Şimdi Ara

EVDE ADSL + TELEFON + ALARM AYNI ANDA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim evimde 1 telefon hattıma 1 kabolu telefon + 1 Adsl modem + 1 Alarm Bilgilendirme hattı (alarmın onlin etakibi içi) bağlı. Daireye gelen tek telefon hattını 3'e bölemediğim için (sanırım 1 girişli ve 3 çıkışlı
    spitter yok) alarma giden hattı direkt bağladım ana hatta, sonra ana hattı splitter ile 2'ye bölüp birine Telefonu diğerine Adsl modemi taktım. Alarm hattında problem yok, telefondan ile konuşmak bazen çok zor oluyor, ses gibip geliyor vs. Adsl modem ise ara sıra bağlantı gösterdiği halde bağlantı (kablosus ve kablolu) vermiyor. Ancak restart edince düzeliyor.
    Benim bu bağlantımın daha basit, düzgün ve işlevsel olarak doğru olanı kullanan arkadaş var mı? Veya evinde bu 3'lüyü kullanıpta nasıl bağlantı yaptığını söyleyecek arkadaşlara teşekkür ederim.
    Ayrıca 1+3'lü Spiltter varmıdır?
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: oztafa

Merhaba arkadaşlar,

benim evimde 1 telefon hattıma 1 kabolu telefon + 1 Adsl modem + 1 Alarm Bilgilendirme hattı (alarmın onlin etakibi içi) bağlı. Daireye gelen tek telefon hattını 3'e bölemediğim için (sanırım 1 girişli ve 3 çıkışlı
    spitter yok) alarma giden hattı direkt bağladım ana hatta, sonra ana hattı splitter ile 2'ye bölüp birine Telefonu diğerine Adsl modemi taktım. Alarm hattında problem yok, telefondan ile konuşmak bazen çok zor oluyor, ses gibip geliyor vs. Adsl modem ise ara sıra bağlantı gösterdiği halde bağlantı (kablosus ve kablolu) vermiyor. Ancak restart edince düzeliyor.
    Benim bu bağlantımın daha basit, düzgün ve işlevsel olarak doğru olanı kullanan arkadaş var mı? Veya evinde bu 3'lüyü kullanıpta nasıl bağlantı yaptığını söyleyecek arkadaşlara teşekkür ederim.
    Ayrıca 1+3'lü Spiltter varmıdır?
    Saygılar...

Bende alarm yok ama mantıklı düşündüğümüz zaman, normalde ana kabloyu splitter den ikiye ayırdınız diyelim birisi modem diğeri telefon olacak. Siz splitter a bağlı olan telefonu ikiye ayırıp bir kabloyu telefona diğerini alarm a bağlayıp deneyin.

• Merhaba orhan,
    hızlı cevabın için teşekkür ederim. Dediğin şeyi yapacağım akşam ve burada neticesini yazacağım. Fakat bugünkü modern dünyada, birçok evin bu 3'lüyü kullandığı halde hakkettende 3'lü spillter yok mu, yani hala "kes, böl, bantla, dene bakalım olacak mı" mantığıyla mı yürüyecek?
    Selamlar...
  • Kes böl bantla'ya gerek yok ki. Splitter'daki modem çıkışına haliyle modeminizi bağlayacaksınız. Telefon çıkışına ise 2'li jak (splitter değil, düz çoğaltıcı yani) bağlayıp birine telefonunuzu diğerine de alarmı bağlayacaksınız. Maksat telefonlarla modem arasında filtre olsun. Gerçi alarm hattı derken ne kastettiğinizi tam anlayamadım ama sanırım evdeki alarmın telefon bağlantısından bahsediyorsunuz. Yani alarm devreye girdiğinde telefon hattından arama yapıp haber vermesi için kullanılan hat. Bu şekildeyse dediğim yöntem %100 çalışacak. Bildiğiniz paralel telefon bu özünde.
  • oztafa O kullanıcısına yanıt
    Yapabilrsen ıgor'un dediğini yap yapamassan elektrikçi çağır ama tavsiyem bunları yapmadan önce apartmandan gelen kabloda sinyal kaybı varmı baktırman sınyal kaybı varsa ya internet yada telefon yada alarm çalısmaya bilir yada çalısır ama gürültü olur hatta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.