1500₺ Bütçe ile Komponent(mid takımı) Tavsiye
Selamlar, başlıkta belirttiğim gibi 1500₺ ile komponent(mid takımı) satın alacağım ancak karar veremedim. 4 ohmda 80rms güce sahip amfi ile kullanacağım.
Pandizotta pioneer ts 6966s oval kullanıyorum. Ondaki basslar bana yetiyor o yüzden bass ağırlıklı olsun istemiyorum.
aklımda bir kaç hoparlör var, bu fiyatlara bu modellerden daha iyi tavsiyeniz varsa değerlendirebilirim.
JBL 604c 1400₺
JBL 607cf 1700₺
Crossover + Tweeter ya da Koaksiyel Hoparlör Tavsiyesi
Selamlar, aracımın arka tarafında pioneer 6966s, ön taraflarda ise powerbass 6752 model koaksiyel hoparlör mevcut, ayrıca amfim de var. Powerbass hoparlörümün bir tanesinin tweeteri bozuk. Bunun yerine sistemi düzenleyip daha güzel ses almak istiyorum ancak kafama takılan bir soru var.
Ön kapılarda bulunan koaksiyel hoparlörlerdeki tweeterleri iptal edip araya crossover alıp ekstradan tweeter alırsam mı daha güzel ses alırım yoksa direkt 1000₺ bütçe ile koaksiyel hoparlör mü almak daha mantıklı?
Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Ses Sistemi İçin Amfi ve Kablo Tavsiyesi
Selamlar, aracımda bulunan ses sistemi için amfi almayı düşünüyorum ancak pek bilgim yok o yüzden sizlere danışıyorum. Aracımda 4 adet hoparlör bulunuyor. Bunlar:
Pioneer Ts-A6966s (4 ohm 420w - 60w rms)
Powerbass - S-6752 (4 ohm 150w - 50w rms)
Teyp olarak Pioneer deh-x 2650ui var.
Bunlara ekstra olarak sonradan 2 adet tweeter alacağım ancak önceliğim amfi. Hoparlörlere baktığımda 4ohm kanallarında 60w yeterli oluyor ancak ben kısa vadeli değil, uzun ömürlü olacak bir amfi arıyorum yani ilerde farklı hoparlör aldığımda tekrar amfi ile uğraşmak istemiyorum. 4 Adet model buldum ama pek anlamadığım için sizlere sormak istedim.
Bütçe olarak 1000-1500₺ aralığında düşünüyorum. Daha fazla çıkmak istemiyorum.
https://www.hepsiburada.com/for-x-x-65-4-kanalli-2600-w-4-x-65-rms-bass-control-anfi-p-HBV00000R03OL
https://www.hepsiburada.com/soundmax-sx-3800-4-x-80w-rms-4000w-anfi-p-HBV00000VRWVI
Aradığım kriterlere göre hangisini almamı tavsiye edersiniz? Farklı tavsiyelerde de bulunabilirsiniz.
Ayrıca aracımda kablo da yok. 6 Ga kablolar fazla mı kalın olur ?
Selamlar, 8-9 aydır bilgisayarın saati arada kafasına göre değişiyor. Uyku modundan uyandırdığım zaman tarih çok ileriye gidiyor. Gün ve ay aynı kalıyor ancak yıl başlıkta belirttiğim gibi 2026, 2032, 2044, 2045, 2050, 2054, 2121, 2323, 2525, 2626, 2929, 3030, 3131, 4545, 5050, 5252 gibi tarihlere atıyor. Temiz kurulum yaptım, BIOS pili değiştim, bios güncelledim, windows güncellemeleri açık, daha önceden kullanmadığım farklı bir program yok ancak ne yaparsam yapayım bu sorunun önüne geçemedim.
Tarih çok ileride olduğunda düzeltemiyorum. 30-40 yıl ileri gittiyse manuel olarak düzeltiyorum ancak saati otomatik düzelt dediğim anda yine kendi bildiği tarihe yani 30-40 yıl ileriye atıyor. Bu durum 5-10 dakika içinde çözülüyor ancak kendi düzeltmeden asla düzeltemiyorum çünkü CPU kullanımı %100 oluyor. Bazı web sayfalarındaki üyelik girişlerimi unutuyor, programlar güncelleme istiyor vs.
Tarih sapıttığında BIOS üzerinden değiştireyim diyorum, değiştiriyorum ancak bilgisayarı açtığımda saat yine otomatik olarak değiştirdiği tarihe atıyor.
Anakartım ASUS B450-F STRIX. Müşteri hizmetleri ile görüştüm teknik servisin bakması gerektiğini söyledi. Teknik servise bırakırsam 2 hafta kadar bilgisayarsız kalacağım. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ancak sorunu çözebileceğim her şey denedim sonuç değişmedi.
Yardımcı olabilecek var mı?
Teşekkürler.
EDİT:
Anakartı garantiye gönderdim ve donanımsal bir sorun olduğu belirlendi. CMOS devresi değiştirildi ve sorun çözüldü.
400₺(±100) Bütçe ile Klavye Tavsiyesi
Ses açma ve kapatma tuşlarını olmasını ve bu tuşların tek elle kullanılması istiyorum. Yani FN+ ses kısma tuşu kombinasyonlu istemiyorum.
Mekanik klavye olması şart değil ancak standart klavyeler ile arasında performans olarak fark varsa mekanik alabilirim, mekanik olursa da aşırı sesli Switch istemiyorum.
Makro tuşu olursa çok iyi olur.
RGB olsa da olur olmasa da pek dert değil.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Klavyenin aciliyeti yok indirim günü falan varsa onu da bekleyebilirim.
Raw Olan Flash Bellek
yeni satın aldığım flash bellek 2 dosya aktarımı sonrası raw oldu. denediğim programlar:
acronis, ubuntu ile biçimlendirme , diskpart, gparted, low level format, easyus partition manager
çözümü var mı yoksa çöp mü?
GTA 5 Online - Simeon Aramıyor
|
128 GB SSD Tavsiye
|
Qt Creator Hesaplama Hatası
|
|
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.605
İkinci El Bölümü Mesajları: 83
Konularının görüntülenme sayısı: 36.989 (Bu ay: 654)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 395 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar