Selamlar, 8-9 aydır bilgisayarın saati arada kafasına göre değişiyor. Uyku modundan uyandırdığım zaman tarih çok ileriye gidiyor. Gün ve ay aynı kalıyor ancak yıl başlıkta belirttiğim gibi 2026, 2032, 2044, 2045, 2050, 2054, 2121, 2323, 2525, 2626, 2929, 3030, 3131, 4545, 5050, 5252 gibi tarihlere atıyor. Temiz kurulum yaptım, BIOS pili değiştim, bios güncelledim, windows güncellemeleri açık, daha önceden kullanmadığım farklı bir program yok ancak ne yaparsam yapayım bu sorunun önüne geçemedim. Tarih çok ileride olduğunda düzeltemiyorum. 30-40 yıl ileri gittiyse manuel olarak düzeltiyorum ancak saati otomatik düzelt dediğim anda yine kendi bildiği tarihe yani 30-40 yıl ileriye atıyor. Bu durum 5-10 dakika içinde çözülüyor ancak kendi düzeltmeden asla düzeltemiyorum çünkü CPU kullanımı %100 oluyor. Bazı web sayfalarındaki üyelik girişlerimi unutuyor, programlar güncelleme istiyor vs. Tarih sapıttığında BIOS üzerinden değiştireyim diyorum, değiştiriyorum ancak bilgisayarı açtığımda saat yine otomatik olarak değiştirdiği tarihe atıyor. Anakartım ASUS B450-F STRIX. Müşteri hizmetleri ile görüştüm teknik servisin bakması gerektiğini söyledi. Teknik servise bırakırsam 2 hafta kadar bilgisayarsız kalacağım. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ancak sorunu çözebileceğim her şey denedim sonuç değişmedi. Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler. EDİT: Anakartı garantiye gönderdim ve donanımsal bir sorun olduğu belirlendi. CMOS devresi değiştirildi ve sorun çözüldü. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thursy -- 9 Kasım 2021; 20:15:26 > |
[ÇÖZÜLDÜ]Bilgisayarın saatinin otomatik olarak 01.01.2505-3050-5050 olması
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bisounuzun ayarlarını varsayılan olarak ayarladınız mı peki?
-
biosa güncelleme yaptıktan sonra ayarlar varsayılan olarak ayarlandı ondan sonra manuel olarak ayarlamalarımı yaptım.
-
Format ve bios güncellemelerinden sonra da düzelmiyorsa artık donanımsal bir arıza mevcut gibi.
Teknik servise vermenizde fayda var.
Kolay gelsin.
-
Merhaba;
USB den çalışan bir linux OS ile aynı sonucu alıyorsanız arızanız donanımsaldır.
Kolay gelsin.
-
hatayı her zaman yapmıyor o yüzden sürekli usbden linux os çalıştırmam gerek o da pek mümkün durmuyor. teşekkürler yine de
-
-
Ne diyelim umarım sorununuz çözülür.
Kolay gelsin.
-
Anakartı garantiye gönderdim ve donanımsal bir sorun olduğu belirlendi. CMOS devresi değiştirildi ve sorun çözüldü.
-
Donanımsal bir arıza gibi duruyordu zaten. Anlattıklarınızda bu yönde idi.
Sorunun çözüldüğüne sevindim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X