda tabela koyarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Tamamen İmkan meselesi, güç bela bir ev parasını biriktiren insan zaten böyle düşünceler içerisine girmez. En fazla 4-5 yıllık bir binada daire almaya çalışır. Ama maddi imkan varsa ve zevkli, sıradışı bir insansan çokta güzel bir depodan ev yapılır.

Öncelikle Deponun çatısının iyi bir tamir ettiririm. Paslanmış çürümüş yerlere gerekli takviyeler yapılır ve güzel bir şekilde yağlı boya ile bağlanıp uzun ömürlü olması sağlanır.

Sonra çatının üstünü tamamen güneş panelleri kaplatırım, ve Çatının alt kısmına ve duvarların içerisine izolasyon yaptırırım.

Salonu çok yüksek yaparım. Ayrıca Salon olarak ayarladığım köşeynin duvarlarını sabit büyük cam pencereler yaparım.

Çok fazla kalabalık eşya koymazdım, sade bir tasarım tercih ederim genel olarak.

Selçuk hocam selam, öncelikle belirteyim paranın içinde yüzmüyorum bir ev alıp yatırım yapacağıma böyle bir yer yapıp en azından bi 15 yıl oturmayı planlıyorum. Malum ülkemizde bu tarz şeyler biraz lükse giriyor. Ama 140m2 daireye 250 bin tl vereceğime 500m2 yere 50-60 daha üstüne koyarım bir kaç yıl yaşadığım alanı özelleştirmek için çalışırım daha iyi. Yani bazı arkadaşlar sanırım keş nakit düşünüyor olayı ama öyle değil, bu olayı ev almak gibi düşünün. Kredi çekiyorsunuz ve yıllarca ödüyorsunuz ben ev almıyorum depo alıyorum ve mesken haline getiriyorum onu yıllarca ödüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: skunk11

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Tamamen İmkan meselesi, güç bela bir ev parasını biriktiren insan zaten böyle düşünceler içerisine girmez. En fazla 4-5 yıllık bir binada daire almaya çalışır. Ama maddi imkan varsa ve zevkli, sıradışı bir insansan çokta güzel bir depodan ev yapılır.

Selçuk hocam selam, öncelikle belirteyim paranın içinde yüzmüyorum bir ev alıp yatırım yapacağıma böyle bir yer yapıp en azından bi 15 yıl oturmayı planlıyorum. Malum ülkemizde bu tarz şeyler biraz lükse giriyor. Ama 140m2 daireye 250 bin tl vereceğime 500m2 yere 50-60 daha üstüne koyarım bir kaç yıl yaşadığım alanı özelleştirmek için çalışırım daha iyi. Yani bazı arkadaşlar sanırım keş nakit düşünüyor olayı ama öyle değil, bu olayı ev almak gibi düşünün. Kredi çekiyorsunuz ve yıllarca ödüyorsunuz ben ev almıyorum depo alıyorum ve mesken haline getiriyorum onu yıllarca ödüyorum.

Mesleğiniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

ısınma derdini yalıtımla halletmişsin, soğutmayı klima ile(ki burdada yalıtım işe yarayacak), alt yapı su ve elektrik var demişsin. pis su giderin bağlımı onu göremedim konuda.

Hocam bunlar icin belediyeden izin alma belge ruhsat falan filan alinmasindaki sebep ne ? Depo bu adamin olduktan sonra icine ne yaptiginin ne onemi var ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.